hits

Maltekstrakt - oppdatering

Min svigermor, bestesvigermor og min mor har alle 3 kommet med kommentarer på at vi gir maltekstrakt i MME (morsmelkerstattning).

Så jeg har sjekket opp litt:

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Maltekstrakt er en sirup i hovedsak bestående av maltsukker. Maltekstrakt er laget ved mesking av malt, etterfulgt av tørking av vørteren. Maltekstrakt brukes først og fremst til ølbrygging, men også som kosttilskudd og som søtningsmiddel ved baking.

Andre bruksområder

Moss maltextrakt har vært solgt i norske butikker i en årrekke, og i det tyvende århundre var det forbudt i følge norsk lov å bruke maltekstrakt til hjemmebrygging av øl (hjemmebrygging av øl var lovlig kun dersom man maltet kornet selv). De bruksområdene som er angitt på glasset (enda den dag i dag) er: «Maltextrakt er av leger anbefalt som styrkemiddel, maveregulerende og som ernæring for spebarn, ublandet eller oppløst i varm melk. Maltextrakt er utmerket til bruk i brød og kaker.»

Saltstenger og Japp inneholder også maltekstrakt.

Når man gir MME til barn kan de ofte få vodt i magen. Maltekstrakt hjelper og jeg vil anbefale at man begynner med 1 ts maltekstrakt pr flaske i begynnelsen, og så kan man redusere etterhvert, Maltekstrakt kjøpes i vanlige matbutikker.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin