hits

Jenteblått og gutterosa...

Jeg har vært å handla barneklær i dag, og har innsett at om man ikke ønsker å innordne seg med rosa eller blått så har man plutselig kutta vekk 90% av utvalget med babyklær.

Damen er heldigvis også irritert på idiotien så jeg får abolutt gehør for frustrasjonen. Har innsett at jeg ikke vil ha ei lita "prinsesse-jente" men usikker på hvor mye påvirkning man kan ha der.

Har kjøpt boka "How to raise your kid like a Pirate" - pirater går ikke i rosa og lyseblått.

Noen andre som syns at det er idiotisk med HelloKitty og Rosa-regimet jenter "må" ha..?

22 kommentarer

Ja det er ganske frustrerende.. Alle klær til jenter for eksempel har rosa "diamanter" eller hellokittyshit på.. Handler til Sara på gutteavdelingen! ;D Noe rosa blir det nesten uansett..

Jeg skal legge ned veto mot hello kitty

Skjønner hva du mener!

Augon Holtskog Nyhuu

Augon Holtskog Nyhuu

Yoyo, Hallgeir! Så flott at dere venter baby:)
Jeg har brukt altfor mye tid på å gruble på den samme problemstillingen som du nevner, og kommet fram til at jeg mener følgende:
At jenter skal ha rosa og gutter blått gidder jeg ikke henge meg opp i lenger. Jeg mener det er viktigere å fokusere på at feks. jenter ikke bare skal være "snille" og "stille", men at de skal ha mange forskjellige roller. Akkurat som det må være greit at gutter kan leke med dukker, og vise omsorg. Jeg tror ikke fargene trenger å spille noen stor rolle.
Ka du trur?:)

Jeg gleder meg til å prøve å oppdra en pirat, så får vi se hvordan det går.. ;-)

Jeg vet ikke om det går bra å oppdra unger "kjønnsnøytralt" men jeg skal i allefall prøve.. Tror jeg.

Men ja. Jeg mener det er veldig viktig å ikke gi etter for gamle kjønnsroller..

Uenig. Fargene er der for en grunn. Prøv å bytt rundt på fargene på et trafikklys og se hvor vellykket trafikken blir...

Ja! Det er kvalmende å gå inn i en H&M-butikk. Er dog bare bonusmamma og har ikke så mye medvirkning i størstedelen av klesinnkjøp, men prøver å smette inn noen plagg som ikke er HELT sukkerspinn og gjerne også ganske så ubrukelige. Jeg mener - barn skal herje rundt og leke, da må klærne være tilpasset det også.

Bittelitt forskjell på trafikkregler og kjønnsroller..?

Ja, nå har jeg ikke fått ungen min selv enda, men jeg kjenner at jeg skal strekke meg laaangt for å unngå tradisjonelle kjønnroller. Så får vi jo se hvordan det går da, men jeg mener det er verdt et forsøk.

ja jeg har mange ganger irritert meg over dette! Men til mini jeg venter nå så har jeg bevist boikottet rosa... Men så har jeg en del fra eldste tøtta og det er mest rosa... Ikke bare bare dette! Lykke til dere og med og finne jente klær med andre farger enn rosa :D

Sjekk ut pinkstinks.co.uk

forskjell på trafikkregler og kjønnsroller, nei overhodet ikke. Hvis du hadde vært like tregt ude som resten av oss med å få lappen, så hadde du visst at på traffikalt grunnkurs har de nå et eget fag som heter "hvorfor kjønnsroller og trafikkregler faktisk er en og samme sak, oppklaring av en universell misforståelse".
Takk gudene for det kurset, hvis ikke hadde jeg også trodd at det hadde vært to forskjellige ting, tenk så flaut det hadde vært!

Mye snacks å finne på nettet. http://www.darksideclothing.com/acatalog/Baby_Gro...

Vi kjøpte noen greier til Filip der. Mener at svart er ganske kjønnsnøytralt.

For å finne ut hvorvidt svart er kjønnsnøytral, henvend deg til nærmeste kjøreskole. De vet det. ;)

http://www.brandsonsale.com/devil-baby-costume.ht...
Sånn må du kjøpa!;)

Jeg styrte bevisst unna lyseblått til Filip. Her gikk det mye i grønt, brunt og sort da han var baby. Han elsker grønt nå.

Til en jente ville jeg gjort alt i min makt for å ikke ha noe rosa tøy. Jeg fikser ikke rosa sånn personlig. Rødt, lilla, sort, grønt, brunt... det må da være mulig å finne brukbart tøy i disse fargene?...

Lykke til!

Joda. Takk for det. Jeg tror jeg har funnet ut hvor grensen går (sånn med tanke på hva som er ok for Damen). Kjøpe klær som får den lille jenta til å se ut som en gammel bestefar/BI-gutte-klær var ikke ok..

Endelig! Etter å ha vært opptatt av likestilling siden i 10-årsalderen, og så brukt over 20 år på å oppdra barn kjønnsnøytralt, har endelig noe slått inn. Dette burdre være en oppmuntring for alle. I et 40-årsperspektiv kan altså mye skje. Stå på gutten min!

[...] Den 18 september skrev jeg følgende: Jeg har vært å handla barneklær i dag, og har innsett at om man ikke ønsker å innordne seg med rosa eller blått så har man plutselig kutta vekk 90% av utvalget med babyklær. [...]

[...] dere sikkert har sett av de andre innleggene mine som Jenteblått og Gutterosaog Jenteblått og Gutterose v2så er jeg opptatt av likestilling og at det ikke må være sånn [...]

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin