hits

Besøk på Vitenfabrikken

Vitenfabrikken er Jærmuseets største avdeling og ligger i Sandnes. I 2008 åpnet anlegget med et nytt 4000 kvm nybygg, som raskt ble et arkitektonisk landemerke i byen og regionen. 

Vitenfabrikken er et moderne vitensenter, der publikum blir oppfordret til å delta og å utforske. Gjennom slike interaktive formidlingsmetoderer målet å vekke spesielt barn og unge sin interesse for realfag og teknologi. Derfor står lek, konkurranse og en stor wow-faktor sentralt i et besøk på Vitenfabrikken.

19. mai 2012 fikk Vitenfabrikken besøk av National Geographic! Se hva de mente om oss: The Science Factory: My favorite place by far ...

Men på Vitenfabrikken ønsker vi også å fortelle historier og vise hvordan det meste hører sammen, det er ikke uten grunn at vi er en del av Jærmuseet. På Vitenfabrikken vil vi fortelle Sandnes bys historie, samt regionens industrihistorie. Vi har store samlinger av byens rikholdige industriprodukt som leirgods og sykler som danner utgangspunkt for spennende historiske utstillinger i fremtiden. Vi har også Krossens havremølle integrert i anlegget, en autentisk havregrynsmølle fra 1912 der maskineriet står som det gjorde i da produksjonen stoppet i 1988. Gjennom å være et nåtidig museum for fremtiden vil Vitenfabrikken vise at Sandnes og Jæren har vært, og er, en viktig industri- og næringsregion i nasjonal og internasjonal sammenheng. Gode realfagkunnskaper innen teknologi og design har vært viktige forutsetninger for at Jæren har oppnådd denne posisjonen, en posisjon regionen gjerne vil beholde. Derfor har næringslivet vært en viktig støttespiller under oppbygging og drift av Vitenfabrikken, en håper og tror at barn og unge skal bli inspirert til å velge realfagsutdanning gjennom besøk på vitensenteret.

 

[gallery columns="2" ids="3187,3183,3186,3184,3185"]

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin