hits

Sommer, sol og deilig grilling - 6 topp grilltips

Sponset innlegg

 

Grilling er en form for matlaging som involverer tørr varme påføres på overflaten av maten, vanligvis fra over eller under.

Grilling vanligvis innebærer en betydelig mengde av direkte varmestråling, og har en tendens til å bli brukt til å tilberede kjøtt raskt. Grillmat er tilberedt på grillen (en åpen ledning rutenett slik som en grillrist med en varmekilde over eller under), en grillpanne (ligner på en stekepanne, men med hevet rygger å etterligne ledninger av en åpen grill) , eller takker (en flat plate oppvarmet nedenfra). Varmeoverføring til maten ved bruk av en grill er primært via varmestråling. Varmeoverføring når du bruker en grillpanne eller takke er ved direkte ledning. 

Direkte varme grilling kan utsettes for temperaturer mat ofte i overkant av 260 ° C  Grillet kjøtt får en særegen stekearoma og smak fra en kjemisk prosess som kalles Maillard-reaksjonen. Maillard-reaksjonen oppstår bare når matvarer nå temperaturer i overkant av 155 ° C

 Jeg digger å grille! 

Og det gjør ungene også, enten det er grønnsaker, fisk eller deilig biff, så er det bare helt sinnsykt kult å grille. Jeg har fått veldig sansen for å hive en masse digg i aluminiumsfolie og bare la det dampe avgårde. 

1. Rens grillen varm
Viktig å rengjøre grillen når den er varm. Så slipper du å gnikke deg i hel.

2. Ikke brenn deg, men vent til griillen er varm nok
Hold hånda 10-15 cm over rista, tell til 3. Hvis du klarte det sakte, så er den ikke varm nok.

3. Husk å smøre rista.
Du kan bruke olje eller backon, men ingenting er så irriterende som en burger, eller laksebit som henger fast.

4. Blanding er bra

Bruk kjøtt, grønnsaker og sopp på grillspidd av ferske rosmarinkvister (for lam), kanelstang (svin) og sitrongress (kylling og sjømat). Gir god smak!

5. Øl er godt!
Kjøtt og øl er godt. Kjøtt marinert i øl er deilig. Kylling med ølboks i baken er juicy. Legg biffene utover et fat, åpne en flaske øl og rist den mens du holder tommelen over og sprut det over kjøttet. 

6. Grønnsakene rett på kullet
Poteter, løk og mais der skallet fremdeles er på kan legges rett på kullet, uten aluminiumsfolie. Snu dem i kullet til skallet er helt svart og når du skrellet av dette vil grønnsakene være perfekte. Men husk å hente dem.

Ingen kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin