hits

Svar på tiltale

Jeg skrev nylig et innlegg som het: Du er så stygg når du smiler pappa!

Det skrev jeg nettopp fordi jeg hadde fått den klare beskjeden av den eldste jenta mi. Snart 4 år og har hele oversikten. :)

En ting jeg ikke hadde forventet var kommentarene med hjertesukk og oppfordringer til å "verne barnet mitt".

Hva sier vi til sånn oppfordringer?

 

Ok, litt flåsete, men noen må lære seg om ironi og sarkasme.

Hun er barn! Du burde være glad og takknemlig, føle deg velsignet over at du har henne som sier både det ene og det andre. De er små og forstår ikke alltid begrepene av hva de sier, uten at noen setter seg ned å prater med de om hva de akkurat har sakt. Om hvorfor de sa akkurat det, og om hvordan det føltes etc. Tips inn i fremtiden, ikke skriv noe du ikke vil barna skal kunne lese i fremtiden. For alt som kommer opp på nett, kan de lese før eller siden. Undrer meg om du har tenkt over hvordan hun ville ha følt det, om hun viste at du skrev slik om henne? Går ut ifra at både hennes kommentar til deg, og hennes oppfatning av dette innlegget ( om hun kunne lese) er noe i samme bane. Ikke vondt ment, men jeg reagerer litt på hvordan hun fremstilles. Hun er barn, du er voksen!:)

hjertesukk fra Mammahjerte

Jeg prøvde meg på et svar til hun som kom med hjertesukket, men vet ikke om det er vits en gang, men jeg kan i allefall skrive det her:

 

Kjære hjernesukk/mammahjerte: Jeg vet at du ikke kjenner meg, så jeg skal ikke ta som utgangspunkt at du vet hvem jeg er eller hvordan jeg skriver, men jeg er enig med deg i en ting. Man bør absolutt ta hensyn til hvordan barn fremstilles når man skriver. Og i forhold til hvordan jeg er som foreldre, og den måten jeg og min kone håper at vårt barn skal bli så er dette innlegget helt midt i blinken. Jentungen vet at jeg har skrevet innlegget, og hun kom med oppmuntrende forslag som feks. "Du kan skrive at du ikke har hår også pappa.."

Jeg prøver å lære ungen min ting som ironi, sarkasme og ikke minst likeverd, rettferdighet og humor. Med et par hederlige unntak tror jeg ikke noen tenkte at jeg faktisk trodde at jeg blir ekstra stygg når jeg smiler. Jeg er en fuckings babe når jeg smiler skal jeg si deg!

 

Babe sier jeg..(Hvis du ønsker tips eller hjelp til å ta like gode selfies som meg kan du bare skrive i kommentarfeltet her, så skal jeg hjelpe deg)

 

 

Jeg vet og at barn har tantrums og at de sier ting de ikke mener, eller ting de ikke en gang forstår meningen av, men hvor i teksten min får man intrykket av at jeg ikke fatter dette? Mine evener til å sette seg inn i andres hoder er tydeligvis begrensete, for jeg klarer det bare ikke. Men jeg får si som jeg pleier å si til jentungen etter vi har ropt og skreket litt til hverandre: "vi får prøve på ny"..

8 kommentarer

Flotte dere! (Det er bokstavelig ment..) ;)

Sol: Takk skal du ha. Jeg liker spesielt når jeg har 50% skjegg og 50% bart.. :)

Ja, jeg måtte knegge litt her jeg satt, over akkurat det.. vet ikke hva som er finest.. bart eller ei :D Var fint begge deler!

Haha, så innlegget ditt i går og ble overrasket over hvor mange som ikke tok Ironien og sarkasmen, ble dessverre avbrutt før jeg fikk lagt igjen en kommentar til støtte, så gikk det i glemmeboken :)

Nettopp den ironien og sarkasmen som gjør at jeg følger bloggen din :)

Ha en god dag!!

Vet du hva, en av de viktigste tingene man lærer barna sine, det er humor, ironi og selvironi! Viktige ting å ha med seg på veien, du ser jo det - hva som skjer med folk som ikke eier snev av dette. De misforstår, føler seg ofte støtt av alt mulig, og skjønner ikke sånne morsomme innlegg som dette. :-D Barn vernes jo i øst og vest, sånn at når de møter den virkelige verden med krasse folk så får de problemer.

Btw, på eldgamle (hø hø) bildet der du har langt hår ligner du sykt på han der Atle pettersen. ;-) Noe vi ikke vet..?

Tine: Ja, noe av det mest irriterende nå til dags er folk som forventer og krever å ikke bli støtt.

Atle Pettersen? Hvem er det?

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin