hits

Å reise med barn

For en stund siden var vi en langhelg i Arendal. Vi har sodt oss masse, men jeg må virkelig si at ferie er ikke helt det samme etter at en har fått barn. Vi skulle være borte fredag til mandag, så torsdag kveld begynte jeg og Damen å gjøre klart. Vi skulle i bryllup på lørdagen, og da er det (i følge damen) alltid litt ekstra pakkestyr, siden en da må pakke ned og helst ikke krølle sammen finklærne.

Torsdag kveld brukte jeg og damen to timer på å pakke ned klær, vogn, smøre matpakker, lage maten vi skulle ha med i brylluppet, skrive kort og finne bleier. Vi tenkte begge to at fredagsmorgenen var det bare å stå opp, spise frokost og kjøre avgårde (og da med veldig god margin rekke en middag vi var invitert på i Arendal klokken 5)

Mikrosvinet vekket oss klokken 7 fredagsmogen og uansett hvor eggektive vi tenkte vi skulle være (og jeg faktisk tror vi var) så tok det TRE timer før vi kom oss ut dørene. Da var alle rene OG mette samtidig, så klokken 10 klarte vi å dra avgårde.Og jeg undres om det eksisterer en kode jeg og damen enda ikke har klart å knekke, eller om det bare er å innse at om alle skal være mett, rene, påkledde og vlide så er det den tiden ting tar..

Uansett, klokken 10 hadde vi avgang til Arendal. 18.30 - ankomst Arendal. Og vi kjører tross alt bae vra Stavanger, ikke Kirkenes.. Mikrosvinet sovnet ganske tidlig på turen, og når hun våknet stanset vi langs veien ved et vann. Mikrosvinet lå på leketeppet sitt under et tre, hun hadde lekene sine og var glad og fornøyd. Minisvinet hadde baderingen sin og var kjapt ute i vannet sammen med meg. Hadde det ikke vært for de hundrevis av sigarettsneiper og flekker av urin over alt, så hadde det vært veldig koselig og på grensen til idyllisk. Neste stopp var Bens cafe for is..

"Minst en is til dagen når det er ferie" mener minisvinet. Alle blide, glade og i godt humør. Fra der av ble det pyton. Mikrosvinet liker nemlig ikke å kjøre bil, og det minner hun oss om så godt hun kan. Heldigvis har hun en høy og skjærende stemme.. Fra Helleland til Arendal rok det oss bare 4,5 timer å kjøre. Klokken 17.00 (når vi egentlig skulle vært i middag) var vi enda ikke kommet til Kristiansand, men istedet for å spise middag med gode venner satt vi i en bråkete rasteplass langs E18 hvor vi gumlet i oss tørre polarbrød fra posen, matet vannmelon til de små og stirret på en påkjørt froskk som var det mest fasinerende minisvinet hadde sett på år og dag.

Men slik kan det visst være å kjøre med de små. Må tilbringe mer tid utenfor bilen enn inne i den. Men uansett, vi kom oss frem til slutt, og lørdagen deltok vi i et fantastisk utendørs, høytidelig, men ikke selvhøytidelig, finfint bryllup. Hagen det var i var enorm, vi fikk servert grillmatman kunne leke, danse og bade som man ville, når man ville. Det var hyggelig at ingen av våre barn ville sove. Rundt 23.00 gav vi opp. og dro til hotellet. Til og med ikke i bilen på veien til hotellet sovnet de. Men de var i godt humør hele tiden heldigvis.Søndagen var planen badelandet i Dyreparken, men det været var helt sykt. Vi hadde det sykeste været jeg har sett, men tror du det gjorde noe ift kø ol? Neida, alle parkeringsplassene til Dyreparken var helt fulle. Jeg og jentungen var likevel med godt mot og håpet på opphold, så vi kjørte til Dyreparken fra Arendal, bare for å snu og kjøre tilbake. Så da ble det heller restaurant og kino i stedet. Og når vi var der fikk vi jo et helt strålende vær. Småsvinenes tante og onkel var også med på turen og bodde på samme hotell som oss. Det var den aller kjekkeste delen synes minisvinet. At onkel og tante også var med, sa det er koselig med ferie og stress. En god blanding.


9 kommentarer

Det er når jeg leser innlegg som dette, at jeg skjønner hvor privilegert jeg er, med en sønn på 1,5 år som satt stille og rolig i bil fra Lørenskog til København (kjørte gjennom Sverige) med to småstopp og en middagsstopp. Ikke nok med det, men vi dro til og med før det tidspunktet jeg hadde planlagt. Var det å gni det inn? ;) hehe. Håper nå det ble en vellykket tur sånn ellers da!

Såå koselig innlegg! Ha en fin torsdags kveld/natt :)

Hadde vært hyggelig med en kommentar tilbake. Jeg har nettopp startet å blogge, men jeg går helt den andre veien enn de flest andre, derfor trenger jeg en liten "boost". Jeg skriver om ting veldig få andre skriver om, men jeg er kun 14 år, så jeg blir nok undervurdert. Jeg er her for å bevise at jeg KAN, og om jeg kan, så kan du også. Takker for støtten.

Mari Thorsberg Andreassen: Ellers var det en meget vellykket tur ja :) Jeg bare forstår ikke hvordan man kommer seg ut dørene.. :)

Anonym: skulle gjerne sett bloggen din, men du legger ikke igjen noen lenke eller noenting, så det kan bli litt vanskelig :/

Enkelt: pakk alt i bilen dagen før. Nå barnet våkner, trykker du i det noe mat, tar på klær (så slipper klærne å bli skitne av maten), si til barnet at vi i dag skal ut å kjøre lang biltur så løper barnet og henter sko, og kan ikke komme seg ut døra fort nok. Er det ikke sånn overalt altså?

Mari Thorsberg Andreassen: med en unge var det ca sånn det var ja.. men med to nå så er det som om man fikk 20 til å holde styr på..

Ja da er jo saken en helt annet selvfølgelig. Og når de begynner å få egne meninger, så kan vel kanskje ikke mamma kle på når "svinet" har bestemt seg for at pappa skal kle på, og vice versa? Eller enda bedre; kle på seg selv! Tror jeg bare skal nyte det mest han fortsatt er så liten. Her er heldigvis mor sjefen enda. Begynner å få egne meninger her i hus også, så jeg driver å forbereder meg på kampene som jeg vet kommer...

Mari Thorsberg Andreassen: bare å begynne å forberede seg ja :)

Hei!

Fant ikke noen e-post å sende dette til, så du får evt. slette kommentaren :-)

Lørdag 13. September arrangerer Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) bamsesykehus på Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00. Bamsesykehuset er en tradisjon under MedHums aksjonsuke, der barn kan ta med seg "syke" bamser til Youngstorget hvor dyktige bamseleger (medisinstudenter) vil behandle dem for ting som «kosesjokk» og «sommerfugler i magen».

Sykehuset vil bestå av en psykiatrisk og en kirurgisk avdeling, samt helsestasjon og akuttmottak. Rundt sykehuset vil det være stand, kakesalg og bøssebærere (selve sykehuset er gratis), og alle innsamlede midler er selvfølgelig øremerket årets prosjekt. På denne måten ønsker vi å skape mer oppmerksomhet rundt årets MedHum-prosjekt, og gi barn gode holdninger til humanitært arbeid.

Vi i MedHum hadde satt stor pris på om du kunne tenke deg å skrive litt om Bamsesykehuset på bloggen din, for vi vil så gjerne at så mange barn som mulig skal få det med seg! Vi tror at bloggen din hadde vært en super måte å nå ut på, ettersom vi vet at du har mange lesere som kan ha stor glede av å vite om arrangementet.

Årets aksjon støtter Leger Uten Grensers prosjekt for å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Barnedødeligheten i landet er verdens høyeste; 1 av 5 barn dør før de fyller 5 år. I tillegg dør 1 av 8 kvinner som en direkte konsekvens av et svangerskap. Leger Uten Grensers arbeid har vist store resultater; mødredødeligheten i området har for eksempel sunket med hele 61 % sammenliknet med resten av landet.

MedHum har et nasjonalt mål om må samle inn 2,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser i løpet av aksjonen. Håper du vil hjelpe oss med å støtte verdens største uavhengige og nøytrale medisinske hjelpeorganisasjon!

Hadde vært veldig koselig om dere også tok turen!

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin