hits

Halloween - hvordan kutte gresskar?

Både jeg og damen liker halloween og gresskar. Jeg liker alt som medfører at jeg kan være dramatisk og kle meg ut, mens damen er glad i makabre ting. Det var derfor en stor glede at Hudyret er et oktoberbarn, det gir jo en unnskyldning for å ha halloween-bursdag når hun blir litt større. Det er den eneste ulempen med at hun kom til verden via planlagt keisersnitt, siden hun derfor kom litt tidlig i oktober, men bursdagen får jo bare utsettes til slutten av oktober.. :) Damen og jeg skjærer ut gresskar sammen, Dette er andre året vi gjør det og det har blitt en veldig hyggelig tradisjon. Vi sitter og skjærer gresskar og drikker vin på kvelden. :) Damens gresskar har fått navnet Marit, til åre for Damens venninne i Bergen. Det står Hallo vin på det. Du skulle visst nok forstå dette Marit !? Det er også bakt fingre, inspirert av Matpaabordet.com og vi skal lage spindelvevs-muffins som skal deles ut til trick-or-treat barna som forhåpentligvis kommer på døra. Hvis det ikke kommer noen i år blir vi litt leie her, vi har lagt planer for hagen, Zombien cår skal få sin arbeidsoppgave nummer 2, traumatisere små barn på Halloween. Denne helgen er Zombien på utlån hos en venninne, der den skal traumatisere voksne folk med promille. Ønsker alle en god Halloween, og til dere som ikke liker Halloween, ha en god mandag! :)

Så hvordan skjærer jeg ut gresskar?? Les mer og se bilder her:

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver ol. (gjerne og en ostehøvel) Tips er også å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Du kan om du vil tegne opp på gresskaret, men jeg gjør ikke det. "Barber" skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips, det må være stort nok til å få hånda de nedi, pluss om du lager det ugjevnt (dvs ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

4. Som her:

5. Dette er grunnen til at du skal kunne få hånden nedi -> du må rense godt utav hele slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av hva du vil det skal bli til.

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av fjeset.

10. Begynn med tennene. -> Husk at tennene er litt dråpe formete, jeg var ikke så flink med det.. Og husk tannkjøttet.. :)

11. Begynner å nærme meg ferdig.

12. Jeg bruker en veldig liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet og skjære til øynene enda mere.

13. Ferdig.

14. Og med lys.. :)

4 kommentarer

Kjempefine.

HALLO VIN! Hiihihi. Eg skal feira hallo vin i kveld.

Steike fine gresskarlykter forresten. Lykke til med kveldens barnetraumatisering :D

Steikje fine lykte! Hørte rykter om noen som brukte innmaten som spy.. neste år når trappa ikke er allfarveien over Storhaug skal jeg jammen prøve meg. Meget inspirerende.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin