hits

Her blir det liv, rai rai.. og skal fortsette å være det.

//AnnonseHvis du hadde sagt at jeg kom til å ha bilde av han DDE-fyren og sitere bandet DDE på bloggen min, så hadde jeg ikke trodd på deg. Det er ikke helt min type musikk og jeg kan nok ikke kalles en DDE-fan. Noe jeg liker svært godt derimot er at hjerte til de jeg omgir meg med slår. Hvis det, bank i bordet, skulle slutte å gjøre det så ønsker jeg at alle som er rundt personen med hjertestans skal vite hva de skal gjøre.

Man kan, som en utrent hjerte- lungeredder gjøre lite galt. Det verste man kan gjøre er å ikke gjøre noe. Hvis noen ligger på bakken med hjertestans, Ring 113 og be om hjelp, utfør hjerte- og lungeredning (HLR) etter beste evne. 

 

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke lanserer nå kampanjen ?Redd liv? hvor målet er å øke kunnskapen om hjerte- og lungeredning. LHL har utviklet en gratis app som har samme navn som kampanjen, nemlig "Redd liv". Appen gir gode og tydelige instruksjoner og viser steg for steg hvordan man utfører hjerte- og lungeredning.

 I samarbeid med D.D.E. har LHL laget en film om hjerte- og lungeredning. I filmen viser Bjarne og resten av gruppa hvordan han utfører HLR ved hjertestans. Alt til akkompagnement av deres velkjente sang "Her bli det liv, rai, rai" som har samme takt og rytme som tempoet man skal holde ved hjertekompresjoner, cirka 100 ganger i minuttet. Du kan se filmen her:

 Så om du er i situasjonen, bare husk ?Her bli det liv, RAI RAI?

 

2 kommentarer

Skriv en ny kommentar

Norske blogger Follow on Bloglovin