hits

Noen tanker om Kjønnslemlesting

Jeg har skrevet om dette før, og det er en sak som virkelig irriterer meg. Rituell omskjæring av barn. Jeg skjems litt av at vi i et land som ved første øyekast virker opplyst og utviklet nå skal landets sykehus kunne tilby foreldre å utføre rituell omskjæring av guttebarn. Dermed er både den jødiske og muslimske minoriteten "sikret at inngrepet skjer på medisinsk forsvarlig vis." Dette går stortinget inn for i dag. Som de bør skjems.

Nå kommer jeg sikkert til å erte på meg et par stykker, men å skjære bort friskt vev på barn, basert på foreldrenes tro er barnemishandling og burde være grunn til å miste foreldreretten.

Den norske legeforening går i mot dette forslaget som

De skriver på sidene sine:

Vi går imot forslaget fra Helse- og omsorgsdepartementet om at omskjæring av gutter skal bli et offentlig helsetilbud. Forslaget er basert på en tendensiøs tolking av empiri, en overfladisk tolking av internasjonale konvensjoner og en inkonsistent tolking av hva helsehjelp er. Hensynet til barnets beste er ikke drøftet.

Så, Hvorfor mener jeg og den norske legeforening at man burde tenke på barne og ikke foreldrene i denne sammenhengen?

1. De som liker å skjære i tissen til smågutter sier det hjelper ift sykdommer. - for det første finnes det ingen orntlige undersøkelser som underbygger dette. Men enkelte ser sammenhenger der det ikke er noen. «Flere forskningsgrupper stiller seg tvilende til om omskjæring gir nødvendig beskyttelse mot HIV-smitte og andre seksuelt overførte sykdommer. På den annen side har forskere i lengre tid observert at deler av Afrika der omskjæring er vanlig, for eksempel de muslimske landene i Vest-Afrika, har lavere forekomst av HIV og AIDS enn land sør i Afrika, der omskjæring er sjelden. WHO har på bakgrunn av flere forskningsrapporter nylig konkludert med at mannlig omskjæring anbefales som et viktig virkemiddel for å forebygge HIV-infeksjon hos menn»

Dette blir selvfølgelig en syk forenkling, og det blir det samme som å si at 90% av de som går på heroin drakk melk, ergo melk føret til heroin.

2. Skal staten nå utføre religiøse handlinger? Staten bør ikke blande seg oppi religionsutøvelsen til folk, men den bør verne alle mot å bli et offer for andres religionsutøvelse. Om jeg tror at å ofre folk til Odin er kult, så bør stat/politi stoppe meg i det. Det samme gjelder folk som vil skjære i tissen til smågutter.

3. Samtykke
Eneste åpning jeg mener det bør være for å omskjære folk er om de vil det selv.
Det er et kirurgisk inngrep, med større konsekvenser enn en tatovering eksempelvis, så da burde mann måtte være over 18 som med tatoveringen. Jeg synes og man bør se på at omskjæring blir utført, slik at man vet hva man går til.

4. Økonomi
Jeg synes tatoveringer er kult. Bør jeg kunne kreve at det norske helsevesenet skal tatovere mine barn? Nei. Uansett hva som er grunnen til at jeg eventuelt vil at barna mine skal merkes for livet med så bør jeg ikke få lov til å ta valget for noe de må leve med resten av livet. Og dine skattepenger skal i allefall ikke gå til mine barns tatoveringen, og bør derfor heller ikke brukes på å skjære i tissen til gutten din.

5. Likestilling
I 1995 fikk vi i Norge en lov som forbyr omskjæring av kvinner. Det finnes også flere lignende lover i andre europeiske land.

Hvis man ser på det å skjære bort friske deler av jentebarn som forkastelig, bør ikke den samme beskyttelse gis våre guttebarn?

Kan man kanskje møtes på midten et sted? At noen former for kvinnelig omskjæring også er ok?
Ut fra den typeinndeling WHO opererer med (type I-IV), innebærer den minst mutilerende form for omskjæring av jentebarn fjerning av forhuden på klitoris, med eller uten delvis eller fullstendig fjerning av de små kjønnslepper.

Det er jo nesten det samme som vi gjør med gutta, så det bør vel være lov da?

Når nå staten anbefaler at vi skal betale for og legge til rette for denne barnemishandlingen så legitimerer staten denne religiøse praksisen som er 1. Mot barnets beste, 2. Mot menneskerettighetene, 3. Sier helt klart og tydelig at dokumentert helsegevinst, Neida, det går fint. Om du sier det er bra, så stoler vi på det.


Siden 2000 er det bare i New York City registrert 13 tilfeller av dødelig herpessmitte som følge av en praksis av omskjæring. To av disse babyene har dessverre også endt opp døde som resultat av hjerneskaden de har fått av denne formen for omskjæring. Les mer om dette her

Hva tenker du om omskjæring? Er det ok? Ok for gutter ? For jenter? Skal foreldre kunne ta slike valg for barna sine?


Bli med og skriv deg på

OPPROP MOT OMSKJÆRING AV GUTTER

http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=5089

 

 


Bilder fra freeimages.com

18 kommentarer

Takk. Gjerne del det videre. Det er en viktig sak.

Jeg har alltid mislikt omskjæring av både gutter og jenter, og jeg er helt klart sterkt imot det! Jeg synes det er helt forkastelig! Jeg ble overrasket da jeg leste det siste avsnittet ditt; Suge på tissen til barnet?? Mener du alvor? Gjøres virkelig dette? Og det er greit?? Dette har jeg faktisk ikke hørt om før nå og jeg kjente at kvalmen kom sigende da jeg tenkte på det. Vi skal ikke like så greit åpne for voldtekt også da..?? Det går jo greit det, så lenge man baserer det på et relgiøst grunnlag?? Jeg tror jeg nesten kaster opp!! Nå må voksne mennesker bruke hodet sitt! Dette er barnemishandling!

Dette er et veldig viktig tema som det er viktig å snakke om. Innlegge er delt og jeg har skrevet under på underskriftkampanjen.

Bra skrevet!

Cathrine Narum: takk! dessverre er det vanlig praksis hos en type religiøse, jeg har skrevet om det her: http://pappas.blogg.no/1402560436_hvorfor_m_man_suge_ti.html
Siden 2000 er det bare i New York City registrert 13 tilfeller av dødelig herpessmitte som følge av denne fantastisk ekle og syke praksisen. To av disse babyene har dessverre også endt opp døde som resultat av hjerneskaden de har fått av denne formen for omskjæring.

Jeg fatter ikke at vi tillater omskjæring av friske barn. Selv med min sterkeste vilje kan jeg ikke fatte hva som gjør dette legitimt?

Skjære bort friskt vev pga tradisjon? Veldig enig med deg, denne barnemishandlingen må det bli slutt på.

Syns ikke det er bra og mener det er ett valg gutter burde få ta selv når de er gamle nok til det, på jenter mener jeg det er helt uakseptabelt

Jeg liker at du tar opp slike temaer. Du skriver engasjerende

idaisberg: Tusen takk! :) Irriterende at man må skrive om slikt, men det er et viktig tema. Håper du skriver under på oppropet og deler innlegget videre.

Det er en syk,syk,syk verden vi lever i! Jeg er selv mor, og jeg kjenner jeg blir direkte kvalm av dette og mammahjerte gjør vondt... Dette MÅ bare STOPPES!

Du har min fulle støtte på dette innlegget!

Jeanie: Tusen takk. Ja, som både pappa og innehaver av et kjønnsorgan, så er det helt forkastelig å se hva folk får seg til å gjøre.
Håper du skriver under på oppropet og deler innlegget videre.

Jeg vet ikke hvor mye mer tydeligere jeg kan si det, så derfor skriver jeg med caps lock; JEG KUNNE IKKE VÆRT MER ENIG!!! Har delt innlegget på facebook også. Dette er en skammelig og farlig tradisjon. Burde være som du sa at når man er 18 burde man få bestemme selv OG man burde få se på hvordan det utføres. Jeg leste også et sted at penisen til nyfødte og små barn er MYE mer følsomme enn det det er når de er voksne. Så å bare tenke på smerten de må gjennom. Forundrer meg ikke at man dør av dette.. Huff..

Det er en faktor som ikke blir nevnt her: Traumatiseringen av spedbarnet. For virkelig å få noen argumenter å slå i bordet, studer denne:

http://traumahealing.com/somatic-experiencing/reference-healing-trauma-lessons-from-nature.pdf

Destiny: Hei. Og takk for det. Hvor leste du det om penis til små barn ? Hadde vært greit å ha en kilde på. ;) takk for at du leser bloggen, ser frem til å snakke mer med deg

Husker ikke hva siden het, men googler du det finner du det sikkert :)

Hjertelig enig! Flott at du skriver om dette på en pappablogg. Viktig tema!

P.S. Klarer ikke holde kjeft jeg heller:

http://ingebjorgbergholm.wordpress.com/?p=269&preview=true

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin