hits

Fransk effektivitet og andre stereotyper

Vi kom oss fram til slutt, men det var med nød og neppe.

Etter tips fra facebook, samt å ha "snakket" med en fransk flyvert som virket litt sur fordi jeg snakket til han på engelsk fant jeg ut at jeg burde ta en buss som går fra Charles de gaulles (usikker på stavemåte) til Orly. Denne bussen kunne man finne midt på CDG og det var heller ikke noe problem.

Flyverten mente at siden jeg hadde ca 2 og en halv time til å komme meg til Orly, så hadde jeg meget god tid, men erfaringsmessig så prøvde jeg å komme oss avgårde så fort som mulig.

Det kom en buss etter 50 minutter. Det var selvfølgelig ikke rett buss, jeg begynte å bli ganske stresset. (Og muligens litt irritert på meg selv og Air France for å ikke ha opplyst bedre om/ klart å lese meg til flyplassbytte)

Når det var 40 minutter siden bussen skulle ha gått, så kom den endelig. Da var det jo så forsinket at det hadde blitt en kø som var så lang at det var jo ingen sjanse for at alle kom til å få plass på bussen, det innså de fleste og begynte å trenge seg fremover.

Som pappa til ei jente på 3 og et halvt så var det et helvette å holde oss på "vår plass" i køen og de aller fleste virket lite interessert i å ta hensyn til ei lita jente.

Før de begynte å slippe folk ombord på bussen kom det heldigvis kom det en flyplassansatt og gav en hel rekke beskjeder. Dessverre for meg så kom disse beskjedene på fransk, og kun fransk så jeg har ingen anelse om hva hun sa. Men vi klarte å ikke bli skvist så langt bak at vi mistet plassen vår heldigvis.

Bussturen til Orly gikk raskt og smertefritt, og vi ankom flyplassen 8 minutter før boarding av flyet vårt skulle begynne. Så jeg satte jentungen på ryggen, tok en trillebag i hver hånd og prøvde å bevege meg så fort som mulig. Det var ikke så langt heldigvis, og vi traff på ei dame i bagasjeinsjekkingen som snakket bittelitt engelsk og var veldig hjelpsom. Hun hjalp oss å snike. Jeg hater folk som sniker, og nå var jeg plutselig blitt en av dem..

Vi kom oss gjennom sikkerhetskontrollen, og rakk akkurat å komme oss inn på flyet rett før det skulle gå. Trodde vi. Vi ble sittende, og sittende..og sittende.. Til slutt kom sistemann, 20 minutter etter at flyet skulle ha gått.

Når vi endelig kom frem til Nice skulle vi hente leiebilene, det skulle tydeligvis alle andre i hele verden også.. Og for et dårlig system de hadde.

Selv om man hadde bestilt, betalt og registrert seg på forhånd, måtte man stå i kø sammen med alle som gjerne ikke hadde det. Så man fikk vente så mye man bare ville.. Jeg sier ikke at det hadde vært bra om nazistene vant andre verdenskrig, men jeg tror vi hadde hatt et bedre system for utdelling av leiebiler..

2 kommentarer

Kos deg resten av onsdagskvelden!

Victoria Wisløff: takk. :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin