Lam Provance - enkelt med lammelår

25.06.2014 - 22:56 3 kommentarer

Legg lammelåret i en ildfast form med fettsiden opp, tørk av det med et tørkepapir.

Kutt opp all hvitløken og bland 2/3 inn i sennepen. Bland deretter inn godt med rosmarin og timian. Dekk lammelåret med sennepen.

Jeg er på ferie i Provance i Frankriket nå sammen med hele familien min og en av dagene skulle jeg, jentungen og mine besteforeldre lage middag til folket. Jeg har lenge tenkt at et godt lammelår er jo noe av det beste man kan spise, og selv om jeg ikke har laget det siden jeg lagde det i stekegrop på Jernaldergården, så tenkte jeg at det kan jo ikke være så vanskelig.

Hva trenger du?

1 lammelår (med bein i - jeg regner ca 3 kg pr 7 personer)
2 hvitløk
2 kilo tomater
2 store løk
Rosmarin
Timian
Fransk sennep
Litt poteter
Balsamico
Honning

Kutt opp tomat og løk, legg det i formen rundt lammelåret. Dekk så sennepen med honning og hiv på balsamico og resten av honningen over tomatene og løken. Lammelåret kan nå ligge i marinaden over natten, men dette er ikke nødvendig.

Sett ovnen på max på varmluft og sett inn i midten av ovnen, la stå i ca 30 minutter.

Slå så ned ovenen til ca 140 grader og la stå til ferdig (kommer ann på størrelsen på låret men skal se ca ut som dette)

3 kommentarer

thefashionablemom

26.06.2014 kl.07:41

Sååå godt det ser ut :)

Hallgeir

26.06.2014 kl.09:28

thefashionablemom: det var sykt godt og veldig lett å lage

thefashionablemom

26.06.2014 kl.09:48

Åh så bra ! Jeg skal prøve det ut når jeg får tid til det :)

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin
hits