Hjemmelaget vs Kjøpemat

27.09.2012 - 10:41 2 kommentarer
Feb 8, 2011 skrev jeg følgende:

Jeg og Damen har snakket om at vi muligens kun skal lage hjemmelagd mat til hudyret. Og jeg lurte på om det var noen av dere som har noen erfaringer med hjemmelagd vs butikkkjøpt babymat?

For oss endte det med at Damen lagde mye hjemmelaged babymat og jeg lagde noe. Vi lagde hirsegrøt, havregrøt, most avocado, most frukt og grønnsaker i diverse former, maisgrøt og i noen tilfeller blandinger av det overstående. På denne måten fikk vi introdusert matvarene en etter en, og det var veldig kjekt å se hvordan hun likte alt vi gav henne.

Hvordan introduserte dere mat og hva introduserte dere først?

Vi startet i 4 måneders alder med most avocado. Dette var andre gangen hun prøver seg på fast føde :)

 

2 kommentarer

Klissi Mandarin

01.10.2012 kl.12:12

Vi har bare brukt hjemmelaget mat. Hun har fått det samme som oss fra dag en, og stakkars pappa har blitt vant til mat uten særlig saltinnhold. I begynnelsen (6m) skar vi det opp i store biter så hun kunne holde det, nå skjærer vi det i mindre som kan spises med gaffel / hender. Grøten gjorde vi som en slags pannekake som hun kunne spise selv i biter, men nå får hun "vanlig" havre/hirsegrøt. En gang på IKEA fikk hun nestle-mat (det var tross alt gratis), men endte opp med å spise mine kjøttboller mens jeg måtte spise kalkungryta (kan jo ikke kaste mat). Dette er snakk om et barn som virkelig ellers spiser alt. Moral: Venn ikke barna til hjemmelaget mat, there is no way back. Men jeg tror vi har spart en del penger på ikke å bruke rådyr barnegrøt og glassmat.

Klissi Mandarin

01.10.2012 kl.12:12

Vi har bare brukt hjemmelaget mat. Hun har fått det samme som oss fra dag en, og stakkars pappa har blitt vant til mat uten særlig saltinnhold. I begynnelsen (6m) skar vi det opp i store biter så hun kunne holde det, nå skjærer vi det i mindre som kan spises med gaffel / hender. Grøten gjorde vi som en slags pannekake som hun kunne spise selv i biter, men nå får hun "vanlig" havre/hirsegrøt. En gang på IKEA fikk hun nestle-mat (det var tross alt gratis), men endte opp med å spise mine kjøttboller mens jeg måtte spise kalkungryta (kan jo ikke kaste mat). Dette er snakk om et barn som virkelig ellers spiser alt. Moral: Venn ikke barna til hjemmelaget mat, there is no way back. Men jeg tror vi har spart en del penger på ikke å bruke rådyr barnegrøt og glassmat.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits