hits

Internett og små barn - Erik Conradi

Å være pappa innebærer en rekke bekymringer. Og disse vil bare bli større og større for hvert år som går fram til barna blir gamle nok til å ta vare på seg selv. Om jeg skulle liste opp alle bekyringene mine her, ville jeg bare bli dypt deprimert, så jeg tar heller for meg et nært forestående dillemma. Barn og internett.

Min datter på fem og et halvt år begynner å fatte interesse for data og internett. Pr. dags dato er det stort sett barnesidene til sol.no og NRKs Superia som gjelder, men til høsten begynner hun på skolen og da er ikke veien lang før hun havner på Facebook, diverse chattesider ogvil ha sin egen MSN-konto. Og derifra er ikke veien lang til slibrige menn som utgir seg for å være på min datters alder.

Hvordan angriper man så dette. Som godt over middels kompetent datakyndig tar det med to hikk og en Cola Zero å sperre nettet hjemme for alle andre sider enn det jeg tillater, samt logge all aktivitet inn og ut av nettet, ned til minste tastetrykk. Men er dette riktig måte å gå frem på? Jeg mener det er ingentingi denne verden som er mer spennende enn forbuden frukt. Om jeg sprerrer en chatteside kan man banne på at det første hun vil gjøre er å dra til en venn å finne ut hva dette EGENTLIG er og da har far mistet kontrollen. Det samme gjelder om jeg velger å overvåke henne. Enten må jeg drive hemmelig overvåkning eller så må jeg si ifra at hun faktisk blir overvåket. Jeg er prinsippielt mot hemmelig overvåkning da det kun er med på å bryte ned et tillitsforhold og om jeg forteller henne at hun overvåkes kan jeg like gjerne sperre sidene ute.

Så langt er mitt beste forslag å lære henen god nettikette og to dos and not to dos. Fortelle henne at nettet er fullt av slasker som er eksprter på å være slemme med barn osv. Men jeg vil heller ikke skremme henne, for internett er som kjent fremtiden og et svært nyttig verktøy i hverdagen.

So.. What to do?

Én kommentar

Hei!

Det er ett år siden du skrev denne bloggposten, har du blitt klokere?

Opplæring på internett er en utfordring, som du sier, for hvordan går en fram? Å stenge diverse steder som involverer penger er smart, slik at ungen ikke setter deg i dyp gjeld.

I starten tror jeg det er lurt å sitte sammen med barnet og ganske lenge etter det ha pc-en tilgjengelig slik at vi holder et visst øye med nettbruken.

Jeg synes også det er viktig at en begrenser barnas skjermbruk da det har en rekke uheldige konsekvenser.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin