hits

Også du min sønn, Spiderman McQueen. - av Christer Torjussen

Jeppe er ikke helt seg selv for tiden, og har ikke vært det de siste månedene. Noen ganger er han Pippi. Andre ganger Nemo. Julius. Småkryp. Spiderman. I verste fall baby eller Kaptein Sabeltann. Og selvfølgelig: Lynet McQueen. Det er ikke godt å vite hvem han bestemmer seg for at han er til enhver tid. Sikkert helt normalt for alderen, men ganske schizo og ikke alltid lett å henge med i svingene.

En formiddag skulle vi leke Super Mario. Hvordan leker man det, sa jeg etter å ha blitt tildelt rollen Luigi. Jeg kan jo ingenting om Super Mario. Man leter etter ting, svarte han. Og la det være sagt, vi har ikke Nintendo i huset. Dette er noe han har snappet opp fra de eldre guttene i barnehagen. Så løp vi frem og tilbake og lette etter ting til Jeppe plutselig bestemte seg for at han ikke var Super Mario lenger, men Rorry Racerbil. Like etter skulle han være mamma, Hege som jeg er gift med skulle være pappa og jeg Jeppe. Ubegripelig forvirrende rollefordeling, familiemønsteret slik vi kjenner det skulle oppløses til han kom på at han faktisk var Kaptein Sortebill i stedet. Hei faderi og faderullandei.

 

Jeg hadde opprinnelig en visjon om å skjerme sønnen min fra de verste kommersielle spinoff-suksessene som nettopp Biler og Kaptein Sabeltann, men det er nesten umulig så lenge barnet mitt omgås andre unger. Jeppe har sett filmen Biler mange nok ganger til å kunne alle replikker utenat nå. Jeg kjøpte den som gulrot/belønning for at han gradvis skulle slutte med bleier, et mål vi er i ferd med å nå. Og jeg tilstår det gjerne: Jeg har kjøpt Lynet McQueen-effekter til ham. Det er noe med å se barnet sitt lyse opp av glede, enn hvor mye det egentlig bryter med prinsippene mine. Barn vil ikke bare leke med Brio-tog og lese Torbjørn Egner, selv om man kanskje skulle ønske det var sånn. Når det er sagt vet Jeppe at Kardemomme By finnes i dyreparken i Kristiansand. Der står det visst en sjørøverskute også. Kaptein Sabeltann sin. Kjenner jeg meg selv rett blir det vel en tur nedover i sommer.

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Én kommentar

Jeg må si jeg kjenner meg godt igjen i dette ja; hadde mange forestillinger om at jeg fint skulle klare å styre klar av alskens kommersialisering; hvorpå jeg snart fant meg selv i å handle biler/sabeltannutstyr til kemneren begynte å lure.

Selvfølgelig faller man, som far, straks for de gledesutbruddene som i-poden har i det han får overrakt en sabeltanndrakt; da var jo selvfølgelig underholdningen i familieselskaper dekket. Her holdes det da store show i det samme momentet en stakkar setter foten på innsiden hos oss.

Men fantastisk er det nå likefullt.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin