hits

Don't ask, don't tell - Norsk utgave

I USA heter det nettopp dette, "Don't ask, don't tell" men de snakker om legning. vi kunne kanskje innført det samme i det norske forsvaret, men i den sammenheng om hvorvidt du faktisk liker jobben din.

Don't ask, don't tell -amerikansk versjon

Sexual orientation will not be a bar to service unless manifested by homosexual conduct. The military will discharge members who engage in homosexual conduct, which is defined as a homosexual act, a statement that the member is homosexual or bisexual, or a marriage or attempted marriage to someone of the same gender. – sitat fra The Pentagon's New Policy Guidelines on Homosexuals in the Military,The New York Times (20. juli 1993)

Don't ask, don't tell - norsk versjon

Killing people will not be a bar to service unless manifested by anyone saying they like their job. The military will discharge members who like their job, which is defined as a stupid thing, a statement that the member likes his or her job, or a quote in media that you like your job. – sitat fra Den norske regjering om folk i militæret som liker jobben sin.

Jeg mener, hvor sykt korka går det ann å være?

For å sitere min venn Hedgard:

Vi gir ungdommene i kongens klær grundig opplæring i hvordan de dreper andre mest mulig effektivt og med minst mulig følelser. Hvorfor dette ramaskriket når vi idag leser om at norske soldater liker jobben sin? Enhver politiker som støtter Norges tilstedeværelse i Afghanistan bes herved om å holde pent kjeft; Dette er en situasjon som DERE har ansvaret for!

Jeg er enig i hovedpoenget her, jeg mener, om du trener en hund til å bite må du ikke bli sur om den biter. Jeg syns det er bra at de sender folk som liker jobben sin. Det hadde jo vært helt forferdeligt om vi sendte noen som ikke likte det og som sleit med det der nede og blei drept pga. at de ikke ville gjøre jobben sin.

Én kommentar

Jeg lurer på om folk virkelig er overrasket over dette, eller om alle later som i henhold til et keiserens nye klær konsept.For i norge er det jo ingen som må jobbe som soldat, man velger jo. Derav skulle man jo tro at de som velger å være soldater liker soldatlivet. For meg virker det som en logisk slutning å trekke hvertfall. Så skal vi synes det er så grotesk når de ikke gjør jobben sin med skam. Dette forstår jeg ikke. Skal oppfølgingen til dette være at vi håper på at politifolk går hjem med dårlig samvittighet etter å ha arrestert folk, at fengselsbetjenter gråter mens de kaster folk på isolat?

Når vi velger å sende folk i krig, så må vi ikke bli overrasket over hvor stygt det er med væpnet konflikt. Krig er stygt, det har det alltid vært, ingen kan vel la seg overraske av det.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin