hits

Hjemmelaget barnemat

Damen laget all maten til minisvinet selv. Det var først når jeg var hjemme med henne (litt flau nå) at hun fikk disse rare oransje middagsglassene. Men det må man vel gjerne regne for normaliseringstiltak, så det var vel på sin plass!:)

Damen forteller at når man lager all maten selv så får man overraskende mye positiv oppmerksomhet rundt dette, når alt kommer til alt, så er det tross alt bare kokte, varierende grad av mosede grønnsaker og kjøtt/fisk. Hadde hun visst hvor mye positiv oppmerksomhet hun ville fått rundt dette, så ville hun jo heller ha dette rundt noe hun følte mer personlig stolthet i som autorisasjonen eller vitnemålet ikke kokte gulerøtter! ;)

Lager man mat av blåbær får man orte en vampyrbaby

Etter å ha spurt ut damen, så kan jeg nå presentere følgende fordeler ved å lage babymaten selv. Det er mye billigere, det beregnes til en tidel av prisen på kjøpematen, damen mener det er minimalt med arbeid, forutsatt at man allikevel lager mat til resten av familien. Om man lager Toro tomatsuppe til resten av banden, og da må begynne å skrelle og koke på pastinakk til babyen, da er det merarbeid. Den største fordelen er at det er en super måte og venne babyen til kostholdet til resten av familien. Minisvinet er vant med både hvitløk, chili og ingefær, og nå satser vi på at mikrosvinet vil bli like allsidig i matveien som storesøster, for hun er virkelig flink. Hun spise sushi, sjøgress, oliven, fetaost, all slags grønnsaker, og ber om chilikrydder på maten om hun synes den smaker lite.

Pastinakk synes ikke så godt rundt munnen så her illustreres det med blåbær igjen

Man unngår også å venne barnet til at mat = pure . Man vil nemlig aldri få til pure' konsistens, med mindre man henter frem stavmikser, noe damen er for lat til. Nå som mikrosvinet er i gang med å spise mat så skal jeg begynne å legge ut oppskrifter (når vi kommer over ta en kokt gulrot og mos den stadiet). I mellomtiden publiserer jeg et tips fra damen, slike blåbær desserter som babyer er glad i, de kan lages selv om enn vil,langt langt rimeligere. Kjøp frossne blåbær, kok de i minimum ett minutt (mvh Mattilsynet)tilsett litt maisenna for konistens, kok i et par minutt, avkjøl, server til det som mest sannsynlig er en takknemlig liten baby.

Fornøyd baby

En liten NB her på slutten, om noen synes vi virker litt douche som publiserer innlegg om den hjemmelagede maten barna våre får, og hvor flinke vi er å lese for dem, så er jo bloggsfæren slik at vi velger jo hva vi vil offentliggjøre, så vi trenger ikke skrive om pesten og koleraen som utvikler seg i all dritten på golvet i den bedritne bilen vår, at vi bare gidder vaske golvet to ganger i året, eller hvor kyniske og bedritne mennesker vi kan være. Slike ting holder man da for seg selv!;)

ikke sånn feks..

4 kommentarer

Her synes jeg du kunne ha tatt med en morsom katt, ellers var NB delen veldig underholdende. Hilsen familiefar med most brokkoli og potet i porsjonspakker i fryseren.

Gøy å se fler tar seg bryet å finne ut hvor enkelt det kan være å lage selv. Har to barn selv, med 10 mnd pappa perm. Har aldri kjøpt et ferdig glass.

Hei Sigge! Takk for kommentar. Kult med såppass med pappaperm. Jeg hadde selv 9 mnd første gangen.

Kult at det er såppass mange som faktisk lager maten selv, det er ikke så vanskelig nei :) Skal prøve å finne en katt til neste gang..

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin