hits

Kirkens Bymisjon kledde byene i oransje skjerf for et varmere samfunn

1600 oransje skjerf med påskriften «Til: en som fryser. Fra: Kirkens Bymisjon» markerte tirsdag starten på juleaksjonen Gled en som gruer seg til jul.

 

GRUER SEG TIL JUL: I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

GRUER SEG TIL JUL: I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

Fra grytidlig tirsdag morgen er ansatte og frivillige fra Kirkens Bymisjon ute for å markere starten på juleaksjonen «Gled en som gruer seg til jul». Med seg er 1600 hjemmestrikkede oransje skjerf, som i løpet av morgentimene preger bybildet i ti av landets byer. Bare i Oslo er 500 skjerf synlig i morgenrushet, blant annet på statuer, landemerker og alle stolper i Karl Johans gate.

  • Vil du støtte juleaksjonen? Send sms GLEDE til 2490 (80,-)

Skjerf som symbol på et varmere samfunn

I tillegg til å være en gave til noen som fryser, skal skjerfene minne folk om at det lever mange mennesker i byen som ikke gleder seg til jul.

- Vi ønsker å oppfordre til varme og inkludering i byen, på en tid som er ekstra tung for mange. Skjerfene er et symbol på det Kirkens Bymisjon arbeider for; et varmere samfunn der mennesker opplever omsorg, respekt og rettferdighet, sier generalsekretær Lars Erik Flatø.

Skjerfene er resultatet av en storstilt strikkedugnad blant gjester, beboere, pasienter, brukere, frivillige og ansatte i Kirkens Bymisjon de siste månedene. Denne gangen har også næringslivet deltatt, og flere hundre skjerf kommer fra strikkestafetter i store bedrifter.

Måltidet som smertestillende middel

Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons kafeer og sentre over hele landet.

- Et måltid hos oss er ikke bare næringsrik mat. Livet nær gata kan være brutalt. Måltidsfellesskapet på våre tiltak og virksomheter er som et smertestillende middel for mange. Kontakten rundt bordet kan gi mennesker nytt håp, og for noen er det livsviktig, sier Flatø.

Kirkens Bymisjon vil i sin julekampanje oppfordre til å gi to varme måltider, ved å sende SMS <GLEDE> til 2490, til en verdi av 80 kroner.

FAKTA:

  • Kirkens Bymisjon har kafeer og møtesteder med måltider og fellesskap i 15 byer.
  • Pengene som kommer inn i julekampanjen går til måltider og fellesskap på Kirkens Bymisjons kafeer, møtesteder og sentre.
  • Et eksempel er kafeen Møtestedet for mennesker i rus og gatemiljøene i Oslo, som i fjor hadde ca. 48.000 besøk av 5.000 ulike gjester. De har 200-300 gjester daglig, og serverer ca. 150 middager daglig.
  • I Oslo bidrar ca 120 frivillige på Kirkens Bymisjons julearrangementer, i tillegg til ordinær frivillig arbeid.
  • Fjorårets juleaksjon fra Kirkens Bymisjon ga ca. 21 millioner kroner på landsbasis, inkludert SMS-aksjonen «Gi to middager for 80-kroner» der 45 500 SMS gav ca. 4,5 millioner kroner.

 
Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin