hits

Blogg

Besøk på Vitenfabrikken

Vitenfabrikken er Jærmuseets største avdeling og ligger i Sandnes. I 2008 åpnet anlegget med et nytt 4000 kvm nybygg, som raskt ble et arkitektonisk landemerke i byen og regionen. 

Vitenfabrikken er et moderne vitensenter, der publikum blir oppfordret til å delta og å utforske. Gjennom slike interaktive formidlingsmetoderer målet å vekke spesielt barn og unge sin interesse for realfag og teknologi. Derfor står lek, konkurranse og en stor wow-faktor sentralt i et besøk på Vitenfabrikken.

19. mai 2012 fikk Vitenfabrikken besøk av National Geographic! Se hva de mente om oss: The Science Factory: My favorite place by far ...

Men på Vitenfabrikken ønsker vi også å fortelle historier og vise hvordan det meste hører sammen, det er ikke uten grunn at vi er en del av Jærmuseet. På Vitenfabrikken vil vi fortelle Sandnes bys historie, samt regionens industrihistorie. Vi har store samlinger av byens rikholdige industriprodukt som leirgods og sykler som danner utgangspunkt for spennende historiske utstillinger i fremtiden. Vi har også Krossens havremølle integrert i anlegget, en autentisk havregrynsmølle fra 1912 der maskineriet står som det gjorde i da produksjonen stoppet i 1988. Gjennom å være et nåtidig museum for fremtiden vil Vitenfabrikken vise at Sandnes og Jæren har vært, og er, en viktig industri- og næringsregion i nasjonal og internasjonal sammenheng. Gode realfagkunnskaper innen teknologi og design har vært viktige forutsetninger for at Jæren har oppnådd denne posisjonen, en posisjon regionen gjerne vil beholde. Derfor har næringslivet vært en viktig støttespiller under oppbygging og drift av Vitenfabrikken, en håper og tror at barn og unge skal bli inspirert til å velge realfagsutdanning gjennom besøk på vitensenteret.

 

[gallery columns="2" ids="3187,3183,3186,3184,3185"]

Får besøk i dag

Henning og Silje kommer på besøk i kveld.

Jeg tenkte at jeg skulle lage noen BLT's til de kommer..

Bilder fra BLT-laging og sånnt kommer.. :)

Toleranse = 0

3 eller 4 øl og jeg er full. :-/ hva skjer med det da?

Og jeg som skal på helsestasjon med ho lille i morgen tidlig. Natti natt.

Cardinal med jobben

Ute med jobben på Cardinal i dag.

Veldig koselig. Mye forskjellig øl.

Kommer kanskje en post som annmelder ølet jeg drikker i dag, men ikke sikker.

Bloggen relansert - sånn ca..

Da var den nye bloggen min så godt som lansert..

du er inne på den, så det er stor sannsynlighet for at du har funnet den :)

Gratulere med dagen til morfar/oldefar

Jeg og Kathla ville gjerne sende en gratulasjon til vår morfar/oldefar.

Kathla håper at oldefar tar med seg oldemor og kommer over fjellene en tur sånn at ho får vist så flink ho er til å smile.

Og ho gleder seg til å treffe dere i jula.

Lagd "husketavle"

Jeg har lagd meg selv et verktøy for å huske ting.

Jeg var innom på http://www.biltema.no/no/Bygg/Maling-og-Fuging/Maling-innendors/Tavlemaling/ og kjøpte en maling som man kan : Vannbasert, matt tavlemaling, som gjør at du enkelt kan lage din egen svarte tavle på skapdøren, døren etc. Kan påføres på f.eks. filt, tapet, ubehandlet tre, malt tre og gipsplater. Når malingen er tørket, kan den skrives på med kritt, og rengjøres med vann.

Så nå har jeg dessverre ingen unskyldning for å glemme ting..

Sad clown

Kostymet mitt i går..

Fikk en ny og høylytt venn

Jeg har nettopp fått en ny venn. Kristoffer heter han. Han sa at hvis noen bråkte med meg så skulle han fyre de rett ned. For han var fra Stavanger, og kjente folk.

Og jeg var visst veldig modig som turte å gå i moods of norway shortsen min.

Han var veldig høylytt, kadese-dritings og slo meg masse på skuldrene.

Artig. Føler meg gammel.

Jeg er for gammel for dette..

Jeg har nettopp funnet ut at jeg er alt for gammel for å gå på Lars Vaular konsert.

Jeg sitter nå inne i et hjørne på folken og gjemmer meg. Jeg innser at jeg og Damen har bommet helt. Jeg kunne vært faren til mesteparten av kidsa her tror jeg (i alle fall med et tidlig aktivt libido (tror forressten at 99% av ungene her ikke har hørt ordet libido før..)) og jeg er på grensen til flau.

Jeg burde jo egentlig ha insett det med tanke på at jeg misliker studenter ( ikke alle, men skal forklare i en annen post..)

Jeg burde ha kledd meg ut som en ungdom i dag..

Halloween - gresskar og sjampis

I går fikk vi solgt den gamle leiligheten!! det var veldig godt å få den tanken ut av verden, og litt dumt at leiligheten nå er solgt.. men det er vel litt for fint å bare ha en masse leiligheter.. Så når vi kom oss hjem og fikk pusta litt ut så drakk vi sjampis og skar ut gresskar, det var veldig artig, og det er første (men helt klart ikke siste) gang jeg prøver meg på utskjæring av gresskar..

Neste gang skal jeg prøve meg på enda litt mer spennende prosjekter tror jeg, for jeg syns det var veldig gøy, og det blei også overraskende bra syns jeg.. :)

[gallery link="file" columns="4"]

Ha noen av dere som leser bloggen min noe erfaring med utskjæring av gresskar?

Umulius for første gang

For første gang i hudyrets 13 dager lange liv her på utsiden var det viktig at hun skulle oppføre seg fint og gå å legge seg. Til nå har ungen vært helt super og bare lagd lyd når hun er sulten eller vil ha ny bleie. Men så i går var Damen hos en venninne, og jeg måtte legge meg tidlig siden jeg skulle opp før fuglene fiser i dag.

Da velger hudyret å slå seg vrang og ikke sovne som vanlig. Du tenker kanskje at det er på grunn av inkompetanse hos far, og at det er Damen som pleier å legge henne, men det er feil. Jeg har lagt henne minst like mye som Damen, men i går var bare alt feil.

Det endte med at jeg lot henne ligge på magen min og da sovna ho ganske fort, men ho ville ikke i egen seng. Så jeg tror jeg lærer henne dårlige vaner, men det fikk bare stå i i går. Jeg fikk litt over 4 timer søvn, så jeg burde vel bare kapitulert med en gang.

Katten liker ovnen

Katten liker virkelig at vi har kjøpt inn litt ved. Uheldigvis er ikke jeg i samme båt som katten. Hjernen min fungerer best under 20 grader.Spenning i boligmarkede

Ok, kanskje ikke spennende for andre enn meg og Damen, men omfg så sykt spennende..

http://www.finn.no/finn/realestate/homes/object?finnkode=24478172&sid=xz0421284976710447y

"Sentrum - Koselig leilighet med kjellerstue" sier annonsen..

jeg syns at det er litt rart at man tar bort alt det som vi likte med leiligheten for å få den solgt..

I dagbladet fant jeg en artikkel med "stil som selger" http://www.dagbladet.no/dinside/2003/04/06/365847.html

- Friske blomster, rosa puter og kunst på veggene.

- Rosa håndklær, badesalt, stålkanne, boller og skåler.

Ingen av de tingene har jeg tenkt å bruke.. jeg vil rett og slett ikke "selge ut" på den måten.. kanskje dumt, men likevel.. det er jeg som skal leve med megselv..

Hjemmelaget majones og mamma på besøk

Mamma kom på besøk på fredag. Hun hjelper med ting som skal fikses i den gamle leiligheten, jeg lagde majones til rekene vi spiste.. den var syyykt god og veldig usunn tror jeg.. (har ikke regna på noenting av kalorier eller sånn..)

se: Majones - Gordon Ramsey fra 2:20 -> det er helt sykt hvor enkelt det var å lage..

Fikk Bamixen min av Gordon Ramsey selv når jeg møtte han.. :)

Utvask - arkeologiske funn

Jeg har vært på en arkeologisk utgravning i mine egne kjellervinduer.

Jeg har gravd ut alt mulig av sneiper, ølbokser og alt mulig annet rask som folk har hevet ned der på 5 år. Det var ekkelt.

Har fått hjelp av Anne Louise og Heidi til å vaske ut av leiligheten, og de er helt supre jenter!!

Ottar skal også hjelpe meg med det ene vinduet der nede og det setter jeg veldig stor pris på. :-)Hva skal bloggen inneholde?

Så, hva skal bloggen inneholde?

Jeg kommer til å skrive om meg selv, mitt liv og hva som foregår inne mitt hode. Ikke sikkert det er like spennende til enhver tid, men vi får vel se. Hva skal jeg da skrive om:

• damen

• ungen

• pappaperm

• data

• spilling

• privatøkonomi

• kattene

• huset

• venner

• øl

Så får vi se hvordan det går.

Kontakt

Kontakt

Norske blogger Follow on Bloglovin