hits

Vaksinér barna dine! av Gunnar Tjomlid

Jeg er selv et barn av antivaksine-hysterisk mor, og har som sådan aldri blitt vaksinert. Derfor har jeg sterke minner fra både da jeg hadde meslinger, kusma, kikhoste og røde hunder i oppveksten på 60 og 70 tallet. Jeg fikk ikke lov til å ta en eneste vaksine, ikke stivkrampe eller Bcg heller. Dette er for meg utilgivelig av min mor, det var uansvarlig og jeg var så sjuk av meslinger at det er utrolig at det faktisk gikk bra, kikhosten likedan, jeg satt i en måned i sittende stilling i senga og kjempet mot kvelning.

Mine barn, og nå barnebarn også, er selvsagt fullvaksinerte. Jeg kjenner mange som aldri ble vaksinert i oppveksten, og har tilgode å treffe ett eneste menneske som syns det var et riktig valg av foreldrene. For min del må foreldre gjerne ha prinsipper, men ikke ved å gamble med barns liv eller andres.

Dette var en av kommentarene til min bloggpost om vaksiner som virkelig grep meg. Vaksinemotstanderne fremstiller det som om de ikke vaksinerer sine barn fordi de tar hensyn til barna. Intet kunne være fjernere fra sannheten.

Meslingvaksinen har eksistert i over 40 år og har nesten visket ut denne sykdommen fra store deler av verden. Før 1963 var det nesten 135.000.000 tilfeller av meslinger på verdensbasis, med 6.000.000 meslingerelaterte dødsfall. Etter at vaksinen ble innført har tallene sunket drastisk, og i perioden 2000 til 2008 sank antall meslingerelaterte dødsfall med hele 78%, fra estimerte 733.000 til 164.000.

I USA ble den i år 2000 ansett som utryddet etter en kraftig innsats i å gi barn de to nødvendige MMR-vaksinene. Nå er sykdommen på vei tilbake. Første halvår i år har sett 152 tilfeller av meslinger rapportert i USA, en dobling fra samme periode i fjor, og det største utbruddet på 20 år. Nesten halvparten av disse skyldtes smitte innført fra Europa, og de aller fleste (89%) av de som er blitt syke er uvaksinerte.

Og det er oss europeere som er verstingene. De siste to årene har vi sett utbrudd i mange europeiske land, både Østerrike, Frankrike, Tyskland, Irland, Italia, Nederland, Spania, Storbritannia og ikke minst her i Norge. Nesten 28.000 tilfeller ble rapportert i Europa i 2010, med over 20 dødsfall og hundrevis av sykehusinnleggelser grunnet komplikasjoner knyttet til sykdommen. Det høres kanskje lite ut, men får denne ekstremt smittsomme sykdommen bedre fotfeste vil dødstallene stige dramatisk.

Tallene for 2011 ser dystre ut, med en økning i mange europeiske land sammenlignet med i fjor. Av7028 innrapporterte og bekreftede tilfeller frem til 6. mai hadde 29% ikke vaksinert seg mot meslinger og 67% hadde ingen dokumentasjon på at de var vaksinert eller de de visste ikke om de var vaksinert.

Les resten av bloggposten hos Gunnar på unfiltered perception

Følg Gunnar på:

Blogg: unfiltered perception - http://tjomlid.com

Twitter: @CiViX - http://twitter.com/CiViX

Facebook: http://facebook.com/CiViX

4 kommentarer

[...] Pappas Blogg – Vaksinér barna dine! Skepsis.no – Om vaksiner Dagfinns blogg – HPV-vaksine redder liv hegehelsesoster.blogg.no 4brooker – Når fagfolk blir overmannet av konspirasjonsteorier The Misinformants: Prominent Voices in the Anti-Vaccine Crusade The anti-immunization crowd clings to well-worn myths. Arm yourself with facts. [...]

[...] blogger Unfiltred Perception – om teamet vaksiner Pappas Blogg – Vaksinér barna dine! Skepsis.no – Om vaksiner Dagfinns blogg – HPV-vaksine redder liv hegehelsesoster.blogg.no [...]

[…] Pappas Blogg – Vaksinér barna dine! Skepsis.no – Om vaksiner Dagfinns blogg – HPV-vaksine redder liv hegehelsesoster.blogg.no 4brooker – Når fagfolk blir overmannet av konspirasjonsteorier The Misinformants: Prominent Voices in the Anti-Vaccine Crusade The anti-immunization crowd clings to well-worn myths. Arm yourself with facts. […]

[…] må jeg poengtere; vaksinèr barna […]

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin