Lowcarb fiskegrateng!

27.10.2011 - 20:28 Én kommentar
Lavkarboen går helt fint. Jeg har ikke oppdatert daglig av 3 grunner:
  1. Jeg har vært syk og ikke orket
  2. Det ble kjedelige innegg og ingen om jentungen, og dette er ikke en lavkarboblogg.. :)
  3. Regner med det var kjedeligt å lese..

 

Jeg må bare få si TUSEN TAKK til Nannah for denne oppskriften

Nannahs fiskegrateng med grønnsaker, og mandellokk.

Denne var helt sykt god og helt fantastisk enkel å lage!!

Jeg har endret litt på hennes oppskrift, og den er som følger:

Du trenger:

4 stykker torsk

1 halv purre og en halv løk

100g squash

1/2  fenikkel

50g rød paprika

3 egg

1 boks creme fraishe

salt og sitronpepper

50g  finhakket salami (dette var helt genialt å ha oppi.. og det er Nannahs original ikke mitt tillegg)

50 g malte mandler

smør

Trekk torsken først. Kok opp lettsaltet vann og legg fisken i. Kok opp og ta fisken av plata. La den trekke i 5-10 minutter.

Imens lager du grønnsakene.

Del alle grønnsakene i småbiter og surr dem blanke i smør.

Bland i den kokte fisken, salamihakk, salt og pepper.

Sett stekovnen på 175g varmluft.

Mal mandlene fint. Visp sammen egg og creme fraishe med litt salt.

Smør en ildfast form. Bland eggemassen ned i fisken. Hell det i formen og strø mandel over. Ha noen gode klatter smør på toppen, og gjerne litt revet parmesan om du har.

Ønsker du en lett og luftig grateng. Kan du skille plommer og hviter. Piske eggeplommer og creme fraishe. Stivpiske eggehvitene og blande forsiktig i gratengen tilslutt.

Stek i 20-30 min til mandlene er blitt fint lysebrune og gratengen har stivnet.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Én kommentar

Jarle

28.10.2011 kl.07:17

Såg kanongodt ut! Må prøves ved neste handlerunde! :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits