hits

Oreo-cheesecake - nailed it?

Jeg er på ingen måte en teit mann, men noen ganger er jeg så åndsfraværende at jeg lurer på om jeg kanskje har en hjerneskade.

I går var vi på foreldremøte i barnehagen og der var bare en foreldre som hadde skrevet seg opp på listen om å lage kake avslutningen som var dagen etter (i går). Jeg tenkte at en kake skulle jeg vel alltids få til.

Husket jeg det etter møtet og gikk på butikken og kjøpte ingredienser? Selvfølgelig ikke. Glemte jeg hele avslutningen og hele kaka? Ja, dessverre. Har jeg muligens en hjerneskade? Ja, muligens.

Men jeg klarte med bare litt hjelp av Damen å komme på at jeg skulle på avslutning og at jeg skulle bake kake bare 2 timer før vi skulle være der (ok, jeg prøver ikke å gi Damen skylden for at jeg ikke kan huske ting, men kan en voksen mann forventes å huske ting?)

Så måtte jeg bare å finne ut hvilken type kaker kan jeg bake på den tiden jeg hadde tilgjengelig. Jeg fant en oppskrift på din mat: http://dinmat.no/Stekt-oreokake-med-sjokolademousse - der stod det at det tok 60 minutter, og det var jo 2 timer til avslutning så da hadde jeg jo god tid. Sant?

Så da var det en kjapp tur på kiwi for å finne ingredienser til en litt kul kake for jeg gidder ikke å lage en tørr langpanne.

Jeg kan lage en kake, og det er svenske kladdkake. Men jeg ville prøve noe nytt.

Jeg fulgte oppskriften. Så kom jeg til slutten av oppskriften.

" Avkjøl og server kaken når moussen har satt seg. (Kan gjerne stå natten over)." - det passet jo ikke så godt. Men den smakte veldig bra uansett.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Knus ca. 20 oreo kjeks i en kjøkkenmaskin eller i en pose med et kjevle.

Smelt smøret. Tilsett den finknuste kjeksen.

Ha kjeksblandingen i en springform ca. 24 cm i diameter, ha gjerne et bakepapir i bunnen. (Viktig) Bre kjeksen godt ut i formen og stek den i ca. 8 minutter.

Grovhakk ca. 10 oreokjekser med en kniv. (Skal brukes til pynt)

Visp sammen osten, sukkeret og vaniljesukkeret i mixmaster.

Ha så i ett og ett egg og rør godt mellom hver gang på lav hastighet.

Tilsett de grovhakkede oreokjeksene i blandingen og hell det over kjeksbunnen.

Sett kaken i stekeovn på 170 grader i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken.

Tilbered sjokolademoussen etter anvisning på pakken og ha den over kaken som et lokk. La moussen stivne.

Avkjøl og server kaken når moussen har satt seg. (Kan gjerne stå natten over).
Pynt kaken med sjokolade, pisket krem, oreokjeks og frisk frukt.

Kaka forsvant fort i allefall. Og smakte veldig bra. Skal prøve en gang til, med litt bedre tid.

2 kommentarer

Hahaha! Jeg ser det for meg! At du nesten er på vei ut døra med en nesten ferdig kake, og så leser du "La den gjerne stå over natten!" Det var bra kaka ble god da! :)

Og all creds til deg som pappa at du meldte deg som kakebaker og gjennomførte det (selv om du fikk litt huskehjelp fra damen) Det er nok ikke mange menn/papper som hadde gjort det.

Cathrine Narum: dessverre er det værre. . Jeg leste "la den gjerne stå over natten" rett etter diskusjonen med damen om jeg egentlig hadde tid eller ikke, og jeg sa "det står faktisk 60 minutter. . Jeg har faktisk lest dette.." så leste jeg "over natten" og tenkte; oh, shit.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin