hits

Lage Sushi hjemme

Jeg tenkte jeg skulle lage sushi igjen til helga, det som er det viktigste med å lage sushi hjemme er risen. Og for å sørge for at den blir perfekt er det viktig å ta seg god tid med den.

Risen er hele hemmeligheten med sushi. Eddikblandingen gir sushien din egen vri, så basert på denne oppskriften kan du justere mengden sukker og salt etter din smak.

Jeg har funnet mange gode oppskrifter på Godfisk.no.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Nigiri.html 420 380]

Framgangsmåte

 • Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
 • La risen ligge 20 minutter i kaldt vann.
 • Ha like mye vann som ris i en kasserolle med lokk, kok opp og la det koke godt i ca. 3-4 minutter.
 • Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn. La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter.
 • La risen avkjøles i et fat med høye kanter.
 • Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. Sushiedikken skal etter japansk tradisjon være lett syrlig. Vil du ha den søtere så kan du justerer dette etter egen smak
 • Hell litt av sushieddiken over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt. Det er derfor viktig at du justere mengden og ikke har i alt på en gang.
 • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.

[box type="info"]8 dl  sushiris

0,5 dl  riseddik

1,5 ss  sukker

1 ts  salt[/box]

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Maki.html 420 380]

Enkelt å lage selv, sosialt sammen med andre og sunnere enn det meste. Det er ikke rart nordmenn har kastet seg over sushifatet med liv, matlyst og spisepinner.

Det begynte med en sushirestaurant i Oslo for hele 25 år siden, og nå åpner om lag 15 nye sushirestauranter hvert eneste år. Den mest opplagte forklaringen på sushiens suksess i Norge, er selvsagt den unike smakskombinasjonen av det salte, det sterke og fiskens mildhet. Sushi er imidlertid mer enn god mat: Det er også sunt, sosialt – og enkelt:

 • Sushi er enkel og sosial mat å lage hjemme, alene eller sammen med andre. Arranger sushiverksted for venner eller kolleger! Nordmenn vil gjerne lage sushi hjemme, så du kjenner garantert mange som vil bli med. Lær deg sushispråket på forhånd, så har dere mye å snakke om.
 • Sushi er sunn mat, der fisken og grønnsakene gir deg proteinene, vitaminene og mineralene du trenger – og selvfølgelig en god dose av de sunne omega 3-fettsyrene.
 • Sushi passer på menyen til flere måltider, enten det er en romantisk middag for to eller en festlig lunsj for ti.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Sashimi.html 420 380]

Da forstår vi hvorfor det nå leveres mer sushi enn pizza på dørene til sultne franskmenn i Paris.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin