hits

Oppdatering: - villkjøtt - navleting

Nov 18, 2010 @ 19:26 skrev jeg om at Hudyret hadde "villkjøtt" i navlen og at de på Helsestasjonen anbefalte at vi måtte bruke lapisstift for å få den til å trekke seg inn.

Nå har jeg en liten oppdatering.

Den har rett og slett trukket seg inn helt på egenhånd, og jeg har sett at mange bekymrer seg mye for navlen til barnet sitt, men som oftest så bekymrer man seg for mye.

Det er viktig å holde navlestumpen ren og tørr. Hvis navlen væsker (oftest de tykke stumpene), kan den vaskes med vann eller saltvann og luftes godt. Barnet kan godt bades før navlestumpen har falt av, men den bør ikke ligge under vann og bli oppbløtt. Hvis det skjer skal den tørkes ekstra godt etterpå.

Navlestumpen faller av etter 3-10 dager. Det er normalt at det kan lukte litt fra navlestedet, men blir det mye væsking fra navlen og huden rundt blir rød og irritert, bør man kontakte helsestasjonen. Når navlestumpen faller av blir det av og til igjen en ertestor klump som gjør at navlen ikke gror. Dette er villkjøtt, og det vises ved at denne klumpen er rødere enn resten av huden. Dette kan behandles med LAPIS oppløsning på helsestasjonen. Et par behandlinger med dette er som regel tilstrekkelig til at navlen gror fint.

Men som sagt, alt ordnet seg fint :)

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin