hits

Dobbel injection av Arne Morten Rosnes

Det var aldri noen tvil om at vi skulle feire 6-årsdagen for vår eldste datter, men vi hadde kanskje ikke tenkt at drikke også er utslagsgivende for stemningen i fester på dette aldersnivået.

Søte, små og uskyldige kom 10 klassevenninner trippende inn døren i sine fineste kjoler, og jeg stod der sammen med vår stolte 6-åring og tok imot gjestene og gavene. Dette kom nok til å bli en rolig fest, tenkte jeg, og lurte på hvilke leker som ville slå bra an.

Overraskende nok så likte alle maten, til tross for at vi ikke serverte pølser, men hjemmelagde pizzasnurrer og sommerfuglformede brownies. Til å drikke fikk alle rød julebrus etter ønske fra 6-

åringen. Det ønsket var nok ikke gjennomtenkt for min del, for lydvolumet på småjentene økte omvendt proporsjonalt med at rødbrusen forsvant. Og da kravet om to sugerør kom i fra festdeltakerne

akselererte stemningen som dobbel injection.

Stemningen ble etter hvert så høy at vi ikke våget å slippe dem løs i fri lek, så jeg og kona posisjonerte oss i hver vår etasje. Danselek og skattejakt etter godteposer reduserte ikke stemningen, og jeg ser nå at dette kanskje ikke var de beste aktivitetene. Festen nådde sitt klimaks da den nye lip-glossen til vår 6-åring forsvant ned i godteposen til en av gjestene og mobiltelefonen til min kone ble gjemt under sofaen.

Det siste kvarteret av festen opplevdes av meg som like lang som de første 105 minuttene, og jeg skal innrømme at jeg pustet lettet ut da alle jentene var hentet av sine foreldre.

Jeg har allerede bestemt at 7-årsdagen skal feires med sukkerfri juice og hviskeleken, men det gjenstår å se om dette blir godtatt av jubilanten.

Så kjære pappaer: Lykke til med alle deres gebursdagsfeiringer, men styr unna rødbrus og to sugerør!

Pappa til tre

2 kommentarer

Hihi, man lærer så lenge man lever :-)

Hihi, man lærer så lenge man lever :-)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin