hits

Libero - bastion MOT likestilling?

Jeg har fått e-post av Liberoklubben i dag, jeg synes vanligvis at det er gøy, men når jeg leser mailen fra Libero så ser jeg følgende:

Hei Hallgeir
Jeg håper dere har det bra, og at dere har fått etablert noen gode vaner i hverdagen.
Tiden flyr av gårde, og barnet vokser og utvikler seg fra dag til dag. Hender og føtter blir flittig brukt og utforsket. Husk å nyte denne tiden, begge to, da lærer dere barnet at livet er trygt og godt.
Husk å hente Up&Go boksen din. Når barnet er ca. 6 måneder, får du et gavebevis på Up&Go boksen i posten. Deretter kan du hente pakken i din nærmeste Lindex-butikk. Husk å ta med det tilsendte gavebeviset.
Denne gangen kan du lese om en ny treningsmetode som effektivt styrker bekkenbunn, mage og rygg etter fødselen. Treningen består av lette og enkle øvelser, slik at du f.eks. raskt skal bli bedre til å holde på vannet.
Vennlig hilsen

Mette Thoresen

Jordmor og sykepleier

Tips! Liberoklubben er også for far! Derfor har vi masse nyttig informasjon til nettopp ham. Nesten hver gang du får e-post fra oss, har vi gode råd til din kjæreste. Så hold øye med "Til far"...

Flott at de skriver at Liberoklubben også er for far, men nå har jeg prøvd å trene bekkenbunnen min, men vet ikke om jeg får det helt til..

Resten av e-posten så skriver de mye om mammagrupper og styrking av underlivet..

Svane-merket: Vi tager enda et skritt for miljøet og fremtiden til barna våre

Se her hvordan du kan være med å bidra.

Har du en venninne som har et nyfødt barn?

Fortell henne om Liberoklubbens store gavepakke. Dersom hun melder seg inn nå, vil hun - som du - kunne hente Up&Go-pakken når barnet er ca. et halvt år.Klikk her og tips venninnen din

Vinn bleier til hele mammagruppen

Er du med i en mammagruppe? Fortell oss om det dere gjør, og gi andre mammagrupper gode ideer til opplevelser som skaper nærhet og fellesskap. Vi velger den artigste historien eller den mest særpregede aktiviteten hver måned, og sender bleier tilsvarende et halvt års forbruk til alle i din mammagruppe.

Et sterkt underliv gir velvære

Etter en fødsel kan det være vanskelig å unngå små uhell når du for eksempel hoster, nyser eller ler. Se hva du selv kan gjøre.

Svar på spørsmål - og få gaver til barnet

Vil du være med på å gjøre Liberoklubben enda bedre? Du kan få poeng ved å svare på spørreskjemaene "Svar og få poeng", som du finner nederst i e-postmeldingen, og ved å tipse en venn. Se her hvordan du gjør det.

Kjærligheten til barn

I mange år har vi hatt som mål, i samarbeid med foreldre, å utvikle de beste bleiene. Derfor håper vi dere synes at Libero er en myk og behagelig bleie for barnet.

To måneder siden den store dagen

Kroppen din er kanskje i ferd med å bli seg selv igjen? Eller kanskje ikke - begge deler er like normalt. Mange kvinner opplever at det kan gå fra et halvt til ett år før kroppen er som før.

Hygg deg med mødregruppen

Det er koselig å være sammen med andre kvinner som har barn på samme alder.

Husk bekkenbunnen

Jo flere øvelser du gjør på riktig måte, jo raskere oppnår du en sterkere bekkenbunnsmuskulatur. Kvinner over hele verden er i økende grad inkontinente fordi de ikke har tatt bekkenbunnstreningen alvorlig.

Når barnet beveger seg, må bleien følge med

Tiden er snart inne for å skifte bleiestørrelse igjen.

Kjære far

Nå har du muligheten til å være far på din egen måte.

Joda, takk for at jeg og fikk lov til å bli nevnt helt på slutten her.. Men var ikke e-posten til meg egentlig? Og hva er alle disse mammagruppene? Mener de egentlig barselgrupper? For det er jeg jo med i, men det er mye større sjanse for at jeg ikke hadde vært med om det het mammagruppe.. blir jo litt mer ekskluderende da. Kanskje det er som jeg nevnte i en annen post at de egentlig ikke vil ha med menn, og det er det Libero har fått med seg?

Hvor er all denne likestillingen jeg har hørt sånn om? Hvor er Audun Bjørlo Lysbakken??

13 kommentarer

Haha! Hallgeir da, visste du ikke at det ikke er likestilling her? Vi har innført kjønnskvotering så vi slipper ;D

Bruk pampers heller ;)

Ha!

Kjønnskvotering.. Me no like. Og hvis man skal ha likestilling bør det enten gjelde over alt, eller ingen steder..

Du vet at det ikke var deg som fikk en baby? At den ikke kom ut av din kropp? Fysisk har kvinner større behov etter en fødsel. Alt du gjorde var strengt tatt og stå å se på, så beklager om du ikke er førsteprioritet....jezuz get over yourself

Ja, Mona.. jeg er klar over at babyen ikke kom ut av min kropp. På tross av at jeg er mann, så har jeg bittelitt innsikt i det store mysteriet kalt kvinnekroppen. :)

Og ja, jeg er også klar over at kvinnen gjerne har større behov enn mannen etter en fødsel.

Men det var jo ikke det som var poenget mitt her. Det har som du kanskje har fått med deg vært veldig mye diskusjon i media om likestilling, og hvordan man ikke har nok likestilling og hvordan kvinner vil ha likestilling osv..

Så poenget mitt med bloggposten var: Det er ironisk at det er så mye snakk om likestilling, men når jeg som mann ønsker å involvere meg i dette med barselgruppe og permisjon ol. så blir jeg som mann ikke nødvendigvis møtt med samme likestillingen som kvinner forventer å få tilbake.

Selvfølgelig så er vi fedre klar over at det ikke var oss som fødet. For min del så var det ikke akkurat bare å stå å se på. Min samboer hadde bekkenløsning ifra 3 mnd og det førte til store frustrasjoner ifra både henne og meg. Fødselsdepresjoner forekommer og hos menn, vi sliter ofte med at mødre får all informasjonen og dermed blir vi som det femte hjulet. Mødre har ingen informasjonsplikt når det kommer til far heller. Det finnes mange fedre der ute som ikke er klar over at de har vært med på å skape noe så fantastisk som et barn.

Psykisk så har far et stort behov etter fødselen. Vi står og ser på at damen vi elsker sliter med enorme smerter uten at vi kan gjøre noe annet enn å holde hånden og gi litt vann i ny og né. Det blir satt mange krav til oss fedre(og til mødre) men tilbudene i etterkant er forsvinnende små.

er enig med deg! ;) Kjønnskvotering er tullete! Hvis en mann er mer kvalifisert skal likevel en kvinne få jobben fordi det er for mange menn allerede?! >.<

nej, vi kan jo drømme da ;)

Jo Mona, fysisk har mødre mer behov for alt mulig etter et barn er født, men det er mer enn den fysiske påkjenningen etter fødselen som trer frem fra de ukjente skyggene.

Mailene som sendes ut fra mailinglistene man melder seg på er utelukkende "Til den nybakte mamman". Barselgruppene består kun av mødre (utenom Hallgeir da :D) og de psykiske påkjenningene kan treffe far, om enn helt anderledes, like mye som det kan treffe mødre. Er nok dette Hallgeir prøver å sette fokus på. :)

Takk, Ane!

Nettopp det jeg mente!

takk! helt enig!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin