hits

barneting

Besøk av farmor og besten

Vi hadde besøk av mine foreldre i helga, de bor ganske langt borte så det er alltid kjekt for jentene når de kommer. Heldigvis er det ikke alt for lenge mellom hver gang de får sett de, for de er flinke med å komme den lange turen.

Det er så kjekt å se hvordan tom. minsten har knyttet seg til de og at de får et forhold til besteforeldrene sine på andre siden av landet. 

Besteforeldre er litt foreldre, litt lærer og litt bestevenn. (Ukjent forf.)

 Forskjellige besteforeldretyper 

En kan være besteforeldre på mange forskjellige måter. I besteforeldreforskningen har en forsøkt å systematisere de mange variasjonene i besteforeldrenes roller og funksjoner i ulike besteforeldretyper. I en av de mest kjente forsøkene på å beskrive slike typer skjelnes det mellom fem hovedtyper besteforeldre:

 1. Den formelle kjennetegnes ved at den følger antatt foreskrevne roller for besteforeldre. Dette er den besteforeldretypen som trekker klare linjer mellomdet å være foreldre og besteforeldre, og som holder seg langt unna å gi råd til foreldrene.
 2. Alt er lov (og gøy) har et uformelt og lekende forhold til barnebarna. Denne besteforeldretypen fokuserer på den gjensidige gleden ved kontakten med barnebarna og vil først og fremst være lekekamerat og være med i barnebarnas fritidsaktiviteter.
 3. Distansert dukker fram fra skyggene i ferier, ved jul, fødselsdager og andre anledninger, men er ellers temmelig fjern.
 4. Reserveforelderen har mye kontakt med barnebarna, deltar aktivt i barnefamiliens daglige liv og påtar seg gjerne mye omsorgsansvar.

 

Besøke våre gode venner fiskene

Begge jentene synes det er kjekkt med dyr, og litt ekstra kjekt er det med dyr som man ikke får tak i.

Og når jeg sier kjekt så mener jeg vannvittig irriterende og potensiale for sykt mye kjeft til enhver som prøver å hindre minsten i å få tak i fiskene, om det måtte være meg som far, eller glasset i akvariet som hindrer henne fra å kose de rare kattene har ikke så mye å si. (Ja, alle dyr er forskjellig type katter.. ikke spør..)

 

Fisker er katter, løver er katter, isbjørner er katter og ja, hunder er også katter..

Jentungens første Convention

Jeg og jentungen var på hennes første convention i helga. Metrocon 2014. Jeg stod litt på stand for laivklubben jeg er med i og tenkte at det kunne være kjekt for jentungen å se litt kule kostymer ol. Planen var egentlig bare å være der på lørdagen, men OMG sånn jentungen koste seg!

På vei hjem i bilen på lørdag så spurte hun om hva konkurransen gikk ut på. Hun hadde nemlig overhørt noen som snakket om konkurranse på søndagen, den ville hun være med på. Siden hun kan være litt skjenert til tider, så fortalte jeg henne hvordan konkurransen utføres og at hun måtte ut på scenen ol, men det var bare kjekt synes hun. "Du må kle deg ut du også pappa, så kan du være med meg på scenen". Så da ble det visst sånn.


http://www.nordicgarrison.net/

Veldig koselig møtte med Martini- Jentungen var veldig glad for å ha møtt Rapunsel
Meg og jentungen på gulvet mens vi hørte på Ingve Connoly GranJentungen og dattera til en kompis - hun var helt awesome og jentungen er nå veldig stolt for å ha fått seg en ny venn som er ungdom.. :)


Jentungen står på standen til Ice-Fairy Dreamcakes - de har noen av de kuleste cupcakene du får tak i. Vi brukte dem til jentungens 3års dag. Kule og veldig gode cupcakes.http://www.nordicgarrison.net/ - Mer kule ting fra Nordic Garrison

Jentungen ble veldig mye mer selvstendig i løpet av helga, etter hvert gikk hun ned helt på egenhånd og kjøpte toast på egenhånd. Hun hadde en "oppvåkningen" som var ganske stilig når hun gikk å satte seg på "tribunen" selv, og da jeg ikke ville bli med henne gikk hun selv og når hun kom ned igjen over 15 minutter senere sa hun: "Ja pappa, du hadde helt rett! Jeg kan ta vare på meg selv..."

Meg og jentungen på scenen under Outfit konkurransen på søndagen, Den onde heksa og hennes livvakt, Sir Dancealot. Det var orntlig artig å få være med henne på scenen, til å begynne med så ville hun ikke høre snakk om at vi skulle gjøre noe som helst på scenen, men etterhvert ble hun mer og mer modig i forhold til hva vil skulle gjøre der ute. Etterpå snakket hun om alle tingene vi skal gjøre til neste år.. :)

Sir Dancealot i full mundur. Ble ganske tungt etter 6-7 timer.. (ringbrynja er vel 10-15 kg)  men men, hva gjør man ikke for de små?

Jeg har hatt det sykt gøy, og ser veldig frem mot arrangementet neste år også.

Du er så stygg når du smiler pappa!

Fikk det slengt midt i trynet her om dagen. "Du er så stygg når du smiler pappa!!"

Ikke er jeg helt sikker på hvorfor jeg var så vannvittig dum heller, men jeg var i allefall noe av det dummeste som noensinne har eksistert.

Det kan være noe så enkelt som at jeg sier nei til is, så skal vi aldri være venner mer, eller om jeg sier at vi må gå og kan ikke se slutten av den episoden av en eller annen serie på Netflix så skal jeg ALDRI bli invitert i bursdagen hennes mer.

Jeg prøver alt jeg kan å være den tålmodige foreldren som gjør alt rett og som har uendelig tålmodighet, men jeg er ikke spesielt flink.

Jeg håper og tror ikke jeg er alene om å bli sint på barnet mitt. Men jeg håper jeg kan være bevisst i mitt eget sinne/temperament. Det er helt rart hvordan jenta mi, som jeg elsker over alt klarer å hente frem de følelsene av sinne, men så er det nå sånn det kan være av og til.

Jeg forstår ikke hvordan jeg kan bli sintere på 3-åringen min enn på folk som bomber barnehjem, men det går vel gjerne litt på at barnet mitt tenker jeg at jeg burde ha en form for kontroll på, men så viser det seg at man har så lite av det. :)

I tillegg er hun så ofte så sykt mye mer korttenkt enn meg, hun ser ikke de konsekvensene jeg ser, og det gjør igjen at jeg blir enda sintere. Det er jo ikke det at hun ikke tar på jakken raskt nok som faktisk gjør meg sint, det er jo eksempelvis den dårlige tiden vi allerede har, turen de skal ha i barnehagen, møtet jeg skal ha på jobben. Sammen med litt dårlig søvn og litt for kjapp foorkost så får det virkelig sinnet til å renne over.

Men det skjer heldigvis ikke så ofte.. som oftest er vi gode venner og jobber på lag, og som oftest er jeg heldigvis ikke sint.

 

MedHums Bamsesykehus på Youngstorget 13.sept 2014

Jeg ble kontaktet av Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum), noe jeg syntes var veldig koselig.

Noen ganger blir bamsene våre syke, og da er det viktig at vi tar vare på dem. På samme måte som det er viktig at Leger Uten Grenser får muligheten til å være med å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Lørdag 13. September arrangerer Medisinstudentenes Humanitæraksjon (MedHum) bamsesykehus på Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00. Bamsesykehuset er en tradisjon under MedHums aksjonsuke, der barn kan ta med seg "syke" bamser til Youngstorget hvor dyktige bamseleger (medisinstudenter) vil behandle dem for ting som «kosesjokk» og «sommerfugler i magen».

Sykehuset vil bestå av en psykiatrisk og en kirurgisk avdeling, samt helsestasjon og akuttmottak. Rundt sykehuset vil det være stand, kakesalg og bøssebærere (selve sykehuset er gratis), og alle innsamlede midler er selvfølgelig øremerket årets prosjekt. På denne måten ønsker vi å skape mer oppmerksomhet rundt årets MedHum-prosjekt, og gi barn gode holdninger til humanitært arbeid.

Årets aksjon støtter Leger Uten Grensers prosjekt for å forbedre mødre- og barnehelsen i Bo-distriktet i Sierra Leone. Barnedødeligheten i landet er verdens høyeste; 1 av 5 barn dør før de fyller 5 år. I tillegg dør 1 av 8 kvinner som en direkte konsekvens av et svangerskap. Leger Uten Grensers arbeid har vist store resultater; mødredødeligheten i området har for eksempel sunket med hele 61 % sammenliknet med resten av landet.

MedHum har et nasjonalt mål om må samle inn 2,5 millioner kroner til Leger Uten Grenser i løpet av aksjonen. Håper du vil hjelpe oss med å støtte verdens største uavhengige og nøytrale medisinske hjelpeorganisasjon!

Hadde vært veldig koselig om dere også tok turen!

 

Jeg skulle gjerne ha vært med dere. Jeg synes det er veldig fint det dere gjør og jeg oppforderer så mange som mulig til å ta turen.

Det er viktig at vi tar vare på Bamsene våre. De passer på oss fra vi er små, og gjør legging mye lettere for oss voksne. :)

 

Ikke alle barn har en bamse som kan passe på dem, og det er faktisk ikke alle ting bamser kan fikse, selv om det er mye de klarer.

Du kan gjøre en forskjell! Ta med deg en bamse (eller noen du kjenner som har en bamse) og kom til Youngstorget fra kl. 12:00 til kl. 16:00 dem 13.09. Kjøp noe på kakesalget, gi litt penger. Sørg for at Leger Uten Grenser kan fortsette å jobbe for å senke både barnedødlighet og mødredødlighet.

Kattnakken - en litt annerledes butikk

For en tid siden fikk jeg tilsendt en parkdress og en lue fra Kattnakken for å teste dette.  Dette var ting som både meg og Damen likte veldig godt, både design, farger og alt egentlig.  Jeg liker godt produktene, og dama som driver butikken er veldig koselig, så jeg håper dere alle sammen kan gå inn på  http://www.kattnakken.no/store og finne deg noe du kan bestille. Det fortjener hun.

 

Katt og barn! - igjen!
Å legge minisvinet er som en drøm. Det er utrolig enkelt, det har funket helt fra hun var liten. Vi etablerte rutiner og holdt på de.

Med mikrosvinet derimot så er det ikke like enkelt, noen ganger kan vi legge henne våken så sovner hun av seg selv, men det er ikke så ofte. Men vi har sett at det går bedre og bedre, så håpet er jo at det vil bli like lett og legge henne som å legge minisvinet. Men det er jo flere ting som kan forstyrre søvnen for en så liten en, tenner f.eks. Vi tror at tenner er rett rundt hjørnet for mikrosvinet. Hun er mye oppi munnen med hendene og smiler fra øre til øre når hun ser flasken sin med dentinox.

Nå som det har blitt såpass varmt så har mikrosvinet hvert grinete på ettermiddagen, hun er alltid varm, ( arv fra min side av familien, feit og varm!:) så nå når verden også er så varm, og soverommet vårt er kjempevarmt når det er kveld for henne. Så de siste dagene har det krevd en del innsats og få henne til å legge seg for kvelden.

Så har hun lagt seg, og sovet fint noen timer, da hører jeg et rart hyl over babycallen og jeg løper inn til henne. Jeg har aldri hørt henne hyle slik før, jeg har hjertet i halsen når jeg river opp døren inn til rommet hennes. Men det er ikke mikrosvinet som hyler, det er katten.

Via minisvinets rom, og gjesterommet har han sneket seg inn på vårt rom og oppi sengen til mikrosvinet. Han har vekket henne, og hun er kjempeglad for å se ham og tar tak i pels og værhår det hun er god for. Jeg befrir katten, mikrosvinet begynner å gråte fordi katten går sin vei, jeg skifter bleie på henne, synger og bysser og tenker med meg selv at der lærte i det minste katten noe. Han gjør ikke det igjen. Når mikrosvinet endelig har sovnet, så legger jeg henne bare ned i vår seng, tar ikke sjansen på å flytte henne opp i hennes seng, jeg vil bare ha noen timer i fred og ro foran dataen nå tenker jeg med meg selv. I det jeg reiser meg opp for å gå ut, da kommer katten stormende, kaster seg oppi sengen, åker seg helt inntil mikrosvinet, som bråvåkner, og er i akutt lykkerus. Katten er jo tilbake, tar tak i pels og værhår og river til det hun er god for, jeg befrir katten, mikrosvinet begynner å hyle når katten går sin vei, så var det på an igjen . . . .

Spesialbutikker

Spesialbutikker - Spesial butikk, heter det egentlig det? Det jeg mener er kjøp ting og tang i butikker som er spesielt gode på nettopp den tingen og tangen. Jeg leste på nett at spesialbutikker forteller om at det ikke går så bra lenger, selv i storbyen der vi ofte er litt kresne på ting. Og i mange mange år har jeg egentlig brydd meg fint lite om dette. Helt til ikke bare ble jeg voksen, men studentlivet opphørte, jeg fikk meg skikkelig jobb og med det penger og tada plutselig kan jeg handle på Idsøe.

Idsøe

Jeg elsker kjøtt. Og Idsøe har det beste kjøttet. Og hvorfor har de det beste kjøttet? Fordi det er kjøtt ( hvertfall stort sett kjøtt) Idsøe holder på med. Om spesialbutikkene skulle gå dunken og jeg må ta til takke med Gilde grillpølser. Og ja, jeg vet det er en i-landsgreie, men det er ikke bare det heller. Det å støtte lokale næringskrefter er jo nødvendig for at samfunnsøkonomien skal gå rundt. Der klarte jeg jammen og se stort og lite på ting på en gang. Vi grillet i hagen her en dag. Pølser fra Idsøe såklart. Damen laget pølsebrød og løkkompott, så ble straks kjipe grillpølser langt ifra kjip allikevel. Damen handler også på Idsøe ( hvilket som er ironisk med tanke på at hun er veggis) hun handler oljer, eddik, og risotto ris der. Superbra risotto er en annen vare jeg vil anbefale, selges blant annet der. Veldig søt bruksanvisning på den i tillegg til at den smaker godt.

Superbra Risotto

Og hvem baker brød? Mange. Hvem baker best brød? Jacobs på storhaug. Vi har ikke vært flinke til å handle brød hos bakeren, men vi skal bli det. Jacobs på storhaug selger bakervarer, og har en veldig koselig cafe. Og før jeg avslutter denne lille ranten min, så vil jeg bare gjøre obs på at dette blogginnlegget ikke er skrevet for verken jacobs, idsøe eller superbra risotto. Og jeg har verken fått kjøtt eller brødsmuler som takk for innsats, jeg synes bare vi skal støtte opp om lokale annerledes næringskrefter. Dette er selvfølgelig ekstra viktig når det gjelder kjøtt. Mmmmm kjøtt!

Jakob's brød

Arvelig morbiditet?

Damen er et morbid menneske.

Jeg ser min gode venn Wikipedia definerer morbid som et menneske som kan lengte etter døden, og har en sykelig fasinasjon av døden, men det er ikke slik damen er morbid.

Men hun elsker skrekkfilmer, desto blodigere og brutalt desto bedre. Hun leser bøker om seriemordere, og desto mindre fint de har oppført seg, desto kjekkere er det.

Har de da i tillegg laget seg møbler eller klær av menneskehud, eller var kannibaler, da er det helt topp. Sykt men sant.

Og damen er jo langt i fra den eneste som har denne fasinasjonen. Jeg undres meg over om damens morbiditet( er det et ord, eller bare noe jeg dikter?) er arvet fra hennes mor igjen?

Jeg mener bestemt å ha hørt svigermor sagt at hun aldri gidder å se ferdig en film om ingen dør blodig de første fem minuttene.

Om nå denne teorien min skulle stemme, så følger nå morbiditeten et tredje slektsledd. Minisvinet spør spørsmål om død og begravelse, hun forteller at de leker døde i barnehagen, og her for et par dager siden så sang hun følgende sang:"mammaen min er død, pappaen min er død, lillesøsteren min er død, det er bare jeg igjen her" I tillegg påsto hun at dette var en sang hun hadde lært i barnehagen.

Ellers har vi tipptopp mental helse!;)

 

 

[gallery ids="3668,3667,3666"]

 

Stavanger internasjonale matsenter

Ikke langt fra oss ligger Stavanger internasjonale matsenter. Og her hender det vi valser innom fra tid til annen, og da gjerne med ungene, minisvinet synes det er kjempespennende og gå i grønnsaksavdelingen der. Både damen jeg og minisvinet lærer nye grønnsaks navn og urtenavn når vi er der. Vi er opptatt av grønnsaker her i huset, det er så mye man liksom skal gjøre rett når man skal oppdra barn at vi har valgt å legge fokus på håndvask, grønnsaker og bøker, så satser vi på at det ramler inn noe annet positivt også innimellom.:)

På IMS baker de kjempegode naanbrød til en veldig rimelig penge. De har kommet seg veldig med tanke på kundeservice, men jeg har faktisk opplevd å bli forbigått i køen til fordel for en med samme språk og hudfarge som de som jobbet i bakeriet, og slikt sjokkerer meg. Men matvrak som vi er så har vi dratt tilbake, og smått om senn blir servicen bedre. Mannen i kassen både hilser og ønsker oss en god dag. Poenget er, ta ungene med på slikt, la de gå på oppdagelsesferd blant grønnsaker og ting vi ikke vet hva er, så lærer vi oss hva det er, så liker vi plutselig hummus bedre enn majones, og på veien dit, så har vi kanskje lært noe om noen andre, så kanskje en dag så står vi fint på rekke og rad i kø om vi er røde, hvite eller blåe!(17 mai tema, i yeah)

Alt vi kan leve med

Jeg og damen, vi kan venne oss til så mangt her i huset. Et hederlig unntak er om det er noe damen har sterke motforestillinger mot, da skjer det endringer ganske kjapt. Men vi kan venne oss til de rareste ting. Når vi flyttet inn i leiligheten vår så var kjøkkenet vårt lilla, og gult! Og ikke en sånn hyggelig påskegul, men en sånn sykelig utseende gulgrønn, den lignet på den fargen tegneserie figurer får om de blir uvel. At det skulle males, og det så kjapt som overhode mulig, det var jeg og damen heilt enige om. Tre år senere malte jeg det, og jeg malte det kun fordi vi helt tilfeldigvis hadde mer maling igjen etter at jeg malte minisvinets rom.

Da vi flyttet hit så hadde vi enda ikke solgt den gamle leiligheten vår, så vi trengte to sett møbler, noen til å ha i den nye leiligheten slik at vi kunne bo der, samt noen til å ha i den gamle leiligheten slik at det så fint ut der når vi skulle ha visning. I den forbindelse fikk vi et gammelt spisebord og spisestoler av en venninne av damen. Med en gang vi ikke trengte det lenger skulle vi gi det bort, men det står jammen her enda. Stolene trakk vi om i fjor, og jeg spraypaintet det med R2-D2. Dette er ikke noe vi gjør fordi vi liker å gjøre den type ting, men fordi vi er for late til å skaffe oss noe nytt. Nå er spisebordet vårt så stygt og fullt av hakk og til og med jeg ser det.

Men å skaffe seg et nytt er jo et grusomt prosjekt, da må vi i møbelbutikk, finne parkering, unger ut og inn av bil, bli enige, så må det gamle bordet ut. Nei faen heller, bordet blir. Da vi kjøpte ny sofa, satte vi bare den gamle på tvers på stuegolvet og håpet på at vi ikke skulle venne oss til at den sto der. Noen hentet den, ellers hadde vel stått der enda. Ekstrasengen vi satte opp på nyttårsaften, den står enda pent og pyntelig framme. Ingen av oss ser den en gang, vi bare legger ting oppi den, og av og til når begge ungene kommer opp i sengen så rømmer jeg dit for å få litt sårt tiltrengt søvn. Men vi tok hvertfall nylig ned juletrelysene vi hadde hengende ute, og jeg tuller ikke, vi gjorde det nylig, det er snakk om dager siden.

Men da en julepynt kom ned, så sprang der frem noen ekstra inne, så vi har julepynt på kjøkken. Og påskepynt i stua. Om jeg og damen legger oss i selen, så er det mulig vi klarer å skaffe et 17 mai lys eller pynt eller noe som vi nok hvertfall har framme til Halloween. Forøvrig hadde damen en lengre periode hvor hun oppbevarte post i kjøleskapet. Så noe voksnere har vi vel blitt med årene, nå går posten enten i voksenpermen der vi har kjedelige voksenpapirer eller i bosset. Den beste formen for sånn voksenperm jeg noen gang har sett er en venninne av damen som hadde en pen og pyntelig perm med fullstendig oversikt, og en egen kategori for lindorff!;)

Nå nok rant om galskapen her i huset. Tenk ju, good night!:)

Hva skal vi gjøre i sommer?

Minisvinet vårt går i barnehagen, stort sett trives hun der, men av og til er det litt trøbbel i en jentetrio. Opp med hånda alle de som er sjokkerte over det!

Damen er jo i permisjon med mikrosvinet, og minisvinet pleier å være hjemme med de på onsdager, og de andre dagene går hun i barnehagen fra rundt 9 til 3. Så får hun noen ganger langhelg, forrigeuken tok hun helg på tirsdag ettermiddagen.

Før damen begynte i permisjon var damen sykemeldt, så minisvinet har hatt en lang periode med luksusliv, der hun går i barnehagen ikke fordi vi trenger barnepass hver dag, men fordi hun skal få leke med andre barn og kose seg. I tillegg til det er damen turnusarbeider i tilnærmet medleverturnus, noe som har gjort at minisvinet har fått mye tid og oppmerksomhet fra foreldrene sine.

Vi har vært i en luksus situasjon, og vi setter pris på det.

Jeg tenker nok det at en dag kommer jeg til å se tilbake på livet og tenke at den beste delen av livet er å ha små barn som sier at jeg er verdens beste pappa, minisvinet sier hun er glad i meg en million. Og jeg kommer til å være glad for hvert minutt jeg har brukt med barna mine. Jeg tror også det letter overgangen fra enebarn til storesøster for minisvinet når hun også får mye tid hjemme, sammen med både mamma og storesøster. Nå er også jeg hjemme mens jeg jakter på ny jobb, så nå får vi enda mer tid sammen.

Meg og 2 av 3 av jentene mine

For noen dager siden måtte vi levere inn oversikt over når vi ønsket å ta ut sommerferie i barnehagen. Så da blir jo spørsmålet siden vi mest sannsynlig er hjemme over sommeren begge to, hvor mye fri skal minisvinet ha? Til tross for at både jeg og damen er bestemte på at minisvinet skal bruke mest tid hjemme, så er jo barnehage en flott arena for barn å være i. Og vi er så fornøyde med de ansatte i barnehagen, det er en flott gjeng. Men over til ferien, vi har vel landet på at minisvinet skal ha seks ukers ferie. Jeg elsket å ha lang sommerferie da jeg var liten, og det er jo langt i fra sikkert at vi kan ta ut lang ferie neste år, så vi ta seks ukers ferie.

Men det er kun en av de ukene vi har planer. Da reiser jeg og minisvinet til Nice med min familie. Damen og mikrosvinet blir hjemme, mikrosvinet er for liten til å få noen ting ut av en ferie, hun har det bedre hjemme, så der blir de. Men de andre fem ukene, hva skal vi i grunnen fylle dagene med? Vi skal male huset, lage gjerdet og skifte dør, så en stor porsjon feriepenger ender opp der, så jeg vet ikke om vi har penger igjen til noen ytterligere reiser hvertfall. Om det bare blir en varm sommer, så kan vi hvertfall bruke mye tid på stranda. Vi bor rett i nærheten av en badestrand, og et flott naturområdet, så der kan vi hvertfall bruke mye tid. Så liker damen og hale oss med til Oltedalsvannet for å bade der. Videre tenkte jeg å spørre om å låne telt av svigerfar slik at minisvinet og jeg kan dra på telt tur noen dager.

Dyreparken har vi nettopp vært i, så vi reiser nok ikke tilbake dit i sommer. Så det blir jo en del tid å fylle. Så spørsmålet blir da, vi skal vi foreta oss alle disse ukene? Satser på fin sommer, da blir alt enklere.

Om justin biebert

Jeg som hadde trodd jeg skulle slippe unna denne fyren...

Klart vi har jo lyst å skryte på oss at vi begynte barnas musikalske dannelse med klassisk musikk som de hørte seg gjennom allerede som innside babyer, og deretter bare lot dem høre Beatles, Metallica, Foo Fighters, Doors og Janis Joplin.

Men det har ikke helt blitt på det viset. Vi har danset til Shakira, Ylvis, LMFAO. Men en viss standard har vi holdt oss til, det har ikke blitt spilt noe Justin Bieber eller One Direction her i huset. Alikevel så kommer minisvinet hjem fra barnehagen og erklærer fornøyd at i dag har hun hørt på Justin Biebert i barnehagen. Og sett bilde, hun var så fornøyd. Ikke alle de andre ungene hører på Justin Biebert men hun gjør. "Jaha, hva synger saa Justin Biebert om spor damen. "Babyer" svarer minisvinet.

"Mamma,jeg skal bli så full"

Minisvinet og damen leser Emil, det kapittelet der griseknoen, hanen og Emil spiser de gjærede bærene og blir fulle.

Jeg overfører følgende samtale;

Minisvin: mamma, hvorfor jager de hønene?

Damen:de bærene, de inneholder sånt som folk blir fulle av,og da oppfører ikke alle seg fint, så det er derfor vin og øl er for voksne og Minisvin(avbryter forklaringen):mamma, jeg skal bli full, jeg skal bli kjempefull. Jeg skal jage griser og mennesker.

Så får damen forklart litt mer, rodd fullesnakket i land (tror hun hvertfall), så kommer de til det punktet i historien der Emil blir med sin mor til avholdsforeningen og lover og bli avholdsmann.

"Mamma, hva er avholdsmann?"

"Det er når enn lover å aldri mer drikke seg full"

Minisvinet snøfter hånlig " det skal hvertfall aldri jeg love"

Så leses det Ronja Røverdatter. Minisvinet har også sett filmen, og hun er så fasinert av den scenen der borgen revner og deles i to. Så hun spisser ørene når damen leser om helvetsgapet.

"Mamma, hva er gapet!"

"Det er ordet for avstanden mellom borgene"

"Mamma, hva er helvete da?"

" Det er navnet på en plass, du vet Stavanger, Sandnes, helvete "

Minisvinet tenker seg om en stund, og sier plutselig og lykkelig "så da er der lov å si helvete"

"Vi trenger ikke si det,vi går jo ikke rundt å sier Stavanger Stavanger"

"Helvete mamma, helvete helvete helvete.."

Om å få være superhelt

Damen er et oppegående selvstendig menneske som klarer det meste selv, med mindre det kommer en edderkopp eller feilmelding på pcen vel å merke. Men når en av barna skal ta sprøyter, da faller damen helt fra hverandre. Så da mikrosvinet skulle ta vaksine denne uken, så hår jeg fra jobb og blir med på helsestasjonen. Jeg tar med meg mikrosvinet inn og holder henne mens helsesøster setter sprøyter. Damen står og gjemmer seg på gangen. Jepp, gjemmer seg. Damen innrømmer glatt at dersom hun måtte gått alene, så kanskje det ikke hadde blitt noen vaksine på barna i det hele tatt.

Og det til tross for at hun er veldig tilhenger av vaksinering, hun håndterer det bare ikke. Jeg elsker å ha en foreldre ting jeg gjør best. Noe jeg tar ansvar for, ellers blir det ikke gjort. Da er jeg litt superhelt som redder dagen.

Ellers må jeg poengtere; vaksinèr barna deres.

Vaksiner er et gode, det er ingen fiende.

Vi har et felles ansvar her folkens.

Vaksiner!

*takk til Tjomlid for fakta om vaksiner

Om å smi mens jernet er varmt

Helt fra minisvinet vårt var baby har vi lest for henne. Mens hun enda var nyfødt leste damen flere Harry Potter bøker for henne, når hun ble litt større leste jeg babybøker for henne. Dette ble min jobb da damen kan få elveblest bare av å tenke på babybøker. Siden har hun blitt lest for hver eneste kveld. Alle slags bøker leser vi, og hun elsker å bli lest for. Bokhyllene er det eneste hun holder orden i. Vi blir begge halvnervøse når vi skal sette på plass bøker i bokhyllene og vi ikke husker helt hvor den sto når vi tok den ut, da kan vi lett få en skyllebøtte, bøker holder man nemlig orden i mener minisvinet.

Vi gjør noen ting bra, noen mindre bra og sikkert noen helt på trynet ting når vi nå oppdrar våre barn. En ting vi hvertfall gjør er at vi lærer våre barn at man skal ikke ha fordommer mot mennesker på grunnlag av ting enn ikke kontrollere. Som hudfarge eller legning. Og nå når de er små, nå er det vår jobb som foreldre å legge grunnlaget for gode verdier.

Vi har lært minisvinet at to kvinner kan være kjærester, to menn kan være kjærester eller mann og dame slik som mamma og pappa. Når hun blir voksen kan hun være kjæreste med mann eller dame, det bestemmer hun selv. Jada sier hun. "Åååå.. se de skal gifte seg med hverandre" sa hun når hun så to brude-barbier. En herlig virkelighet. Flere voksne skulle ha lært seg denne barnlige aksepten.

Vi ønsker å lære barna våre at barn kommer i forskjellige innpakninger, med forskjellige interesser og tilbøyeligheter og at alle må få være den de er. I den forbindelse leter vi etter god barnelitteratur som viser forskjellige aspekter ved livet. Vi ønsker bøker om to mammaer eller to pappaer, om blinde, døve, folk som sitter i rullestol, med bilder av mennesker som har en annen hudfarge enn hvit, men det virker ikke som dette eksistere. Finnes det noen som har noen boktips til oss?

Tilfeldig bilde for å bryte opp teksten..

Vi forebygger fremmedgjøring ved å bli kjent med, og det å lese om mennesker som lever andre liv enn oss er en utmerket måte å gjøre dette på. Hvor finner vi gode bøker om dette?

Annerledeshet og aksept av forskjeller er noe vi skulle ønske ble mer snakket om på de arenaer barn ferdes. (Så Horne, du kan bare holde kjeften din igjen, vi skal fortelle våre barn om homofile til dommedag om det er det vi vil) Barna våre er fremtiden, det viktigste vi kan gjør for dem er å lære dem å gå overens.

Et annet emne vi gladelig tar imot boktips om er kvinnelige superhelter. Gjerne bøker om prinsesser som redder riddere som er innelåst i tårnet. Ellers må damen skrive disse bøkene selv sier hun, noe som kan være litt vanskelig å finne tiden til akkurat nå.

Et boktips vi har til andre foreldre er "My princess boy"av Cheryl Kilodavis. En bok som i bunn og grunn handler om at gutter kan vel gå i kjole om det er det de vil, og det er det vel ingen som har noe med. En flott bok om en flott familie. De aksepterer gutten sin akkurat som han er, nøyaktig slik alle foreldre burde.

Veldig fin bok

Barn og dyr

Vi har katt. En katt. Det holder, før hadde vi to, men Jan bob vandret hen til de evige sandkasser for noen år tilbake, så nå har vi bare Skabben. På mange måter er han et enormt plagsomt dyr. Han mister hår over alt. Han tar opp samme mengde plass som en irsk ulvehund i sofaen. Han vil alltid sitte der jeg sitter, han puster på meg med den dårlige ånden sin. Når vi bodde i Bergelandsgaten og katten måtte være inne, så var alt han ville å gå ut. Nå når vi bor på storhaug, så kan han jo gå ut, så nå vil han ikke. Når det er sol ute, så flytter han seg fra vinduskarm til vinduskarm for å sole seg, men å gå ut, neida. Best å bli inne!

 

Så går han hen å blir allergisk mot foret sitt.

En dag oppdager vi at han har det som ligner brannsår inne ved ørene, vi slipper alt vi har i hendene og fanger katten (som selvfølgelig ikke samarbeider) og drar avgårde til dyrlegen. Etter flere tester og sprøyter og kroner og fakturaer og prøving og feiling slås det fast, allergi mot foret. Så vi må kjøpe spesialfòr. Det koster enda flere kroner. (Godt er det, vi driter ikke regninger akkurat)

Og dette fòret vil han ikke ha. Damen koker fisk, det kan han spise.

På dette tidspunktet har katten forstått at det ikke er overflod av mat han liker per nå, så han begynner å gjemme fisk rundt omkring, sånn for å spare den til senere. Da utgår også fisk fra menyen. Så han sultestreiker. Når han har sultestreiket så lenge at han ikke lenger har krefter til å komme seg opp på verandaen for å gå inn vinduet sitt slik at han kan få flyktet fra det forhatte ute og inn, da tar jeg avgjørelsen, vi går tilbake til det foret han er allergisk mot, det må være bedre det enn å sulte i hjel foran matskålen. Og allergien uteblir.

 

Det er som han gjør det litt på faen..

Microsvinet og Skabben

Jeg har alltid lurt på hva hunder tenker når de går og driter ute, og eieren springer etter de og tar med seg driten i en pose. Sett fra hundene perspektiv må jo dette være en Jævla surrealistisk opplevelse. Sikkert derfor de driter flere ganger per tur, sånn for å forsikre eieren om at den trenger ikke spare på dritten i en pose, den kan lage mer.

En kompis av meg med en strihåret hund kunne fortelle at av og til sitter det fast bæsj under rompa til hunden, da må han hjem og vaske hunden med hunde-anal-shampo (jepp, det finnes), og det verste med hele greia sier han er at andre folk som går forbi han og hunden vil se dem og tenke "ha ha, du må hjem å vaske hunden din i rompa".

Og vi er jo velsignet med en langhåret katt, som av og til når den går på do setter fast bæsj i den lange pelsen. Da må den vaskes.

Det skjedde sist for bare et par dager siden. Babybadekaret er ikke lenger et babybadekar, men et katterompevaskekar. Minisvinet synes det var topp at Skabben skulle i badekaret og tok ikke mindre enn 78 bilder av seansen. Det er jo selvfølgelig jeg som må gjøre rent katterompen. Damen er plutselig opptatt men noe veldig viktig som ikke kan avbrytes. Så da sitter jeg der da og vasker katterass mens jeg avfotograferes...

Jeg og Skabben koser oss i badekaret

Så som du forstår, så har denne katten gitt meg mye glede, slik dyr ofte gjør for oss som er glad i dem, men også mye irritasjon. Men sånn et det, man får ta det gode med det dårlige. Skabben har alltid vært utrolig god med Minisvinet. Helt fra hun var baby har han hatt respekt for henne og hennes ting. Når hun begynte og vokse til så tror jeg man en god periode der kan erstatte respekt med ren frykt. Og nå når hun er tre og et halvt år, tror jeg frykt er erstattet av irritasjon. Hun vil jo gjerne leke dyrlege, og hvilken bedre pasient enn han?

Han må alltid være litt pasient før vi redder ham, men minisvinet er også raus med kos og kyss til ham, og han hadde en lang periode der han var så glad i henne at han fulgte etter henne huset rundt. Men nå er han ekstra glad i mikrosvinet. Ved en anledning har han varslet at hun gråt, og at vi ikke hørte henne da hun sov i vognen i gangen. Om han får lov så sover han med henne i sengen. Dyr og barn kan være utrolige gode for hverandre. Både jeg og damen er oppvokst med dyr. Når skabben vandret hen til de evige sandkasser da ønsker damen oss hund.

Selv er jeg vil litt tvilende til det prosjektet, og det nytter ikke å ha hund halvhjertet. Det er "all in" om man har hund. Om vi skal ha hund så ønsker damen oss golden retriver, jeg ønsker oss mini huskey, og minisvinet ønsker oss ørkenrev valp. Men kjenner jeg damen rett så ender vi vel opp med en eller annen slaskete hund hun synes synd på. Det var slik vi fikk Skabben inn i livene våre.

Har du noen tanker om dyr og barn? Eller bare dyr? Jeg blir glad om du vil legge igjen noen historier om kjæledyr med eller uten barn.

Quality Hotel & Resort Kristiansand

Før vi selv fikk barn, så var et utpreget barnevennlig hotell noe strengt tatt verken jeg eller damen ville tatt i med ildtang, nå derimot når vi selv har to små å hale rundt på er det alt vi vil ha. Det er tross alt mye bedre å dra en plass der barn kan være barn enn å føle at enn må be om unnskyldning for at barna oppfører seg som nettopp barn.


I fjor sommer var vi i Disneyland, der hadde vi jo selvfølgelig booket et barnevennlig hotell. På det hotellet betydde barnevennlig «overdose med sukker og fett til frokost» samt noen automater som spydde ut kinderegg med overpriset neonfarget plastfigurer hver annen meter. Ikke helt topp!

Quality hotel and Resort Kristiansand er også et barnevennlig hotell, men i en helt annen klasse.

Hotellet ser stilig ut, til tross for at det er barnevennlig. Rommene var flotte, vi fikk plass til både barnevogn, og seng til både minisvinet og mikrosvinet vårt. Frokosten var også tilrettelagt for barn med at det var gjort små justeringer som smaksatt melk, prim, nugatti, peanøttsmør (og du som leser dette og tenker med en selvgod mine, det er usunt, det får ikke mine barn, så slapp av, utvalget er enormt, du kommer tidsnok til havregrynet) Minisvinet vårt fikk et nytt favorittbrød (rugbrød med gresskar kjerner) mikrosvinet tygget fornøyd i seg vannmelon. Mannen som laget omeletene på frokostserveringen var en opplevelse å bare følge med på, han kan sikkert kunsten å småprate med en stein. Og han laget veldig gode omeletter.

Fantastisk frokost

Siden det var påskeferie så fikk minisvinet vårt påskeegg når vi sjekket inn, og resepsjonen var pyntet med ballongpåskepynt (ikke nødvendigvis noe du pynter med på hytta de i påskefjellet,men det var skikkelig stilig) Videre hadde hotellet eget påskeprogram for barna med ansiktsmaling, ballongskole, diskotek og kino. Hotellets underetasje var et stort lekerom for barn stappet fullt med leker av type prinsesse slott og rutsjebane. Bassengområdet er rent og pent og har en grunn del til de små.Det å bo på dette hotellet var en opplevelse for treåringen vår, som i dyreparken begynte å mase om å gå tilbake til hotellet, hun ville i svømmebassenget. Når vi var på vei ut i bilen for å reise hjem måtte hun på 3 dra oss inn igjen i resepsjonen, for hun ville si takk til damen som eide hotellet.

Hotellet anbefales for de som ikke kunne tenke seg en påske på fjellet om alt smalt, og alle med små barn. Vi kommer garantert til å dra dit igjen.

 

Kattnakken - en litt annerledes butikk

For en tid siden fikk jeg tilsendt en parkdress og en lue fra Kattnakken for å teste dette.  Dette var ting som både meg og Damen likte veldig godt, både design, farger og alt egentlig.  Jeg liker godt produktene, og dama som driver butikken er veldig koselig, så jeg håper dere alle sammen kan gå inn på  http://www.kattnakken.no/store og finne deg noe du kan bestille. Det fortjener hun.

 Jeg oppfordrer alle til å kjøpe seg et eller annet derifra. Om det er en lue, dress, votter eller hva som helst. Det er veldig god kvalitet på sakene, og det ser veldig bra ut.

Elsk barnet ditt

Jeg har laget et helt nytt menneske.

Et lite menneske som klamrer seg fast i meg,

som trenger meg til alt den vil gjøre.

Jeg skal bygge det opp og hjelpe det frem

Men mest av alt skal jeg elske det,

jeg skal elske mine barn og jeg skal sørge for at de vet

at jeg elsker dem

 

Jeg vet at overskriften høres litt rar ut, selvfølgelig skal man elske barnet sitt, men det er et ganske nytt fenomen å la denne kjærligheten få utløp. Gjennom første halvdel av 1900-tallet trodde de aller fleste psykologer at det å vise kjærlighet mot barn var kun en sentimental handling som ikke hadde  noenting for seg. John Watson gikk til og med så langt at han sa "When you are tempted to pet your child, remember that mother love is a dangerous instrument." På denne tiden trodde man at kjærtegn kun spredde sykdommer (man visste ikke at manglende håndvask var grunnen) og ledet til psykiske problemer som voksen.

Jeg hørte en podcast-episode jeg gjerne vil anbefale

This American Life: 317: Unconditional Love

Introduksjonen handler om Harry Harlow og hans forsøk innen spedbarn (han brukte en type apekatter og ikke faktiske spedbarn men likevel) Harlow sine sosial isolasjon eksperiment la grunnlaget for at vi nå i dag gir kjærlighet og koser med barna våre.

[iframe src="http://www.youtube.com/embed/OrNBEhzjg8I" width="640" height="480" ]

 

Før dette ble gjort skulle man helst ikke plukke opp barn, man skulle ikke kose med dem og man skulle ikke plukke opp barna sine. Man kunne for eksempel høre at dersom man kysset barnet sitt for mye, så kunne barnet få store psykiske problemer i voksen alder. (For mye kyssing er i dette tilfellet mer enn 1 gang pr år)

Så min oppfordring i dag, er elsk dine barn, kos mye med dem for det er sunt for alle de innvolverte. :)

Hva skal barnet hete?

Vi har lurt veldig på hva den lille nye skal hete. Vi har hatt veldig mange forslag, alt fra Hermine, Evren, Cornelia til navn som Katniss og Khaleesi

Kathla har også kommet med forslag. Gjerne samme navn som de som jobber i barnehagen.

Etter vi hadde møtt den nye så ble vi enige endelig. Hun var en Ea Constanse. Så da ble det bare sånn.

Ny klokke!

Jeg har fått meg ny klokke!

Klokka er en Pebble Watch. Den er kjempefin. Jeg bestilte den på Internett og fikk den bare 3 dager senere. De sendte den fra Hong Kong.

Hva kan klokka gjøre?

Load apps using Bluetooth

144 x 168 pixel display black and white e-paper

Bluetooth 2.1+ EDR and 4.0 (Low Energy)

4 buttons

Vibrating motor

3 axis accelerometer with gesture detection

Distribute apps via Pebble watchapp store

Her er et bilde av klokka:

Her er den nye klokka

Jeg har lært meg binærklokke nå, siden det er en av tingene som går ann å ha.

Her er noen flere bilder av klokka

Storesøster

Jeg skal bli storesøster!

Nå er det 3 uker igjen, og det er det mange som gleder seg til. Jentungen gleder seg til å bli storesøster, jeg gleder meg til å bli pappa for 2 og Damen gleder seg til å ikke være gravid lengre..

Kjedelig å vente

Vi skal ha enda en jente og det setter jeg veldig stor pris på. Det har jeg liksom gjort før og det er trygt. Det skal sies at jeg hadde vært like glad for en gutt også, så jeg har ikke tenkt så mye på det. De som er veldig opptatt av om de får gutt eller jente har jeg egentlig aldri forstått, man blir jo glad i vedkommende uansett..?

Vi har snakket med jentungen en god stund nå om det å bli storesøster og det virker som om hun har forstått hva det kommer til å gå i. Dog, når hun sier at vi voksne kan gå til byen og hun kan passe på babyen. "Helt selv.."

Akkurat det tror jeg nok blir noen år til..

Årlig halloween-dag med damen

Jeg og damen har vært sammen i 10 år nå. (gift i 9) og som vi pleier så tok vi en kveld med kutting av gresskar og gjorde ting klart til halloween.

Denne gangen prøvde vi å benytte mer av gresskaret enn vi har gjort før, dette er resultatet.

 

[gallery ids="3421,3420,3419,3418,3417"]

 

Gresskarsyltetøy med ingefær (oppskrift)

Kok opp gresskarkjøøttet under omrøring mens sukkeret løser seg opp, ha i evt. vann, la småkoke i ca 15 minutter. Ta av plata. Ha i syltepulver + ascorbinsyre. Legg på glass. Oppbevares kjølig.

Vi hadde to gresskar og en ingefær.

ca 1 kg. sukker

+ nok vann

 

sitron

 

How To Roast Pumpkin Seeds:

1. Clean the seeds. The annoying-but-necessary task is that you have to meticulously clean the seeds until there are no signs of pumpkin guts. After picking off the strands, give them a GOOD rinse with water in a colander. Sidenote – If someone comments telling me a quick way to clean pumpkin seeds, I will love you forever!!

Note: Some of you say that sugar pumpkin seeds yield much crispier seeds than carving pumpkins. I used sugar pumpkin seeds and mine were certainly super crispy!

2. Boil for 10 minutes in salt water.

3. Drain the seeds in a colander and dry lightly with a paper towel or tea towel. The seeds will stick to the towel, but just rub them off with your fingers. Don’t worry, they don’t have to be bone dry – just a light pat down.

4. Spread seeds onto a baking sheet and drizzle with extra virgin olive oil (I only needed to use about 1/2-1 tsp). Massage oil into seeds and add a generous sprinkle fine grain sea salt. Try to spread out the seeds as thin as possible with minor overlapping.

5. Roast seeds at 180 for 10 minutes. Remove from oven and stir. Roast for another 8-10 minutes (if your oven temp is off, this could vary a lot!). During the last 5 minutes of roasting, remove a few seeds and crack open to make sure the inner seeds are not burning (you don’t want the inner seed brown). Cool a couple and pop them into your mouth to test. They are ready when the shell is super crispy and easy to bite through. The inner seed should have only a hint of golden tinge to it. They should not be brown.

6. EAT! Remove from oven, add a bit more Herbamare, and dig in! Ah, so good, so good! There is no need to remove the outer shell; it’s quite possibly the best part.

 

 

Dyreparken!

Vi var en tur innom Dyeparken i Kristiansand på vei hjem fra høstferie i Telemark hos mine foreldre.

Det var stor suksess, og jentungen fortalte til lillesøsteren på kvelden at hun gledet seg til å ta med lillesøsteren til dyreparken når hun bare kom ut av magen.. :)

 

Veien hjem gikk også veldig bra. Er veldig fornøyd med jentungen. (er alltid det altså, men hun var ekstra flink i bilen..)

 

[gallery ids="3403,3405,3404"]

Et nytt familiemedlem på vei

Det har vært så mye som har skjedd i det siste og jeg har ikke prioritert bloggen, men nå ser det ut til at det både skjer ting som passer på bloggen og jeg har fått litt skrivelyst igjen.

Jeg skal da altså bli pappa igjen! Det kommer til å skje i slutten av november og jeg gleder meg stort! Det ser ut til at det blir en jente til, og det kan jeg jo. ;-)

Jentungen og Oniscoide

Jentungen har fått en favorittplass i hagen, det er spesialavfallsdunken som står i hjørnet av hellene våre bak huset. Den kan hun nemlig, med litt hjelp, løfte opp og finne seg en masse Oniscoider.

Hva er en Oniscoide tenker kanskje du? Vel, kjært krepsedyr har mange navn som for eksempel; tusselus, skoppetroll, kaffebiller, munkelus, munker, benkebitere, beltedyr eller skrukketroll som jeg kjenner de selv som.

[gallery columns="2" ids="3362,3361,3360,3359"]

Skrukketroll er flattrykte, ovale krepsdyr med syv par bein og to antenner (Fig. 1). I Norge er det funnet 22 arter utendørs, mens ytterligere fire er funnet i drivhus. De som vi treffer på innendørs eller i hagen er 1 – 2 cm lange, men en art som lever ved havstrender kan bli hele 3 cm lang.

Jeg synes det er veldig kjekt å vise jentungen masse kule ting i naturen, det er flott å se at hun er interessert i naturfaglige ting og jeg er veldig glad for at hun ikke er redd for småkryp.. :)

Tatovering

K: pappa, du har tatovering

P: ja, det har jeg, 3 stk

K: og mamma har tatovering

P: ja, mamma har også tatovering

K: Eg har ingen tatovering

P: Nei, du er liten, og tatovering er det bare de voksne som har.

K: Når er blir stor skal Eg ha tatovering

P: Jaha.. Hvilken tatovering skal du ha sa?

K: jeg vil ha en stor bjørn på ryggen..... Og en dinosaur i nakken

Søkt på jobb som manager for Man Utd

Da har jeg søkt på jobben som manager i United.

Håper bare ikke de har gjort noe forhastet uten å ha sett grundig på søknaden min også.

Jeg har jo ganske god erfaring som manager, både for en del lavere divisjons lag og faktisk noen sesonger som manager i United.

I am writing to apply for the position as manager for your club.

The opportunity presented is very interesting, and I believe that my strong technical experience and education will make me a very competitive candidate for this position.

Enclosed is my CV and I look forward to hearing from you.

Jeg har jo en ganske så god CV egentlig.
 • Manager for QPR for 4 seasons (won premier league by the second season and 3 years back to back)*

 • Manager for Sheffield United for 7 seasons (made it to top 4 in premier league in 5 seasons)*

 • Manager for Leyton Orient for 6 seasons (obtained 65% win ratio)*

 

Så da er det bare å håpe at de rekker å lese søknaden før de gjør noe overilt.

*all manager expirience is in Championship manager and Football manager.

 

Lese for Magnus..

 

I dag ganske lenge etter jentungen skulle vært i dypeste drømmeland, så hørte jeg noen lyder..

Det viser seg at hun nå vet nøyaktig hvordan hun kan dytte stolen sin bort til lysbryteren, for å slå på lyset. Så har hun da vært borte i hylla si og funnet ei bok som hun lå å leste for "Magnus".

 

Man kan jo ikke akkurat bli sint på en unge som prøver å utdanne andre..

 

Trenger svar fra deg med barn under 18 år

Vi er tre jenter som studerer markedskommunikasjon ved Handelshøyskolen BI i Oslo. Av denne grunn trenger vi svar fra deg med barn under 18 år.  Da vi ikke kjenner så mange innen denne målgruppen, hadde det hjulpet oss veldig om du kunne svart på denne undersøkelsen.
Vi ønsker å kartlegge kjøp av kamera innen en gitt elektronikk kjede. I tillegg til å bidra til at tre jenter fullfører tre år med høyere utdanning, får du også god karma OG muligheten til å vinne et kompaktkamera av merket CANON til en verdi av ca. 2000 kroner.
På forhånd, tusen takk for hjelpen.

Hvorfor må man suge tissen til små barn?

"Hei, la meg få suge litt på tissen til barnet ditt..." "....neida, jeg er ikke pedofil selv om jeg suger på penisen til din 8 dager gamle sønn, jeg utøver kun en gammel tradisjon, jeg må rense tissen hans forstår du.. nei, antiseptisk.. neida, suge.. om jeg har herpes, nei, jeg tror ikke det..." Hvis noen hadde sagt det til meg vet jeg ikke om jeg hadde banket opp personen eller om jeg hadde ringt politiet. Mest sannsynlig hadde jeg ringt politiet og sagt at noen ramla ut vinduet flere ganger.

Siden 2000 er det bare i New York City registrert 13 tilfeller av dødelig herpessmitte som følge av denne fantastisk ekle og syke praksisen. To av disse babyene har dessverre også endt opp døde som resultat av hjerneskaden de har fått av denne formen for omskjæring.

For å oppsummere hva det går ut på:

 •  5000 år gammel tradisjon
 •  Etter omskjæringen skal en prest suge penisen til babyen for å "rense" såret
 •  Det finnes INGEN trygg måte å gjøre dette på sier helsedirektoratet
 •  Det finnes INGEN LOGISK GRUNN til å stappe penisen til et barn i munnen sin!!

 

På grunn av at dette skal gjøres når barnet er rundt 8 dager, har ikke barnet utviklet immunforsvaret orntlig, derfor blir ikke  smitten i kjønnsorganet, men spres til hele kroppen.

De to siste som nå har blitt smittet med denne dødelige herpesen er for øyeblikket i live, men man vet ikke om de kommer til å klare seg eller om de kommer til å ha varige mèn.

Foreldrene til barna ønsker ikke å hjelpe helsedepartementet ved å gi navnene til rabbinerene som utførte penis-sugingen fordi de ønsker ikke at helsedepartementet skal stoppe det.

Når skal folk innse at det å kutte av deler av penisen til et lite barn ikke bør gjelde som en "religiøs frihet" ? Er det ok at vi har rabbinere som suger penisene til små barn? Er det ikke da også ok at små barn suger på penisene til katolske prester? Kan man ikke bare si at det er "religiøs frihet"? 

 

Jeg er kanskje litt krass her, men ser ikke på det å gi små barn STD's ved å skjære penisene til små barn for så å suge på de er ok..

 

Oppdatert med kilder:

Two more babies stricken with herpes after ritual ultra-orthodox Jewish oral blood sucking circumcision in New York City 

Herpes Strikes Two More Infants After Ritual Circumcision

metzitzah b'peh

Video -

httpv://www.youtube.com/watch?v=4FN0X-LxN2U

 

 

 

Politi...Tivoli..

Vi var på tivoli.. eller politi som jentungen sier.

 

Vi gikk på tivoli og jeg prøvde å få jentungen til å prøve noen av karusellene, men det var ikke snakk om.

Hun er jo for liten til å ta de vanlige karusellene, men de små mener jeg hun burde være med på å prøve seg på i allefall.

 

Men slik var det i allefall ikke. Det var ikke snakk om noen ting som helst, helt til vi fant denne som mamma kunne være med på..

 

[gallery ids="3177,3178"]

Læring via teknologi?

Jeg er en nørd. Og jeg er stolt av det.

Jeg liker teknologi og mener at teknologi er med på å gjøre oss bedre som mennesker, om vi lar teknologien gjøre oss bedre.

Jeg lærte meg engelsk når jeg var 6-7 år gammel ved å spille data, Jeg hadde en Tiki 100 som jeg spilte Castle Adventure og Snake på. Castle Adventure var et tekstbasert rollespill hvor man måtte skrive inn hva man ville gjøre. Spillet var veldig avansert som dere kan se under her:

Castle Adventure

 

Etter det fikk jeg meg en PC og fikk et spill jeg spillte sykt mye, og det var i dette jeg virkelig begynte å lære meg engelsk.

Sid Meier's Civilization

Sid Meier's Civilization

 

Jeg prøver jo selvfølgelig å gi min datter den samme gleden av teknologi som jeg vokste opp med, den største forskjellen er at nå er det så mye mer teknologi å ta av. :)

Fra hun var helt liten så var hun meget interessert i alt av trykketing og mobiltelefoner og alt sånn. Når hun etterhvert fikk tilgang på en iPad så ble det fart i sakene.

Det er så mange kule apps for læring for barn, og en av de tingene som er kulest er at jentungen virkelig synes det er kult å lære nye ting.

httpv://www.youtube.com/watch?v=i30RfSk2BN0

Alle de forskjellige App'ene som finnes er helt fantastisk. Utvalget er så sykt stort, med både læring av bokstaver, tall og språk generelt.

Hun er jo 2 og et halvt nå, og jeg er kjempestolt av de tingene hun får til. Jeg tenker det er viktig at jeg legger ting til rette for at hun skal få lære så mye som mulig (så lenge hun synes det er kjekt mener jeg)

Men jeg hører jo også folk som sier at teknologien "ødelegger" barna våre, at den gjør at de lærer saktere, eller "feil" ting, eller "De gjør jo ingenting lengre, de bare sitter med nesa nedi ipaden/DS'en/sett-inn-det-som-passer". Her må jeg bare si meg helt uenig, men jeg er også kanskje blind på det øyet siden jeg kun tenker på de fantastiske sidene ved teknologien. Men en iPad er på en måte som en teknologisk-bok (om man lar den være det) samt så uendelig mye mer. Og finnes det foreldre som ville sagt "nei, jeg får ikke ungen til å se på TV, han bare sitter og leser.. bare leser og leser, ikke mulig å få kontakt"

Om man lar barna få muligheten til å lære via teknologi så gjør man barnet den største tjenesten man kan gi dem.

Hva synes dere?

IKEA og "stor-jente-seng"

Vi var en tur innom IKEA og fikk kjøpt en "stor-jente-seng"

Ho er så stolt av å ha blitt stor jente nå og vi har det veldig kjekt med en seng man kan gå inn og utav selv.

Nå skal det nevnes at det gjør det veldig mye lettere å komme luskende tidlig om morgenen eller til og med på natten.. :)

Se her da!

 

Noen syntes det var veldig spennende på IKEA, kjøttboller og saft falt absolutt i smak.  Prøveligge alle sengene ville noen også.

Kjøttbullar?

 

Veldig viktig å passe på at senga er riktig oppredd.

Nei, pappa. Jeg kan ikke legge meg nå. Jeg må reie opp senge først.

httpv://www.youtube.com/watch?v=70a-8oW8W2Y

UNITED!

Jeg er Manchester United supporter.

Og jeg har vært det lenge. Faktisk siden 1988. Jeg var 6 år gammel og nabogutten var 9. Han likte Liverpool og sa at jeg og måtte ha et lag. Jeg tenkte jeg måtte spesifisere det før vi går videre for det er ikke lov å like gode fotball lag lengre. Alle som liker Manchester United for eksempel, de er gloryhunters og medgangs-rotter.. Det er i alle fall inntrykket jeg har fått når jeg snakker med folk om fotball.

Som 6 åring var det vanskelig å uttale navnene på de mange engelske lagene, men Man United, det kunne jeg jo si. :)

Jeg prøver å videreformidle min glede for fotball til jentungen min, noe som begynner å gå seg til. :) Dog ho er ikke såååå interessert i å se på kampene enda, men ho synes det er kjekt å heie litt sammen med pappa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bETbHPTyfug&hd=1

Men selv om ho ikke synes det er helt midt i blinken å se kamp, så kan ho godt finne på å krype opp på fanget til pappa og si: "det e United, pappa. Eg like United!"

 

  

Jeg gleder meg veldig til ho blir litt større og kan bli med meg til Manchester på kamp. Få lov til å ta ho med over der og dele stemningen og opplevelsene med henne.

Men det får vel vente et par år. :)

Årets pappablogg 2012: Pappas Blogg

Champions!!

Jeg vil gjerne takke alle som har semt på meg!

Takk til de som nominerte meg, aner ikke hvem du er, men takk uansett.

Takk til Foreldremanualen som arrangerer disse konkurransene.

Jeg vil også gjerne trekke frem Pappahjerte siden det var veldig gjevnt, og på grunn av han ble det veldig spennede mot slutten.. :)

Sender også en tanke til Superpapsen som ikke fikk være med, siden han har lagt blogge-tastaturet på hylla.

 

Premier:

Vinneren i kategorien Årets pappablogg vil få en morgenkåpe fra Babazar til en verdi av kr 920,- og et abonnement på magasinet Far og Barn.

Linker til de nominerte:

Ektepar – Håvard Tvedten – Pappahjerte – Alenepappa – Pappas blogg

 

Kan jeg bare leke litt med denne?

Barn kan ha en veldig god ide om hva det er de vil, og hva de har lov til og ikke. Ofte merker jeg når jenta mi har planlagt å gjøre noe hun vet hun ikke har lov til, og noen ganger så klarer hun til en viss grad å lure meg. Jeg synes som oftest det er veldig kjekt å se hvilke ting det er hun pønsker ut, men jeg blir ofte overrasket over hvordan hun går inn for å lure meg. Dette skjedde i dag:

"Du pappa.. kan jeg tegne litt" sa jentungen fra kjøkkenbordet.

"Jada, bare tegne du jenta mi.." sa jeg.

Så ble det veldig stille ei god stund. Og det er jo alltid litt skummelt, så da måtte jeg jo bort og se, og her ser dere resultatet:

På hvilken måter lurer barna deres dere?

 

 

 

På ski med farmor!

Vi var en tur i Telemark i romjula og vi fikk gått på ski for første gang!

Jentungen synes det var litt skummelt og veldig gøy. Farmor var flink til å hjelpe til også.

Når var første gang dere gikk på ski med barna?

 

 

 

 

 

Lage Sushi hjemme

Jeg tenkte jeg skulle lage sushi igjen til helga, det som er det viktigste med å lage sushi hjemme er risen. Og for å sørge for at den blir perfekt er det viktig å ta seg god tid med den.

Risen er hele hemmeligheten med sushi. Eddikblandingen gir sushien din egen vri, så basert på denne oppskriften kan du justere mengden sukker og salt etter din smak.

Jeg har funnet mange gode oppskrifter på Godfisk.no.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Nigiri.html 420 380]

Framgangsmåte

 • Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
 • La risen ligge 20 minutter i kaldt vann.
 • Ha like mye vann som ris i en kasserolle med lokk, kok opp og la det koke godt i ca. 3-4 minutter.
 • Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn. La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter.
 • La risen avkjøles i et fat med høye kanter.
 • Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. Sushiedikken skal etter japansk tradisjon være lett syrlig. Vil du ha den søtere så kan du justerer dette etter egen smak
 • Hell litt av sushieddiken over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt. Det er derfor viktig at du justere mengden og ikke har i alt på en gang.
 • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.

[box type="info"]8 dl  sushiris

0,5 dl  riseddik

1,5 ss  sukker

1 ts  salt[/box]

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Maki.html 420 380]

Enkelt å lage selv, sosialt sammen med andre og sunnere enn det meste. Det er ikke rart nordmenn har kastet seg over sushifatet med liv, matlyst og spisepinner.

Det begynte med en sushirestaurant i Oslo for hele 25 år siden, og nå åpner om lag 15 nye sushirestauranter hvert eneste år. Den mest opplagte forklaringen på sushiens suksess i Norge, er selvsagt den unike smakskombinasjonen av det salte, det sterke og fiskens mildhet. Sushi er imidlertid mer enn god mat: Det er også sunt, sosialt – og enkelt:

 • Sushi er enkel og sosial mat å lage hjemme, alene eller sammen med andre. Arranger sushiverksted for venner eller kolleger! Nordmenn vil gjerne lage sushi hjemme, så du kjenner garantert mange som vil bli med. Lær deg sushispråket på forhånd, så har dere mye å snakke om.
 • Sushi er sunn mat, der fisken og grønnsakene gir deg proteinene, vitaminene og mineralene du trenger – og selvfølgelig en god dose av de sunne omega 3-fettsyrene.
 • Sushi passer på menyen til flere måltider, enten det er en romantisk middag for to eller en festlig lunsj for ti.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Sashimi.html 420 380]

Da forstår vi hvorfor det nå leveres mer sushi enn pizza på dørene til sultne franskmenn i Paris.

Tur i butikken

Jeg og Kathla har hatt endel turer i butikken uten vognen hennes.

Dette har bydd på endel utfordringer. I tillegg til å "stikke av" når hun vil, så går hun på noen fantastiske ekspedisjoner hvor hun skaffer en hel del varer vi ikke nødvendigvis trenger. :)

Men det værste er helt klart når hun bestemmer seg for å slutte å gå og bare legger seg ned på gulvet..

Hvordan takler dere butikkturer sammen?

 

 

Bare for å understreke det, så har vi det veldig kjekt også altså :)

Hjemmelaget Sushi

Jeg og Kathla lagde hjemmelaget Sushi. Det var braksuksess, jeg er så glad for vi gav henne spennende mat helt fra hun var veldig liten.

Vi lagde litt Maki, et par Nigri og litt Sashimi.

 • Bruk sushiris og ikke vanlig ris.
 • Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.
 • Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned varmen.
 • Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter. Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i 15 minutter til. Dersom anvisning er beskrevet på pakken følges den.
 • Ha risen over i en bolle. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst.
 • Hell noe av blandingen over risen og vend eddiken forsiktig inn i all risen. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
 • Avkjøl risen før bruk. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene skal lages. Ferdig blandet sushieddik kan du også kjøpe ferdig.

Hjemmelaget Sushi

Soma gård

Soma Gård – en av landets største besøksgårder!

Med 40 000 besøkende i året så har gården blitt en av landets største besøksgårder. Gården er tilrettelagt for småbarnsfamilier. Stort uteareal med mange dyr og aktiviteter. Låven er full av halm til å hoppe i, slengtauer og klatrevegg  i siloen. I fjøset finner du flere husdyr og alle smådyrene. Flere av dyrene har fått unger. Det er også mulig å kose og gi mat til noen av dyrene.

 

 • For hele familien, barnehager, bedrifter m.m. Hopping i høyet, klatrevegger i siloene, tau å slenge seg i. Tilrettelagt for småbarnsfamilier.
 • I fjøset har vi husdyr som grisunger, høner, kyllinger, kaniner,muser, geiter, hester, kalver, sauer, mm.
 • Julegrøten vil selvfølgelig bli servert i fjøset med saft og tilbehør.
 • Gang rundt juletreet og nissen har lovet å komme innom!
 • Ta med varme klær, låven kan være kald vinterstid. Servering av kaffe og te innenfor de lune veggene i peisestuen.
 • Julearrangementet blir holdt fra siste uke i november og frem  til jul og 2 uker på nyåret.

Juletre

Vi var og kjøpte juletre alle 3 nå, og jentungen gleder seg masse til å pynte det.

Jentungen var helt i 100 når vi skulle plukke ut treet.

I Stavanger kommer det hvert år en båt til havnen i Stavanger og så selger de juletrær fra båten.

Jeg synes det var veldig koselig og det er veldig kult å lage nye juletradisjoner med jentungen min :)

Hvilke juletradisjoner har dere?

[box type="info" style="rounded" border="full"]

Å ta inn grønne vekster som kristtorn og gran- eller furukvister i julehøytiden, er gammel tradisjon i Norge. Opprinnelsen er uklar, det finnes teorier både om at det har vært et dekorativt element, eller hatt en funksjon, som å undertrykke vinterens makt eller beskytte seg mot overnaturlige krefter. Juletreet er ingen direkte videreføring av disse pynteskikkene.[1]

Skikken med å pynte juletrær utendørs eller i offentlige lokaler, er kjent fra Sør-Tyskland, Sveits og Riga (som var en tysk hansaby) fra 1500-tallet. I begynnelsen var det håndverker- og kjøpmannslaug som pyntet trær med epler og søtsaker. Medlemmenes barn fikk høste treet trettende dag jul. [2] Skikken spredte seg til private hjem, dette ser ut til å ha oppstått i Sør-Vesttyskland, og er nært knyttet til protestantismens framvekst. Fra Strasbourg finnes en skriftlig kilde om juletrær i hjemmene datert 1605[3] Den første kilden man kjenner som beskriver bruk av levende lys på juletreet er fra Leipzig i 1632, skrevet ned av en såret svensk offiser som tilbrakte julen i et privat hjem.[4]

I løpet av 1700-tallet ble juletrær et alminnelig innslag i julefeiringen hos tyskadel og borgerskapJohann Wolfgang von Goethes roman Den unge Werthers lidelser fra 1774 fikk stor betydning for kjennskapen og utbredelsen av juletreet både i bredere lag av befolkningen i Tyskland og i andre land i Europa. Goethe skildrer juletreet slik det stort sett kjennes idag. «Han talte om, hvor glade de Smaa vilde blive, og om de Tider, da Døren, der blev uventet aabnet, og Tilsynekomsten af et pyntet Træ med Vokslys, Sukkergodt og Æbler bragte en i paradisisk Henrykkelse» (dansk oversettelse). I katolske deler av Europa ble juletreet lenge betraktet som en protestantisk skikk, men også protestantiske prester var lenge motstandere av juletreet.[5]

[/box]

Liveoddsen

På Liveoddsen kan du spille på kampobjekter fra en kamp, når kampen pågår.

Et typisk kampobjekt på Liveoddsen kan f.eks. være «Hvilket lag scorer det neste målet?»

Oddsen er fastsatt på forhånd og forandrer seg underveis i kampen. Den oddsen som er satt når du plasserer ditt spill, vil alltid være tellende på din kupong.

Alle objekter er åpne for singelspill, men du kan også kombinere objekter fra en kamp, med objekter fra andre kamper. Den totale oddsen finner du ved å multiplisere oddsene fra dine valgte objekter.

Premien finner du ved å multiplisere totaloddsen med rekkeprisen du har valgt på din kupong. Du må ha riktig på alle objektene i din kombinasjon for å vinne.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/liveodds.html 520 440]

 

Sponset innlegg

Movember

Innsamlede midler i Norge går til Kreftforeningen og europeisk kreftforskning som støttes av Movember Global Action Plan, et tiltak som arbeider med et globalt forskningssamarbeid om prostatakreft.

- Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant norske menn.

- I Norge dør det gjennomsnittlig tre menn av prostatakreft hver eneste dag.

- I Norge blir 4210 menn diagnosert med prostatakreft hvert år. Det betyr at 1 av 8 menn i Norge får prostatakreft i løpet av sin levetid.

- 31728 menn i Norge lever med prostatakreft.

- 1043 menn i Norge dør hvert eneste år av prostatakreft.

For å støtte min bart trykk her!

For å støtte mitt lag trykk her!

November hvert år oppfordrer Movember menn over hele verden til å anlegge bart. Målet er å samle inn penger og skape oppmerksomhet rundt menns helse, med fokus på prostatakreft.

Jeg tar del i Movember for å bidra til å sette fokus på og fremme menns helse. Som vandrende, pratende plakater er Mo Bros med på å øke bevisstheten om temaet. I løpet av 30 dager i november er de mange gryende mustasjene et effektivt virkemiddel for å gi oppmerksomhet til et så viktig tema. Pengene som blir samlet inn bidrar til den viktige kreftforskningen. Om man ser på fakta om prostatakreft i Norge, skjønner man hvorfor dette arbeidet er så viktig:

Innsamlede midler i Norge går til Kreftforeningen og europeisk kreftforskning som støttes av Movember Global Action Plan, et tiltak som arbeider med et globalt forskningssamarbeid om prostatakreft.

 

Jeg stiller opp i dette på et initiativ fra AllYourPods hvor både de som samler inn penger og de som donerer er med i trekkningen av en gavepakke fra Gillette Norge. Og jeg stiller opp med laget n0rdcast som er podcasten jeg er med på å drive. Vi håper å kunne samle inn over 25.000 i løpet av måneden.

Er det noen pappaer der?

Jeg har fått en forespørsel fra ei som holder på med et prosjekt om unge menn.

Hun vil gjerne komme i kontakt med pappaer som er i perm, og/eller er i barselgruppe. Er den noen som kan tenke seg å være med på dette?

 

Jeg jobber med en serie som handler om hvilke forventninger som stilles til unge menn i dag. En ting som forventes er at du skal være omsorgsfull, og i den forbindelse vil vi gjerne komme i kontakt med pappaer som går opp i rollen, og aller helst noen som er på perm. Kjenner du til noen pappaer som er i barselsgruppe for tiden?

På forhånd mange takk for hjelpen!

 

Hvis du kan tenke deg å være med kan du enten svare i kommentar på bloggen her, eller på mail til meg på hallgeir@pappasblogg.no

Hvem er jeg?

Hei, alle sammen!

Jeg heter Hallgeir, er 30 år gammel og bor i Stavanger sammen med min kone, jentunge på 1 år og en katt.  :)

Jeg startet å blogge om mine opplevelser rundt det å bli pappa under graviditeten, og jeg skriver om ting som opptar meg som pappa. Når det gjelder hva jeg skriver om er det ganske mye forskjellig. Jeg skriver endel om mat og matlaging, klær og farger, hvordan vi takler tidsklemma, reising og en hel del om mine tanker rundt likestilling. Nå skriver jeg en gang i blandt når det er ting som opptar en pappa i en hektisk hverdag. Jenta mi er snart 2 år og jeg føler egentlig at de første 2 årene har fløyet av sted som bare det. Det kjennes nesten litt som i går da hun lå der i armene mine og jeg hadde plutselig blitt pappa.

Jeg har også skrevet en del saker på oppfordring, noen ville ha meg til å teste babybæring i sjal og jeg har også testet diverse andre ting.

Send gjerne inn spørsmål til meg som pappa så skal jeg svare så godt jeg kan fra en fars ståsted. :)

Tror dere det er stor forskjell på hvordan en far og en mor opplever det å få barn?

Mvh

Hallgeir

http://wp.me/p1cnL4-EX

..tid for mat..

 

Trollskogen igjen

Jeg har blitt veldig glad i Trollskogen på Hundvåg.

Det har Jentungen og Damen også. Når vi sa til jentungen at vi skulle til Trollskogen var det første hun spurte om "Bilbo?".

Vi har fortalt henne hoved historien i The Hobbit som natta eventyr, så ho er blitt veldig opptatt av både, troll, Bilbo og Gandalf. Og selv om han er snill, så er han litt skummel. Helt sikkert på grunn av at han er så mye større enn alle de andre i traileren som ligger online og som vi har sett et tresiffret antall ganger i det siste.. :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=nOGsB9dORBg

 

[gallery link="file"]

Nyskjerrigper!

 

Jeg er veldig glad for en ting, og det er at Jentungen er nyskjerrig.

Ok, jeg er faktisk veldig glad for veldig mye, men akkurat det at ho er nyskjerrig er en av tingene jeg er mest glad for.

Jeg digger Vitenfabrikken i Sandnes! Altså, jeg liker den ikke bare for jentungen sin skyld, jeg vil reise dit uten henne også for det er så mange kjekke ting der! :)

Besøksadresse:

Storgata 28

4307 Sandnes

Eneste jeg vil klage på er åpningstidene. Siden Jentungen sover midt på dagen så passer lisom ingenting.

Mandag             Stengt

Tirsdag              Kl: 11-16

Onsdag             Kl: 11-16

Torsdag            Kl: 11-16

Fredag               Kl: 11-16

Lørdag               Kl: 11-16

Søndag             Kl: 12-17

Når Jentungen sover fra 12-15 hver dag, så får vi jo ikke så mye tid der hver gang. Men det blir vel bedre etterhvert.

[gallery columns="2"]

 

Drit i maten

Drit i maten

Jeg er i utgangspunktet en tålmodig fyr hva unger gjelder. Jeg liker barn og alt som hører med, da jeg er pappa til to selv. Jeg kan håndtere snørr, skriking, tårer og bleieskift. Jeg er ikke så fin på det. Men i går fikk jeg testet grensene mine.

Jeg var på et bedre etablissement på Tjuvholmen for å spise lunsj med min mor. Du vet, en av de anledningene man har lyst til å bruke litt penger på god mat og et glass vin i hyggelige omgivelser. Ved siden av oss sitter en barnefamilie som ser ut til å nærme seg slutten på måltidet. I det vi får maten på bordet hører jeg mammaen si: ”Inger, har du bæsja? Har du bæsja, Inger? Kom hit så æ får kjenn på dæ om du har bæsja. Ja det har du ja. Du har bæsja, du.” Det er tute meg fire ”bæsj” på under 15 sekunder. Men ok, ikke bry seg. Late som man ikke hørte det. Tenke på noe annet. Glede seg over maten man har fått servert. Kose seg. Men det stopper ikke der. I det jeg har tatt en munnfull fortsetter hun: ”Ho Inger har bæsja, ja. Og æ har ikkje lyst til å skifte på ho. Tar du bæsjen tel ho Inger?” sier hun og henvender seg til faren, som mumler og roter tafatt i en bag.

Da roper storesøster på tre AT Æ VIL OG VÆRE MED OG SKIFTE BÆSJEN, moren svarer så klart at ho Inger bare har bæsja, og at det at ho Inger har bæsja ikkje er nokka å være med på. Bæsj, bæsj, bæsj. BÆSJ. Jeg sender et hardt "er det mulig"-blikk i retning moren. Null respons. Jeg ser på moren min og sier med lav, men hørbar stemme at det faktisk er mulig å moderere seg mens andre folk spiser, uten at det ser ut til å hjelpe heller. Ti minutter etter er de tilbake, storesøster jubler over hvor mye lillesøsteren har gjort fra seg. Hurra. Før det rakner helt for meg rekker de å betale og gå.

Så, tobarnsmor – om du tilfeldigvis leser dette: Ha gjerne et svært avslappet forhold til avføring og kroppslig avfall, men ta deg sammen. Vis normal folkeskikk når du er ute blant folk. Det er enkelt, det.

Christer Torjussen

Trollskogen på Hundvåg

Jeg vil anbefale alle som har muligheten til å ta seg en tur i Trollskogen på Hundvåg.

Det er sinnykt fint der og tilrettelagt for barn.

Trollskogen på Hundvåg er ganske så magisk, man får lyst til å finne frem både kostymer og sverd (larp). Han som er "ansvarlig" for skogen er pensjonisten Johan Kulleseid.

Han begynte for ca 10 år siden og nå er det et nettverk av  gammer, stier, grillsteder og leirplasser i skogen på Hundvåg.

Friområdet åpnet den 7. juni 1998. Omtrent samtidig begynte Johan med sitt kjærlighetsforhold til bark, bekker og skogen i området.

 

 

 

 

[gallery columns="2"]

Grunnen til at det har vært litt stille.

Det har vært litt stille av 2 grunner.

1. Jeg får dekt de fleste "dele med familien"-behovene via Minnehagen*

2. Jeg bruker endel tid på podcast

 

er ganske mye som foregår. og vil anbefale folk å sjekke ut www.n0rd.no :)

*Minnehagen

Raskt og enkelt
Med hver Minnehage får du en e-post adresse slik at du enkelt kan sende oppdateringer rett inn i hagen. Du kan selvfølgelig sende bilder, video og tekst rett fra mobiltelefonen din!
Del med familie
Hold familie og venner oppdatert på viktige minner i ditt barns liv. Dere kan sammen lage barnets minnehage!
Gjenopplev minnene
Gjenopplev de viktige øyeblikkene og vis dem til venner og familie med den interaktive tidslinjen.

 

 

 

Du er anda mi du..

Når jeg kjørte hjem fra jobb i dag så jeg ei jente på kanskje 7 eller 8 år som hadde blitt påkjørt.

Det gikk bra med henne, men hun grein masse og det kom sykebil ol.

Jeg visste ikke at jeg var "sånn" men når jeg henta jentungen hos svigers, var det veldig godt å klemme ho hardt!

Ville bare dele det. :)

httpv://www.youtube.com/watch?v=SOGm_-eik34&hd=1

La rettferdigheten seire.

ill. foto www.sxc.hu

Norge er i disse dager i godt igang med å gjennomføre omlag 450 av dem med viten og viljen. Vi snakker her altså om de mye omtalte asylbarna. Dette er barn som enten har kommet til landet som svært unge eller til og med blitt født her. Disse har bodd hele eller brorpaten av livet sitt i landet og kjenner overhodet ikke det landet «de kommer fra». Ikke kan de språket, ikke har de venner, og heller ikke noe familie utover mor og/eller far.

Etter mange års saksbehandling har mor og/eller far fått avslag på søknaden sin om opphold i Norge. Det kan være mange grunner til det. Det kan være at de rett og slett ikke trenger beskyttelse fra trusler i hjemlandet, at de har gitt feilaktige opplysninger eller at de rett og slett har kriminell bakgrunn. Når siste utsettelse og ankemulighet er prøvd uten hell skal de sendes ut dit de kom fra.

Så langt er jeg med. På tross av at det kanskje er noen triste skjebner blandt disse som skal returneres er jeg langt på vei enig regjeringens strenge handlingsmønster.

Men så til barnet. Dette barnet som har gått i norsk barnehage eller skole, snakker norsk, har norske venner. Mange er meget godt integrerte og er godt likt i sine lokalsamfunn. Barnet som kun husker Norge som et trygt og godt land. Selv om forledrene kanskje har forklart dem hva som kanskje kommer til å skje er ikke dette noe barn fatter omfanget av før politet dukker opp på døren og sier de har 30 minutter på seg til å pakke det de skal ha med seg før de skal sendes «hjem». Hva med dette barnets rettigheter? Barnet har ikke gjort seg skyldig i noen verdens ting. Ikke har det vært i oposisjon mot det sittende styret i «hjemlandet», ikke har det løyet på identiten sin (men mindre mor og/eller far har bedt dem om det), ikke er de kriminelle. De har overhodet ingen skyld eller påvirkningsmulighet på egen situasjon. På tross av dette skal barnet lide samme sjebne som mor og/eller far.

Det finnes en annen «rettstat» som bedriver denne formen for straffereaksjoner. Landet ligger på den andre siden av jorden. Dersom noen forsøker å rømme dette landet, eller protestere mot urett blir ikke bare den skyldige, men også familien straffet med hardt straffearbeid, ofte med døden til følge. Vi snakker her om Nord-Korea....

Under okkupasjonstiden i Europa ble også sivilbefolkningen straffet om noen hadde motsatt seg nazistenes regler.

Idag sitter vi å rister på hodet over at noen blir straffet for hva andre har gjort, mens vår egen regjerning er iferd med å gjøre det mot omlag 450 barn.

Jeg har skrevet brev til samtlige folkevalgte på tinget ifm med av Verona på 9 år ble returnet tilbake til Bosnia sammen med mor, far og 6 uker(!) gamle søster. Mange representanter svarte og alle var preget av partiboken. De som slo meg var at AP hadde kanskje de dårligste svarene. Samtlige AP-representanter toet sine hender om kapp med hverandre og refererte til gjeldene regler og statutter.

Noen forklarte meg nøye om hvordan ting fungerer på Stortinget.... De forklarte meg at Stortinget lagde lovene som regjeringen styrte etter.... Dette var ikke akkurat nytt for meg. Men sist jeg sjekket hadde da regeringen flertall på Storinget. Dvs at de nær sakt kan vedta hva de vil, med mindre noe er grunnlovsstridig.

Men dette skal ikke være et innlegg om asylpolitikk. Dette er heller ikke et innlegg om hvem som har skylden for en fullstendig feilslått norsk asylpolitkk. Ikke er det et innlegg om hva vi skal gjøre for å unngå en lignende situasjon i 2020.

Dette er et innlegg for 450 uskyldige barn som blir kollektivt dømt på bakgrunn avnoe foreldrene har gjort eller ikke har gjort.

Noen politikere spurte meg nesten hånlig tilbake: Hva ville du har gjort?

Svaret mitt er såre enkelt: La de 450 omtalte barna få bli. Om vi da må slippe inn mor og/eller far på kjøpet, får heller landet ta den belastningen det er.

Vil ikke asylsøkere misbruke et slikt amnesti? Definitivt. Derfor må vi omlegge systemet som behandler asylsøknader, men DET er en helt annen diskuskusjon.

Kjære regjering...

På tide å la nåde gå for rett.

Mvh

Erik Conradi

Pappaperm i Los Angeles del 3: Disneyland med trillevogn - et rop om hjelp.

 

Visse ting må man jo bare når man først er i LA. Som legge turen til Disneyland - med to små barn i trillevogn. Ikke verdens beste idé i utgangspunktet. Enda verre er å gjøre det under spring break. Folk har nemlig fri, og da reiser de i samme retning.

Vi kom oss av gårde rett før Edda tar sin formiddagslur, slik at bråkebøtta som har bestemt seg for å hate bilkjøring sov store deler av veien. Taktisk, da det å kjøre på en seksfelts freeway retning Anaheim er noe helt annet enn å sulle opp riksvei 4 mot Harestua. Etter en time i bil og to-tre hasardiøse avkjøringer fant vi endelig frem, og ble henvist til parkering en km. fra inngangen. Der sto busser klarer til å kjøre/måke oss inn i Disneyland, etter å ha betalt ca 1400 kr for to voksne og en treåring var vi der. Edda gikk gratis. Uten at vi følte at vi sparte noe på det.

Da vi kom innenfor portene ble vi ønsket velkommen til stedet hvor drømmer blir virkelighet over høyttaleranlegget. At vi var på vei inn i klodens mest overprisede trillevognhelvete av et køsystem sa de ingenting om. Vi fikk surret oss gjennom Mickeys Toontown, Disneytoget, Snipp og Snapp-huset, Ole Brumms ikke så rent lite psykedeliske stoner-drømmetunnell, jungelcruise, Nemos ubåt, pizza i tomorrowland og meksikansk trashmat til middag. Star Wars-tour ble det ikke noe av, fordi Jeppe trakk seg på vei inn. Det ble for skummelt. Helt greit, det sparte oss for 40 minutter ytterligere venting i kø. Han fikk en mikke mus-hatt i stedet. Man kan ikke dra til Disneyland uten å kjøpe en. Og når det er sagt, prisnivået i parken er ekstremt.

For oss nordmenn er det for normalt å regne, men med tanke på at den gjengse amerikanske familie kanskje legger igjen 700-800 dollar på en dag bare på inngang, mat og div. er det blodpriser på det meste. Det er folk, folk, folk, vogner, folk, mat, folk og vogner overalt. Med unntak av étt sted – geitefarmen i Critter County. Adskilt fra resten av parken, rolig og fint – og ungene kan gå inn og klappe dyrene i rolige omgivelser.

Etter sju timer slalomkjøring med trillevogn og parade var det nok, og vi trakk tilbake mot utgangen. Der spilte The Famous Disneyland Orchestra opp, gitt. Mellom låtene hyllet de flagget, nasjonen, folket, konstitusjonen, troppene i Irak, Afghanistan, de falne under andre verdenskrig, første verdenskrig, borgerkrigen, ofrene fra 9/11, deres pårørende, mor, far, Gud og tante Bethel og Mikke Mus mellom låtene. Og folk jublet og klappet. Komisk og smertefullt på én gang. Når ekstrempatriotisme av denne sorten blir utagert inne i Disneyland er det vanskelig å ikke finne det relativt smakløst og kleint. Da vi forlot parken ønsket høytaleranlegget oss velkommen tilbake til landet where dreams come true – eller som vi sa; The place where you står i kø hele dagen og legger igjen masse med penger og lar det bli en stund til neste gang. Vi så forresten aldri Donald Duck, men fikk sett snurten av Tigergutt. Men vi syntes vi hadde hatt det ganske gøy, tross alt.  For vi fant igjen bilen vår også. Takk for oss.

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Gåtur til lekeplass

Vi var ute på tur på lørdag, Jentungen gikk helt selv, og var veldig stolt av hvor flink hun var til det!

[gallery]

Trollungen

Ville bare vise et fint bilde av trollungen.

 

 

 

 

 

SOPA

 

 

WTF is SOPA ? aka The American Government trying to ruin the internet

 

 

 

SOPA / PIPA in animated GIF form

For the next 24 hours I am blacking out Pappasblogg.no in protest of SOPA and PIPA. If one of these bills were to pass, this page is what many sites on the internet would look like.As someone who creates content for the web, earns a living from it, and has had his content pirated, I do feel that we need better legislation against online piracy.

I do not, however, think that SOPA or PIPA are the legislation we need.Want to help in the fight against SOPA / PIPA? First, go learn about the bills. After that go contact your elected officials. Wikipedia has a handy-dandy pageset up which allows you to locate your state representative.Hugs and jet skis,

P.S. Please pirate the shit out of this animated GIF.

Takk til www.theoatmeal.com

 

 

//

//

Trenger deltakere til forskning om småbarns kosthold

Kvalitetssikring av forskning på barns kosthold: Vil du være med?

Du som har barn mellom 11 og 15 måneder kan hjelpe oss å sikre kvaliteten i en studie om barns kosthold. 

Som del av studien om gravide, trening og kosthold, Fit for Fødsel, ved Sørlandet sykehus, Kristiansand og Universitetet i Agder, ser vi på barns kostvaner når de er ett år gamle. For at forskningen skal ha best mulig kvalitet, må spørreskjemaer vi bruker testes av mennesker som ikke er med i Fit for Fødsel. Du kan hjelpe oss!

Last ned mer informasjon om spørreundersøkelsen her (PDF)

 

Det menes mye om småbarns kosthold i Norge:  om hva de spiser, hva de bør spise og når de bør begynne med annen mat enn morsmelk, og mye mer.  Temperaturen blir fort høy og diskusjonen tilsvarende fjern fra kunnskap om kosthold og om norske barn.   Men det er et aktivt forskningsfelt både internasjonalt og i Norge, om et høyaktuelt emne.

Til forskning om ting som skal måles trengs det gode måleinstrumenter.  Kosthold blir ofte kartlagt ved hjelp av spørreskjemaer.  Spørreskjemaer om småbarns kosthold har en ekstra utfordring: de må nødvendigvis besvares av en annen enn barnet – og det i seg selv er en utfordring.

 

Når noen utvikler et nytt spørreskjema må det testes for å se at det får fram de opplysningene man er ute etter, og at det gjør det på en pålitelig måte.  Spørreskjemateori omfatter kunnskap om anerkjente metoder for å teste spørreskjemaer.  Målet med testing er selvsagt å unngå at undersøkelsen havner i fellen ’som man roper i skogen, får man svar’.   Spørsmålene må gi rom for å svare om de brede forskjellene som finnes i barns kostvaner, men de må være strukturerte nok til å kunne få system i svarene slik at man kan trekke mening ut av dem.

 

Det pågår en studie nå for å teste et slikt spørreskjema.  Skjemaet er utviklet til Fit for Fødsel, en forskningsstudie på sykehuset i Kristiansand, men vil kunne også anvendes til andre studier hvis det viser seg å fungere godt nok.  Og for å finne det ut søker vi kunnskapen til foreldre til om lag 150  barn mellom 11 og 15 måneder.

 

Hva må du gjøre?

Fylle ut et nettbasert spørreskjema 2 ganger, med cirka én ukes mellomrom. Det tar opptil 20 minutter hver gang.

Alle som fyller ut spørreskjemaet begge gangene vil være med i trekningen av fem universalgavekort verdt kr 1 000,-

Lyst til å delta? 

Hvis du kan tenke deg å svare på spørreskjemaet kan du sende mail til prosjektmedarbeider Rachel Myr: rachem10@student.uia.no for mer informasjon.

Det er selvfølgelig helt uforpliktende å ta kontakt.

Baby funnet i bærepose - er det lov å være for offentlig pisking/henging?

En baby på ca 1 time ble i dag funnet i en bærepose bak en transformator i Marivo i Danmark. Skriver http://ekstrabladet.dk. Moren er ikke funnet.

 

I 10-tiden i dag ble en baby funnet i en bærepose, sterkt nedkjølt og ungen er nå bragt til sykehus. Gutten kommer til å overleve, men det håper jeg ikke foreldren(e) gjør.

Ok, det er kanskje litt overdrevet, men jeg blir så ufattelig provosert når jeg leser dette at jeg har mest lyst til å utføre vold.

 

Gjør det meg til et dårlig menneske?

 

Omskjæring - mishandling på religiøst grunnlag?

Jeg befant meg plutselig i en diskusjon på twitter om omskjæring.

Jeg har alltid tenkt på det som "Jaja, folk må jo få gjøre som de vil" og "Så lenge ingen prøver å gjøre det på meg så.."

Men så er det jo ingen som egentlig spør denne ungen da..

Jeg fikk beskjed om å lese: Er jøder og muslimer uskikket til å være foreldre? av Leif Knudsen som for såvidt er en helt ok tekst. Vi er bare uenige i utgangspunktet, argumentene og konklusjonen.

Jeg mener nemlig at på et helt prinsipielt grunnlag at man ikke skal utføre et irreversibelt inngrep som uten barnets samtykke når det ikke er nødvendig.

Jeg innser at man da kan kan benytte argumentet: "Men det er med bakgrunn i religionen" - Ja la oss ta utgangspunkt i det da. La oss ta utgangspunkt i at man skal ha lov til å omskjære med religion som grunn. Da ser vi bort i fra hensyn til det medisinske, det humane og i mitt hode, det logiske, men la oss ta utgangspunkt i at det er ok. Da burde det også være lov å omskjære jenter med religion som grunn. Eller må vi også ha en "evaluering" av religionene hvorvidt relogionsfriheten skal få lov til å omfatte dem?

La oss se på noen myter om omskjæring:

Cut now before he has problems. 85% of the world's males are intact. They have no more penile problems than circumcised males.

Babies feel no pain. We now know that babies do feel pain, very acutely. Babies scream, choke, hold their breath, and vomit.

It's more painful if done later. Even with anesthesia, at any age it is a painful procedure with the potential for serious complications.

Smegma is bad. This natural secretion assists in lubricating the glans. Females also produce genital smegma. Smegma of either sex is not carcinogenic.

It's cleaner without a foreskin. Children can learn genital hygiene just as they learn to brush their teeth and clean behind their ears.

Phimosis. This rare condition occurs when the foreskin cannot be retracted. Some males don't have a fully retractable foreskin until puberty. "Congenital Phimosis' is normal in infancy, childhood, and in some cases into the teens. If phimosis continues into adulthood, it can be alleviated by gentle stretching of the opening.

Infections. Even circumcised males (and females) will get urinary tract infections (UTI). Antibiotics are a less traumatic solution than circumcision. Doctors and parents who forcibly retract the foreskin to clean or inspect can cause UTIs in intact boys.

Premature Ejaculation. A foreskin doesn't cause premature ejaculations. The problem is a common sexual complaint among circumcised and intact men.

Penile Cancer. This is very rare (one in 100,000) usually in older men, both circumcised and intact. This is related to HPV, a sexually transmitted virus.

Cervical Cancer. We now know that cervical cancer is associated with a history of STD. Foreskins do not cause cancer. Women with circumcised partners and lesbians can get cancer.

AIDS/Venereal Diseases. Some fear small tears in the foreskin might allow HIV or other infection to occur. However, small tears in the taut shaft skin of a circumcised male can also occur. America, where most males are circumcised, has the 5th highest rate of AIDS in the world and a high rate of sexually transmitted diseases (STD). 80+% of American sexually active adult males are circumcised. It has not reduced the risk of AIDS or STDs!

Peer Pressure. Parents fear an intact son will be ridiculed by friends. With circumcision declining, it will be the circumcised boy who may feel different. Males eventually realize that "all men are not created equal" without suffering emotional harm. Like Father-like Son. One's psyche is not so fragile that he must have a clone of his father's or sibling's genitals for mental well-being.

Circumcision Wish. A very small minority of intact men wish that their parents had had them circumcised in infancy. Such men can freely choose circumcision. The problems of a few do not justify circumcising the majority.

Men Prefer Being Circumcised. With no accurate means of comparison, the typical circumcised man has no idea with he is missing. A man, colorblind from birth and thinking his sight is normal, might also never question his condition. An increasing number of men express resentment about being circumcised and are seeking restoration information.

 

Tingen er at man gjør noe med et barn some r veldig vanskelig å fikse. Man gjør uopprettelig skade med bakgrunni en religion. En religion som det ikke er sikkert at guttungen kommer til å tilhøre når han vokser opp engang.

Hvis man leser om omskjæring så mener jeg at ingen oppegående mennesker kan ville gjøre det mot sine barn. Sitat Store Norske Leksikon (min utheving):

Det foreligger ingen medisinsk dokumentasjon for at omskjæring på friske gutter skal ha noen medisinske fordeler. Ut fra et faglig ståsted vil mange medisinere i dag karakterisere omskjæring av gutter på et «ikke-medisinsk» grunnlag som kjønnslemlestelse, på lik linje med omskjæring av kvinner.

 

Så jeg mener fortsatt at mitt argument er valid. Er man prinsipiellt i mot å påføre barna våre unødvendig smerte? Ja, da er du mot omskjæring.

 

se også: http://codenamemama.com/2010/06/10/circumcision-newborn/

 

De perfekte julegavene til mannen - vurdering av Dagbladets tips

Gårsdagens Dagblad.no lister opp "De perfekte julegavene til mannen" og jeg skal nå ta en helt objektiv vurdering av tipsene.

Praktisk arbeidsbenk

Jeg vil anbefale Triton Superjaws arbeidsbenk som et godt julegavetips, sier Øivind Lie til Klikk.no/Bonytt. 

Dette er en komplett arbeidsbenk som kan brukes til alt fra å skjære digre plater til å kappe ved. 

Den ligger på ca 1795 kroner. 

Vel, jeg kan med 100% sikkerhet si at det der er en gave jeg aldri ville hatt. Nummer 1, den er gul. Ikke at det har så mye å si for en arbeidsbenk, tror jeg, men jeg syns det er veldig få ting som passer til å være gule. Nummer 2, det er en arbeidsbenk. De sier den kan brukes til alt.  Så legger de til "fra å skjære digre plater til å kappe ved".. Jeg syns dette er langt i fra alt, og syntes helt ærlig at det egentlig høres veldig begrenset ut. Blir som å si "denne datamaskinen kan du bruke til alt, fra word til tekstbehandling"

 

SIRKELSAG

Batteridrevet sirkelsag er tingen om du ikke har strøm på hytta. Den lades med en liten generator eller solceller, om du kan mekke litt, legger Lie til. 

Denne ligger på omtrent 5790 kroner

Har ikke hytte eller noensinne hatt bruk for en slik sag. Undersøkelser gjort av undertegnede på et veldig lite utvalg mennesker viser at 96% av landets befolkning har IKKE behov for en slik sag, NOENSINNE.

 

TØFF KNAGG

Denne stilige designknaggen får du kjøpt hos Vitra.

Foto: Produsentbilde

Det er et uttrykk som går som dette: "You are about as useful as a cock flavored loollipop to a lesbian on a cold day" jeg får litt den følelesen her. Tøff knagg? I mitt hode er en knagg en knagg. Og undersøkelser gjort av undertegnede på et veldig lite utvalg mennesker viser at 96% av landets befolkning har IKKE bryr seg om hvordan knaggen ser ut så lenge den fungerer.

Sprek stol

Er du litt modig, og sjenerøs, i gavevalget ditt, kan en tøff klassiker i en knæsj farge være en morsom gave å gi. 

Amundsen hos Vitra anbefaler Verner Pantons Panton Chair i fargen mandarin. 

Prisen på den er 2166 kroner.

Oj oj oj.. jeg vet ikke helt hvor jeg skal begynne på hva som er feil i den beskrivelsen der. 1. Det er en stol. 2. den ser ikke spesielt behagelig ut. 3 den har kun en funksjon.

Hvis du er litt modig og sjenerøs smeller du til med denne:

Den koster "litt" mer, men så får du så ufattelig mye mer også..

Here is a quick overview of the features available on the “Emperor:

 

Monitors

Three synchronized displays.

 

Control Center

7” LCD Touch Screen which is OS and Power independent from the Emperor's integrated PC. The control center allows the user to control chair position and integrated systems such as lighting control, air flow, sound, PC startup/shutdown, battery backup system and more.

 

Communication Devices

Logitech QuickCam Pro 9000

GN Netcom 9120-Flex Wireless Headset with Noise-canceling

 

Lighting

Adjustable perimeter LED lighting.

Four adjustable working LED lights.

Full spectrum lighting (to avoid the jaundice)

 

Seat

Recaro Style Top-line all leather black seat.

Fully adjustable

Climate package available

Height&Tilt adjustment

 

Air

HEPA Air Purification System

 

Battery Back-up

Built in power backup for up to 30 minutes of run-time in case of sudden power failure.

Built in safe shut down feature.

 

The guts of the system, the actual PC part, is available in PC or MAC configurations. However, the specifications might appear to be a little lacking to some people considering the price-tag of the unit as a whole. But keep in mind that this uber workstation is targeting business-oriented people and not gamers, and something tells us if you have the money, they would build you a custom unit with whatever specs you want (since they are obviously not mass producing these babies).

 

You can view the complete specs for both PC and MAC editions of the Emperor in this adobe acrobat document located here or via the NovelQuest home page here.

 

 

 

 

Hvor får ditt barn sine verdier fra? - av Fred Johan Ødegård

I stadig større grad vender barn og unge seg til sine jevnaldringer, ikke til foreldrene, for veiledning - om rett og galt, verdier, identitet og oppførsel. Er det egentlig så bra?

Av Fred Johan Ødegård, redaktør for pappamagasinet FAR OG BARN og nettportalen www.farogbarn.no

Foto: Alicia Shields, Dreamstime.com

I boken "Vær til stede i ditt barns liv" med undertittelen "Foreldre er viktigere en kompiser" advarer psykologen Gordon Neufeld og legen Gabor Maté mot å la barnas jevnaldringer tar foreldrenes plass.

Psykologen, Gordon Neufeld, bruker betegnelsen "jevnalderorientering" (peer orientation) om denne tendensen hvor barn og unge vender seg til sine jevnaldringer, ikke til foreldrene, for veiledning - om rett og galt, verdier, identitet og oppførsel.

I følge Neufeld undergraver jevnalderorienteringen samholdet i familien, saboterer en sunn utvikling, forgifter atmosfæren i skolen og fremmer en

aggressiv, fiendtlig og seksualisert ungdomskultur.

Barneoppdragelse handler også om verdier

En annen barnepsykolog, Bent Hougaard, definerer barneoppdragelse slik:

- Den ene delen av oppdragelse går hovedsaklig ut på å lære sine barn et sett sosiale regler. Det innebærer at vi som foreldre forsøker å påvirke og prege våre barn med bestemte oppfatninger og en akseptabel oppførsel, og tilsvarende forsøker å få dem til å ta avstand fra oppførsel vi finner uakseptabel.

- Den andre delen - og den er minst like viktig - er å gi våre barn kjærlighet og selvtillit, samtidig som vi respekterer dem som individer. Bare på det grunnlaget kan de få optimale muligheter for utnytte sine evner og sette seg mål i livet.

Tankevekker

Hvilke verdier ønsker du at ditt barn skal bygge sitt liv på? Og hvor får han/henne de fra? Fra deg, TV eller kameratgjengen?

Kilder:

- Vær til stede i ditt barns liv (Gordon Neufeld og legen Gabor Maté)

- Curlingforeldre og servicebarn (Bent Hougaard)

- www.farogbarn.no

Ettåringen vår

Jeg har vært syk i nesten ei uke nå, så jeg har ikke orka å skrive noen ting. Skulle ønske jeg kunne si at det hadde vært mange som etterlyste meg, men det har det heller ikke vært. :(

Lille hudyret ble ett år de 7.oktober, og er nå offisielt stor jente. Nå kan hun si mange ord, og der ord ikke strekker til, så klarer hun som oftest å meddele oss instruksene med streng stemme og god mimikk og gester.

Ho vil gjerne gjøre mange ting. Det er kjedelig å være hjemme en hel dag. Damen er mye ute med henne, og de har sine egne prosjekter på dagtid. Jeg er sjalu, men må jo gå på jobb.. :(

Ut i fra disse prosjektene har Hudyret gjort seg følgende erfaringer:

 • Fiskekaker fra fisketorget er for gode til å tygges. De svelges hele.
 • Hummere er super-spennende og veldig nifse
 • Fuglemat passer også for mennesker
 • Fugler er gøy, ikke nifst
 • Mamma syns fugler er nifst, ikke gøy
 • Andre barn er gøy

Hudyret har alltid søkt mot andre barn. Hun setter stor pris på å værerundt andre barn, og tar ivrig kontakt etter beste evne. Det er litt problematisk når dette gjelder barn som er mindre enn henne, for hun vil gjerne klappe små barn. Men grensen mellom "klappe" og "klappe til" er ikke alltid like klar for henne. Noe hun daglig demonstrerer med(mot) katten. Damen skal ta med hudyret i åpen barnehage (noe damen har veldig lite lyst til, men gjør likevel, flinke Damen). Hverdagen næremer seg for alvor for alle i den lille familien vår.  Selv har jeg begynt på jobb for en måneds tid siden. Damen begynner den 1. navember. Hudyret skal være hos sin mormor de dagene Damen går på jobb. Dette får vi til å fungere veldig fint siden Damen jobber turnus, så gjennomsnittlig klarer vi oss med barnepass av svigers 1,6 dager i uka. Jeg ser vi er i en luksus situasjon i forhold til en del andre småbarnsgamilier, alikevel så ville vi gjerne hatt enda mer luksus, enda mer tid, helst alle 3 kunne vært hjemme, så kunne vi slakset oss til enda mer.

Den eneste som er under mistanke om å glede seg til hverdagen begynner er katten. Katten vil nok nyte å være alene hjemme. Hudyret bruker mye tid og krefter på å få tak i katten, og nå er hun mobil og kjapp nok til at det blir vanskelig for stakkaren å unslippe.

Så katten og zombien får holde hverandre med selskap og holde fortet mens vi andre fr drive landet. Så får vi gjeninnføre slaskingen etter endt arbeidsdag..

[gallery columns="2"]

Bursdagsfeiring!!

Jenta mi blei 1 år på fredag. Tenk at det har gått så fort.

Vi hadde besøk av svigerfamilien min på fredag og spiste kake og koste oss masse:

[gallery]

 

Dum og deilig for alltid - av Christer Torjussen

Vi så Riksteaterets Knutsen og Ludvigsen på kulturhuset med Jeppe i går. Han gledet seg lenge til dette, han elsker alt som har med forestillinger, scene og teater å gjøre. Da de entret scenen var han paralysert, han reagerte ikke engang på forespørsel om tyggis, som han pleier å takke ja til særdeles raskt på til vanlig. Han ville ha med seg hvert sekund, og for en hyllest til to av vår tids største gjøglere dette var. Ensemblet, med Øyvind Angeltveit og Øyvind Brandtzæg i spissen, tok oss med på en forrykende togtur gjennom Lorentzen & Dolmens repertoar gjennom 30 år. Historien om myndighetene som vil fjerne dem (og grevlingen) fra tunnellen fordi de ikke har betalt skatt, flettet sammen med alle de kjente og kjære sangene.

Jeg var heldig nok til å få med meg konserten deres på Øyafestivalen 2006, hvor det slo meg at her står vi, foreldrene og barna våre. Tre generasjoner som synger og ler sammen i sola. Magisk, morsomt og uforglemmelig. Slik føltes det i går også. Både barn og voksne elsket forestillingen.  Det skulle bare mangle at duoen får leve videre, de er en del av vår kulturarv nå. Da Gustav Lorentzen døde for noen år siden tok det flere dager før jeg var meg selv igjen. Dolmens tegning av en trist Knutsen ved siden av en tom stol fikk tårene til å strømme. Det var som om jeg mistet en venn fra oppveksten. Jeg kjente ham aldri, men han kjente meg. Han bidro til å forme meg som barn, kanskje også som komiker. Vi kan alle sangene, vi anerkjenner humoren og galskapen. Knutsen & Ludvigsen har noe for alle. Det kan ikke mange artister skryte av. Jeg krysser fingrene for at arven går videre, også til mine barnebarn.

At de også skråler ”Kanskje kommer kongen” ved middagsbordet når de vokser opp. For det er lov å synge ved bordet, det mener i alle fall vi.

Om du ikke har sett forestillingen ennå, kjøp billetter. Med en eneste gang.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Når pappa vil ting som mamma ikke vil - av Christer Torjussen

Jeg ble pappa til nr. 2 for noen måneder siden. Hun heter Edda, og ble tatt med keisersnitt. Det var veldig rart å vite presis når man skulle få barn, mot å vente på at vannet skal gå og fødselen er i gang. Første juni kl. 11.30 skulle vi bli foreldre igjen. Et keisernsitt går fort, og med unntak av klærne jeg måtte ha på meg under fødselen gikk alt på skinner. Min kroppsbygning var ikke akkurat tilpasset den spiktrange, grønne buksa og den enda trangere ”doktorskjorta” jeg måtte ha på meg. Vi snakker kroppskondom. Det eneste som minnet om loose fit var hårnettet, som fikk meg til å se enda mindre begavet ut.

Det er stas å få barn. Virkelig. Men jeg kan ofte bli litt oppgitt over folk som sier ”Å nææ, fått baby. Gratuleeerer. Nå må dere passe på å bare være hjemme og kose dere”. Kose oss? Tror ikke det. De første ukene med ny baby i huset består stort sett av søvnløse netter, amming, trilling, bleieskift, besøk, gulp, telefoner, trøste, bære, ordning, fiksing, handling, styring, vasking, matlaging, tørking og skriking. Kosen kommer litt senere. Når ungen endelig fester blikket og responderer med et smil. Det er ytterst stimulerende å se at det er tegn til intelligent liv der inne. Før dette inntreffer er en baby egentlig en bylt som ikke gjør stort annet enn å sove, henge fast i puppen og gjøre på seg. Uten at man er mindre begeistret, det blir bare ikke så mye kos.

Vi har et barn fra før, som har rukket å bli tre år og vel så det. Tiden har gått så fort. Det er en klisjé, men det er ikke lenge siden Jeppe lå i lekegrinda (eller babyfengselet som det også kalles) – nå er han en oppegående, smart liten fyr som stiller verdens fineste spørsmål. ”Pappa, hvorfor heter det apekatt? De er jo ikke katter.” (Rett inn på iPhone og wikipedia for å kunne svare.) Han vil spise deg, han vil spise meg, han vil spise tralalei. ”Pappa? Hva er en tralalei? Jeg har aldri sett det på Rema 1000. Kan vi ha tralalei til middag? Jeg vil ha det.” Å ha en treåring i huset er egentlig som å ha en full kompis på besøk. Han snakker usammenhengende. Velter ting. Gråter for ikkenoe. Plutselig er alt gøy igjen. Mobilen ringer, han danser. Her forleden skulle han inn i dusjen med fiskestang og brødskive. Sølte på gulvet, jeg ba ham hente tørkerull. En halvtime senere kommer han tilbake med Aftenposten fra forrige uke og en underbukse på hodet. Nei, ikke smøre inn lillesøster med Kavli tubeost. Det er ikke solkrem.

Ikke er han glad i å leke alene heller. Og det er grenser for hvor stimulerende jeg synes det er å leke med biler i flere timer. Han ble rasende fordi jeg ikke ville leke, til mitt forsvar hadde jeg lillesøsteren hans på armen (mens jeg lagde mat – hvem har sagt at menn ikke kan gjøre mer enn én ting om gangen?) fordi jeg ville at moren skulle få sove litt. Jeg måtte ta ham på fanget og forklare at det er ikke alltid man får viljen sin her i verden. Det er her jeg slo fast at barnesinnet ikke er tilskitnet, slikt voksnes er – uten at det engang var hensikten: Jeg forklarte ham at noen ganger vil for eksempel pappa ting som ikke mamma vil. Og når mamma ikke vil det, så… må pappa gjøre det alene. På egenhånd.

Hvordan da, lurte han. Jeg kom ikke på noe godt svar akkurat der og da. Det ble vanskelig å forklare. ”Vil du spille litt på telefonen til pappa?” Snakk om å kjøpe seg tid. Men sånn er det å være småbarnspappa.

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Ny favorittrett og litt oppdateringer

Hudyret har fått en ny yndlingsrett nå: Chili con carne!

Eller det vil si, chili con soya. Siden Damen er vegitarianer så blir det uten kjøtt. Hudyret spiser med stor apetitt og glede, og jeg har fått Damen til å skrive ned oppskriften, siden kanskje noen kunne ha glede av den.

Chili sincarne (voksen)

Finhakket løk og hvitløk, surres blankt i olje.

Tilsett 2 bokser hakket hermetiske tomater, 2 bokser kidneybønner, soltørkete tomater, hakket rød chili.

Krydre med rød chili, spisskummen, paprika, salt og pepper.

Kok på svak varme i 30 minutter

Server med ris, nachos og lett rømme.

 

Chili sin carne (barn)

Finhakket løk og hvitløk, surres blankt i olje.

Tilsett 2 bokser hakket hermetiske tomater, 2 bokser kidneybønner, soltørkete tomater, hakket rød chili.

Krydre med rød chili, spisskummen.

Kok på svak varme i 15 minutter

Server med ris.

Hudyret får ikke rømme, og kun en nachos eller to. Chips og rømme er jo ikke sunt for små barn. (men kjempesunt for voksne....) :)

Vi gjør andre ting enn å spise også. Hudyret kan stå, elsker yoghurt og kan gå med en del hjelp.

Hun prater mye og noe av det er ord.

Ho kan si ord som: pappa, katt, vovov og ekorn Men ikke mammma. Når vi spør om hun kan si mamma svarer hun bare pappa eller dada.

Men det kommer vel etterhvert, for utviklingen går jammen fort nå.

Hudyret elsker musikk, Damen og hudyret hører på Disneymusikk hele tiden. Det er litt frustrerende for jeg blir ganske lett lei av disneymusikk.

Men Hudyret synger og danser til, så da er det jo greit.

Vi har prøvd å vise henne Drømmehagen igjen, men nå er det blitt veldig skummelt plutselig. Hun har rett og slett blitt livredd, vi må bare skru av.

Men den nye husgjesten vår Hage-Zombien er hun veldig glad i.

 

Sunne pannekaker

Pannekakene her i huset blir nå laget av havregrøt.

Ja, du leste rett. Samen Damen snublet over en sunn pannekakeoppskrift på dette såkalte internettet. Anbefales på det sterkeste!!

5dl Havregryn bløtlegges i 1l vann.

Bløtlegg minst en time. (dette gjør det lettere for kroppen å ta opp jern. Det er spesielt viktig for små barn)

Kok havregrøt.

Ta havregrøten over i en bakebolle, la den kjøle.

Tilsett 2 revne epler, 1 ts kanel, 1 ts bakepulver, 3 egg, litt melk. Rør. Gjerne med stavmikser.

Spe med melk til ønsket konsistens. La røren svelle i 30 min. Stek.

Stek de på middels varme, og stek de lenge før du snur dem før du snur de ellers faller de fra hverandre.

Spis. Funder over over hvor hvor flink du er som spiser pannekaker uten sukker og hvetemel, og hvor overrasket du er over at de faktisk smaker veldig godt!

Tips: Server citrusfruktjuice eller bringebær til. C-vitaminer bedrer jern-opptaket yttligere.

Ny jobb.. hjerteskjærende melding.

Jeg har nå begynt i ny jobb, og er ikke lengre i permisjon.

I dagg er andre dag på jobben og så får jeg en hjerteskjærende melding:

Hudyret leter etter deg, hun krøyp inn på kontoret og sa "pappa?"

Men på tross av den meldingen så koser jeg meg veldig på den nye jobben. Litt rart å stå opp så tidlig (Hudyret pleier ikke stå opp får i 8-9 tida..), men jeg tror jeg blir vant til det.

Veldig mange kjekke og hyggelige kollegaer!

Hvorfor, pappa?

Jenta mi blir 11 måneder i morgen, så det en mye hun ikke forstår. Ikke er hun spesielt flink til å snakke heller, det går mest i «eeeh», «hade» og «dada» og noen ganger «pappa».

Men hin er flink til å kommuniseres på sitt vis, og mye av det går i kroppsspråk og blikk.

Så når jenta mi ser på meg med sørtunge øyne, fulle av fortvilelse så smelter jo jeg som pappa. Det en grusomt å se fortvilelsen i øynene hennes, hvordan kan jeg som super-pappa la dette skje?

Blikket hennes spør meg, «Hvorfor har vi så dårlig landslag i fotball pappa?»


image

Ny dokke

Hudyret har nettopp fått interesse for Damens dokker. Tok et par bilder.

Har vært stille på bloggen ei stund, pcen har streika litt, men jeg kommer sterkere tilbake snart.


image
image
image
image
image

Mat til småbarn

Mesteparten av alle middagsmat hudyret har stappet i seg, foret til foreldrene, kastet etter katten og dekorert vegger og tak med er hjemmelagd mat som Damen lager til henne.

Hudyret spiser veldig mye forskjellig. Hun er i den alderen der hun smaker på alt. Inkludert stearinlys, katten og bare tær. I dag drakk hun Munkholm, spiste knekkebrød, samt støv hun fant under spisebordet.

Hun spiser av og til den samme maten som Damen og meg, ofte bare litt "barnetilpasset" som f.eks. uten salt. Etter å ha maset en stund har jeg endelig fått Damen til å skrive ned hva hun gjør.

Dette er ikke særlig gode oppskrifter med tanke på nøyaktighet for Damen flger aldri oppskrifter når hun lager mat, hun lager maten og så blir det som det blir. (men jeg liker det godt)

Hudyret har likt denne maten veldig godt.

 

 

Daal (indisk linsestuing)

 • Linser (skyll, bløtlegg)
 • Chili
 • Ingefær
 • Hvitløk
 • Koriander
 • Ris

Kok linser sammen med chili, ingefær og hvitløk. Fjern krydderet etter koking. Sil av kokevann om det trengs.

Server med fullkornsris og salat. Tilsett koriander til de varme linsene, men ikke la korianderen koke, da mister den mye av smaken.

 

Avokadogrøt

Spisemoden avokado blandes med opphakket flodd tomat, blandes med koriander. Serveres der man ellers ville gitt grøt. Avokado er vanlig barnemat i mange land.

 

Pasta med tomatsaus

Tomatsaus:

 • Løk
 • Hvitløk
 • Gulerot
 • Tomattpurè
 • Hermetiske tomater
 • Basilikum
 • Oregano

Mykne opphakket løk i litt olje, tilsett hvitløk. Skal ikke brunes, bare bli mykt. Tilsett litt tomatpurè, la dette surre noen minutter. Tilsett hermetiske tomater og revet gulerot (ikke vær beskjeden med hvor mye gulerot du bruker, for ekstra grønnsakertilsett stangselleri.) La sausen koke på lav varme i 30 minutter skru av varmen og tilsett basilikum og oregano. Helst fersk og mye. Kok makaroni, stek kjøttdeig om du tilsetter det. (her i huset er Damen veggis)Bland. Spis.

Alt dette er utmerket til frysing.

 

Håper noen syns dette var interessant. :)

Granatregn, sure sokker og popcorn. - av Christer Torjussen

Jeppe elsker Biler. Pixars Biler. Lynet McQueen, Mac, Bill, Sally. Alle sammen. Nesten alle barn jeg kjenner liker denne enormt kommersielle suksessen med et rabiat utvalg spinoff-effekter. Det var stor stas da jeg fortalte treåringen min at han skulle bli med på kino for første gang for å se det som måtte komme: Oppfølgeren. Biler 2.

[frame align="left"] [/frame]

Jeg henter Jeppe i barnehagen, og vi kjører til byen. På vei inn høljer det bikkjer og katter, og vi må praktisk talt søke tilflukt i bilen mens en aggressiv haglskur peprer sentrum. Det holdt jo ikke med regnskur, må vite. Klokka nærmer seg kinotid, og vi må ut. Jeg finner en paraply og tar Jeppe på armen. På de 150 meterne fra parkeringen til kinoen blir begge søkkvåte, og da vi kommer frem står sønnen min i sokkelesten. Har han mistet skoene på vei bort? Jeg får en ansatt til å passe ham mens jeg løper tilbake ut i regnet, finner ingen sko. De er kanskje i bilen, sier Jeppe. Håper det. Tilbake til bilen en gang til skal jeg uansett ikke. Ikke i dette været.

Inn i kiosken. Kjøpe popcorn og drikke. Med Lynet McQueen på boksen, så klart. Hva ellers. Kinosalen er kald, så jeg hiver hettejakka over Jeppe, henger våte sokker til tørk på nabosetet. Når kommer Lynet McQueen-filmen, pappa? Snart, sier jeg. Først verdens lengste og kjedsommelige bolk med reklame. Når begynner filmen, pappa? Snart, snart. Filmtrailer. Er dette filmen, pappa? Nei, dette er bare reklame. Enda en filmtrailer. Når kommer Lynet McQueen? Nå veldig snart, sier jeg. Forfilm. (!!) Hva faen? Et kvarter Toy Story, ikke Lynet McQueen.

Når filmen ENDELIG begynner går det opp for meg at dette ikke er en film for en treåring. Det hele braker løs med en pangstart på 36,000 decibel med et sjukt spionplott i nordsjøen med bomber, granater, lasersikter, eksplosjoner og drit. Resten av filmen handler stort sett om Lynets kompis Bill, en åpenbart tilbakestående kranbil som surrer rundt med tjukk tunge, Totendialekt og talefeil. Bill er Jar Jar Binks på fire hjul.  Vi ser mer til Bill enn hva godt er, der han har det med å havne i et utall heftige situasjoner hvor maskingevær, trusler og tidsinnstilte bomber forekommer hyppig.

Reisen går til Japan. Skyting, spionasje, wasabi, bilrace. Italia, Frankrike. Enda mer bomber, mitraljøser og bilrace. London. Finalerace. Pappa, jeg må tisse. Klart det. Ut av kinosalen, barbent med Jeppe på armen. Finne toalettet. Komme tilbake på plass, innse at man visstnok har gått glipp av det store klimakset, det siste billøpet. Se rulletekst. Samle sammen våte sokker, velte resterende Lynet McQueen-popcorn på gulvet. På med våte sko, ut. Javel, jeg kunne sjekket på forhånd at det var 7 års aldersgrense, men jeg tar det faktisk for gitt at jævlene i Pixar lager en oppfølger til en film som ungene forsto og likte, som de fremdeles kan henge med på. Det eneste morsomme med filmen var da Bill ber om unnskyldning for å ha bestilt pay-tv på hotellrommet. Og det er jo mest moro for de voksne.

På vei hjem spør jeg Jeppe hvorfor han tok av seg skoene før jeg løftet ham ut av bilen. Fordi vi skulle på kino, vel.

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Hvordan vokabular påvirker kjønnsroller.

Jeg leser litt på bloggen Achilles Effect og jeg leste nettopp om hvordan vokabularet som brukes i reklame kan påvirke kjønnsrollene til barn.

Crystal Smith som skriver bloggen er en skribent, som etter å fått to sønner var veldig misfornøyd med det tilbudet som var for hennes gutter, og det var derfor hun begynte å skrive.

[frame align="left"] [/frame]Crystal hadde alltid ønsket seg å lage en "mash-up" av alle ordene som brukes i reklamer for såkalte "gutteleker". Hun gjorde litt av dette i sin bok, men nå, takket være Wordle, kan hun presentere sine funn i grafisk form. Dette er egentlig bare et utgangspunkt, men resultatene er muligens interessante for enkelte og for hvordan vi ser på leker til barn.

 

[frame align="left"] [/frame]

[spacer size="20"]

Fokus i undersøkelsen:

Fokuserte på tv-reklame alene (ikke webvideoer eller nettsider sine leketøybeskrivelser).

Selskapene som er representert her er de store som har råd til TV reklame.

Hun inkluderte leker rettet mot gutter i alderen 6 til 8.

Hvis et ord ble gjentatt flere ganger i en reklame, inkluderte hun det flere ganger for å vise hvor mye disse ordene er brukt.

Til sammenligning har hun også sett på jentenes leker.

Jentenes liste hadde 432 ord fra 32 reklamefilmer.

Oppsummering

Når jeg skreiv denne bloggposten så skreiv jeg først at "resultatet er jo ikke overraskende", men når jeg ser litt over ordene som er i disse bildene så er jeg faktisk ganske overrasket over hvor forskjellige selskapene som lager lekene til barna våre mener at gutter og jenter er. Jeg tror ikke at guttene og jentene våre er så himla forskjellige som man blir lurt til å tro. Jeg tror at det hele er en veldig god markedsplan for å selge dobbelt så mye av alt. For hvis man legger opp til at når man får barn nummer 1 (feks. jente) så kjøper man inn alt til det barnet, og hvis man da får (gutt) som nummer 2, så må man jo kjøpe inn alt en gang til..

Jeg hater hvordan vi bombarderer ungene våre fra første sekund med blå/rosa og hvordan gutter og jenter skal være. Jeg blir provosert, sint og håper at noe kan gjøres, jeg skreiv et par innlegg om dette.

 Tall

[column size="1-2"]

Boys' Words #

battle 28

power 17

heroes 8

beat 7

rides 7

stealth 7

super 7

action 6

car 6

fire 6

hit 6

launch 6

rapid 6

transform 6

ultimate 6

armour 5

attack 5

crash 5

jump 5

mission 5

new 5

rip 5

vehicle 5

weapons 5

arena 4

combat 4

gear 4

hero 4

motors 4

prove 4

special-forces 4

train 4

transit 4

blasting 3

cage 3

enemy 3

evil 3

join 3

Ninjas 3

opponent 3

opponents 3

pocket 3

powerful 3

quick 3

raceway 3

ride 3

skill 3

skills 3

track 3

vehicles 3

weapon 3

win 3

battling 2

bigger 2

biggest 2

blast 2

blaster 2

buddy 2

built 2

catch 2

challenge 2

circuit 2

combinations 2

combine 2

cool 2

create 2

customize 2

dart 2

defeat 2

destroy 2

dominate 2

dump 2

earth 2

enemies 2

experience 2

explosive 2

fast 2

fight 2

friends 2

full 2

harder 2

huge 2

invaders 2

jumps 2

launcher 2

long-range 2

mega 2

metal 2

nemesis 2

powers 2

race 2

racing 2

ready 2

robot 2

robots 2

rock 2

showroom 2

smash 2

spin 2

stop 2

strategy 2

surge 2

tablet 2

take-down 2

testing 2

tread 2

treasure 2

universe 2

unleash 2

victory 2

watch-out 2

water 2

world 2

accomplished 1

against 1

amp 1

android 1

apart 1

arrive 1

assault 1

attach 1

attacks 1

auto 1

bash 1

batmobile 1

battled 1

battle-ready 1

battles 1

begins 1

behind 1

best 1

bestest 1

big 1

big-air 1

bionic 1

blades 1

blasts 1

boss 1

boulder 1

brawl 1

break 1

bridge 1

building 1

buster 1

capacity 1

capture 1

cargo 1

cars 1

centre 1

city 1

colossus 1

combined 1

combo 1

command 1

commissioned 1

complete 1

controller 1

converts 1

copters 1

countdown 1

courses 1

creature 1

crew 1

criss-cross 1

cross 1

cruisers 1

crushes 1

crushing 1

curve 1

custom 1

dance 1

danger 1

dangerous 1

dare 1

dead 1

deadly 1

decision 1

deep 1

defined 1

deploy 1

destruction 1

dispatched 1

door 1

double-booster 1

down 1

driven 1

drum 1

duty 1

dynamite 1

electronic 1

end 1

engineers 1

equipped 1

evolution 1

exclusive 1

exploding 1

extra 1

extreme 1

eyes 1

face 1

factory 1

fangs 1

fastest 1

feast 1

fighting 1

firepower 1

first 1

flames 1

flashlight 1

flexible 1

flick 1

floor-it 1

foot-stomping 1

force 1

forced 1

forces 1

forever 1

found 1

fused 1

future 1

galaxy 1

game 1

garage 1

go 1

gold 1

gravity 1

grown 1

hammer 1

heavy 1

highest 1

hitch 1

hovercraft 1

hunter 1

implement 1

innovation 1

intense 1

invaded 1

job 1

journey 1

leader 1

leading 1

league 1

leave 1

legendary 1

level 1

load 1

lock 1

look-out 1

loop 1

loops 1

lord 1

lost 1

machine 1

make 1

manoeuvre 1

manpower 1

massive 1

match 1

minions 1

missiles 1

missions 1

mix 1

mobile 1

monster 1

monster-trucks 1

most-feared 1

nice 1

obstacles 1

out-of-this-world 1

outpost 1

outsmart 1

parts 1

pit 1

play 1

plunge 1

pop 1

practiced 1

prepare 1

prepared 1

protectors 1

quadrant 1

quit 1

racers 1

racetrack 1

rampaging 1

razor-sharp 1

refuelling 1

remote 1

remote-control 1

reporting 1

respond 1

return 1

reverb 1

road 1

roll 1

rolls 1

safe 1

scene 1

scientists 1

secret 1

see 1

series 1

sets 1

shadows 1

shake 1

shooting 1

shoots 1

size 1

slide 1

smashdown 1

sneak 1

soaking 1

soaks 1

sonic 1

special 1

speed 1

spinning 1

spin-out 1

split 1

stand 1

station 1

strap-in 1

strategically 1

streets 1

strength 1

strike 1

strong 1

strong-arming 1

stronger 1

study 1

stunts 1

style 1

superior 1

survival 1

swamp 1

swap 1

swift 1

switch 1

sworn 1

system 1

talks 1

tanks 1

target 1

targets 1

team 1

tear 1

technicians 1

technology 1

test 1

thousands 1

throttle 1

tight 1

time 1

tournament 1

tracked 1

tracks 1

transformation 1

transforming 1

transmissions 1

trap 1

T-rex 1

trick-out 1

trick-tracks 1

turbine 1

turns 1

twisted 1

unlock 1

unstoppable 1

unthinkable 1

valuable 1

vanquished 1

video 1

war 1

warrior 1

weaponize 1

weight 1

wheels 1

wisely 1

wolf 1

won 1

work 1

zone 1

TOTAL 658

[/column]

[column size="1-2" last="1"]

Girls' Toy Word #

love 15

fun 9

magic 8

girl 6

style 6

babies 5

change 5

friendship 5

hair 5

nails 5

party 5

snow 5

cute 4

fashion 4

glitter 4

mommy 4

perfect 4

totally 4

adventure 3

colour 3

delicious 3

dress 3

easy 3

friends 3

glam 3

go 3

like 3

outfits 3

share 3

show 3

shower 3

stamp 3

summer 3

talk 3

wear 3

adorable 2

beach 2

care 2

choose 2

cozy 2

dancing 2

design 2

designs 2

ever-after 2

fierce 2

glamour 2

grow 2

inspired 2

looking 2

loves 2

nursery 2

pet 2

pets 2

pixie 2

play 2

ride 2

rock 2

roll 2

runs 2

shiny 2

styling 2

stylishly 2

swim 2

treat 2

wild 2

won 2

world 2

amazing 1

artsy 1

ask 1

baby 1

bake 1

ballet 1

bangs 1

bark 1

bath 1

bathroom 1

beautiful 1

bed 1

bedroom 1

bedtime 1

beg 1

best 1

birthmark 1

blanket 1

bling 1

boring 1

build 1

butterfly 1

cabin 1

cakes 1

camp 1

camper 1

camping 1

campsite 1

cast 1

cat 1

chat 1

children 1

climbing 1

clothes 1

coach 1

cocoa 1

combinations 1

crawling 1

create 1

created 1

crimp 1

cuddle 1

curious 1

curly 1

cutest 1

cutie 1

day 1

day-care 1

decorate 1

desserts 1

doctors 1

dolly 1

dreams 1

dust 1

electrifying 1

entertain 1

everlasting 1

exercise 1

explore 1

exploring 1

fab 1

fabulous 1

faith 1

fantastic 1

fast 1

fastest 1

fence 1

fine 1

fishnets 1

flight 1

float 1

flower 1

freaky 1

friend 1

furriest 1

furry 1

glammed-up 1

glam-up 1

gloriously 1

glow 1

gold 1

good 1

gymnastic 1

hamster 1

hands 1

heal 1

heart 1

hot-tub 1

hurry 1

imagine 1

invited 1

island 1

Jacuzzi 1

kicking-it 1

killer 1

killer-boots 1

kindness 1

kitchen 1

leap 1

legendary 1

life 1

light 1

lights 1

light-up 1

little 1

look 1

lounge 1

loved 1

lurking 1

magical 1

marshmallows 1

metallic 1

mix-match 1

monsters 1

movies 1

mud 1

new 1

outdoors 1

outside 1

paisley 1

panda 1

parties 1

passion 1

pattern 1

pink 1

places 1

plate 1

polka-dots 1

possible 1

power 1

powers 1

pretty 1

princess 1

puppies 1

puppy 1

question 1

race 1

races 1

rainbow 1

real 1

re-arrange 1

reveals 1

road 1

roam 1

roasting 1

rolls 1

royal 1

run 1

running 1

sassy 1

schooltime 1

scooting 1

sea 1

sensation 1

sharing 1

sings 1

sink 1

sipping 1

sister 1

sleepover 1

sleepovers 1

sliding 1

small 1

smile 1

smooth 1

snowflake 1

snuggable 1

snuggle 1

so 1

sparkly 1

speedboat 1

spin 1

splash 1

sporty 1

stamper 1

start 1

stitching 1

stove 1

streaks 1

streaky 1

stripes 1

stroll 1

strong 1

strut 1

stupendously 1

sun 1

surf 1

swing 1

swirls 1

talking 1

teen 1

tiger 1

time 1

toes 1

town 1

trainer 1

treats 1

tremendously 1

trendy 1

trip 1

trouble 1

trust 1

tunnels 1

TV 1

twirling 1

twist 1

up 1

vet 1

water 1

week 1

whirling 1

wicked 1

wish 1

TOTAL 431

[/column]

 

Jeg avlivet katten min i dag..

I dag er en ganske trist dag.

[frame align="left"] [/frame]

Jeg drepte katten min, Jan Bob, i dag. Jeg var litt lei meg på grunn av dette og skreiv om det på facebook for å få litt medfølelse.. men fikk to svar som jeg blei litt irritert av.

"Skal ikke ta livet av friske husdyr."

og

"Håper det var noe mer galt med den enn at den var egen - er ikke alle katter det?"

Da lurer jeg på om jeg er et monster som folk tror at kunne finne på å bare ta livet av en katt, så jeg skreiv:

"Nei, det var ikke noe galt med den.. Ville bare vite hvordan det var å ta livet av en katt. Var ikke vår engang. Tok bare en jeg fant her i gata med til dyrlegen.."

Men seriøst, Jan Bob har vært en utfordring i alle de syv årene han har le, men han har hatt sine øyeblikk også.

Vi valgte ut både Jan Bob og Skabben når de var 5 uker, og så plukket vi de opp når de var 10 eller 11 uker.

Når vi valgte de ut, så var Jan Bob den mest utadvendte katten i hele kullet, men når vi kom for å hente han noen uker seinere gjemte han seg under vaskemaskinen.

De 2 første ukene han bodde hos oss tilbragte han under oppvaskmaskinen. Og han har alltid vært veldig nervøs, noe som manifisterte seg i at jeg har aldri har fått muligheten til å klappe han.

Han kommer til meg i sofaen ca en til to ganger i måneden, men hver gang jeg har prøvd å bøye meg ned for å klappe han så ser han ut som om han forventer at jeg skal skamslå han.

Sånn har han vært helt siden vi fikk han. Ingenting vi har gjort skulle kunne resultere i noe sånnt, men jeg tror han var ødelagt når vi fikk han.

Jan Bob lærte aldri helt det med å gå på kattedoen sin. Men han hadde alltid en forkjærlighet for Damen sine sko og vesker, noe som førte til at vi har måtte kastet vesker og sko for utallige tusen.

Vi har prøvd alt mulig for å få han til å slutte. Rare lukteting i stikkkontaktene, kastrering, flere kattedoer, flytte rundt på kattedoene og flytte til en leilighet hvor han kunne gå ut og tisse.

(Ok, vi flytta ikke for at han skulle kunne gå ut, men... )

Vi har som sagt prøvd alt vi kan finne på, men likevel har han fortsatt å pisse på alt mulig. Men på fredag var dråpen (bokstavelig) som fikk da han tissa på skoene til damen, og etter et større "oppryddingsarbeid" gikk han rett bort og tisset samme stedet mens Damen så på.

Da var det nok. Men i løpet av helga så blei vi mer og mer usikre, slik vi har gjort flere ganger før. Sist han tisste inne så avtalte vi at det skulle være siste gangen.

Jeg tok han med til dyrlegen i dag, først og fremst for å få råd om hvorvidt det var noe annet vi kunne gjøre. Men det eneste hun kunne foreslå var anti-depresiva, og da måtte jeg skjære i gjennom og si: "Det er katten min, men det er bare en katt".

Så fikk han en bedøvelse, og jeg klappa han til han sovna, det tok 5-6 minutter og han var helt rolig. Så rolig har han aldri vært, og det var en nesten koselig avskjed, så når han hadde sovnet gikk jeg.

Når jeg skulle betale, måtte jeg bite meg i leppa, for det blei mye tristere enn jeg hadde trodd. Og når jeg satte meg i bilen kjørte jeg rett til butikken og kjøpte en smultring, og trøstespiste.. det hjalp..

 

 

 

[gallery columns="2"]

 

 

Syke jævler! - Westboro Baptist Church - HAT

Ok, jeg har ikke skrevet om Arne Betre Brevsprekk og kommer forhåpentligvis ikke til å se noen grunn til å gjøre det i fremtiden heller, men jeg klarer å la meg irritere så grenseløst av noen med ganske lignende meninger som han som er på vei hit til Norge.

 

 

The Westboro Baptist Church (WBC) er en uavhengig baptistkirke kjent for sine ekstreme standpunkt mot homofili og protestene i den sammenheng, som inkluderer demonstrasjoner ved begravelser og brenning/tulle med det amerikanske flagget. Kirken er beskrevet som en hat gruppe, den er ledet av Fred Phelps og består hovedsakelig av medlemmer av hans familie.

Shirley Phelps - evil angel - Louis Theroux - Most Hated Family in America - BBC

[frame align="left"] [/frame]

Disse jævlene sier nå at de skal komme til Norge for å demonstrere ved begravelsene til offrene etter bomben i Oslo og skytingen på Utøya. I følge disse psykopatiske, hatelskende og generellt degenererte menneskene (om de kan kalles det) så var Andolf Busen Bremyk sendt av  Gud fordi vi har gjordt homofili lovlig.

Du hørte helt rett. I følge disse usympatiske imbisilene så er tragedien som skjedde i Norge en straff fra gud.

http://www.godhatestheworld.com/norway/  Der har de en video som heter: "Gud sente en skytter". Disse folka er totalt rabiate og burde ikke få spre ondskapen sin!

Politiet: Hinsides enhver sunn fornuft

– Hvis de gjennomfører det de truer med så kan jeg bare bekrefte at det er en av verdens mest dårlige ideer for øyeblikket, sier Johan Fredriksen, stabssjef ved Oslo politidistrikt til NRK.no.

Hvis de kommer, så håper jeg virkelig å få muligheten til å banke de opp.. uansett hvor lite demokratisk/snillt/etellerannet det er.. dette avskummet sprer hat, og bør hates. (Noe som ikke er vanskelig)

Anbefaler og å lese litt hos Bananbra:

Ålreit, jeg lovte at jeg ikke skulle skrive mer om Anders Behring Breivik og hans såkalte “manifest”. Det må jeg rett og slett bare ta tilbake – det faktum at gærningene i Westboro Baptist Church har involvert seg kan jeg simpelthen ikke la være å kommentere.  

 

 

En vanskelig situasjon -av Anonym

Jeg fikk tilsendt denne posten av en som leser bloggen min, og han ønsker å være anonym. Men jeg tror likevel det er viktig at folk leser dette og gjerne kommer med tips til hva man kan gjøre, for dette virker som en helt forferdelig situasjon.

Så skjedde det alle fedre frykter mest, jeg holder på å miste barnet mitt.

Plutselig en dag så sier samboeren min at vi må snakke. Alle menn vet at det ikke tyder på noe kjekt men ikke i mine villeste drømmer og tanker ville jeg trodd at hun ville gått fra meg så plutselig.

Følelsen jeg satt igjen med var en tom knusende smerte som gnag langt inn. Det var som noe som lå under trykk men som aldri fikk utblåsning. Mine første tanker gikk til min 1,5 år gamle datter. Hva skal skje med henne? Hvordan skal vi gjøre det sånn at hun har det godt? Iløpet av de minuttene jeg satt og tenkte gjennom dette så sa min nå X at hun også ville flytte hjem. Hennes hjem er 1.5 time med fly og når datteren vår blir 2 så vil det koste i underkant av 2000 kr for å få henne opp og ned pr forelder.

Jeg har prøvd å snakke med henne om å få henne til å bli men det er ikke snakk om. Hun mener at det beste for datteren vår er å flytte med moren for at mor kan få en utdanning der. Hvorfor hun ikke kan ta en utdanning i Skien er ikke helt klart men hun har sikkert en ”god” grunn til det og.

Så istedenfor å bite i det sure eple og prøve å finne seg en leilighet i Skien for å kunne gjøre det bra for både far og mor så gjør hun det stikk motsatte. Hun foreslår at jeg har datteren vår i 1uke på 3 av. Det er sikkert en bedre ordning enn det mange andre fedre har men det er faen meg ikke nok. Hun vil sikkert også ha økonomisk støtte ifra meg men jeg har ingen planer om å subsidiere hennes flyreiser opp og ned ifra en by hun sa at hun aldri ønsket å flytte tilbake igjen til.

I Skien så sier hun at hun ikke har et nettverk. Det forunderlige med det er at vi har vært sammen i 3 år og hun har bodd her lengre enn det. Hvordan et menneske ikke klarer å få et skikkelig nettverk på den tiden må tyde på enten latskap eller prippenhet når det kommer til hvem og hva man liker.

Til tross for at hun sier at hun ikke har nettverk her nede så er hun titt og ofte ute med veninner. Jeg har prøvd så godt jeg kan å legge til rette for at hun skal ha så mye tid med vennene hennes som mulig men det var aldri godt nok.

Meklingstime er bestilt og vi skal der en gang neste mnd. Hun har planlagt å reise opp 4 dager etter møte. Rettslig så kan jeg ikke gjøre noe som helst med tanke på hvordan det er sentrert rundt mor. Økonomisk sett så skal det mye til å ha råd til å reise opp med henne 1 gang i mnd. Jeg sitter med en vond følelse av at jeg kommer til å miste barnet mitt. At jeg kommer til å jobbe meg i hjel for å få råd til det.

Følelsene mine er kalde nå, motivasjonen er langt fra det den var. Jeg sliter med å forstå hvordan en mor som er tilsynelatende oppegående klarer å ta et valg som innebærer å ta vekk 3 uker av samværet fra en far som ikke har gjort annet enn å prøve å forsørge samboer og datter så godt han kan. Jeg elsker datteren min mer enn noe annet i mitt liv. Ønsker jeg å påføre henne de konsekvensene mor’s handlinger har forårsaket? Jeg har satt opp scenariorer i hodet mitt og så ekkelt som det høres ut så falt tanken på å la mor få ta alt sånn at barnet kunne få en stabil oppvekst og kun én plass å bo. Jeg vet at det er feil for mange og for meg men hvem er det jeg tenker mest på når jeg får 1 uke? Er det mitt behov som far eller er det datteren mine sitt behov?

Det er noe av det værste som kan skje en forelder. Det er det værste som har skjedd meg.

 

Jeg håper selvfølgelig at dette går godt, men jeg lurer på: finnes det ingen rettigheter for far her? Kan ikke far kreve 50/50? Må det være far som betaler all form for reising?

Legg gjerne igjen en støtteerklæring, tips, eller bare generelle kommentarer her.

Kryddret sursild falt virkelig i smak..

 

Kryddret sursild falt virkelig i smak.. hvem hadde trodd det.. :)

Jeg prøvde å gi henne litt av løken fra sursilden, den var visst veldig ekkel. Men etter litt gjorde hun det helt klart at hun ville ha maten min.

Jeg lot henne smake og så så grabbet hun tak i silden og jafset i vei..

...

 

 

Likestilling nok en gang..

Jeg og Damen var på "Baby-IKEA" (vet ikke hva butikken heter, men jeg og Damen kaller nå butikken det) da jeg så dette:

Jeg mener, hva pokker? Er liksom gutter og jenter så forskjellige at de ikke kan ha de samme eventyr? Dette er jo en god måte å selge dobbelt så mange bøker, men jeg mener det er helt feil.

Likestilling har tradisjonelt sett handlet om å fremme like muligheter og rettigheter for kvinner og menn. I dag brukes begrepet i videre forstand og omhandler også likestilling uavhengig av funksjonsevne, seksuell orientering, alder, etnisitet, religion mv. Likestilling handler ikke om resultatlikhet, selv om dette er en vanlig misforståelse av begrepet. Å fremme likestilling kan likevel handle om å jobbe for resultatlikhet gjennom å sørge for like muligheter og rettigheter.

Likestilling handler om rettferdighet og makt. Alle skal ha like rettigheter og muligheter på alle samfunnsområder. Reell likestilling innebærer blant annet lik mulighet til innflytelse, rettferdig fordeling av ansvar og byrder, rett til å føle seg trygg i forhold til overgrep, og respekt for menneskesverd.[1]

Hvordan kan det å si at gutter og jenter er så forskjellige at de ikke engang kan ha de samme Godnatt-historiene gjøre noe som helst for likestilling?

Voksne overfører kjønnsroller

- I en studie som har tatt for seg praksishistorier i barnehagen, viser det seg at 80 prosent av historiene de ansatte har fortalt, er om gutter. Ingen sier at jentene er uinteressante. Det bare blir sånn, påpeker Rossholt.

Helt sentralt i barneoppdragelse, både hjemme og i den institusjonaliserte oppdragelsen, er skillet mellom formell og uformell læring. Den formelle delen av læringsprosessen baserer seg på de regler og verdier vi ønsker at nye samfunnsborgere skal tilegne seg. Den uformelle delen innebærer en ubevisst overføring av holdninger, kjønnsforståelse inkludert, i følge Rossholt, som likevel presiserer:

- Selv om man ikke har et bevisst syn på kjønnsroller gjøres det et veldig godt arbeid i barnehagene. Men vi utdanner fremdeles førskolelærere uten et kjønnet blikk og det er der utfordringen ligger, sier hun og minner om følgende:

- Det å vokse opp og bli en kompetent gutt og jente i dag er et stykke kroppsarbeid. Vi kan i større grad samarbeide med og utfordre barna mer enn det vi gjør i dag.

Og sånne bøker som det her hjelper jo ikke akkurat.

Jeg lurer på om jeg skal kjøpe begge bøkene, bare for å "anmelde" de. Hva tenker dere om det?

 

Når ord ikke strekker til -

Dagen i går er for de fleste helt uvirkelig, og nesten som tatt ut av en litt ekkel action/thriller.

Det å våkne til nyheten om at over 90 mennesker var drep var som et slag i magen. Jeg følte meg direkte dårlig. Men likevel er mine følelser helt fullstendig irrelevante. De følelsene jeg bryr meg om i dag er følelsene til de som har mistet noen, eller som har blitt skadet psykisk elle fysisk av denne hendelsen. Som far til ei lita jente, så vet jeg ikke hvordan det er å være far til et "nesten ferdig utviklet" menneske, men jeg kan bare tenke hvordan jeg ville syns det var å miste jenta mi nå, og det er helt forferdelig. Jeg vet at det ikke er noe jeg kan skrive her for å få folk til å føle seg bedre, men dette er like mye egen-terapi som å håpe det kan hjelpe noen. Men om ordene mine kan være til trøst for en eller flere, så er det verdt det.

Foreldrene til de som ble tatt fra oss i går, hele verden føler med dere, selv om ord er vind.. og jeg vet ikke hva jeg kan si...

Et par ting jeg syns vi bør huske på:

.

Ikke trekk sluttinger, vent på fakta - når jeg leser om trakasserte mennesker med arabisk/muslimsk utseende blir jeg så provosert. Uavhengig av hvem som hadde vært ansvarlig, så er det veldig få døde man kan klare å få tilbake ved å banke opp uskyldige.

Ikke la nasjonalister/nazister få flagget vårt! Det er vårt flagg, vi burde kunne bruke det som vi vil.

Jeg føler meg ufattelig liten, ubetydelig og unyttig i dag. Mine tanker går til de som har mistet noen, og de som er skadd.

Jeg skrev i går at: "Jeg er redd for at vi står ovenfor en nasjonal loonie som har handlet alene.. en veldig sint mann.. skummelt" og det ser jo muligens ut til at det ikke var langt i fra sannheten slik ting har utviklet seg til nå i alle fall. Jeg vil også få gjenta hvor mye jeg beundrer Jens Stoltenberg, Knut Storberget og Fabian Stang. I går ble jeg helt rørt over hvor godt de klarte seg i en så vanskelig situasjon.

I går skrev jeg: "Jeg føler meg antastet. Ikke fordi det var så veldig mye som påvirket meg direkte, jeg sitter helt trygg på andre siden av landet, men jeg sitter likevel med følelsen av å ha mista jomfrudommen." Jeg har endret mening, selv om jeg ikke ble rammet, så påvirket dette meg helt direkte og på en måte jeg ikke hadde trodd.

Norsk terrorist - En uvirkelig dag..

Denne dagen er blitt veldig rar for meg.

Jeg sitter og kjenner på følelsen av maktesløshet, litt frykt, og litt "tåke i hodet".

7 er pr nå bekreftet døde, og selv om jeg vet at de fleste av de jeg kjenner i Oslo er trygge, så kunne det vært noen jeg kjenner, noen jeg er glad i.

Så når jeg har kjent på følelsen av avmakt og litt frykt en stund, så kommer sinne. Jeg er sint på den/de som har gjort dette, jeg er sint på at dette har skjedd i Norge.

Jeg føler meg antastet. Ikke fordi det var så veldig mye som påvirket meg direkte, jeg sitter helt trygg på andre siden av landet, men jeg sitter likevel med følelsen av å ha mista jomfrudommen.

Jeg håper at de som er ansvarlige blir tatt og innser at de har vært veldig veldig teite. Men vi må også passe på å ikke gjøre dumme ting som følge av dette. Jeg er redd for at folk går i en form for panikk og plutselig er mer enn villige til å oppgi alt av frihet for å få trygghet, og det tror jeg ikke nødvendigvis er det lureste.

Jeg er redd for at vi står ovenfor en nasjonal loonie som har handlet alene.. en veldig sint mann.. skummelt

Men jeg føler meg litt ekstra nasjonal-romantisk i dag.

Mine tanker går til de som er berørt av disse fullstendig irrasjonelle og jævlige handlingene.

OPPDATERING:

Nå ser jeg på NRK at det er ubekreftet 20-30 drepte ungdom som ligger i vannkanten, dette er jo helt jæveligt om det er noe i nærheten..!

Jeg vil faktisk si at det som skjedde på Utøya er om mulig enda mer jæveligt. Ei bombe er upersonlig, dog veldig ødeleggende, men når du henretter folk på kloss hold så er det noe helt annet. Jeg er i mot dødsstraff, men denne personen her setter min tålmodighet på prøve..

 

OPPDATERING 2:

Ville bare si at jeg er mektig imponert over måten Jens Stoltenberg og Fabian Stang har snakket på direkten.

OPPDATERING 3:

OMG!

Et øyenvitne forteller til NRK at det minst må være 20-30 drepte på Utøya. Flere meldinger i andre medier og på sosiale medier antyder et lignende omfang.

dette er jo helt jæveligt!

 

Oppdatering 4:

http://www.blodbanken-oslo.no/

i følge Zealuu

Blodbanken trenger type 0 - ring 22118900, og blø litt for landsmennene dine. #osloexpl" href="http://twitter.com/#%21/search?q=%23osloexpl" rel="nofollow">#osloexpl #utøya" href="http://twitter.com/#%21/search?q=%23ut%C3%B8ya" rel="nofollow">#utøya

Oppdatering 5:

Er du pårørende Utøya kan du ringe politiet i Nordre Buskerud på: 32 10 32 82 eller 32 10 32 78.
Pårørende Oslo kan ringe: 23 01 51 44
 • 7 personer er bekreftet døde
 • 15 personer er meldt skadet

 • Alle vinduene i regjeringskvartalet er knust

 • Alle veier mot Oslo sentrum er sperret
 • Bekreftet at det er en terroraksjon

Politiet bekrefter nå at 7 er døde. Flere er funnet døde på innsiden av Regjeringskvartalet, men de vil ikke bekrefte hvor mange det er snakk om.

Oppdatering 6:

Veldig imponert av han fotografen som var av de første på stedet (Andreas Helgesen), (filmen han filma går på nrk) han løper rundt og spør om folk trenger hjelp. Jeg håper jeg og hadde gjort det, og ikke bare tenkt på å komme meg vekk..

 Oppdatering 7:

Jeg merker at jeg syns det er veldig fint i all denne sorgen at det virker som om hele landet samles i dag. Mine tanker går ut til alle de som berøres av dette. Dette er helt sykt!

Oppdatering 8:

Nå orker jeg ikke mer akkurat nå.. går å tar meg en whiskey, og roer litt ned, flere oppfølginger kommer senere..

Oppdatering 9:

10 drept på Utøya! bekreftet av NTB.. helt sykt..

- Det er helt jævlig, det ser ut som en krigssone, sier André Skeie fra Hole kommune i Buskerud. Han er en av flere vitner som sier til NRK.no at det skal ligge flere døde personer i vannkanten.

Oppdatering 10:

Blodbanken vil kun ha inn folk som er registrerte blodgivere.. de har ikke tid til å sjekke masse nye folk.. alle som er registrerte blodgivere.. gå å blø.. :)

Oppdatering 11:

Det er fredag kveld opprettet samlingssted for Utøya-pårørende på Thon Hotel Oslofjord i Sandvika.

Oppdatering 12:

Politiet har mistanke om at dette ikke er internasjonal terrorisme, men en lokal variant rettet mot det bestående politiske systemet. Politiet skal være kjent med miljøet mannen er knyttet til.

noe som passer godt med det jeg skrev tidligere..

Må også si, uten å bli politisk her, at jeg gråter litt inni meg når jeg leser en del av kommentarene til folk på nett.. se på FRP sin Facebook-side..

Få Krekar ut, Gi Fa.. i hva EU sier, for vi er ikke medlem. SPERR GRENSENE, SÅ BLIR VI IHVERTFALL LITT MER TRYGGE ENN NÅ! Stakkars barna på Utøya. De er bare barn også blir de angrepet. Herregud!!!'
 
På tide at Norge og resten av regjeringen strammer inn på innvandringspolitikken, og helst stopper innvandring helt.........
 

Ser moderator prøver desperat å rydde opp, noe jeg støtter, for gud, der var det mye piss.. Jeg håper vi kan legge vekk politikk, og heller bare stå sammen.

Oppdatering 13:

Drapsmannen på utøya er bekreftet norsk! Storberget bekreftet på direkten nå!

Oppdatering 14:

Udetonerte eksplosiver på Utøya, stor sannsynlighet at dødstallene vil stige. Dette er helt jæveligt! Gjerningsmannen er 32 år gammel.

Politiet sier, hold deg hjemme

Oslo: 7 drept -  14 skadde

Utøya: 10 drept - dødstallene kommer sannsynligvis til å øke -  mange skadde..

 

Matvrak/Gladmat og smultringer

Var på gladmat/matvrak festivalen. Vi har nå funnet ut at hudyret liker ikke blåskjell, men smultringer var midt i blinken.

Var for såvidt veldig kjekt å gå der med en gang de hadde åpna første dagen, for da var det ikke så mye folk.

Jeg er en av de som faktisk prøver å ta hennsyn selv om jeg får med barnevogn.. Det er det ikke alle som gjør...

image

image

image

 

 

Syke minisvinet

For første gang i sitt 9 mnd lange liv har Hudyret blitt syk. Orntlig syk.

Eller dvs ikke orntlig syk, men sykere enn litt småsyk og tidligere har hun kun vært småsyk; hoste, forkjølelse, "jegfårtenner"-syndrom osv, mens nå har hun både hatt godt med feber og lekkasje både oppe og nede.

Både jeg og damen levde i frykt for at lekkasje-delen skulle spre seg til oss andre, for tre stk som lekker er mer enn 3 ganger kjipere enn 1 som har det.

Damen vil bare spise ris og ritz-kjeks i håp om å forebygge.

En positiv ting som følger med at Hudyret er blitt sykt er at ho har blitt veldig kosete.

Vanligvis har hun ikke tid til å ligge og kose sånn som det, hun har kun tid til en kjapp klem før hun skal videre. Hun må spise støv, kjefte på bamsen, prøve å få tak i mamma og pappas dvder. Og katten kan jo ikke plage seg selv, så da må Hudyret ta ansvar for det osgå.

 

Blåbærkake ftw!

I dag lagde damen en kjempegod blåbærkake. Blåbær, havregryn, smør og sukker. Var veldig bra!

 

 

image

 

 

 

image

image

image

image

image

I dag lagde damen en kjempegod blåbærkake. Blåbær, havregryn, smør og sukker. Var veldig bra!

En ny leke

De av dere lesere som kjenner Damen, kjenner jo til at hun her en smule spesiell.

"Jeg har en ny leke til hudyret" erklærte hun når hun kom hjem fra tannlegen, og gav Hudyret en plastboks med sin nyuttyukene tann.

 

Delikat

 

image

image

image

 

Ukemeny!

Jeg vil slå et slag for ukemenyen!

Før vi fikk Hudyret hadde jeg gapskrattet om noen hadde sagt at jeg en dag kom til å sette stor pris på en ukemeny.

Meg og Damen har alltid hatt ok økonomi, men lenge led vi under en "nei, vi har en del penger, la oss forte oss å finne noe å kaste de vekk på"-type instilling. Da hudyret kom under produksjon (ikke akkurat under selve produksjonen, men heller "inkubasjonstiden") fant vi ut at en sånn type holdning ikke går. For det første er det et dårlig forbilde, og unger koster penger..

Vi tok et skikkelig tak, og fikk laget systemer for alle regninger, byttet bank, leste post (post, post), forhandlet på renter og betalte ned idiotisk gjeld som kredittkort og ting som var på avbetaling.

Vi var enige om at så lenge det bare var oss to, så kunne det være vår frihet å vase vekk pengene våre, men når vi nå skulle få ansvar for et helt nytt og ganske hjelpeløst menneske så var det på tide å slutte å tulle med pengene og prøve å være gode eksempler.

Av alle endringene vi gjorde så er faktisk ukemeny en av de tingene som har gjort mest utslag i forhold til økonomien vår. Ukemenyen har langt på vei hjulpet oss til å gå i pluss i stedet for å gå i null hver måned.

En annen ting som er fantastisk med å skrive en ukemeny er at vi sparer mye tid. Vi går i butikken et par ganger i løpet av en uke, og når jeg går forbi butikken i helga og ser alle bilene som står i kø og stresser, er jeg glad for at vi handlet på torsdag.

For de som har lyst å spare seg selv for både tid, penger og kalorier (har du handlet mat med en tanke bak, blir det mindre mat enn om du handler på tom mage...) så anbefaler jeg på det sterkeste, skriv en ukemeny!

Hudyret har nå kommet i en alder hvor det er veldig mange ting hun kan spise, og vi spiser oftere og oftere de samme tingene til middag. Hudyret har til nå likt all maten hun har fått, men på fredag fikk hun servert wok, og i denne wok'en var det nudler. Nudler er tydeligvis det ekleste i hele verden.. Nudler er så ekkelt at de ville hun ikke ta i en gang. Så det var om å gjøre å få slått de så høyt opp, og langt vekk, som mulig. På søndagen fikk hun arabisk vegetarmat (Damen er veggis) og det hadde vist noe av den samme konsistensen, så det falt ikke helt i smak det heller.

Til slutt vil jeg runde av med to anbefalinger.

Idsø (slakterbutikken i Stavanger) selger noen fantastiske risottoblandinger, kjøp, lag, nyt. Gjerne sammen med en flaske god vin. Og plutselig er det ikke så farlig at det er torsdag. :)

Anbefaling nummer to er følgende Oz and James's Big Wine Adventure. En flott TV-serie om vin som forøverig har ført til at vi her i huset har sprengt vin-budsjettet, noe som igjen gjør at jeg setter pris på ukemenyen..

 

Kjære mamma, – reisebrev del 4

I dag våkna jeg ikke før klokka 6. Så pappa var opplagt i dag.

Oldemor var den første som kon på besøk til meg og papps. De blei etterhvert sultne, så de tok meg med og spiste frokost.

Etterhvert når resten stod opp gikk pappa begge onklene, de skulle på SPA, hva nå det er.

Jeg var med farmor, besten, oldemor og oldefar. Det var kjekt. Vi gikk langs elva, der så vi bydragen til Krakow.

Etterpå så vi på duene og heiv litt mat til de. Det var kjekt, men også litt skummelt når de vifta masse med vingene. De var rett ved en borg. Borger er veldig tøft.

Så gikk vi og spiste lunsj på en veldig fin restaurant. Der fikk jeg låne en veldig kjekk leke.

Deretter bar det til hotellet, der fikk jeg middag. Så sov jeg lenge.

Når jeg våkna kom papps og onkel Oddbjørn og onkel Torstein. Vi lekte masse.

Jeg tror jeg kan krabbe snart.

Det ser ganske lett ut når papps viser meg, men ganske dumt og..

Kjære mamma, - reisebrev del 3

image

image

image

image

Kjære mamma.

I dag vekket jeg pappa rett før klokka 5, det var gøy for han er veldig rar i trynet sitt når han er trøtt. Etter ei stund kom farmor, og så oldemor, vi lekte masse. Så fikk jeg mat, og så sov jeg litt etter hvert.

Jeg våkna når de satt og spiste frokost, og det var gøy å få tak i maten de hadde for å hive den på gulvet.

Så gikk vi i byen litt mer. Vi så hester. Og rare folk som stod helt stille, de var malt i rare farger..

Så spiste vi mer mat, det var veldig gøy og jeg lukta på mange ting; vin, kanin, rosmarin, krydder og noe fisk. Jeg fikk smake litt kanin men pappa lot meg ikke smake vin så jeg tok tak i vinglasset med begge hendene og dro så hardt jeg kunne. Pappa blei veldig rar i trynen sin, og onkel måtte hjelpe pappa.

De på restauranten var veldig koselige og de smilte og snakka til meg. Jeg prøvde å få sjarmert de så godt jeg kunne, men vi fikk ikke bedre pris likevel.

Så gikk vi inn et veldig rart hus. Det var sykt sykt høyt til taket og vinduene var med bilder på. Det var mange rare ting i gull og sølv på veggene og nesten alle var veldig veldig stille. De som ikke var helt stille de bare mumla mens de satt på kne. Det bar veldig stille så jeg bestemte meg for å rope litt. Stemmen min kom tilbake mange ganger, så jeg ropte mer og mer. Helt til pappa tok meg med ut igjen.

Så gikk vi på hotellet igjen. Der lekte vi mange timer og jeg sa «ti-tit».

Så bada jeg inne i dusjen og så fikk jeg mat av farmor og så blei jeg en stein igjen og sovna.

Kjære mamma, - reisebrev del 2

image

image

image

I dag vekke jeg pappa 4 og rett før 6. Så kjørte vi bil ei god stund. Farmor sang sanger med meg, men det blei kjedelig så jeg sovna.

Når vi kom til flyplassen fikk jeg sitte i sele, det var veldig gøy.

Så fløy vi, det var litt plagsomt, for det var noen unger som grein og skreik masse, det var plagsomt, men jeg bare lo. Ps: Besten var litt skummel..

Onkel Oddbjørn kom ikke med flyet for han hadde ikke med pass. Han trodde at siden det var et shengen-land så gikk det med førerkort. Men han har nok lært nå. Til gjengjeld var det ingen passkontroll når vi kom fram, så jeg sov litt.

Når jeg våkna var vi på hotellet, da fikk jeg mat av farmor mens pappa dusjet, det vart bra for han lukta litt rart..

Så gikk vi ut. Pappa, onkel torstein og besten spiste noe rart, jeg fikk surkål, er veldig skeptisk, men det var litt godt også, men da hadde jeg ikke fått sovet orntlig hele dagen, så jeg kommanderte pappsen hjem på hotellrommet. Jeg = en stein = sovna

Kjære mamma - reisebrev del 1

Kjære mamma.

Pappa er en surrekopp, han klarte å gå I fra maten som stod i kjøleskapet, men ikke få panikk, han fiksa det etter hvert.

På toget var alt himla interessant, ikke pokker om jeg ville sove. Jeg traff en haug med kjekke unger som jeg roe ropte til, og tok tærne til når de kom nærme nok.

Når jeg kom til Gvarv spiste vi ting.

Banken min bør jobbe med kommunikasjon.

Jeg skulle si opp livsforsikringene mine i banken, og gikk på hjemmesidene til banken for å finne ut hvordan jeg gjorde det.

Jeg kunne se forsikringene mine i nettbanken, noe som var kjekt, men jeg kunne ikke gjøre noe med de der, men jeg fant en epostadresse som het livsforsikring@***bank.no - skulle nesten tro at det var rett ja. :)

Så jeg sendte en epost med informasjon og mitt ønske om å si opp nevnte forsikringer, og fikk tilbake følgende:

Kjære kunde,

Takk for din henvendelse.

Vi gjør oppmerksom på at det er din lokale ******bank som må avslutte din(e) personforsikringer(er).

Dersom du ønsker å avslutte din(e) personforsikring(er), vennligst kontakt din lokale ******-bank eller den banken der du tegnet forsikringen(e).

Til opplysning kreves det forsikringstakers signatur for å få avsluttet forsikringen(e).

Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen

Kundebehandling PM

Jeg må si, hvordan banken organiserer seg internt er ikke interessant for meg som kunde. Jeg sendte en e-post til banken, til og med med livsforsikring@ forran. som banken hadde satt opp som kontaktinformasjon angående livsforsikringer. Jeg ser ikke problemet. Jeg er et "digitalt-menneske" og forventer at de institusjonene jeg forholder meg til legger til rette for det. (med unntakt av stat og kommune som jeg har veldig lave forventninger til).

Så jeg sendte følgende svar:

Kjære bank,

Takk for deres tilbakemelding.

Vi gjør oppmerksom på at det er dere som har opprettet en e-postadresse som heter livsforsikring@******, det er derfor logisk å tro at det er dere som fikser dette.

Til opplysning lever vi i 2011 og man kan signere på ting elektronisk.

Det blir litt som om jeg skulle skrive:

Kjære bank,

Takk for din tilbakemelding.

Vi gjør oppmerksom på at denne e-postadressen ikke er til Hallgeir som privatperson, selv om det er hans navn, det er mer Hallgeir som konsept..

Dersom du ønsker å fortelle Hallgeir noe, må du nesten ta det face 2 face, for denne e-posten er ikke til hallgeir selv om adressen er hallgeirg.

Venter spent på svar..

Aldri mer reisefeber.no !!

Jeg har nå vært ei uke hos en kompis i sveits. Det har vært veldig kjekkt, men jeg har savna jentene mine litt.

Jeg fikk ikke så mye kos av kompisene som jeg er vant til med å få hjemme.. ;)  Ikke at det hadde vært helt det samme heller.

Men når vi bestilte billetter så brukte vi ei side som heter reisefeber.no, den virka helt ok, men skulle vise seg å være mindre nyttig enn en slikkepinne med diarésmak eller er rumpehull på albuen.

I løpet av oppholdet ringte de meg to ganger for å endre tidspunkt for hjemreisen. Hvordan de kan vite at om 4 dager kommer flyet ditt til å bli ca 7 timer forsinket uten å kunne gjøre noe med det er for så vidt rart, men de dreit seg ut når de først utsatte flyvningene våre med 7 timer, for så å flytte den første flygingen tilbake.

Det betydde at vi måtte vente 7 timer i Frankfurt, men likevel kjøre fra kompisen min 0300, det var jo helt uakseptabelt, så jeg ringte reisefeber.no og bad de om hjelp.

Etter mye problem med å finne er nummer å nå de på, fikk jeg snakke med Theres (ikke Therese) og fikk beskjed om at Theres hadde prøvd alt som gikk ann, og jeg måtte bare ta til takke med det flyet, for det var ingenting som gikk ann å bytte på. Alt annet var fullt og det var bare sånn det var

Jeg sa at det hørtes jo helt idiotisk ut, og at det burde jo gå ann å fikse, ved å gi oss de billettene vi hadde i utgangspunktet.

Det mente Theres at var helt umulig, og sa at det dessverre ikke gikk, og hun hadde prøvd alt og jeg måtte bare akseptere det.

Da sa jeg:

"Hvis jeg nå ringer til lufthansa, og klarer å fikse dette, så måtte jo det bety at reisefeber.no er helt ubrukelige og totalt verdiløse som selskap. Jeg betaler jo dere for å være min "reisearrangør" men om jeg fikser dette selv burde jo dere bare legge ned."

Theres sa at det måtte jeg bare gjøre, for hun hadde skaffet meg de beste billettene som gikk ann å få tak i.

En telefon til lufthansa viste hvor ubrukelige og inkompetente de var på reisefeber.no. Jeg snakket med ei kjempe hyggelig og hjelpsom dame der som etter å ha sjekket en ting med sin sjef, fikset alt for oss.

All ære til Lufthansa, og full skjærpings til reisefeber.no dere har mista en kunde i meg, og jeg håper alle som leser dette finner et annet sted å bestille reisen deres!

Kjedelig med pappaperm? del 2 - er det jeg som er dum her?

Jeg fant denne forumtråden på Babyverden, og blei litt paff. Basicly en far som har spurt dama si om følgende:

Kan han ha pappaperm samtidig som snuppa skal starte i barnehage?

Da tenker jeg: "du vil bare være hjemme og ha fri og har misforstått mye når det gjelder hvor kjekt det er med unger når de er små"!

Så søker jeg litt mer på nett og finner følgende artikkel:

Misbruker pappapermisjon

Snakk om å ødelegge for resten av oss.

44,6 prosent av de spurte barnehagene opplyser at de en eller flere ganger har opplevd at foreldrene bruker permisjonen til helt andre ting enn å være sammen med barnet. I all hovedsak er det far som leverer barnet i barnehagen når han har pappapermisjon.

Ifølge undersøkelsen svarer 31 prosent av de spurte at mor eller far tilbringer tiden hjemme mens barnet blir sendt i barnehagen. Oppussing i hjemmet eller bygging av hus blir oppgitt av flere som årsak. Men også ønske om egen fritid og at far var på jakt i permisjonstiden blir oppgitt som grunner til at barnet ble levert i barnehagen.

For det første syns jeg det er helt forkastelig, man skal jo pokker ikke ha pappaperm for å ikke være med ungen sin! Hvem er disse mennene? Jeg vil gjerne forstå hva som foregår i hodet til en sånn mann. Ikke bare er det lureri i forhold til at samfunnet da basicly betaler for at denne mannen skal være hjemme og slappe av/pusse opp/ gå på jakt/mekke bil eller hva det nå er sånne macho-teitinger gjør... MEN man mister jo også verdifull tid med barnet sitt. Nå innser jeg jo at det er ikke alle menn som syns den tiden man tilbringer med barna sine er verdifull, men de syns jeg bør la vær å få barn, eller i allefall ikke ødelegge statistikken for meg.

Jeg blir bare så sint, jeg leser blandt annet kommentarer som

Kan man ikke klare å prioritere å være sammen med egne barn i deres første viktige leveår? Barndommen kommer ikke tilbake! Barnehage er bra det, men barn trenger også verdifulle timer sammen med sine foreldre. Da min mann hadde permisjon leverte han barnet til sin pensjonerte mor og dro på fisketur. Han hadde aldri fisket så mye noen vår.Han gjorde ikke husarbeid eller var sammen med sitt barn som mor hadde håpet på... Heldigvis er ikke alle menn slik!

Og jeg er helt enig. Hadde jeg prøvd meg på noe sånnt så håper jeg at dama hadde dumpa meg!

 

/rant

Alternativ medisin som virker!!

Heter faktisk bare medisin.

 

 

 

Jeg har diskutert en hel del med alternativ-idioter i det siste. Og skal fra nå av kun involvere meg i diskusjoner om vi kan være enige om følgende regler for diskusjonen:

 

 

 

Må også bare linke til Tim Minchin's Storm:

 

[yframe url='http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U']

 

Måtte bare få det ut.. :)

 

Ps: vil også anbefale bloggen til Gunnar Tjomlid: http://blog.tjomlid.com/ Når det gjelder skepsisisme.

Pass til spedbarn

I "gamledager" husker jeg at jeg og brødrene mine stod i passet til min mor eller far. Dette er tydeligvis ikke mulig lengre, men jeg syns for så vidt det er ok å skaffe henne et eget pass. :)

Vi fikk det i posten for et par dager siden og det er faktisk gylig i 2 år.

Jeg syns egentlig det er litt rart siden jeg regner med at hun kommer til å forandre seg litt på 2 år.. :)

Jeg hadde egentlig trodd det skulle være mer stress å skaffe, men det gikk helt fint.

 

 

Huskeliste ved søknad om pass til barn

 • Barnet må være til stede. Dette gjelder også spedbarn
 • Ta med et passbilde av barnet i tilfelle det blir problemer med å benytte ”biometrikiosken” på passkontoret. Av og til kan det by på problemer å få tatt bilder av barn under skolealder. Det stilles spesielle krav til passbildet, les mer om dette under Foto i pass”. Det vil bli utvist skjønn ved innlevering av bilder av svært små barn
 • Gyldig legitimasjon for den som møter med barnet, se nærmere om legitimasjon under ”søknad om pass”
 • Fullmakt fra den andre forelderen, se link til fullmaktskjema
 • Gyldig legitimasjon eller offentlig bekreftet kopi av denne fra den andre forelderen

Jeg hadde selvfølgelig ikke med noe passbilde, rett og slett fordi jeg vet det er en masse regler om hvordan bildet skal taes.

Det er viktig at:

Fotoet skal være skarpt, riktig eksponert og i fotokvalitet

Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger

Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder

Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter

Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en lys bakgrunn

Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge

Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter

Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår

Både hake, panne og begge kinn skal være synlige

Munnen må være lukket

Ved bruk av briller: Ikke farget glass, innfatningen må ikke skjule noe av øynene, det må ikke være refleksjon i glassene

Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.)

 

Passkontoret i Stavanger

Først of fremst, så må jeg si at de som jobber der var helt fantastisk hjelpsomme, og jeg tror også at Hudyret sjarmerte de ganske mye. Det var ikke noe kø når vi kom, så det endte opp med at alle sammen måtte hjelpe til. Hudyret satt på fanget mitt og måtte sitte stille og ikke smile, for det er ikke lov på bildene. Det å ikke smile er tydeligvis noe hun ikke liker, for hun satt og smilte til de som hjalp til. Det var ganske kjekt.

Jeg måtte også holde en plastikskjerm mellom meg og Hudyret, noe som gikk helt fint frem til hun fant ut at hun ikke kunne se meg om hun ville. Så skulle hun spise skjermen.. :)

Ut på tur

[youtube]http://youtu.be/Wi-zyeahM9w[/youtube]

[yframe url='http://youtu.be/Wi-zyeahM9w']

Jeg og hudyret var på tur til mine foreldre i Telemark.

 

Vi hadde det veldig kjekt og traff også på oldeforeldrene til hudyret:

 

[gallery]

 

Kjedeligt å være hjemmepappa?

Nei, ikke i det hele tatt mener jeg. Men er det sånn alle menn tenker?

Jeg har snakket med en del fedre som har vært i permisjon, og en av tingene jeg legger merke til er at de aller fleste sier: "jeg er glad det bare var x-antall uker, for jeg holdt på å bli gal av å bare gå hjemme.." eller "jeg bare går hjemme og kjeder meg".

Jeg er totalt uenig. Og jeg må bare si at jeg klarer ikke å kjenne meg igjen i noe av det. Jeg koser meg som rosinen i pølsa og sviska i grøten. Det å gå hjemme med jentungen min er vel faktisk det mest givende jeg har opplevd. Ikke bare får jeg muligheten til å connecte med et helt nytt og veldig spennede menneske, men jeg får også være prinærkontaktpersonen hennes over lengre tid, og jeg elsker det! Nå prøver jeg å finne ut om jeg er alene om å ha det som meg.

En venn av meg sa at han følte ikke han fikk noe forhold til ungen sin før ungen bli 1 år, og en annen som var hjemme i perm helt i slutten av permisjonstiden at ungen ikke var spesielt spennende fordi den bare "lå der".  Jeg syns selv at jenta mi er noe av det mest spennede i hele verden, og jeg kan ikke fatte folk som ikke har det på samme måte som meg. Jeg forstår jo at ikke alle er like, men jeg har enda ikke snakket med noen som har det på samme måten som meg.

Jeg mener til og med at ved at far er hjemme en lengre periode, kan man få ned skilsmissestatistikken. Og dette er min forklaring på hvorfor:

Etter jeg begynte å være hjemme med Hudyret har jeg begynt å innse hvor mye som faktisk gjøres i huset på en dagelig basis (ikke at jeg ikke visste det før, men jeg har nå blitt en rydde-nazi). Når jeg hadde besøk av min mor og far måtte jeg kjefte på de for de rota så voldsomt.

Men jeg lurer på om mange menn ikke ser gleden/nytten av å være hjemme med ungen sin fordi de føler at det ikke er "manndigt" og jeg lurer på om det er flesteparten som har det sånn, eller om det bare er flesteparten av de jeg har snakket med. Og jeg lurer på hvordan dette blir påvirket av at regjeringen endrer på pappapermisjonsreglene. Slik ting er nå, så er det 3 uker mer forbeholdt far enn mor, men hvor mange av fedrene utnytter dette?

.

Så oppsummering:

 • Er det feminint å connecte med barnet sitt?
 • Kan lengre perm på pappa gjøre husarbeidsfordelingen bedre?
 • Når kan man få et forhold til barnet sitt?
 • Og kan lengre pappaperm påvirke skilsmissestatistikken?

Det var vel mine tanker for i dag..

Fuck naptime!

image

image

I dag var det vanskelig å sove syns hudyren. Men etter hvert fikk jeg til supertrikset mitt.

Men hvordan kan man være frustrert på dette?

17 mai

Da var det 17. Mai.

Skal få opp et bilde av Hudyret I finstasen, snart kommer mormor og morfar og henter jenta.

 

image

image

image

 

Så var det et par bilder fra dagens outfit..

image

image

image

image

Gratulere med dagen tante!!

Jeg og lille Hudyret ville gjerne gratulere tante/grantante med dagen i dag. Håper du har hatt en flott dag!!

 

[gallery]

Nytt kamera :)

Jeg har kjøpt meg nytt kamera, og har tatt en hel haug med bilder. Jeg innser at det er blitt mye bilder av hudyret, men sånn blir det jo. :)

Så til glede for oldeforeldre og besteforeldre på østlandet: her er endel bilder.

 

[gallery]

 

PS:

Dette er kameraet jeg kjøpte:

Canon Eos 500D SLR m18-55 IS

 

 

WTF! hva er galt med verden!?!?

Jeg har nettopp fått med meg at noen i England skal gifte seg, og jeg sitter igjen med et rungende "so what?".

http://www.vg.no/ kan i dag forveksles med http://www.weddingchannel.com/. Og jeg sitter igjen med noen spørsmål.

1. Hvorfor bryr man seg om brylluper som ikke er ens eget?

2. Hva har det å si at de som skal gifte seg er kongelige?

3. Hvorfor i alle dager kommer 2 milliarder mennesker til å kaste bort tiden sin på å se på bryllupet til disse menneskene?

 

Jeg mener at de burde vise litt mer hensyn til medmenneskene sine, og gifte seg i smug. Slik at vi slapp å høre noe om det i det hele tatt.

Det er noe av det mest egoistiske folk gjør å ha en stor bryllupsfest. Jeg kan ikke se for meg at noen kan like å gå i brylluper, utenom maten og drikken. Men noen kameler må man svelge, men disse kongelige dustene ville jeg gjerne betalt for å ikke høre noe om. Jeg blir frustrert av idiotien jeg ikke forstår.

 

Oppdatering:

Lut lei prinsebryllup?

Her er scriptet som fjerner artiklene fra norske tabloider.Verdens øyne retter seg i dag mot prinsebryllupet i Storbritannia, som pressen allerede i lang tid har viet enorm oppmerksomhet.

Men alle er ikke like interessert. Selv i hjemlandet lar bare 37 prosent av befolkningen seg begeistre, ifølge en undersøkelse utført for avisen The Guardian (som for øvrig har laget en egen knapp for republikanere på forsiden sin!)

Prinsebryllup-filter 1.0 er en nettleserutvidelse (plugin) som gjør sitt beste for å filtrere vekk og fjerne alle slike artikler fra avisenes forsider. Den finnes både til Firefox og Chrome og lar seg enkelt installere.

Eg må ha, eg må ha....Solbriller på!!

Jeg måtte bare legge ut noen bilder av lille Hudyret etter at vi var å kjøpte solbriller til henne.

Er kanskje ikke helt objektiv, men jeg syns ho er noe av det søteste jeg har sett.

[gallery]

 

Liten PS:

Det har ikke vært så mye skriving på bloggen her i det siste. Jeg har kjøpt meg nytt kamera, så jeg har tatt en hel haug med bilder så jeg skal få lagt de ut etter hvert. Ser at det er fortsatt en del innom her ganske ofte, jeg skal prøve å finne noen kule ting å skrive om. :)

1/2 år!

Det kjennes nesten litt rart at det er hele 6 mnd siden vi fikk Hudyret.

Syntes det virler som om det var mye kortere tid siden, men jeg husker ikke hvordan ting var uten henne.

Vi feiret halvtårsdagen hennes i går, svigers, tanter, 2 oldeforeldre og en av onklene var på besøk.

Pynta henne med voks og "hårfarge":

.

.

Ho har også begynt å slenge beina over sengekanten så vi må vel senke den litt.

men det er så kjekt å komme inn til dette om morgenen. :)

pwning n00bs!!!1

Jeg gjør selvfølgelig mitt aller beste for å oppdra dattera mi til å bli datanerd.

Nerd is a term that refers to a social perception of a person who avidly pursues intellectual activities, technical or scientific endeavors, esoteric knowledge, or other obscure interests, rather than engaging in more social or conventional activities. It occasionally carries a derogatory connotation or stereotype, especially in early use of the word. Nerds are generally considered to be awkward, shy and/or unattractive by most, although this is not always true. [1] Thus, a nerd is often excluded from physical activity and considered a loner by others, or will tend to associate with a small group of like-minded people, although again, this is not always the case.

Jeg har alltid sett på meg selv som nerd. Men en nerd som er flink i sosiale sammenhenger, og som er sånn passe flink til fysiske utfordringer. Jeg har selv spilt fotball, drevet med hærkamp og trener ganske uregelmessig.

Så hva har jeg fått ut av å være nerd?

 1. Jeg har blitt flink til å lære meg irrelevant faktaopplysninger.
 2. Jeg har blitt flink til å lære meg regler, og finne måter å benytte meg av regler
 3. Jeg er flink med data, både hardware og software
 4. Jeg har en nesten utømmelig nyskjerrighet på verden, jeg kan se nesten hvilken som helst dokumentar og finne interessante ting der.
 5. Jeg klare å intressere meg for ting og være så interessert i ting at det er kun det som betyr noe akkurat der og da
 6. Jeg har ikke kjeda meg siden jeg fikk min første datamaskin i 1988

Så mitt håp er at jeg skal kunne gi videre evnen til ikke å kjede seg, være flink med data og en utømmelig nyskjerrighet. Klarer jeg det, så føler jeg at jeg har lykkes som far.

Jeg tar av og til med Hudyret for å spille World of Warcraft. Ho liker godt alle fargene og hvordan ting beveger seg ol. Ho får ligge på skrivepulten mellom meg og skjermen og i det siste har hun begynt å ta musa mi. Eller trykke på tastaturet. Noe som kan bli veldig interessant. Det blei litt irriterende at ho tok musa hele tida, så ho fikk til slutt en egen.

Hva tenker andre om barn og data? Jeg tror ikke at jeg nødvendigvis er gjennomsnittet, siden jeg er godt over gjennomsnittet interessert i data, men vi får jo se hvordan det går. :)

 

Vill panikk!

I forrige uke opplevde jeg det mest skremmende jeg har opplevde til nå.

Jeg og Damen gav Hudyret mat, tomat, avocado og koreander, da hun plutselig lagde et rart ansiktsuttrykk. Jeg forstod ikke helt hva som skjedde, men jeg forstod at det var _noe_ som var galt.

Så la jeg merke til at jenta mi ikke pusta lengre, men jeg fikk ikke panikk likevel.

Vi tok henne opp av stolen, jeg kunne se i øynene hennes at hun var ganske redd.

Jeg dunka henne i ryggen ganske så bestemt et par ganger, så begynte ho å grine. Da begynte jeg og å puste igjen.

...så kom panikken.

 

Etterpå har jeg vært redd for at bitene i maten hennes er for store, stopper opp mating for å sjekke at ho puster, og kan fortsatt kjenne følelsen av panikk når jeg kjenner litt etter.

Sitting forbudt!

Lille Hudyret har fått en ny "tic" eller sær-ting.

Noen ganger får jeg ikke lov å sitte. Ho vil ikke ligge på gulvet, bare bli holdt og ikke pokker om jeg får lov til å sitte, jeg skal holde henne og STÅ I RETT!

Jeg regner ikke med at det blir irriterende i lengden nei..

Sliten, og lenge siden sist.

Jeg har ikke skrevet på bloggen på en stund. Jeg har rett og slett ikke hatt så lyst, eller i og for seg så mye å skrive om.

Meg og Hudyret har det veldig flott hjemme, men det er mye rutiner og jeg har blandt annet ikke fått vært med i barselgruppa jeg har vært med i fordi jeg syns det ødelegger for mye av dagen til hudyret. Jeg hadde det veldig gøy der, men iom klokkeslettene det var på, så passet det dårlig for ungen.

Jeg har derimot blitt med i en "pappagruppe" som treffes hver onsdag på Midjord bydelshus. Det passer perfekt i dags-rutinen vår og er 5 minutter å gå hjemmefra, så vi koser oss der. En ting som er annerledes med pappa-gruppa er at ungene er veldig forskjellig alder, noe som er kjekt.

En av tingene som har gjort at jeg har hatt lite tid til å skrive, er at jeg har lvl'et en karakter i wow fra 30-85. Jeg spillte den for 3 år siden, men plukket opp wow nå etter Cataclysm kom ut. Og wow har blitt et helt nytt spill.  Jeg er ganske solgt.. :) Så om du spiller, så heter jeg Undeadshaman på Talnivarr. (Tauren Druid) :)

Men skal prøve å skrive litt oftere..

Blåbærbart :-O

Da har lille hudyret fått smake blåbær også, og fra å være veldig veldig skeptisk, så innså hun at det var veldig godt.

som man kan se av bildene, så er det ikke verdens mest rene affere, men det er veldig morsomt å se henne reagere på forskjellig type mat.

Hvilken mat har dere erfaringer med? Og hvilke mat har dere fått mest/best reaksjoner med?

Kjøpesenter-baby og giraff

Da har vi vært innom Mordor, Helvete og Skjærsilden. Eller Kvadrat, IKEA og Living som noen også kaller det.

Og jeg må si at torsdag klokken 10-11 var den perfekte tiden å gå der. Jeg slapp nesten alle menneskene, og Hudyret var absolutt fantastisk.

Ingen grining, ingen klaging og litt soving. Ganske enkelt perfekt. :)

Og for å hjelpe på de nye tennene så kjøpte vi den giraffen jeg ble tipset om på bloggen.

To tenner!

Lille Hudyret har fått seg tenner!! To helt nye tenner, ho er ikke helt fornøyd med det. De klør og er ubehagelige.

Jeg bruker litt dentinox, men vet ikke om det har så mye effekt. Noen som har noen tips?

Prøvde å få tatt et bilde av de, men det er mest tunga som stikkes i veien.

Første mating!

Vi gav Hudyret mat for første gang på mandag.

Det var veldig gøy, men ganske grisete.  Kokt potet er ikke så veldig godt, men i morgen blir det også med brokoli.. :)

[gallery]

Første uken med pappaperm

Dette er det som møter meg om morgenen. Og jeg er veldig heldig.

Jeg har nå hatt litt over en uke med pappaperm og jeg må bare si at jeg koser meg noe så sinnsykt. Jeg har brukt en del krefter på å komme meg inn i "rutinen". Men jeg tror jeg har fått det til.

Det jeg var mest redd for var jo å belaste Damen med å ikke få gjort det som skal til for å få husholdningen vår til å gå rundt, men jeg har fått en masse skryt, så jeg tror jeg har fått det til. :)

Den første uka nå har vært helt fantastisk, jeg merker også at når jeg nå har fått mer og mer av "rutinen" i blodet, slik at jeg får mer og mer tid til andre ting som ikke bare er mat i babyen, mat i meg, få babyen til å sove, få sove selv osv osv..

En vanlig dag ser slik ut:

ca 08:00 - stå opp og slå på lyset inne hos Hudyret for å få henne til å tro at hun har stått opp.

ca 08:03 - hoppe i dusjen og ordne meg på badet mens Hudyret likker å våkner

ca 08:30 - gi Hudyret mat

ca 09:00 - spise selv mens Hudyret ligger på teppet sitt på gulvet

ca 09:30 - leke med Hudyret (kan være alt i fra å "tulle med henne" til å spille wow mens hun ser på

ca 10:15 - la Hudyret sove litt - kan være litt diskusjon fra henne på om hun vil det, men hun vil..

ca 11:00 - Hun pleier å våkne 20-50 minutter etter formiddagshvilen

ca 12:30 - mating

ca 13:00 - gå tur - her pleier jeg å høre lydbøker mens jeg går tur.. ganske deilig

ca 14:00 - da er jeg hjemme igjen - setter hudyret ute, slik at hun kan sove et par timer til. Jeg kan da lage middag, og gjøre ting

ca 16:00 - da våkner Hudyret - så skal hun få middagsmat - for tiden er det potet.

ca 16:30 - Ny leke-tid som kan være hva som helst, men hun liker også godt å holde på på egen hånd

ca 18:30 - Bading!! Det kjekkeste Hudyret vet om. Hun er blitt ekspert på å lage store bølger, og spruter masse

ca 19:00 - Mating på soverommet hennes - så soving.

Og har jeg flaks da så er det hele dagen.

[gallery]

Jeg føler meg veldig heldig som har en så blid unge, alt blir kjekt bare hun er glad. :)

Pappa prøver seg med klær på ny

Da prøver vi dette greiene her igjen.

Jeg merker at jeg er skeptisk til hele konsepetet "klær" nå. Og "farger" er bare tull. Dvs. jeg kan tydeligvis se noen ting, men er også ganske dårlig til å se andre ting.

Her er dagens forsøk:

Nå trenger jeg din feedback..

Passer dette? Er det klær som står til hverandre (eller hva det nå heter) i såfall hvorfor/hvorfor ikke.. Og kan jeg få et terningkast? (jeg tenker at nå når jeg er ute i perm så skal jeg prøve å få lagt ut et antrekk i uka, så kan vi se om jeg får dette til etterhvert.)

Vondt i kroppen

På mandag var jeg på treningsstudioet jeg går på, og hadde årets første treningsøkt.

Jeg fortalte PT'en(PersonligTrener) min at jeg hadde begynt på Ketolyse-dietten, noe PT'en min ikke likte. Han mente at det ikke var en bra diett og vi diskuterte endel rundt det.

Jeg tror muligens han ville vise meg et poeng, så ha kjørte meg veldig veldig hardt på veldig HØY-INTENSITET. Når vi var halvveis i treningsøkten var jeg helt ferdig. Jeg kasta opp, og følte meg helt, fullstendig tom.

Jeg hadde ingenting å gi, jeg var fullstendig tom og helt utslitt, men jeg er ikke sånn at jeg gir opp, så jeg prøvde alt jeg kunne å fortsette. På kvelden når jeg lå i senga mi og hadde vondt fikk jeg en telefon av PT'en min. "Beklager for i dag" sa han. "Jeg var for hard, og påståelig, kan du tilgi meg?" Det var godt å få den telefonen, og jeg tilgav han selfølgelig.

Men de siste to dagene har vært vonde. Jeg klarer ikke gå orntlig, har problemer med å sove siden jeg våkner når jeg beveger på meg, men jeg er litt bedre i dag tror jeg.

EDITERT: Så tips til alle: har du nettopp begynt på en lavkarbo-diett - IKKE tren hardt med HØY-INTENSITET. Vent til kroppen har omstilt seg..

Trenger hjelp - diskusjon med damen

Jeg har diskutert litt meg Damen i dag, og trenger litt hjelp. Kan hende jeg er helt på viddene her, men likevel..

Here it goes:

Jeg har kledd på Hudyret i dag, (gjør det ofte altså) men i dag var vi uenige. Jeg mener at det jeg har tatt på henne er søtt, mens Damen mener det ikke er pent.

Hva syns dere? Gi tilbakemelding i kommentarfeltet.

Liten Ole Brum

Når jeg og Damen hadde badet lille (relativt) Hudyret i dag, så tok vi på den "nye" Ole Brum badekåpa vi har arvet.

Ville bare vise hvor søt den var:

Del 2: Libero - bastion MOT likestilling?

Den 30. november skrev jeg: Libero - bastion MOT likestilling? så i dag ble jeg veldig glad når jeg fikk en ny e-post fra Libero.

Jeg har da testet meg selv som mor, og fikk alt rett, så jeg er vel en god mor da.. Jeg sier det nok en gang, hvor er denne likestillingen folk snakker sånn om? Mulig jeg lar meg provosere av lite, men hva syns dere?

Ikke mer tran nå..

Nå har vi bestemt oss for ikke å gi Hudyret mere tran.

Det gikk veldig bra i begynnelsen, men jeg tror det gikk opp for henne at tran skal smake vondt.. :)

Så vi skal begynne med d-vitamindråper, er det noen som har erfaring med det?

Ny lek

Lille Hudyret har begynt med en ny lek nå.. jeg syntes det er helt fantastisk!

Før hun ble født så var jeg inne på ThinkGeek og kjøpte en del ting, blandt annet en Mozart Magic Cube som sier:

Enter the Mozart Magic Cube which utilizes the ‘Mozart Effect’ - a popular theory which posits that listening to Mozart’s music may improve spatial–temporal tasks involving mental imagery and temporal ordering in infants. No, it won’t turn kids into baby Schrödingers, but trust us, it’s better than most of the toy noise makers out there in the world. 18th century musician’s wig is not included!

Video: Hudyret leker med Mozart Cube

Jeg viste henne et par ganger med hånden hennes hvordan ho kunne spille musikk, og så gikk det ganske fort, jeg syns ho er ei flink jente.

Lavkarbo vafler..

Jeg begynte på en ketolysekur nå som et nyttårsforsett. Må prøve å få av meg de kiloene jeg har lagt på meg gjennom svangerskapet +++.. :)

I dag hadde jeg lyst på noe godt, uten å gå ut av ketose, så jeg lagde Lavkarbo-vafler!

fant oppskrift her, men for å oppsummere:

3 dl rømme.. eller bland med fløte ca 10 karber

4 egg ca 2 karber

2 ts bakepulver

5-6 ts johannesbrødkjernemel.. fåes på helsekost, lite glass ca 60 kr 0

1 ts kardemomme... kan sløyfes seff 0

1 ss natreen... jeg brukte litt mer 1

50 gr smeltet smør

Svelles 20 min i kjøleskap

Vafler uten mel og uten sukker.. og de var ganske gode... :)

Likhet for loven - om du er hvit?

Ok, denne posten har ingenting med bloggen min å gjøre og er vel egentlig bare et spørsmål:

Bryr vi oss om Maria Amelie fordi hun ser ut som oss? Hvorfor får ikke alle saker like stor oppmerksomhet som denne? Er vi så enkle at når vi ser samme hudfarge som oss, skal ut av landet, så klikker det for oss?

Selv har jeg ingen standpunkt i saken, men har lurt litt på _hva_ som er så spesielt med akkurat denne saken.

Limer inn noe en kompis av meg skrev på facebook, som var veldig god lesning.

Jeg er ikke umenneskelig og kald, men...

by  Torstein Utne on Thursday, 13 January 2011 at 16:41

Jeg er helt sikkert hjerteløs, umenneskelig og generelt sett en dårlig person, men jeg undrer meg over hva det er som gjør en enkelt ulovlig innvandrer til noe såpass spesielt at hun i motsetning til alle andre ulovlige innvandrere skal være forskånet utsendelse? Kan det være at hun er en ung, pen, velartikulert, integrert hvit kvinne, og at man derfor identifiserer seg i større grad med henne en somaliske åttebarnsmødre? Kan det være at innvandringspolitikken og skjebnene til ulovliger innvandrere føles nærmere når man ser at det rammer noen som ligner på en selv?

Selvfølgelig spiller det en stor rolle at UDI overhodet ikke fungerer, og later til å først og fremst være en lekegrind for maktsyke juniorbyråkrater. Selv om jeg er uenig i dagens innvandringspolitikk mener jeg rent prinsipielt mener jeg at alle som har fått endelig avslag på søknaden sin faktisk skal uttransporteres, så fremt det lar seg gjøre. Uavhengig av hvem de er, eller hvor mye TV-tid de har fått. Også uavhengig av om det var dem selv, eller deres verger som søkte om oppholdstillatelse når de var mindreårige.

Jeg synes det er på høy tid å reformere norsk innvandringspolitikk. Men å bruke skjebner som Marie Amelie og mediemakten som brekkstang for å få enkeltvise unntak er neppe veien å gå, i min mening. Marie Amelie er på ingen måte noen skurk, men hun har faktisk valgt å oppholde seg her ulovlig, hun har nektet å oppgi hvor hun kommer fra, og hun må også ta konsekvensene av dette. Jeg har all forståelse for ønsket hennes, og ser samtidig også at UDIs Kafka-lignende saksbehandling både gjør unndragelse av utsendelse mulig, og retur etter så mange år problematisk.

Den virkelige menneskelige tragedie er at hundretusenvis av mennesker hvert år møter stengte dører når de kommer til Europa i jakten på et bedre liv. Mennesker som har forlatt det de har fordi de tror på en mulighet som ikke finnes. Kommer de til Norge blir de dobbelt straffet ved at saksbehandlingstiden trekkes ut i det uendelige, mens de kaster bort livet sitt i diverse mottak. Og når de blir sendt tilbake har de ingenting. UDI nekter dem ikke bare muligheten til opphold, men holder dem samtidig for narr og fratar dem muligheten til normal livsutfoldelse.

Samtidig som Marie Amelie sendes ut av landet, bør samtlige UDI-ansatte sies opp og sendes til NAV for omskolering og plass i jobbsøkerkøen.

Så kan man erstatte sulamitten med noe som fungerer

Farskapets urettferdige enkelhet

Nå skal det sies at jeg ikke har vært pappa spesielt lenge, og jeg vet ikke om jeg er spsiellt flink til å være det heller.

Men en ting har jeg merket meg som virkelig har forundret meg.Og det kan jo hende at jeg misforstår, og at folk bare sier ting til meg for å trøste eller for å være snille, men..

Hvor såre enkelt det er å bli sett på som en flink pappa.

Min erfaring er at hvis man som far gidder/orker/tør/prøver på noe som er over minste absolutte krav, det vil si ikke sparke ungen med vilje og å holde den en gang i blandt for syns skyld, så får man skryt. Som far virker det jo som om man kun trenger å vise bittelitt interesse for babyen sin, så er man jo super-pappa! Jeg mener ikke å tråkke på noen sine tær her ved å si at om man ikke er interessert i sitt eget barn så er det noe galt med en, jeg vet at også far kan rammes av fødselsdepresjoner, men det skal ikke så mye til om man tør å prøve litt også..

Jeg leste på et forum om en far som ikke fikk en connection med barnet sitt, det hørtes veldig kjipt ut, men når jeg leste videre så forstod jeg litt mer, dama hans lot han aldri få være aleine med barnet. Når han skulle ha pappaperm, sykemeldte hun seg, og var hjemme for å "sørge for at han ikke gjorde noe galt". Da blir ting veldig feil.

Jeg har en kjempeflott Dame, som lar meg være meg sammen med Hudyret vårt (naturligvis, mener nå jeg) og som (tilsynelatende i allefall) stoler 110% på meg.

Jeg har lest. Mye. Jeg vet ikke om det gjør meg til en bedre far, men jeg kjenner i allefall at det å vite hva ting heter. Google er min beste venn, jeg spør google om alt, og etter å ha vært internetbruker i 10 år +++ så mener jeg selv i alle fall at jeg er noenlunde god på kildekritikk og det å finne relevant informasjon.

Det var vel oppsummert enkelheten, så kommer urettferdigheten. Hva skal til for å bli sett på som en flink mor?

Oppdateringer i desember - jul og sånn

Det har vært labert med oppdateringer fra meg i det siste, ikke for det at det ikke har skjedd mye, men fordi det har skjedd veldig mye.

Jeg har hatt oppkjøring før jul på jobben, og ting har visst blitt litt mye, slik at jeg ikke har hatt tid eller krefter til å blogge så mye.

Akkurat nå holder jeg på å skrive 4 bloggposter, (skriver om "baby-knytting", Farskapets urettferdige enkelhet og Søvnmønster)  men jeg var så lur/dum at jeg begynte å lese Game of Thrones i jula, og det hjalp jo ikke spesielt mye. :)

Vi var i Telemark hos mine foreldre i jula, og brukte vel ca 7 timer på kjøreturen, og Hudyret var veldig snill i bilen på veien over. Ho sov generelt hele turen, og våkna 1 gang for å få mat, så var det rett å sove igjen. Hudyret er blitt veldig bortskjemt syns jeg og ho fikk masse masse julegaver. (mer enn meg.. :-P)

Og de 3 siste nettene har Hudyret sovet i over 12 timer om natten.. så jeg er veldig stolt av henne også.. Men ho er ikke så flink til å reise på besøk enda, både hos en kompis på nyttårsaften, og i dag når jeg var hos ei venninne for å lære baby-knytting eller hva det heter, ho liker ikke så godt når ting ikke er helt som ho er vant til.

...så det kommer oppdateringer snart, men det tar muligens litt tid.. :) (21 arbeidsdager til jeg går ut i pappa-perm..)

[simage=5376,max,n,center,][simage=5380,max,n,center,][simage=5383,max,n,center,]

God Jul fra pappasblogg!

God jul fra pappasblogg.

Jeg har hatt veldig mye å gjøre i det siste, og har derfor ikke hatt tid til å oppdatere bloggen så mye, det kommer en oppdatering snart. Og vi koser oss i Telemark nå i jula.

Håper alle får en flott julefeiring :-)

1 time jeg aldri får tilbake

Jeg var på siste "offisielle" barselgruppe, det er en time av livet mitt jeg aldri får igjen.

BUPA var på besøk for å fortelle oss hvordan vi skulle gjøre for å sørge for at barnet fikk en god psykisk helse, og en naturlig utvikling. Og dette var tydeligvis mye lettere gjort enn sagt. De brukte ca en time på å forklare følgende 2 punkter:

1. Hvis barnet ditt gråter, prøv å finn ut hvorfor slik at du kan hjelpe barnet og få det til å slutte.

2. Når barnet ditt smiler til deg, må du huske å ikke slå, men smile tilbake. (ok, de nevnte ikke det ned å ikke slå, men tenkte jeg burde ta det med til de som ikke forstår at man må smile til et smilende barn. )

Jeg blei jo litt flau da, for vanligvis når hudyret gråter har jeg bare pleid å sparke ho tilbake i pappesken sin. NEI, jeg gjør ikke det. Selv om det er tidspunkt hvor det er grining på 3-4 døgnet så prøver man jo å finne ut hva som er galt slik at ungen slutter å grine?

Jeg lurte på om det bare var jeg som synes at disse menneskene brukte opp tiden vår på en høyst ubrukelig måte, så jeg spurte damene etter de var gått. Først var de litt høffelige, men vi beli raskt enige om at man skal være en ganske kald fisk om man ikke smiler til barnet sitt når det smiler.

Ja, jeg vet at det er noe som heter fødselsdepresjon, men det er så vidt jeg har fått med meg unntaket, ikke regelen. Jeg tror at det å få høre at vi kan ødelegge ungene våre om vi ikke "forstår" ungene godt nok, eller om de ikke får nok/for mye oppmerksomhet kan skape mye mer usikkerhet enn det skaper trygghet hos nybakte foreldre.

Libero - bastion MOT likestilling?

Jeg har fått e-post av Liberoklubben i dag, jeg synes vanligvis at det er gøy, men når jeg leser mailen fra Libero så ser jeg følgende:

Hei Hallgeir
Jeg håper dere har det bra, og at dere har fått etablert noen gode vaner i hverdagen.
Tiden flyr av gårde, og barnet vokser og utvikler seg fra dag til dag. Hender og føtter blir flittig brukt og utforsket. Husk å nyte denne tiden, begge to, da lærer dere barnet at livet er trygt og godt.
Husk å hente Up&Go boksen din. Når barnet er ca. 6 måneder, får du et gavebevis på Up&Go boksen i posten. Deretter kan du hente pakken i din nærmeste Lindex-butikk. Husk å ta med det tilsendte gavebeviset.
Denne gangen kan du lese om en ny treningsmetode som effektivt styrker bekkenbunn, mage og rygg etter fødselen. Treningen består av lette og enkle øvelser, slik at du f.eks. raskt skal bli bedre til å holde på vannet.
Vennlig hilsen

Mette Thoresen

Jordmor og sykepleier

Tips! Liberoklubben er også for far! Derfor har vi masse nyttig informasjon til nettopp ham. Nesten hver gang du får e-post fra oss, har vi gode råd til din kjæreste. Så hold øye med "Til far"...

Flott at de skriver at Liberoklubben også er for far, men nå har jeg prøvd å trene bekkenbunnen min, men vet ikke om jeg får det helt til..

Resten av e-posten så skriver de mye om mammagrupper og styrking av underlivet..

Svane-merket: Vi tager enda et skritt for miljøet og fremtiden til barna våre

Se her hvordan du kan være med å bidra.

Har du en venninne som har et nyfødt barn?

Fortell henne om Liberoklubbens store gavepakke. Dersom hun melder seg inn nå, vil hun - som du - kunne hente Up&Go-pakken når barnet er ca. et halvt år.Klikk her og tips venninnen din

Vinn bleier til hele mammagruppen

Er du med i en mammagruppe? Fortell oss om det dere gjør, og gi andre mammagrupper gode ideer til opplevelser som skaper nærhet og fellesskap. Vi velger den artigste historien eller den mest særpregede aktiviteten hver måned, og sender bleier tilsvarende et halvt års forbruk til alle i din mammagruppe.

Et sterkt underliv gir velvære

Etter en fødsel kan det være vanskelig å unngå små uhell når du for eksempel hoster, nyser eller ler. Se hva du selv kan gjøre.

Svar på spørsmål - og få gaver til barnet

Vil du være med på å gjøre Liberoklubben enda bedre? Du kan få poeng ved å svare på spørreskjemaene "Svar og få poeng", som du finner nederst i e-postmeldingen, og ved å tipse en venn. Se her hvordan du gjør det.

Kjærligheten til barn

I mange år har vi hatt som mål, i samarbeid med foreldre, å utvikle de beste bleiene. Derfor håper vi dere synes at Libero er en myk og behagelig bleie for barnet.

To måneder siden den store dagen

Kroppen din er kanskje i ferd med å bli seg selv igjen? Eller kanskje ikke - begge deler er like normalt. Mange kvinner opplever at det kan gå fra et halvt til ett år før kroppen er som før.

Hygg deg med mødregruppen

Det er koselig å være sammen med andre kvinner som har barn på samme alder.

Husk bekkenbunnen

Jo flere øvelser du gjør på riktig måte, jo raskere oppnår du en sterkere bekkenbunnsmuskulatur. Kvinner over hele verden er i økende grad inkontinente fordi de ikke har tatt bekkenbunnstreningen alvorlig.

Når barnet beveger seg, må bleien følge med

Tiden er snart inne for å skifte bleiestørrelse igjen.

Kjære far

Nå har du muligheten til å være far på din egen måte.

Joda, takk for at jeg og fikk lov til å bli nevnt helt på slutten her.. Men var ikke e-posten til meg egentlig? Og hva er alle disse mammagruppene? Mener de egentlig barselgrupper? For det er jeg jo med i, men det er mye større sjanse for at jeg ikke hadde vært med om det het mammagruppe.. blir jo litt mer ekskluderende da. Kanskje det er som jeg nevnte i en annen post at de egentlig ikke vil ha med menn, og det er det Libero har fått med seg?

Hvor er all denne likestillingen jeg har hørt sånn om? Hvor er Audun Bjørlo Lysbakken??

Besøk av onklene til Hudyret

Vi hadde besøk av onklene til Kathla (mine brødre) forrige helg, det var veldig hyggelig, men litt trist at det var siste uka hvor jeg er hjemme med jenta mi, før februar..

det har blitt litt lite blogging i det siste, ganske mye omstilling for min del å ha både baby og jobb.. kjenner at uansett hvordan jeg prioriterer så føles det som om døgnet har alt for få timer..Skulle også ha begynt på oppgave i Samfunnsfag, men har ikke fått ut fingeren enda.. har 2 oppgaver som skal leveres de neste 1-4 ukene.. så det blir vel til at jeg sitter de to siste nettene og skriver som en gal..

 

[gallery columns="4"]

Besøk på helsestasjonen - overumplet på kafe

Da har vi vært på helsestasjon også. Alt var bra med hudyret, og ho hadde lagt på seg 500g nesten. Veldig bra!

Likestillingen har kommet et stykke, og basert på materiellet jeg har fått med meg er det nå mye kulere å bli pappa. Hurra for fedre!

Damen satt på kafé etterpå mens jeg var og henta kaffi og ble overumplet av et kvinnemenneske som også hadde en baby. Jeg burde jo insett at man er fritt vilt for andre i samme situasjon, mye på samme måte som det er med hunder. Ikke at jeg ikke liker å treffe nye mennesker og snakke med folk, men Damen ble veldig perpleks.

Er det noen andre som har erfaring med folk som bare stopper opp og snakker til en?


Jeg mener hvem vil ikke snakke med dette monsteret?


Får jentene mine hjem i morgen - kan nesten ikke vente.. :)

I dag hadde vi besøk på sykehuset av mine foreldre og min mormor og morfar. De kom med toget i går kveld og har sovet diverse steder i den nye leiligheten vår.

Men i morgen er altså dagen, da kommer begge jentene mine hjem.. det blir veldig spennende å se hvordan vi skal få det til hjemme.. på sykehuset har det jo vært veldig greit.. man trekker i en tråd og vips "I CONTROL SANDWICH MONKEY!!".. så kommer det noen som fikser det problemet du har.. I tillegg er alt lagt til rette for at man enkelt og greit skal kunne vaske, skifte og stelle ungen der.. vi har ikke helt den samme luksusen hjemme vet jeg..

Som sag tidligere, så badet jeg og Damen henne for første gang i dag, og det så ut til at hun likte det veldig godt. Det virker som om vi har fått en baby som virkelig kan det å sette pris på å være ren..

Har også tatt tiden på et bleieskift nå og perssen er nå 3:20 - men det var med litt juks siden jeg måtte stoppe tiden for hun sluttet å oppføre seg fint midt under skiftet..

Så får jeg hjem jentene i morgen ganske tidlig, og får gruseslått den gamle rekorden i bleieskift så er jeg ganske fornøyd.. skal også bade henne når hun kommer hjem (hudyret altså, ikke Damen..)

[gallery columns="4"]

Første bad

Badet Kathla for første gang i dag. Ho likte det kjempegodt og lå og koste seg masse. Det var så kjekt at jeg glemte helt å ta bilde av det.. Nå sitter jeg i en sofa med et nyvasket, mett og trøtt "hudyr"..

Dag 2. - Det kjennes så uvirkelig godt..

I dag var første dag jeg våknet opp og var pappa. Det var en veldig rar og anti-klimaktisk følelse. Dagen i går var mest sannsynlig det størst jeg noen sinne kommer til å oppleve, men så skulle jeg liksom på jobb igjen, og alt var nesten som før. Greit nok, man bryr seg ikke like mye om det er kø på printeren, eller om mailen ikke funker på første forsøk, men det som hele veien gikk og sveiv i bakhodet var jo jentene mine.

Når jeg endelig var ferdig på jobb bar det til sykehuset hvor jeg endelig fikk treffe jentene mine igjen. De på sykehuset hadde kommet inn med Kathla til Damen om morgenen fordi de andre babyene hadde skreket så mye mens Kathla bare lå og så rart på de.. men jeg tør ikke enda å tro at jeg har vært så heldig.. :)

Ho griner ikke med mindre ho vil ha mat, er ganske nysgjerrig og alt virker veldig bra med både Damen, Kathla og med meg.. så alt i alt må jeg jo tørre å påstå at ting har gått bra så langt i allefall.. :)

Når jeg og Damen gav henne mat rett før jeg skulle gå i dag, så klarte ho faktisk å holde flasken på egenhånd, ikke dårlig til bare å være litt over et døgn.. (ikke at jeg klarer å holde meg spesielt objektiv i saken..

Så hentet jeg mamma, pappa, mormor og morfar på tog-stasjonen, så i morgen blir det mer besøk på sykehuset.. jeg savner begge jentene mine nå.. :)

[gallery]

Da var jeg blitt pappa..

Da var jeg hjemme fra sykehuset, ganske trøtt og overveldet.. men glad, fornøyd, ny-"foreslka" og sykt lettet.. :)

Alt gikk helt etter planen i dag, og både mor, barn og meg selv har det helt fantastisk.

Jeg har skifta bleie 2 ganger i dag, og matet 2 ganger. Det var ganske skummelt, og morsomt, sånn med tanke på at jeg aldri har gjort noen av delene før.

Veldig mange inntrykk å behandle i hodet mitt.. og jeg tror jeg skal legge dette fra meg nå og heller skrive mer senere.

3420 gram - 50cm

[gallery columns="5"]

Venting

Det er helt klart ventinga som er verst. Jeg har venta nå alt for mye. Først i nesten 9 mnd, og nå i 2 timer hvor jeg er helt unyttig og kan ikke gjøre annet enn å vente.

Men der var det over gitt

Hentesett klart - begynner å bli veldig spent nå..

Nå har jeg og Damen funnet ut av hvilke klær vi ønsker å hente hjem det lille "hudyret" i. Vi går for en klassisk AC/DC body med bittelitt glam, og lue likeså. Legg også merke til hvordan rosa glimrer med sitt fravær. :)

Når det gjelder dragene Knut og Svein, så er Knut lampe-dragen, og Svein er senge-dragen. De er begge veldig spente på å få hjem hudyret etterhvert.

[slideshow]

Jeg skal bli pappa

Det gikk nettopp opp for meg at jeg skal bli pappa ganske snart.

Ja, jeg har vel egentlig visst det en stund, men ble veldig klart nettopp. Jeg kjente hvor mye ho bevegde seg inne i magen og så ble det helt klart for meg: Jeg skal bli pappa veldig snart.

Det er en veldig kjekk og litt skummel følelse.

Mye som skjer..

Har vært veldig mye som har distrahert meg i det siste, så jeg har desverre ikke fått skrevet noe i bloggen min. Tror også at det er litt vanesak å komme inn i det å oppsummere tankene sine på en bra måte.

Ikke at jeg har så veldig mange tanker, eller at de nødvendigviser så gode, men jeg har noen i løpet av en dag.

Hva har skjedd som ikke har tatt opp så mye tankevirksomheten, men som har tatt mye tid?

- opppussing av gammel leilighet

- få alt helt på plass i den nye leiligheten

- jobb

- lesing til eksamen

- eksamen

Norske blogger Follow on Bloglovin