hits

De 5 beste TV-komediene du ikke har sett enda

15.06.2014 - 02:28 6 kommentarer

Når man får barn blir det jo litt flere hjemmekvelder, og da er det jo greit med en TV-serie og to. Og mange ser ikke så mye på det som ikke blir sendt på norske tv-kanaler. Jeg har ikke hatt TV-kanaler på over 10 år nå, så min smak innen TV-serier er ikke styrt av hva NRK, TV2, TV3 eller TVNorge velger å kjøpe inn av serier. Men jeg tenkte i allefall nå at jeg skulle skrive en post om mine 5 favoritt komedier som jeg liker godt.

 


Black Books

Var en britisk komedie som ble skrevet av Dylan Moran og Graham Linehan. (Dylan Moran spiller også hovedpersonen Bernard Black). Serien gikk på Channel 4 mellom 2000 og 2004 og har dessverre kun 3 sesonger, men det er 3 MEGET morsomme sesonger likevel.

Serien handler om Bernard Black som driver en bokhandel, eneste problemet hans er at han drikker store mengder vin, hater folk og vil helst ikke selge bøker. Manny Bianco (spilt av den fantastiske komikeren Bill Bailey) begynner som den hyper stressa assistenten hans.

 

 

Arrested Development

Amerikansk situasjonskomedie som originalt gikk på FOX i 3 sesonger fra 2003 til 2006. (Nylig kom det en ny og eksklusiv sesong på Netflix grunnen den "kult-statusen" som serien har fått etterhvert)

Serien følger familien Bluth, en dysfunksjonell og sær familie.Serien var en av de første til å ta i bruk den type "dokumentar-stil".

 
It's Always Sunny in Philadelphia

Amerikansk situasjonskomedie som har gått på FX siden 2005. De tre hovedpersonene er også de tre gutta som har laget serien, Rob McElhenney, Glenn Howerton og Charlie Day. Fra og med sesong 2 ble også Danny DeVito med, han gjorde at serien hevet seg enda et par hakk (den første sesongen ser ut som om 3 kompiser har laget den med hjemmekamera, noe som er fordi det var akkurat det som skjedde).

Gjengen driver Paddy's Pub, en Irsk bar in Sør Philadelphia, de er generelt sykt dårlige mennesker og serien går ut på å følge disse dårlige menneskene og le/gremes over at noen kan være så dårlige mennesker.

 
Community

Dette er kanskje den mest nerdete serien som finnes. Den er stappet med en masse meta-humor og har pop kulturelle referanser som man virkelig blir imponert over. Serien gikk på NBC fra 2009 til 2014.

Hovedpersonen, Jeff mister advokatlisensen sin når de finner ut at han har løyet om bachelor graden sin, han må gjøre den ferdig og melder seg opp på Greendale Community College for å få graden sin. Denne serien er hysterisk.

 
Parks and Recreation

Fantastisk serie av Greg Daniels (skrevet på The Simpsons og The Office) og Michael Shur (også skrevet på The Office). Serien går på NBC og er en mokumentarisk fremstilling av et inter-kommunalt departement som har ansvar for Parkvesenet. Hovedpersonen er Amy Poehler (kjent fra Saturday Night Live) vant "Best Actress in a Comedy Series" og "Best Comedy Actress" i 2012.

Serien gav også Nick Offermann og Aziz Ansari sine store gjennombrudd. Denne serien må også bare sees.

 

 

Honorable mention:
Louie

Louis C.K. er en av, om ikke den beste komikeren i verden i dag. Hans humor er på kanten og han er virkelig den som står mest frem (litt som Seinfeldt gjorde på 90-tallet) Louie  er serien han har laget. Serien går forøvrig på FX. Serien dreier seg om en fiksjonell versjon av seg selv, hvor han møter på rare og morsomme problemer. Han vant "Outstanding Writing for a Comedy Series".

6 kommentarer

Pia Amariel

15.06.2014 kl.05:19

Av de du har listet opp er vel sistnevnte den eneste jeg ikke har sett enda, men burde kanskje sjekke den ut.

Black Books er nok min definitive favoritt når det gjelder komiserier. Jeg pleier å se alle episodene minst en gang i året, og sist var faktisk denne uka tilfeldigvis. Helt genial er den (:

Hallgeir

15.06.2014 kl.07:03

Pia Amariel: ja, jeg tenkte vel egentlig ikke at alle i Norge ikke hadde sett dem, mended er forhåpentligvis noe nytt for folk der. Om innlegget settes pris på kommer jeg også til å lage for andre sjangere.

15.06.2014 kl.08:51

Community ble vist i Norge tidligt om morgningene før som jeg vet om. Men er ganske morsomme serier , har sett noen av dem før.

Hallgeir

15.06.2014 kl.08:54

Ah..jeg burde kanskje gjort litt mer research der. Men siden jeg ikke har tv-kanaler så baserte jeg det kun på serier som mange av vennene mine ikke har hørt om.

15.06.2014 kl.11:03

Har kun hørt om en av dem, kanskje jeg skal prøve en av dem <3

Hallgeir

15.06.2014 kl.11:05

Hvem av dem har du hørt om? Og hvilken type serier liker du? Om jeg vet det kan jeg anbefale en.

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin