hits

Dag Sørås - om det å bli pappa

Når vi fikk vite at vi skulle få barn ble jeg veldig glad. Graviditeten var planlagt, men på tross av det syntes jeg det hele gikk veldig fort, og jeg hadde nok sett for meg at ting kom til å ta litt lengre tid enn det gjorde.

Når det gjelder hormoner og krangling under graviditeten, så gikk ting stort sett greit. Jeg må ha vært ganske heldig, for jeg tror ikke vi hadde noen skikkelige krangler før etter at sønnen vår var blitt født

Jeg har helt klare minner fra både fødselen og dagene rett etter, det var en helt surrealistisk opplevelse. Hele opplevelsen var helt fantastisk.

I begynnelsen var det et helvete å være pappa, da sønnen vår hadde kolikk. Men det ble gradvis bedre etter et halvt års tid. Etter hvert ble det også morsommere og morsommere, det å følge den fysiske og kognitive utviklingen til gutten min er helt utrolig fasinerende. Og jeg merker at mest av alt er det en veldig god følelse å ha gitt noen en sjanse til å oppleve de fantastiske tingene livet har å by på, og jeg er veldig bevisst på ansvaret jeg har for å bidra til å oppdra et bra menneske.

Det som har vært noe av utfordringen med det å bli pappa er angst. Jeg slet med angst en stund, og det sitter fortsatt litt i. Jeg hadde angst for å ikke få se sønnen min vokse og, angst for å ikke få være der for han. Utenom det så er det jo de dagligdagse og tidsrelaterte utfordringene, men jeg er i en privilegert posisjon hvor jeg får tilbringe mye tid sammen med sønnen min, og det setter jeg selvfølgelig stor pris på.

Men det absolutt beste som har skjedd til nå var første gangen sønnen min sa til meg at han er glad i meg. Det skal mye til for å toppe det!

Så hvis jeg skal gi en anbefaling til andre, så må det være: Ikke få en unge før du er sikker på at du vil ha en. Det kan skje fortere enn man aner. :)

Følg Dag Sørås på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Én kommentar

[...] fedre som gjestebloggere. Blant annet kjendispappaer som komikerne Christer Torjussen og Dag Sørås (sistnevnte mest kjent fra [...]

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin