hits

Ukemeny!

Jeg vil slå et slag for ukemenyen!

Før vi fikk Hudyret hadde jeg gapskrattet om noen hadde sagt at jeg en dag kom til å sette stor pris på en ukemeny.

Meg og Damen har alltid hatt ok økonomi, men lenge led vi under en "nei, vi har en del penger, la oss forte oss å finne noe å kaste de vekk på"-type instilling. Da hudyret kom under produksjon (ikke akkurat under selve produksjonen, men heller "inkubasjonstiden") fant vi ut at en sånn type holdning ikke går. For det første er det et dårlig forbilde, og unger koster penger..

Vi tok et skikkelig tak, og fikk laget systemer for alle regninger, byttet bank, leste post (post, post), forhandlet på renter og betalte ned idiotisk gjeld som kredittkort og ting som var på avbetaling.

Vi var enige om at så lenge det bare var oss to, så kunne det være vår frihet å vase vekk pengene våre, men når vi nå skulle få ansvar for et helt nytt og ganske hjelpeløst menneske så var det på tide å slutte å tulle med pengene og prøve å være gode eksempler.

Av alle endringene vi gjorde så er faktisk ukemeny en av de tingene som har gjort mest utslag i forhold til økonomien vår. Ukemenyen har langt på vei hjulpet oss til å gå i pluss i stedet for å gå i null hver måned.

En annen ting som er fantastisk med å skrive en ukemeny er at vi sparer mye tid. Vi går i butikken et par ganger i løpet av en uke, og når jeg går forbi butikken i helga og ser alle bilene som står i kø og stresser, er jeg glad for at vi handlet på torsdag.

For de som har lyst å spare seg selv for både tid, penger og kalorier (har du handlet mat med en tanke bak, blir det mindre mat enn om du handler på tom mage...) så anbefaler jeg på det sterkeste, skriv en ukemeny!

Hudyret har nå kommet i en alder hvor det er veldig mange ting hun kan spise, og vi spiser oftere og oftere de samme tingene til middag. Hudyret har til nå likt all maten hun har fått, men på fredag fikk hun servert wok, og i denne wok'en var det nudler. Nudler er tydeligvis det ekleste i hele verden.. Nudler er så ekkelt at de ville hun ikke ta i en gang. Så det var om å gjøre å få slått de så høyt opp, og langt vekk, som mulig. På søndagen fikk hun arabisk vegetarmat (Damen er veggis) og det hadde vist noe av den samme konsistensen, så det falt ikke helt i smak det heller.

Til slutt vil jeg runde av med to anbefalinger.

Idsø (slakterbutikken i Stavanger) selger noen fantastiske risottoblandinger, kjøp, lag, nyt. Gjerne sammen med en flaske god vin. Og plutselig er det ikke så farlig at det er torsdag. :)

Anbefaling nummer to er følgende Oz and James's Big Wine Adventure. En flott TV-serie om vin som forøverig har ført til at vi her i huset har sprengt vin-budsjettet, noe som igjen gjør at jeg setter pris på ukemenyen..

 

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin