hits

Hva skal vi gjøre i sommer?

Minisvinet vårt går i barnehagen, stort sett trives hun der, men av og til er det litt trøbbel i en jentetrio. Opp med hånda alle de som er sjokkerte over det!

Damen er jo i permisjon med mikrosvinet, og minisvinet pleier å være hjemme med de på onsdager, og de andre dagene går hun i barnehagen fra rundt 9 til 3. Så får hun noen ganger langhelg, forrigeuken tok hun helg på tirsdag ettermiddagen.

Før damen begynte i permisjon var damen sykemeldt, så minisvinet har hatt en lang periode med luksusliv, der hun går i barnehagen ikke fordi vi trenger barnepass hver dag, men fordi hun skal få leke med andre barn og kose seg. I tillegg til det er damen turnusarbeider i tilnærmet medleverturnus, noe som har gjort at minisvinet har fått mye tid og oppmerksomhet fra foreldrene sine.

Vi har vært i en luksus situasjon, og vi setter pris på det.

Jeg tenker nok det at en dag kommer jeg til å se tilbake på livet og tenke at den beste delen av livet er å ha små barn som sier at jeg er verdens beste pappa, minisvinet sier hun er glad i meg en million. Og jeg kommer til å være glad for hvert minutt jeg har brukt med barna mine. Jeg tror også det letter overgangen fra enebarn til storesøster for minisvinet når hun også får mye tid hjemme, sammen med både mamma og storesøster. Nå er også jeg hjemme mens jeg jakter på ny jobb, så nå får vi enda mer tid sammen.

Meg og 2 av 3 av jentene mine

For noen dager siden måtte vi levere inn oversikt over når vi ønsket å ta ut sommerferie i barnehagen. Så da blir jo spørsmålet siden vi mest sannsynlig er hjemme over sommeren begge to, hvor mye fri skal minisvinet ha? Til tross for at både jeg og damen er bestemte på at minisvinet skal bruke mest tid hjemme, så er jo barnehage en flott arena for barn å være i. Og vi er så fornøyde med de ansatte i barnehagen, det er en flott gjeng. Men over til ferien, vi har vel landet på at minisvinet skal ha seks ukers ferie. Jeg elsket å ha lang sommerferie da jeg var liten, og det er jo langt i fra sikkert at vi kan ta ut lang ferie neste år, så vi ta seks ukers ferie.

Men det er kun en av de ukene vi har planer. Da reiser jeg og minisvinet til Nice med min familie. Damen og mikrosvinet blir hjemme, mikrosvinet er for liten til å få noen ting ut av en ferie, hun har det bedre hjemme, så der blir de. Men de andre fem ukene, hva skal vi i grunnen fylle dagene med? Vi skal male huset, lage gjerdet og skifte dør, så en stor porsjon feriepenger ender opp der, så jeg vet ikke om vi har penger igjen til noen ytterligere reiser hvertfall. Om det bare blir en varm sommer, så kan vi hvertfall bruke mye tid på stranda. Vi bor rett i nærheten av en badestrand, og et flott naturområdet, så der kan vi hvertfall bruke mye tid. Så liker damen og hale oss med til Oltedalsvannet for å bade der. Videre tenkte jeg å spørre om å låne telt av svigerfar slik at minisvinet og jeg kan dra på telt tur noen dager.

Dyreparken har vi nettopp vært i, så vi reiser nok ikke tilbake dit i sommer. Så det blir jo en del tid å fylle. Så spørsmålet blir da, vi skal vi foreta oss alle disse ukene? Satser på fin sommer, da blir alt enklere.

2 kommentarer

Jeg har ikke barn (er vel egentlig et selv) så jeg har ikke så mye erfaring med hvilke aktiviteter som er bra å gjøre med barn. Men, jeg husker fra jeg var liten at jeg syns at å ta tog var utrolig gøy. Så det er kanskje noe å gjøre om barna ikke er vant til det fra før? Bare ta toget mens en ser ut vinduet og snakker om det en ser, for eksempel mot Bryne eller Egersund, gå litt rundt og spise en is, og ta toget hjem igjen. Det kjekkeste er jo å kjøpe billetten selv i automaten og så vise den frem til konduktøren.

Ellers, bloggen din er kjempebra og utrolig morsom! :D Du får ha en god sommer og kose deg med familien :)

Karine: Tusen takk for kjekt tips, og kommentar om bloggen. Det skal jeg jammen gjøre.Det hørtes ut som noe som jentungen hadde satt veldig stor pris på! :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin