hits

Babytips

Bare barnemat

Gode matvaner er viktige for at det lille barnet skal vokse og ha det bra. Og da er det bare barnemat å lage barnematen.
Når babyer vokser forandres næringsbehovet deres. Jeg og Damen (mest Damen) synes det er greit å lage barnematen selv.

Det tar faktisk ikke så mye tid, og hun virker som om hun liker det godt.

 

I den grad man kan lage oppskrift på barnemat, så kommer det en her:

En søtpotet, skrellet,skylt og delt opp i biter, et par gulerøtter, skrellet skylt og delt opp i biter.

Gryte og vann. Null salt såklart. Tilsett en bit skrellet ingefær, kok til grønnsakene er møre.

Ta ut ingefærbiten, behold litte grann av kokevannet, tilsett litt appelsinjuice, mos det.

Server.

 

Det får den samme fargen som all industriprodusert barnemat har.

Det smaker faktisk ikke så verst, hadde det vært salt, pepper og smør oppi så kunne vi hatt det som tilbehør til middagsmat.

Et annet tips fra damen er å gi babyen moset avokado tilsett litt skåldet tomat og finhakket koriander for smak.

 

zombie - eller blåbær?

Hjemmelaget barnemat

Damen laget all maten til minisvinet selv. Det var først når jeg var hjemme med henne (litt flau nå) at hun fikk disse rare oransje middagsglassene. Men det må man vel gjerne regne for normaliseringstiltak, så det var vel på sin plass!:)

Damen forteller at når man lager all maten selv så får man overraskende mye positiv oppmerksomhet rundt dette, når alt kommer til alt, så er det tross alt bare kokte, varierende grad av mosede grønnsaker og kjøtt/fisk. Hadde hun visst hvor mye positiv oppmerksomhet hun ville fått rundt dette, så ville hun jo heller ha dette rundt noe hun følte mer personlig stolthet i som autorisasjonen eller vitnemålet ikke kokte gulerøtter! ;)

Lager man mat av blåbær får man orte en vampyrbaby

Etter å ha spurt ut damen, så kan jeg nå presentere følgende fordeler ved å lage babymaten selv. Det er mye billigere, det beregnes til en tidel av prisen på kjøpematen, damen mener det er minimalt med arbeid, forutsatt at man allikevel lager mat til resten av familien. Om man lager Toro tomatsuppe til resten av banden, og da må begynne å skrelle og koke på pastinakk til babyen, da er det merarbeid. Den største fordelen er at det er en super måte og venne babyen til kostholdet til resten av familien. Minisvinet er vant med både hvitløk, chili og ingefær, og nå satser vi på at mikrosvinet vil bli like allsidig i matveien som storesøster, for hun er virkelig flink. Hun spise sushi, sjøgress, oliven, fetaost, all slags grønnsaker, og ber om chilikrydder på maten om hun synes den smaker lite.

Pastinakk synes ikke så godt rundt munnen så her illustreres det med blåbær igjen

Man unngår også å venne barnet til at mat = pure . Man vil nemlig aldri få til pure' konsistens, med mindre man henter frem stavmikser, noe damen er for lat til. Nå som mikrosvinet er i gang med å spise mat så skal jeg begynne å legge ut oppskrifter (når vi kommer over ta en kokt gulrot og mos den stadiet). I mellomtiden publiserer jeg et tips fra damen, slike blåbær desserter som babyer er glad i, de kan lages selv om enn vil,langt langt rimeligere. Kjøp frossne blåbær, kok de i minimum ett minutt (mvh Mattilsynet)tilsett litt maisenna for konistens, kok i et par minutt, avkjøl, server til det som mest sannsynlig er en takknemlig liten baby.

Fornøyd baby

En liten NB her på slutten, om noen synes vi virker litt douche som publiserer innlegg om den hjemmelagede maten barna våre får, og hvor flinke vi er å lese for dem, så er jo bloggsfæren slik at vi velger jo hva vi vil offentliggjøre, så vi trenger ikke skrive om pesten og koleraen som utvikler seg i all dritten på golvet i den bedritne bilen vår, at vi bare gidder vaske golvet to ganger i året, eller hvor kyniske og bedritne mennesker vi kan være. Slike ting holder man da for seg selv!;)

ikke sånn feks..

I feel so empty

I feel so empty, and still not :( :) 2 days after becomming a daddy again.

Jeg har som dere kanskje vet blitt pappa igjen og jeg prøver å følge med på hva som er hipt og trendy, og det skal visst være denne typen bilder.

Som dere vet er jeg sykt opptatt av kropp, trening og kosthold og jeg har fulgt godt med på hva jeg har spist i gjennom hele graviditeten.

 

Gro Nylander: Jeg synes ikke man skal mobbe «Fotballfrue»

- Jeg føler meg feit fordi Fotballfrue har født

JEG FØLER MEG FEIT FORDI FOTBALLFRUE HAR FØDT

http://fotballfrue.no/

http://instagram.com/p/hQc3DjAsc7/

Turn med jentungen

Vi har begynt på turn med jentungen.  Vi hopper, balanserer og danser og gjør endel forskjellige øvelser.

Timen består av sang, bevegelse til musikk, lek og hinderløyper tilpasset barnets utvikling.

Stavanger turnforening er også veldig flinke til å involvere oss foreldre også. Det er så stilig å se hvordan hun utvikler seg fra gang til gang.

Har noen av dere prøvd turn eller lignende med deres barn?

 

Balanse på bom

 

Halloween - hvordan kutte gresskar? Årets gresskar kommer snart!

Så hvordan skjærer jeg ut gresskar??

Les mer og se bilder her:

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver ol. (gjerne og en ostehøvel) Tips er også å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Du kan om du vil tegne opp på gresskaret, men jeg gjør ikke det. "Barber" skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips, det må være stort nok til å få hånda de nedi, pluss om du lager det ugjevnt (dvs ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

4. Som her:

5. Dette er grunnen til at du skal kunne få hånden nedi -> du må rense godt utav hele slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av hva du vil det skal bli til.

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av fjeset.

10. Begynn med tennene. -> Husk at tennene er litt dråpe formete, jeg var ikke så flink med det.. Og husk tannkjøttet.. :)

11. Begynner å nærme meg ferdig.

12. Jeg bruker en veldig liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet og skjære til øynene enda mere.

13. Ferdig.

14. Og med lys.. :)

Syk og vond i kroppen

De siste dagene har jentungen vært litt syk og vond.

Vi har stelt henne så godt vi kan og hun har vært flere ganger til "dokonor" som hun liker å kalle det. :)

Både jentungen og jeg fikk premie etter vi tok blodprøve på legesenteret, hun fordi hun var veldig flink og synes det var kult at hun hadde blod, og jeg fordi jeg var veldig rolig og avbalansert tross situasjonen.

Og jeg må innrømme at det er ikke en kjekk situasjon, det å være på legekontoret og måtte holde fast jentungen for blodprøver. De bommet også første gangen så de måtte stikke 2 ganger. Heldigvis var vi veldig flinke begge to. :)

Det er godt å få slappe litt av med dukka si. Og viktig at begge får medisin.

 

Tross sykdom og litt feber så hadde vi 2 års dag forrige helg hvor farmor og bursdagsbarnet fikk pynta kake. Det var veldig morsomt!

Det er få ting som kurerer litt feber som sjokoladekake!

Farmor og bursdagsbarnet lager kake

Hjemmelaget vs Kjøpemat

Feb 8, 2011 skrev jeg følgende:

Jeg og Damen har snakket om at vi muligens kun skal lage hjemmelagd mat til hudyret. Og jeg lurte på om det var noen av dere som har noen erfaringer med hjemmelagd vs butikkkjøpt babymat?

For oss endte det med at Damen lagde mye hjemmelaged babymat og jeg lagde noe. Vi lagde hirsegrøt, havregrøt, most avocado, most frukt og grønnsaker i diverse former, maisgrøt og i noen tilfeller blandinger av det overstående. På denne måten fikk vi introdusert matvarene en etter en, og det var veldig kjekt å se hvordan hun likte alt vi gav henne.

Hvordan introduserte dere mat og hva introduserte dere først?

Vi startet i 4 måneders alder med most avocado. Dette var andre gangen hun prøver seg på fast føde :)

 

Vi klapper i hendene, vi tørker spy og snørr. - av Christer Torjussen

Med små barn i huset må man regne med en forkjølelse og litt feber nå og da. Faktisk oftere enn man tror. Så straks ett barn har kommet til hektene, blir det andre sjuk igjen og passer på å nyse sine foresatte i ansiktet slik at neste runde er i gang før man ble ferdig med den første.

Det begynte så forsiktig med at noen av ungene i barnehagen ble syke. Pytt pytt, tenkte jeg. Litt snufsing har ingen dødd av. Det er vinter. Så braket det løs. Jeppe begynte å hoste til han spøy yoghurt utover hele seg, fastspent i barnesetet i bilen. Hurra. Så begynte Edda på syv mnd. å gjøre det samme, utover senga vår.

Ikke det at vi har sovet natten gjennom tidligere, men nå var skytteltrafikken mellom soverommene i gang for alvor. Febertokter, snørr, tårer, oppkast, skriking og galle. Som pappa og såkalt mann innbilte jeg meg at jeg sikkert var resistent mot denslags, men der tok jeg grundig feil. Først forsvant stemmen, som er et stort handicap som utøvende standupkomiker. Så kom feberen og hosten. En bunnløs gammelmannshoste som hørtes ut som blandingen mellom en kaffetrakter, parresyk hvalross og en moped som ikke får start på seg. Jeg tilbrakte et døgn i senga ute av stand til å gjøre noe annet enn å harke, sove, hoste og lage patetiske klynkelyder. Slikt passer svært dårlig midt i førjulstria. Ting skal ordnes. Fikses. Bakes. Hentes. Kjøpes. Pakkes inn. Postes. Bringes. Alt dette mens vi foreldre tørker snørr, feberen herjer og babyen produserer mer slim enn et nordnorsk trandamperi og hoster til hun mister pusten. Det er tre dager til jul, og det meste er i boks. Nå mangler bare nissedrakt. Jeg skal være nisse i år. Fant en på Europris i smakløs velour med trangtsittende tights. Det kler meg dårlig. Jeg leter videre. Kryss fingrene for at jeg ikke skremmer skiten ut av barna i år også. God jul.

Helt til slutt; Vær moderat med alkoholen foran ungene i høytiden. Hvis ikke er du en idiot.

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Halloween - hvordan kutte gresskar?

Både jeg og damen liker halloween og gresskar. Jeg liker alt som medfører at jeg kan være dramatisk og kle meg ut, mens damen er glad i makabre ting. Det var derfor en stor glede at Hudyret er et oktoberbarn, det gir jo en unnskyldning for å ha halloween-bursdag når hun blir litt større. Det er den eneste ulempen med at hun kom til verden via planlagt keisersnitt, siden hun derfor kom litt tidlig i oktober, men bursdagen får jo bare utsettes til slutten av oktober.. :) Damen og jeg skjærer ut gresskar sammen, Dette er andre året vi gjør det og det har blitt en veldig hyggelig tradisjon. Vi sitter og skjærer gresskar og drikker vin på kvelden. :) Damens gresskar har fått navnet Marit, til åre for Damens venninne i Bergen. Det står Hallo vin på det. Du skulle visst nok forstå dette Marit !? Det er også bakt fingre, inspirert av Matpaabordet.com og vi skal lage spindelvevs-muffins som skal deles ut til trick-or-treat barna som forhåpentligvis kommer på døra. Hvis det ikke kommer noen i år blir vi litt leie her, vi har lagt planer for hagen, Zombien cår skal få sin arbeidsoppgave nummer 2, traumatisere små barn på Halloween. Denne helgen er Zombien på utlån hos en venninne, der den skal traumatisere voksne folk med promille. Ønsker alle en god Halloween, og til dere som ikke liker Halloween, ha en god mandag! :)

Så hvordan skjærer jeg ut gresskar?? Les mer og se bilder her:

1. Rydd plass på et bord og dekk det med avispapir eller lignende. Finn noen kniver ol. (gjerne og en ostehøvel) Tips er også å ha søppel i nærheten.

2. Sitt ned og finn ut hva du vil skjære ut. Du kan om du vil tegne opp på gresskaret, men jeg gjør ikke det. "Barber" skallet på gresskaret der du skal skjære ut.

3. Skjær ut et lokk på toppen. Tips, det må være stort nok til å få hånda de nedi, pluss om du lager det ugjevnt (dvs ikke helt rundt) så faller det ikke nedi.

4. Som her:

5. Dette er grunnen til at du skal kunne få hånden nedi -> du må rense godt utav hele slik at det tar lengre tid å begynne å råtne.

6. Begynn å skjære ut konturene av hva du vil det skal bli til.

7. Fortsett med det til du får den formen du vil ha.

8. Når du har kommet et stykke, kan du lage hull til øynene.

9. Skjær ut konturene av fjeset.

10. Begynn med tennene. -> Husk at tennene er litt dråpe formete, jeg var ikke så flink med det.. Og husk tannkjøttet.. :)

11. Begynner å nærme meg ferdig.

12. Jeg bruker en veldig liten modellkniv til å skjære ut linjer i ansiktet og skjære til øynene enda mere.

13. Ferdig.

14. Og med lys.. :)

Pasta og kjøttsaus

I dag var det pasta med kjøtt/tomat saus til middag. Tips: skadd en sånn smekke som har ermer..

Vi har nå pasta over alt..

 

image

image

image

image

image

image

Den obligatoriske vognssjekken - hva er den?

Det finnes visst en hel del ritualer man må følge. Dette visste jeg. Men etter jeg ble pappa er det plutselig en hel drøss med nye ritualer jeg ikke fatter bært av. Et av disse er "vognsjekken".

Hva er så "vognsjekken", hører jeg du spør.

Jo, "vognsjekken" er når man er ute å går tur, så treffer man folk med vogn, og da er det visst vanlig/høffeligt/dannet/best for deg at du kikker ned i den andre vogna og nikker annerkjennende. Damen visste heller ikke dette, og det ble veldig "pinlig" stemmning.

Hvilke ting kan/bør man si?

"Oj, oj oj, for et fint og rundt hode"

"så tjukk han/hun er"

"oj, den var rosa.."

Jeg må helt ærlig si at jeg aner ikke.. jeg ser bare nedi vogna, nikker annerkjennende og holder kjeften min..

 

Spise på egenhånd!

Når jeg gav Hudyret mat i dag la jeg merke til at ho tok tak i fingeren min hele tiden og ledet (via fingeren min) skjeen inn i munnen. Så jeg tenkte at da klarer hun muligens å spise selv.

Nå er ikke jeg noen ekspert, men jeg tror det er litt tidlig å spise selv når man er 4 mnd og 6 dager. Så jeg blei veldig imponert av henne!

Hudyret spiser selv

Babymat - hjemmekjøpt vs butikklagd ??

Denne:

Eller denne:

???

Jeg og Damen har snakket om at vi muligens kun skal lage hjemmelagd mat til hudyret. Og jeg lurte på om det var noen av dere som har noen erfaringer med hjemmelagd vs butikkkjøpt babymat?

Jeg ser jo at det å kjøpe mat er litt enklere enn å lage selv, men man får jo på den andre siden mer oversikt over hva som er i maten man gir til ungen.. som for såvidt er kult..

Litt bilder mens jeg skriver på nytt innlegg (ja det tar tid)

[simage=5464,max,n,center,][simage=5430,max,n,center,][simage=5428,max,n,center,][simage=5419,max,n,center,][simage=5410,max,n,center,][simage=5401,max,n,center,]

men jeg blir nok ikke ferdig i natt ser jeg.. får prøve å få meg litt søvn.. :)

Soving - flaks - Sauen

Jeg har flaks!

Det finnes utallige tips på nettet om hvordan man kan få barnet ditt til å sove

Søvnrådene du ikke skal høre på

6 magiske leggetriks

Barn trenger faste søvnrutiner

Sjekk om barnet sover nok

Barns søvn – hvor lite og hvor mye?

Barn og søvn

Barnets søvn

I følge søvneskpert Karin Naphaug  kan man bruke dette som veiledning når de lurer på hvor mye søvn barn trenger.

0-3 mnd:

1-3 timer mellom hvert måltid(inkl. natt) noen sover hele natten.

3-6 mnd:

3-4 ganger pr.dag, kan også være mye våken og sove hele natten.

6-12 mnd:

1-3 timer x 2 dgl., 10-12 timer om natten obs. sen ettermiddagslur!

1-2,5 år

1-3 timer i løpet av dagen, 11-12 timer om natten.

2,5-3år :

Hvile/kosestund midt på dagen, helst ikke etter kl. 13(13.30), 11-12 t. om natten.

Fra barnet er 6mnd-3år legges barnet senest kl.19 .

3-6 år:

Evt. hvilestund på dagtid, 10-12 t. om natten. Bør legges mellom kl.19-20 etter alder.

6-9 år :

Noen barn føler behov for å hvile seg av og til 9-12 timer om natten. Bør legges mellom kl.19.30-20 etter alder.

9-12 år:

Bør legges mellom kl.20-21.30 etter alder og behov.

Barns søvnbehov kan variere. Fra 6-års alder begynner søvnstadiene å ligne de voksnes, mer dyp og rolig søvn.

Mellom 6-9år er den perioden i livet hvor mennesket har lengst sammenhengende søvn.

Barn liker rutiner dvs. fast leggerituale, fast leggetid og stå opp til fast tid. Husk at overtrette barn sover dårligere og kortere. Legg barnet når det viser tegn til trøtthet

Og hvis denne natten går som jeg håper, så har hun sovet over 12 timer 4 netter på rad. Men vi får jo se da.. det er jo veldig lov å håpe. :)

Legger med et bilde av sauen.. det er den mest interessante tingen i hele verden (utenom meg og Damen), og Hudyret kan ligge å snakke til den i timesvis.

Oppdatering: - villkjøtt - navleting

Nov 18, 2010 @ 19:26 skrev jeg om at Hudyret hadde "villkjøtt" i navlen og at de på Helsestasjonen anbefalte at vi måtte bruke lapisstift for å få den til å trekke seg inn.

Nå har jeg en liten oppdatering.

Den har rett og slett trukket seg inn helt på egenhånd, og jeg har sett at mange bekymrer seg mye for navlen til barnet sitt, men som oftest så bekymrer man seg for mye.

Det er viktig å holde navlestumpen ren og tørr. Hvis navlen væsker (oftest de tykke stumpene), kan den vaskes med vann eller saltvann og luftes godt. Barnet kan godt bades før navlestumpen har falt av, men den bør ikke ligge under vann og bli oppbløtt. Hvis det skjer skal den tørkes ekstra godt etterpå.

Navlestumpen faller av etter 3-10 dager. Det er normalt at det kan lukte litt fra navlestedet, men blir det mye væsking fra navlen og huden rundt blir rød og irritert, bør man kontakte helsestasjonen. Når navlestumpen faller av blir det av og til igjen en ertestor klump som gjør at navlen ikke gror. Dette er villkjøtt, og det vises ved at denne klumpen er rødere enn resten av huden. Dette kan behandles med LAPIS oppløsning på helsestasjonen. Et par behandlinger med dette er som regel tilstrekkelig til at navlen gror fint.

Men som sagt, alt ordnet seg fint :)

Barselgruppe - kjekt også for menn - 2. Samling

Jeg var på 2. samling med barselgruppa på mandag, og jeg kan fortsatt ikke få uttrykt hvor bra det er, og hvor mye jeg anbefaler andre menn i å prøve å få til å være med på det. Jeg er på gruppe med 7 flotte damer hvor 5 av de at fått sitt første barn, og 2 har barn fra før.

Jeg ser at jeg som mann muligens har andre fokus enn damene, og jeg tror virkelig at gruppene blir bedre med større variasjon.

Jeg fikk også tilbakemeldig på 6-ukerskontrollen at det hadde kommet forespørsel om at barselgrupper bare skulle være for damer, så freidig som jeg er så spurte jeg om damene hadde noe i mot å ha med en mann, noe jeg fikk tilbakemeldig på at "så lenge jeg holdt ut, så syns de det var veldig kjekt å ha meg med."

Ungen sov helt rundt - 7,5 timer!!

Yay!

Hudyret sov sin første natt fra ca 2300 til 0630! Og om 2 dager er ho 7 uker, så jeg har fått inntrykk av at det er ganske tidlig.

Jeg har prøvd å tenke meg frem til nøyaktig _hva_ jeg gjorde for å få det til, slik at jeg kan prøve å gjennskape det. (det gikk ikke natt til i dag, ho våkna 1 gang, men sovna etter ho hadde spist. )

- Kveldsrutuale

Jeg og damen har prøvd å innføre faste kveldsritualer, slik at hudyret skal få faste rammer og forstå at det er kveld når vi vil at ho skal sove.

Vi begynner dette ritualet rundt 1900-1930 med mat, så et godt bad. (men når ho sov rundt bytta jeg om på de, så det skal prøves på ny..) så legger vi henne. Frem til neste mating er det ikke alltid ho sover. Noen ganger ligger ho bare å ser i taket på rommet sitt, og noen ganger bare ligger ho og sutrer/grynter..

Så våkner ho som oftest rundt 2200-2230 - får mer mat og potensielt et bleieskitft, så er det natten. Vanligvis da, så sover ho frem til 03-04, men nå sist altså 0630!! Det er jo helt genialt! Jeg er så stolt! La oss håpe det skjer igjen.

[simage=251,max,n,center,][simage=145,max,n,center,][simage=142,max,n,center,]

6 ukers kontroll på helsestasjonen

Vi var på Helsestasjonen i sentrum i dag tidlig.

6 ukers kontroll: 5700G og 57 cm

Etter jeg var på Barselgruppe på mandag, så fant jeg ut at en av de andre ungene der også hadde en "villkjøtt" og det ser ut til at Kathla også har det.

Så, hva er Villkjøtt?

Villkjøtt eller granulasjonsvev. (av granulum), det røde, kornete vevet som dannes ved betennelse og når sår tilheler. Granulasjonsvev fyller en sårdefekt og består av bindevevceller, mange hvite blodceller og mange små blodårer. Granulasjonsvev er basis for tilheling og arrdannelse. Av og til vokser det for sterkt og kalles da ofte for dødkjøtt.

Det bør fjernes, og vi skal kjøpe en sånn Lapisstift. Den inneholder sølvnitrat, som brukes for å etse bort villkjøttet. Ser ikke akkurat frem til det, da det ser ut på nett til at det er ganske vondt..

Ellers var alt bare helt perfekt, god vektøkning og lengdeøkning.

Maltekstrakt - oppdatering

Min svigermor, bestesvigermor og min mor har alle 3 kommet med kommentarer på at vi gir maltekstrakt i MME (morsmelkerstattning).

Så jeg har sjekket opp litt:

Fra Wikipedia, den frie encyklopedi

Maltekstrakt er en sirup i hovedsak bestående av maltsukker. Maltekstrakt er laget ved mesking av malt, etterfulgt av tørking av vørteren. Maltekstrakt brukes først og fremst til ølbrygging, men også som kosttilskudd og som søtningsmiddel ved baking.

Andre bruksområder

Moss maltextrakt har vært solgt i norske butikker i en årrekke, og i det tyvende århundre var det forbudt i følge norsk lov å bruke maltekstrakt til hjemmebrygging av øl (hjemmebrygging av øl var lovlig kun dersom man maltet kornet selv). De bruksområdene som er angitt på glasset (enda den dag i dag) er: «Maltextrakt er av leger anbefalt som styrkemiddel, maveregulerende og som ernæring for spebarn, ublandet eller oppløst i varm melk. Maltextrakt er utmerket til bruk i brød og kaker.»

Saltstenger og Japp inneholder også maltekstrakt.

Når man gir MME til barn kan de ofte få vodt i magen. Maltekstrakt hjelper og jeg vil anbefale at man begynner med 1 ts maltekstrakt pr flaske i begynnelsen, og så kan man redusere etterhvert, Maltekstrakt kjøpes i vanlige matbutikker.

Kjønnskvotering? ikke akkurat..

Jeg leser på http://www.foreldremanualen.no en oversikt over kåringen de hadde i fjord og skal ha igjen i år.

Årets beste mammablogg.

Jeg kjenner at det er 3 distinkte følelser som trenger seg på. Den ene er urettferdigheten over at jeg ikke kan være med å konkurrere, nysgjerrighet på hva mammaene skriver om (og de 4 pappabloggene som finnes ser det ut til..) og inspirasjonen over å se hva alle mammaene skriver om.

Jeg ser ganske fort at mammaene skriver mye om fine ting, og det er mye rosa.. ikke akkurat det jeg ser for meg at jeg kommer til å skrive om.. men mulig det er inspirasjon å hente om jeg bare leser litt mer.. ? hvem vet?

Så jeg ser over til pappabloggene.. her er det ikke så mye oppdateringer fra i går til 75 dager siden..

Første jeg er inne og kikker på er en dansk herremann ( http://overblikket.blogspot.com/ ) han skriver mest om politikk..

Den andre jeg er innom ( http://thomasl-mannogfar.blogspot.com/ ) ser mer lovende ut. Han nevner dop og barnesanger i den første linja jeg ser på bloggen, fasinerende..

Så får jeg bakoversveis og holder på å falle av stolen.. (http://foreldreweb.no/ - EN SIDE OM KRISTEN TRO OG OPPDRAGELSE ) ok, de har endel linker til andre bra sider, men disse folka vet jeg ikke om jeg forstår helt.. (greit nok a jeg er kristen selv, men det er lov å tenke litt også..)

Så er jeg innom ( http://enhjemmepappasbekjennelse.blogg.no/ ) og den virker veldig bra. Han er i litt samme båt som meg, da han skal ta store deler/ størsteparten av permisjonen, men det virker som om han er ferdig med permisjonen og i så måte også ferdig med bloggen.

http://www.kjokkenpappa.blogspot.com/ er ganske enkel og like genial som den er enkel. Det er bloggen til en far som liker å lage mat. nuff said.

http://miraogfaren.blogspot.com/ virker som en helt ok blogg, dog ikke veldig aktiv.. spennende å følge videre.

Til sammenligning har de listet opp 28 mammablogger som har postet de siste 4 timene... lurer på om jeg kan koble meg opp til http://www.foreldremanualen.no ?

Sukkervann som smertestillende

Hudyret hos oss hadde litt problemer med vondt i magen når vi begynte med MME (morsmelkerstatning) og fant tidlig frem til et kjærringråd om å gi babyen sukkervann.

Dette fungerte veldig bra, og oppskriften er følgende:

  • 1 dl vann
  • 1 ts sukker

kok opp vannet til det koker, rør inn sukkeret og la sukkervannet avkjøles.

Gi litt (2 ml eller lignende) når babyen gråter. NB dette fungerer ikke prevantivt, men er kun som smertestillende.

Oppdatering: Nå har jeg lest i et eller annen amerikansk tidsskrift at de motbeviser sukkerets effekt som smertestillende, men det fungerte veldig godt for oss, så det er vel bare å vurdere..

Maltekstrakt i morsmelkerstatning

Jeg har funnet ut av en ting helt på egenhånd, er litt stolt av det.

Når man skal ha maltekstrakt i morsmelkerstatningen er følgende veldig lurt:

  • varm opp skjeen
  • ha varmt vann i flasken
  • ta maltekstrakt med den varme skjeen oppi det varme vannet
  • rør med skjeen

På denne måten renner maltekstrakten rett av, og man slipper masse klissete malt overalt..

fåes kjøpt i de flese matvareforrentninger og brukes for å hindre vond mage ved bruk av morsmelkerstatning.

PS: Saltstenger og Japp inneholder også maltekstrakt.

-

Barselgruppe - anbefales menn

Ok, jeg skal innrømme at det var litt rart i begynnelsen. Jeg var eneste mannen der, men det var jeg jo egentlig helt forberedt på.

Jeg måtte ringe ei venninne for å spør om det var vanlig å ta med babyene sine på barselgruppe, det var det visst, men man kan aldri være for sikker. :)

Vi var 8 stykk pluss en jordmor. Etter den første litt pinlige praten om fødsler og fødselsforløp gikk ting ganske bra og jeg syns jeg kom ganske godt overens med damene jeg var på gruppe med. Det viser seg også at det lønner seg å være aktiv å lese på internett. Google is my friend. :) Jeg visste svaret på mange av tingene folk lurte på, og syns det var veldig kjekt å prate litt med folk om det å ha fått unge.

Jeg gleder meg til neste gang! :)

Min hverdag i 3 timers-syklus

2 timer siden, 1 time til. 2 timer siden hun fikk mat, da blir ho sikkert sulten igjen snart. Skifta bleie for 2 timer siden. Skal sove om 1 time.  Det er slik livet mitt oppleves akkurat nå. Og jeg liker det. Jeg har fått meg en hjelper som heter Total Baby, den er i så måte en virkelig time-saver og life-saver.

Total Baby er en komplett App tilgjengelig for iPhone og iPod Touch.

Det er must-have  for nerder som meg.

Her kan man logge alt av den lilles gjøremål og det er veldig oversiktlig å se når hun fikk mat sist, når jeg skiftet bleie sist og slike ting. For jeg har lagt merke til at slike ting glemmer man veldig fort.. så kan man se det i programmet eller sende det på e-post til seg selv, eller bekymrede besteforeldre osv.. :)

Eksempel:

mandag 11. oktober 2010
Time Entry Description / Note
22:21 Fell Asleep (2h 46m)
21:31 Bathed (18 min.)
21:27 Formula (90 mL)
21:23 BM+Wet Diaper
20:50 Woke up (1h 39m)
19:11 Fell Asleep
18:52 Formula (50 mL)
18:04 Formula (30 mL)
17:57 BM+Wet Diaper
17:54 Woke up (2h 2m)
15:52 Fell Asleep
15:52 BM Diaper
15:52 Formula (20 mL)
15:21 Formula (20 mL)
15:17 Wet Diaper
15:17 Woke up (2h 30m)
12:47 Fell Asleep
12:45 Formula (35 mL)
12:32 BM+Wet Diaper
12:32 Woke up (2h 4m)
10:28 Fell Asleep
10:27 Formula (150 mL)
09:49 Wet Diaper
09:32 Woke up (2h 16m)
07:17 Wet Diaper
07:16 Fell Asleep
07:16 Formula (55 mL)
05:15 Formula (60 mL)
05:15 BM+Wet Diaper
05:14 Woke up (2h 28m)
02:46 Fell Asleep
02:46 Formula (60 mL)
02:45 BM+Wet Diaper
02:45 Woke up (2h 26m)
00:19 Fell Asleep
00:05 Formula (40 mL)
00:04 Woke up (16 min.)

Jeg syntes det er helt fantastisk!

Første dag med jentene hjemme - jeg er offisielt bleieskiftarbeider..

Jeg har nå endelig fått hjem begge jentene mine. Og dagen i dag har egentlig bare gått med til å sløve, lage mat til ungen og skifte bleier. Jeg begynner å bli ganske så god på det nå det er jeg som har skiftet alle bleiene til nå, med unntak av en på sykehuset (den Damen prøvde å skifte var visst til stor underholdning blandt personalet på sykehuset.. :) )

Men nå som vi skal gå å legge oss så lurer jeg på om noen har erfaring med å lage morsmelkerstatning før man legger seg, for så å servere den i løpet av natten?

Vi har blitt enige om at første natten nå er "min" natt, så vi får se hvordan dette går. :) jeg gleder meg i alle fall.

[gallery]

Jenteblått og gutterosa...

Jeg har vært å handla barneklær i dag, og har innsett at om man ikke ønsker å innordne seg med rosa eller blått så har man plutselig kutta vekk 90% av utvalget med babyklær.

Damen er heldigvis også irritert på idiotien så jeg får abolutt gehør for frustrasjonen. Har innsett at jeg ikke vil ha ei lita "prinsesse-jente" men usikker på hvor mye påvirkning man kan ha der.

Har kjøpt boka "How to raise your kid like a Pirate" - pirater går ikke i rosa og lyseblått.

Noen andre som syns at det er idiotisk med HelloKitty og Rosa-regimet jenter "må" ha..?

Norske blogger Follow on Bloglovin