hits

Vi klapper i hendene, vi tørker spy og snørr. - av Christer Torjussen

Med små barn i huset må man regne med en forkjølelse og litt feber nå og da. Faktisk oftere enn man tror. Så straks ett barn har kommet til hektene, blir det andre sjuk igjen og passer på å nyse sine foresatte i ansiktet slik at neste runde er i gang før man ble ferdig med den første.

Det begynte så forsiktig med at noen av ungene i barnehagen ble syke. Pytt pytt, tenkte jeg. Litt snufsing har ingen dødd av. Det er vinter. Så braket det løs. Jeppe begynte å hoste til han spøy yoghurt utover hele seg, fastspent i barnesetet i bilen. Hurra. Så begynte Edda på syv mnd. å gjøre det samme, utover senga vår.

Ikke det at vi har sovet natten gjennom tidligere, men nå var skytteltrafikken mellom soverommene i gang for alvor. Febertokter, snørr, tårer, oppkast, skriking og galle. Som pappa og såkalt mann innbilte jeg meg at jeg sikkert var resistent mot denslags, men der tok jeg grundig feil. Først forsvant stemmen, som er et stort handicap som utøvende standupkomiker. Så kom feberen og hosten. En bunnløs gammelmannshoste som hørtes ut som blandingen mellom en kaffetrakter, parresyk hvalross og en moped som ikke får start på seg. Jeg tilbrakte et døgn i senga ute av stand til å gjøre noe annet enn å harke, sove, hoste og lage patetiske klynkelyder. Slikt passer svært dårlig midt i førjulstria. Ting skal ordnes. Fikses. Bakes. Hentes. Kjøpes. Pakkes inn. Postes. Bringes. Alt dette mens vi foreldre tørker snørr, feberen herjer og babyen produserer mer slim enn et nordnorsk trandamperi og hoster til hun mister pusten. Det er tre dager til jul, og det meste er i boks. Nå mangler bare nissedrakt. Jeg skal være nisse i år. Fant en på Europris i smakløs velour med trangtsittende tights. Det kler meg dårlig. Jeg leter videre. Kryss fingrene for at jeg ikke skremmer skiten ut av barna i år også. God jul.

Helt til slutt; Vær moderat med alkoholen foran ungene i høytiden. Hvis ikke er du en idiot.

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin