hits

Livet i et I-land - respons til Marte Krogh

Han har et kjøleskap vi andre bare kan drømme om, og mer hjelp fra staten enn de fleste. Men frokost, lunj, middag og kvelds, det spiser Hallgeir alene. Med glede.

 

Før frokost - godt å spise mens man lager frokost

Kan vi spise denne? Jeg synes den er ser så god ut? Jeg har bakt den selv!

 Sexylubben og overvektige Hallgeir (30) holder opp en stor hamburger. Det er om morgenen han begynner å spise. Når klokka er fem og verden er stille, da ligger maten allerede i kjelen sin på kjøkkenet og freser, mens Hallgeir sitter med en god kaffe og småspiser kaker. Jeg spiser med en stor gaffel, da blir det litt lettere, sier Hallgeir og smiler, før han legger oppi litt mer smør i pannen.

 

Frokost

Han har alltid vært opptatt av mat og kaker, og da en senebetennelse satte en stopper for spisingen og Hallgeir måtte ta en fem år lang pause fra matlagingen, da var veien kort til å bli sittende i sofaen og bare spise. Kjøtt, grønnsaker, karbohydrater og snacks. Det har alltid vært en viktig del av hvem Hallgeir er, så da hun ble sulten la han ikke skjul på at han ønsket seg mer mat.

Da jeg var på Ultra og fikk beskjed om at de hadde mer mat, begynte jeg å gråte av glede. Jeg løp ut fra butikken mens jeg ringte til kona. «Det er mer mat! Det er mer mat!» ropte jeg, mens tårene rant.

FLØRT MED KONG HAAKON. Det var en historie med Kong Haakon Konfekt som førte han inn i butikken som 1-åring, og siden ble han værende der. Alltid småspising og matlaging, alltid med de feteste burgerene, snacksene og biffene. Han var, og er fortsatt, en storspiser, men trives best med å småspise hele tiden.

 

Spiser ikke nok

OPPFORDRER AFRIKANERE TIL Å SPISE MER. Hallgeir bestemte seg for å prøve å ikke ta seg nær av alle kommentarene, og flyttet fokus over på den voksende magen og det fine kjøkkenet. Han elsket å spise. Folk orker sikkert ikke å høre om det, men jeg synes virkelig alt er så greit når jeg spiser. Jeg synes det er en herlig tid og jeg elsket å spise masse og vise frem magen. Afrikanere spiser jo ikke så mye! Jeg bare koste meg og mesket meg med gjærbakst over alt. Jeg ser ofte alt for mange afrikanere som gir opp når de ikke har mat, har de ikke United Bakeries da? 

Han synes han ser altfor mange afrikanere som ikke spiser nok. Det tror jeg ikke er sunt. Kroppen har enda mer behov for mat når man er sulten og underernært. Man må bare ta seg sammen.  Hva tenker du om at du vokser opp i et samfunn hvor det er så viktig å være spise og ta til seg næring? Det er vanskelig å håndtere for mange fattige? Jeg vil at ha en usunn livsstil, og da må vi gå foran som gode eksempler. Det er kjempeviktig å skeie ut også, veldig viktig.  Det viktigste vi kan gjøre er vel å ha ubegrenset med mat, snacks og penger til langt oppover ørene. Og så er det viktig å ikke ha grensesetting.

 

Mer fornøyd med kroppen sin nå

Da jeg hadde spist kontinuerlig i to-tre måneder, hadde jeg gått opp 120 kilo. Og jeg hadde til og med personlig kokk to ganger i uken! Kan du tenke deg? 120 kilo! Da sluttet jeg å veie meg. Men jeg syntes det var en deilig periode. Jeg tror mange har et anstrengt forhold til mat. Man skal jo liksom spise, ikke sant, du vet jo hvordan det er. Men jeg er faktisk mer

fornøyd med kroppen min nå enn tidligere.

 

Brunsj - liten snacks mellom frokost og lunsj

Du spiste mye under middagen? Ja, jeg trener mye på å spise. Vi elsker mat og å kose oss, og det er viktig for meg å trene på spisingen. Og det livet vi lever, det er mange middager med mye god mat og vin, da må man være litt flink i hverdagen. Og det krever mye å se resultater. Før holdt det å spise seks-syv ganger i uken, men det er ikke nok nå. Etter fylte 25 holder ikke det for å se resultater, altså. Liker du å spise? Ja. Jeg synes det er helt jævlig deilig.  Kona mi spør meg om jeg ikke er mett etter middag, men nei! Jeg er ikke det. Men jeg har innsett at jeg bare må gjøre det.

 

ET PRIVILEGERT LIV.  Noen vil kanskje reagere på at du har en personlig kokk til å hjelpe deg når du er hjemme?

 

Aft-Brønsj - passer best mellom brunsj og lunsj

Kanskje det. Mange av vennene mine har ikke hjelp, eller, de har selvfølgelig ubegrenset mat og penger, men ikke personlige kokker.

Kokken er kanskje mye borte? Nei, han har normal arbeidstid og er mye hjemme hos meg. Han kan jo jobbe hvor som helst bare han har komfyr og ingredienser. Jeg ser ham veldig mye.

Du lever et privilegert liv? Nei, jeg føler meg ikke veldig privilegert og tror de fleste egentlig har det som dette.  

 

innlegget er et svar på Livet på solsiden på mamma.no

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin