hits

Dum og deilig for alltid - av Christer Torjussen

Vi så Riksteaterets Knutsen og Ludvigsen på kulturhuset med Jeppe i går. Han gledet seg lenge til dette, han elsker alt som har med forestillinger, scene og teater å gjøre. Da de entret scenen var han paralysert, han reagerte ikke engang på forespørsel om tyggis, som han pleier å takke ja til særdeles raskt på til vanlig. Han ville ha med seg hvert sekund, og for en hyllest til to av vår tids største gjøglere dette var. Ensemblet, med Øyvind Angeltveit og Øyvind Brandtzæg i spissen, tok oss med på en forrykende togtur gjennom Lorentzen & Dolmens repertoar gjennom 30 år. Historien om myndighetene som vil fjerne dem (og grevlingen) fra tunnellen fordi de ikke har betalt skatt, flettet sammen med alle de kjente og kjære sangene.

Jeg var heldig nok til å få med meg konserten deres på Øyafestivalen 2006, hvor det slo meg at her står vi, foreldrene og barna våre. Tre generasjoner som synger og ler sammen i sola. Magisk, morsomt og uforglemmelig. Slik føltes det i går også. Både barn og voksne elsket forestillingen.  Det skulle bare mangle at duoen får leve videre, de er en del av vår kulturarv nå. Da Gustav Lorentzen døde for noen år siden tok det flere dager før jeg var meg selv igjen. Dolmens tegning av en trist Knutsen ved siden av en tom stol fikk tårene til å strømme. Det var som om jeg mistet en venn fra oppveksten. Jeg kjente ham aldri, men han kjente meg. Han bidro til å forme meg som barn, kanskje også som komiker. Vi kan alle sangene, vi anerkjenner humoren og galskapen. Knutsen & Ludvigsen har noe for alle. Det kan ikke mange artister skryte av. Jeg krysser fingrene for at arven går videre, også til mine barnebarn.

At de også skråler ”Kanskje kommer kongen” ved middagsbordet når de vokser opp. For det er lov å synge ved bordet, det mener i alle fall vi.

Om du ikke har sett forestillingen ennå, kjøp billetter. Med en eneste gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

2 kommentarer

Flotte karer og et knallbra repertoar!

Flotte karer og et knakende repertoar!
Løp å hør!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin