Hjemmelaget Sushi

04.01.2013 - 14:01 Ingen kommentarer
Jeg og Kathla lagde hjemmelaget Sushi. Det var braksuksess, jeg er så glad for vi gav henne spennende mat helt fra hun var veldig liten.

Vi lagde litt Maki, et par Nigri og litt Sashimi.

  • Bruk sushiris og ikke vanlig ris.
  • Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.
  • Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned varmen.
  • Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter. Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i 15 minutter til. Dersom anvisning er beskrevet på pakken følges den.
  • Ha risen over i en bolle. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst.
  • Hell noe av blandingen over risen og vend eddiken forsiktig inn i all risen. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
  • Avkjøl risen før bruk. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene skal lages. Ferdig blandet sushieddik kan du også kjøpe ferdig.

Hjemmelaget Sushi

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits