hits

MedHums Bamsesykehus på Youngstorget 13.sept 2014

Jeg ble kontaktet av Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum), noe jeg syntes var veldig koselig.

Noen ganger blir bamsene våre syke, og da er det viktig at vi tar vare på dem. På samme måte som det er viktig at Leger Uten Grenser får muligheten til å være med å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Lørdag 13. September arrangerer Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) bamsesykehus på Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00. Bamsesykehuset er en tradisjon under MedHums aksjonsuke, der barn kan ta med seg "syke" bamser til Youngstorget hvor dyktige bamseleger (medisinstudenter) vil behandle dem for ting som «kosesjokk» og «sommerfugler i magen».

Sykehuset vil bestå av en psykiatrisk og en kirurgisk avdeling, samt helsestasjon og akuttmottak. Rundt sykehuset vil det være stand, kakesalg og bøssebærere (selve sykehuset er gratis), og alle innsamlede midler er selvfølgelig øremerket årets prosjekt. På denne måten ønsker vi å skape mer oppmerksomhet rundt årets MedHum-prosjekt, og gi barn gode holdninger til humanitært arbeid.

Årets aksjon støtter Leger Uten Grensers prosjekt for å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Barnedødeligheten i landet er verdens høyeste; 1 av 5 barn dør før de fyller 5 år. I tillegg dør 1 av 8 kvinner som en direkte konsekvens av et svangerskap. Leger Uten Grensers arbeid har vist store resultater; mødredødeligheten i området har for eksempel sunket med hele 61 % sammenliknet med resten av landet.

MedHum har et nasjonalt mål om må samle inn 2,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser i løpet av aksjonen. Håper du vil hjelpe oss med å støtte verdens største uavhengige og nøytrale medisinske hjelpeorganisasjon!

Hadde vært veldig koselig om dere også tok turen!

 

Jeg skulle gjerne ha vært med dere. Jeg synes det er veldig fint det dere gjør og jeg oppforderer så mange som mulig til å ta turen.

Det er viktig at vi tar vare på Bamsene våre. De passer på oss fra vi er små, og gjør legging mye lettere for oss voksne. :)

 

Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Du kan gjøre en forskjell! Ta med deg en bamse (eller noen du kjenner som har en bamse) og kom til Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00 dem 13.09. Kjøp noe på kakesalget, gi litt penger. Sørg for at Leger Uten Grenser kan fortsette å jobbe for å senke både barnedødlighet og mødredødlighet.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin