hits

Movember - innsamling av penger og fokus på menns helse

Så hva er det?

I løpet av November måned hvert år oppfordrer Movember menn over hele verden til å la barten vokse med det målet å samle inn penger og sette fokus på menns helsespørsmål, og da spesielt prostatakreft.

Mannlige deltakere (Mo Brødre) bidrar til å endre mannehelsens ansikt utad ved å bli ekte vandrende, snakkende reklameplakater i novembers 30 dager, og øker bevisstheten gjennom sine handlinger og ved å fremme private og offentlige samtaler rundt ofte oversette temaer som berører menns helse.

Hvordan støtte?

Gå inn på http://mobro.co/hallgeir -> trykk på donèr. Fyll inn informasjon.

Dette er en viktig bevisstgjøring om man ser på fakta om prostatakreft i Norge:

- Gjennomsnittlig dør det daglig 3 menn av prostatakreft i Norge

- Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant norske menn.

- I Norge får 4299 menn diagnosen i året. Det er et gjennomsnitt på 12 om dagen.

- 1 av 8 menn i Norge får prostatakreft

- 29804 menn i Norge lever med prostatakreft

- 1048 menn i Norge dør hvert år av prostatakreft.

Dersom du har bekymringen rundt sykdommen, har Kreftforeningen en hjelpelinje der teamet deres besvarer dine spørsmål. Ring 800 KREFT (800 57 338) eller besøk www.kreftforeningen.no for å finne ut mer om sykdommen.

Global handlingsplan

Movembers visjon er å ha en kontinuerlig innflytelse på menns helsetilstand. Derfor har Movember etablert Movember Global Action Plan, som arbeider for raskere resultater gjennom globale forskningssamarbeid om prostatakreft. Midler som blir samlet inn i Norge blir tildelt europeiske forskningsprosjekt som deltar i vår globale handlingsplan.

Movembers GAP-program har i dag to deler:

1. Årlig globalt prosjekt for forskningssamarbeid

Det overordnede målet i prosjektet for globalt forskningssamarbeid er å stimulere forskningsresultater gjennom samarbeid rundt de vitenskapelige spørsmålene som har prioritet det året. Vi tror at det å samle de beste forskerne fra hele verden til et samarbeid rundt nøkkelutfordringer vil fremskynde gjennombrudd som til sist vil gagne menn med prostatakreft. Videre tror vi at team-basert forskning, utført på tvers av grensene og med et tydelig felles mindset, kan frembringe innovasjon og kunnskapsdeling raskere enn forskning som først og fremst utføres på nasjonalt nivå.

Hvert år innkaller Movembers Globale Vitenskapelige Komité til et møte der man avgjør hvilket forskningsområde som vil få størst utbytte av det globale samarbeidet. Når det prioriterte området er godkjent av Movembers styre, samles verdens ledende kreftforskere og blir tildelt midler for å finne løsningene gjennom samarbeid.

2. Promoveo - en utvekslingsplattform for kunnskap om prostatakreft

Movember skal skape et globalt, online samfunn for prostatakreftforskere, klinikere og organisasjonen Promoveo. Det ligner LinkedIn, men er spesialtilpasset forskningsmiljøet innen prostatakreft, så Promoveomedlemmer kan dele ideer, få oversikt over ledige forskningsressurser i andre land, poste informasjon for å skape diskusjon og bygge nettverk med andre forskere på verdensbasis for å fremme resultater.

Promoveo stammer fra latin og betyr å bevege seg fremover, oppnå, avansere og bringe frem i lyset. Vårt mål er å skape et forum med fri flyt av informasjon om forskning på prostatakreft for å stimulere resultater. Forestill deg mulighetene som oppstår når for eksempel en nederlandsk kreftforsker har muligheten til å komme i kontakt med andre forskere innenfor samme felt i Norge, Canada, Storbritannia, USA og Brasil for å dele kunnskap og ressurser.

Klikk her {www.kreftforeningen.no} for å lese mer om menns helse-partneren i ditt land.

 

5 kommentarer

Et fint initiativ! Synes alltid det er bra når folk gjør noe for et godt formål som samtidig er underholdende for omverdenen. Og menn er så slakke med å gå til legen også, så det trengs virkelig awareness-kampanjer. Gleder meg til oppfølgingsbilder..

Tusen takk for det. Håper bare at det kommer inn litt penger og.. :)

Det kommer vel helt an på kvaliteten på barten :oD

Det kommer vel helt an på kvaliteten på barten :oD

Og OMG, når jeg ser gravataren din! Jeg så en fyr som likna skikkelig på deg på Clas Ohlson i dag (tror det er hangout nr. 1 for pappaer i perm.. du burde skrive en post om det..). Men tror ikke han hadde bart altså.

Hehe.. ja, jeg har faktisk begynnt å like å gå på Clas for å se om jeg kan finne noe interessant. Var ikke veldig intressert i det før jeg blei pappa. :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin