hits

Blogging

Bloggen er på plass hos Nettavisen

Jeg har nå inngått et samarbeid med Nettavisen om å være en av bloggerene som skriver på Nettavisen.

Hva det vil si for bloggen min annet enn at den kommer til å se litt annerledes ut er jeg ikke sikker på. Det kan jo tenkes at det kommer en leser eller to til, og det hadde jo vært kjekt. Jeg har også en del planer om artige filmer jeg og eldste jentungen skal spille inn i sommer, noe jeg også gleder meg til.

 

Jeg legger ved den første videoen jeg og jentungen lagde etter vi fikk hengt opp greenscreen i kjelleren. (det er til Podcasten min som heter United Podcasten)


Ganske kult, så vi gleder oss begge til å leke mer med den. Det blir også spennende hva som blir resultatet av å bli med som blogger hos Nettavisen.

Halloween 2013

Jeg pleier å prøve å få til så god stemning som mulig i hagen på Halloween (les skummel)

I år har jeg ordnet røykmaskin, anlegg, en del blod, gresskar og dukkene cryptkiddies.

Har også kjøpt inn 2,5 kg med godterier så jeg håper det kommer mange i dag..

Jeg er I all fall klar til å ta de i mot.

Flott med Halloween !

Under kniven

Jeg skriver dette på kvelden, dagen før jeg skal under kniven og ta en Gastrisk bypass.

Jeg har lenge prøvd å gå litt ned i vekt. Både aktivt og passivt. Med det mener jeg at jeg har både begynt å spise sunt, samt å trene ofte og regelmessig. Det er jo helt klart den beste måten siden den fungerer best og er sunnest for kroppen. Den er desverre også den som er mest slitsom og tar mest tid. Og her kommer den passive "prøvd å gå ned i vekt". Hvis man passivt prøver å gå ned i vekt, så er man gjerne medlem på elixia eller sats, selv om man ikke prioriterer å møte opp så ofte, eller i det hele tatt..

Men man betaler hver måned, for "i tilfelle jeg plutselig får lyst til å trene, så skal ikke det være noe som stopper meg.." så sitter man hjemme da, og prøver veldig passivt å bli slankere.. Prøver/håper..

Men etter å ha lagt om kostholdet mitt orntlig, slutta med å spise graps og spise generelt sunt så fikk jeg ned en hel del. Da trente jeg også, regelmessig og hardt, det hjelper veldig..

Så, nå skal jeg da altså ta en Gastrisk bypass, og jeg gru-gleder meg. Det blir nok hardt fremover. Men jeg er klar for det tror jeg.

Mer kommer etterhvert..

Oppdatert 09.09.2013 - 10.00

Da har jeg fått veneflon, holdt på å besvime og blitt dårlig. Er sulten og tørst, men kan ikke gjøre noe med det. Er nå også glatt som en sel. Måtte barbere hele magen/brystet..

Hjelp! Årets pappablogg 2012!

Hei alle sammen, nå skiller det kun 50 stemmer på meg og førsteplassen i kåringen av årets pappablogg 2012. Så alle stemmer teller nå, inkludert de fra dine venner og kjente. Så hvis du ikke har stemt, gå inn her: http://poll.pollcode.com/yy6b3o -> stem på meg (pappas blogg) og del med andre.

Takk til alle som har stemt på meg.. Det så jo ut som slaget var tapt allerede når jeg fikk vite om dette, men det er mange som har slengt på en stemme så det setter jeg pris på.. :-D

Tusen Takk nok en gang!

Årets pappablogg?!

Jeg er visst blitt nominert til årets pappablogg, men ingen har gitt meg beskjed om det.. :-/

Men jeg er i allefall nominert, noe som er litt kult. :) Så var det hvorvidt jeg vinner eller ikke..

Jeg må jo si at jeg synes det er kult at de endelig har en egen kategori for oss pappabloggere, når jeg startet opp var det helt uaktuelt.

Så hvordan stemme på meg? gå hit: Poll -> stem på "Pappas blogg"

 

Kåringen arrangeres av http://www.foreldremanualen.no

Finalister

Her er finalistene i Mammablogg Awards 2012 – kåringen av Norges beste foreldreblogger. Du kan stemme på dine favoritter til og med 29. januar. Alle de nominerte kan ha nominasjons-banneren på siden sin og linke til avstemmingen om de ønsker.

Det stemmer, jeg er nominer til årets pappablogg på Mammablogg Awards 2012.. :)

Xocai, en sunn sjokolade? Er det helse i hver bit?

Denne artikkelen er skrevet av Espen Løkkevig og opprinnelig publisert i en annen blogg. Jeg republiserer den her som en reaksjon på at Sjokoservice Norge truet bloggens eier til å fjerne teksten fra sin blogg.  Les bakgrunnshistorien her.

Det har kommet nye typer sjokolade (Xocai) på markedet som sies å være sunnere enn de sjokoladene du får kjøpt i butikken. Denne typen sjokolade skal inneholde mye mer av antioksidanter enn ”vanlig” sjokolade, samt mange andre sunne stoffer. Er dette riktig og er det verd å bruke en formue på sunn sjokolade? Les de harde fakta her.

Produksjon av sjokolade

Sjokolade lages av kakaobønner, en av de fruktene som inneholder mest antioksidanter. Så derfor er det kanskje sunt å spise mye sjokolade. Men det må være mørk sjokolade med høyt innhold av kakao og lite innhold av sukker og andre stoffer for at det skal være litt sunnhet i dette. For å se hvordan sjokolade fremstilles kan du ta en titt på nettsiden til Nidar.

Xocai

En av de nye sjokoladene som er kommet på markedet heter Xocai (mxicorp.com) og det hevdes at den er mye sunnere enn vanlig sjokolade. Men det er vanskelig å finne ut hvorfor den skal være sunnere.

En av påstandene er at den er fremstilt på en ny patentert måte. Men de nettstedene som reklamerer for denne typen sjokolade (f.eks sjokosjokk.no) forteller ingenting om hvordan den fremstilles. Jeg har spurt flere av de som selger denne sjokoladen og fått noen svar. Men de forvirrer meg mer enn de oppklarer. De henviser til at sjokolade har blitt brukt som næring i mer enn 2 000 år, og at det er en grunn til at de fremstiller ny sunn sjokolade. Men de sier selv at de ikke bruker den fremgangsmåten som er blitt brukt i de 2 000 årene.

Kakaobønnen

Kakaobønnen er en bitter frukt som må behandles før den kan brukes i sjokolade. Derfor utviklet aztekerne en metode for å gjære kakaobønnen for å få bort noe av den bitre smaken, og tørke de slik at de kan brukes i næringsøyemed.

Xocai sier at de hopper over denne metoden for å ta vare på alle næringsstoffene. Samt at de bruker en patentert kaldpressemetode som er så hemmelig at ingenting kan fortelles om den. Ikke engang hvem som har patentet, eller hvem som lager den. Det finnes ingen informasjon om hvem det er som lager denne sjokoladen, patent nr. eller noe mer om selve fremstillingen av sjokoladen. Det eneste jeg har fått vite er at den produseres i Belgia, eller Canada? De er visst ikke helt sikre de som selger denne sjokoladen, for jeg har fått opplyst begge land som produksjonsland. Ikke alle er så hemmelighetsfulle se nettsidene til Nidar eller Kraft Foods for eksempler på hva produsentene av vanlig sjokolade forteller om sine metoder.

Varme

Selgerne av Xocai sier at kakaobønnen ikke blir varmebehandlet i deres sjokolade og at dette gjøres for å bevare mest mulig næringsstoffer. Men kakaobønnen er som sagt veldig bitter. For å gjøre den mer spiselig og for å fjerne eventuelle farlige mikroorganismer blir kakaobønnen varmebehandlet i prosessen frem til ferdig sjokolade. Når selgerne sier at de ikke gjør det er det to ting jeg stiller spørsmål ved:

  1. Hvordan fjernes farlige mikroorganismer i Xocai?
  2. Hvordan kan man lage sjokolade uten at massen blir varmet opp?

Ser man på sjokoladeprosessen ser man at det er mange steg fra kakaobønne til ferdig sjokolade. Og noe av det siste er jo å forme selve sjokoladen, dette gjøres ved at sjokoladen er flytende og helles over i former. Og for å få den flytende må man varme sjokolademassen opp. Så om de utfører såkalt kaldpressing eller ikke spiller egentlig ingen rolle, for de som lager sjokolade må varme den opp før eller siden likevel.

Sukker

En annen påstått helsefremmende ingrediens i denne sjokoladen er sukker! – Men sukker er jo ikke spesielt sunt. Det hevdes at i denne sjokoladen er det brukt et mye sunnere sukker. På helsekakao.no står det opplyst at man bruker krystaller fra rå sukkerrør juice, naturlig stevia (denne påstanden er i ettertid fjernet fra nettsiden. Se utklipp til høyre hvordan nettsiden så ut opprinnelig) og krystallinsk fruktose.

Krystaller fra rå sukkerrør juice er helt vanlig rå sukker, sagt på en fancy måte. Ikke noe sunnere enn vanlig uraffinert sukker. Faktisk så er det helt vanlig sukker.

Naturlig stevia er en plante som inneholder 300 ganger mer søtstoff enn vanlig sukker. I følge Mattilsynet er detikke lov til å bruke dette sukkeret i Norge, grunnet helsefare!!

Krystallinsk fruktose, det er det ingenting som heter, men fruktose i fast form kalles druesukker, og er heller ingen form for helsebringende sukker. I følge hjemmesiden til MXi i USA, har de ikke lov til å kalle sukkeret for noe annet enn sukker. Dette fordi det ikke er noe annet enn helt vanlig sukker. Ikke noe vidundermiddel der altså.

Antioksidanter

At antioksidanter er viktig er det ingen tvil om. Men det er ingen forskning som sier at du blir friskere jo mer antioksidanter du får i deg. (Se her hva Helsedirektoratet sier om antioksidanter). De forskjellige hjemmesidene som selger Xocai viser til en mengde forskning ang. antioksidanter. Eksempelvis fra forskning.no. Studiene man viser til er forskning på antioksidanter og sjokolade generelt, ikke denne ene typen sjokolade spesielt. Studiene konkluderer heller ikke med at det er sunnere å spise sjokolade enn for eksempel frukt og grønnsaker [1], [2].

Faktisk sies det i nevnte studier at det er riktig at det finnes sunne stoffer i kakaobønnen, men man blir feit av å spise sjokolade, så å markedsføre dette som slankesjokolade er skikkelig skivebom.

Det hevdes også at for å få like mye antioksidanter som det er i denne sjokoladen, må du spise enorme mengder med frukt eller grønnsaker. Ser man imidlertid på en Bocca sjokolade kan man lese at den inneholder 3 millimol pr 100 gram antioksidanter. Og overfører man det til en 6 grams sjokolade fra Xocai, inneholder den 0,18 millimol antioksidanter. Så kan man se på antioksidantlistenutarbeidet av professor Rune Blomhoff ved avdeling for ernæringsvitenskap ved Universitetet i Oslo. Listen viser at denne ene sjokoladebiten inneholder like mye antioksidanter som 10 druer!

Selgerne av Xocai har også funnet ut hva dagsbehovet ditt er av antioksidanter, og det er tilfeldigvis det samme som innholdet i 3 sjokoladebiter fra Xocai. Jeg har ikke funnet noe annet sted som sier noe om hvor mye antioksidanter du trenger hver dag. Bortsett fra hos de som selger denne sjokoladen da, men de vil jo ikke si noe om hvordan de har funnet ut det. Til sammenligning så sierOlympiatoppen at det ikke finnes entydig forskning som viser at det gir en helsegevinst å ta ekstra antioksidanter.

Helseeffekter

Så langt er det påvist at denne sjokoladen ikke inneholder noe som er mer sunt enn det som finnes i andre sjokolader, kjøpt i hvilken som helst butikk. Xocai prøver ved hjelp av massiv markedsføring, flotte bilder, fancy forskning og udokumenterte påstander å påvirke mennesker til å tro at dette er et vidundermiddel. Noe det ikke er. Er du fremdeles ikke overbevist om at dette er sjokolade akkurat som alle andre, så har jeg sett på næringsinnholdet og ingrediensene i denne sjokoladen, og på ”vanlig” sjokolade. Innhold av energi, protein, karbohydrat, fett, fiber og fyllstoffer er tilnærmet likt for samtlige sjokolader jeg har funnet som har minst 70 % innhold av kakao. Den er til og med merket med advarsel til allergikere på akkurat samme måte som ”vanlige” sjokolader. Altså at den kan inneholde melk, spor av nøtter og hvete.

Fremdeles ikke noe vidundermiddel å spore. De har riktignok brukt både acaibær og blåbær for å øke (?) mengden av antioksidanter i sjokoladen. Som det tidligere er skrevet om på 10min.no så er det svært tvilsomt om dette gir noen helseeffekt. Innholdet av acaibær i pulverform uansett mindre enn 3 %, og innholdet av blåbær er mindre enn 1 %.

Markedsføring

Markedsføringen av denne sjokoladen går gjennom en pyramideformet organisasjon som kalles nettverksmarkedsføring. Kort fortalt går det ut på at en person verver venner og kjente inn i pyramiden, og han på toppen tjener grovt på det alle nedover i pyramiden legger igjen av penger på dyre abonnentsløsninger som er veien å gå for å få kjøpe denne påståtte helsesjokoladen. De som driver med dette har også fine og flotte hjemmesider, de holder kurs, foredrag og møter om produktet og hvordan du skal overbevise venner og kjente om at dette er det vidunderproduktet de hevder det er. De kan vise til masse artikler i forskningsforum, mange brukeruttalelser, og generelt bare positiv omtale av produktet. Men de kan ikke dokumentere en eneste påstand, i alle fall ikke slik loven krever. Som er gjennom vitenskaplige studier og tester.

Det er flere ting de ”glemmer” å nevne. For eksempel at denne sjokoladen ikke er lov å selge i Norge. I følge Mattilsynet er det ikke lov å selge produkter som inneholder stevia. Påstandene fremsatt i markedsføringen bryter også Legemiddellovens § 20 som sier: “Det er forbudt i reklame (…) direkte eller indirekte, å gi uttrykk for at stoff (…) som ikke er legemiddel anbefales som middel til å forebygge, lege eller lindre sykdom, sykdomssymptomer eller smerter eller påvirke fysiologiske funksjoner hos mennesker eller dyr.” I en e-post fra en rådgiver i Legemiddelverket bekreftes det at påstandene på nettsiden er i strid med Legemiddelloven.

Markedsføringsloven brytes også. §13 sier; “Påstander i markedsføring om faktiske forhold, herunder om ytelsers egenskaper eller virkning, skal kunne dokumenteres. Dokumentasjonen skal foreligge på annonsørens hånd når markedsføringen skjer.”

Kostnader

Denne sjokoladen er utrolig dyr. I butikken koster en Premium sjokolade fra Freia ca 20 kr. Det er for en plate på 100 gram. Xocai koster ca kr 10,- for en plate på 6 gram. Det er en forskjell på 830 % !! ( 20kr /100=0,2 kr pr gram, 10kr/6=1,67 kr pr gram, 1,67/0,2=8,35). Ettersom en bit koster kr 10,- vil det koste deg kr 30,- pr dag eller kr 900,- pr måned. De som pusher denne sjokoladen mener altså at det er en god ide å bruke 900 kroner pr. måned på sjokolade. Hver eneste måned hele året.

Konklusjon

Min konklusjon er at dette ikke er noe annet enn en helt vanlig ordinær sjokolade. Dog produsert på en hemmelig mystisk måte, og inneholder forbudte og potensielt farlige stoffer. Den er grovt overpriset, har ingen positiv dokumentert effekt på helsen, er laget kun for å tjene penger på godtroende kunder og har absolutt overhodet ingen legende, slankende, forbedrende eller ytelsesøkende effekt. Markedsføringen bryter flere Norske lover, i tillegg til flere europeiske.

Dette er en utspekulert og slem måte å selge et produkt på. Ved å love helbredende virkninger kan mennesker med alvorlig sykdommer tro at å kjøpe, og spise, denne sjokoladen vil de bli friske. Og dermed kan noen kanskje slutte med livsviktige medisiner til fordel for denne sjokoladen. Vil noen virkelig ha et liv på samvittigheten for noen få kroners skyld?!

Men, er du glad i sjokolade. Og spiser det av den grunn sjokolade er laget for; nytelsens skyld. Ja da synes jeg du skal gå i butikken og kjøpe akkurat den sjokoladen du liker aller best. Ikke abonner på noe lureri en tante kommer og skal prakke på deg. Kjøp noe du vet hva er, som er nøye kontrollert, og som du kan spise når du vil. Ikke fordi du må, men fordi du har lyst. Sjokolade gjør deg ikke friskere, raskere eller til ett bedre menneske, men fy så godt det er……


Det er også verdt å ta en titt på denne nettsiden. Her kan man lese om hvordan bakmennene bak MXI vert innvolvert i flere konkurser og rettssaker fra tidligere MLM selskap, flere av dem med svært lignende produkter som MXi.

Her kan man lese historien til en tidligere distributør: Why I quit Xocai. Kan du gjøre det bedre enn ham? Les også The great chocolate rip-off. På denne nettsiden kan man lese om hvordan selskapet selv forklarer for sine deltakere at det nærmest er et pyramidespill.

Forbrukerombudet advarer mot produktet og sier at opplegget ligner pyramidesalg. Jeg minner med det samme om at den dokumenterte sjansen for å tape penger i et MLM konsept er 99,95 % for dem som deltar.

Oppdatert 26.11.2010: Ang. innholdet av stevia så gjelder dette et produkt fra MXi som ikke markedsføres i Norge.

Oppdatert 26.06.2012: Stevia ser nå ut til å bli godkjent av Mattilsynet likevel og kan nok snart selges lovlig også i Norge

Etter at denne teksten ble skrevet har også antioksidanter og måleverdien ORAC blitt ytterligere svekket som indikator på en matvares helseeffekt. Les gjerne denne nye bloggposten. Når den nye EU-forordningen trer i kraft 14. desember 2012 vil det være ulovlig å markedsføre Xocai-sjokoladen med de påstander som brukes i dag.

Les også: 30 punkter du bør undersøke før du starter som Xocai distributør

946.802.390

Jeg vil gjerne fremme en klage på å runde de 30. Det var ikke så himla spesielt.

Jeg har hørt at det skulle være så ille å bli 30, folk stresser med å bli eldre. Men det er forskjellig i forhold til hvem man snakker med. Det er ikke mulig å gå en hel dag uten at media prøver å pakke på oss en tvungen frykt for å bli gamle. Mens alternativet er vel ikke så mye å rope hurra for?

Jeg har nå fylt 30 og ventet meg egentlig litt mer av en forandring i enten kropp eller sinn, men det er da helt likt som det var i går. Jeg er overbevist om at hele konseptet med aldringshysteriet er laget for å selge kremer og piller til folk som ikke trenger deg.

Slik jeg ser det burde man jo være glad for å bli 1 år eldre, og det er vel kanskje det man faktisk feirer i en bursdagsfeiring. Men er det en ting som skal være helt sikkert, så er det at man forandrer seg ikke over natta likevel.

Så hvis gratulasjonene jeg får egentlig betyr "hei, du overlevde 1 år til, flink!" så er jeg veldig glad for det. Det er jo ingen garanti for å leve evig.

 

946.802.800..er antall sekunder jeg er gammel.. og bare 49.970.600 har jeg vært en pappa.

 

Likevel kjennes det som om det er det jeg er mest av alt.

 

 

Presisering av Nekter datteren Hello Kitty – Babyverden.no

Jeg har fått litt tilbakemeldinger på denne artiklen og skal prøve å presisere litt i denne posten.

Så, hva skjedde??

Overskriften kom litt i veien for budskapet mitt. I tillegg til at jeg muligens har uttrykt meg litt lite presist.

Jeg har har enda ikke nektet datteren min noe som helst. (med et par hederlige unntak av nekte å plukke opp ting for 10000-gang når ho hiver det på gulvet osv.)

Jeg kommer heller ikke til å nekte henne noe som helst, så lenge hun velger det selv.

Poenget mitt er: Jeg ser ikke vitsen i at jeg som far skal prakke dette på ungen før hun eventuelt kan velge det selv.

Det som ikke kommer så godt frem av artiklen er at jenta mi er 13 mnd og kan ikke ta noen bevisste valg i klesveien, og da blir det jo ganske vanskeligt å nekte henne noe..

Så tenkte jeg at jeg skulle oppsummere noen svar til folk som har kommentert litt:

 

Skrevet av Anonym 10.11.2011
 Det at noen ikke liker Hello Kitty eller Ole Brumm, og ikke vil at barn skal bruke det er EGOISTISKE! La barn få være barn, og de må få retten til å velge selv når de blir større!

Jeg er helt enig, selv om jeg fortsatt mener at HK er en genial markedsføringsbløff for å melke et stort marked.

Skrevet av Mamma mia 10.11.2011
Ideene dine er sikkert greie, og flere av de er jeg litt enig i. Men jeg tipper på at når jenta di er litt større må du bukke under for at hun nok vil ha kjoler... og ja det skal helst være noen rosa slik som venninnene ;-) Ikke prøv å påvirke ungen din til å bruke svart. Barna våre blir født gjennom oss og ikke til å være våre små kloner. Men den dokka som er vist i eksempel bildet... Den er ingen god ide. Ta mitt barn som eksempel. Hun er nå 15mnd og blir kjemperedd hvis hun ser noe "skummelt" på tv. Skumle øyne eller kanskje en dinosaur. Det er mulig du synes det er kult å gi ungen din en vampyrdukke, men det er ikke like kult når ungen får mareritt.

Hun får jo gå med kjoler nå også, og hvis hun vil ha rosa kjoler når hun blir større så skal hun få det. Svart er at 2 grunner, det er ikke så lett å flekke til, + at det er min favorittfarge. Regner med de fleste har en favorittfarge.. ?
Og når det gjelder dokka, den er jo bare skummel om du er blitt opplært til at den er skummel, så lenge ingen har fortalt henne at den er skummel, så ser jeg heller ingen grunn til at hun skulle få det intrykket?

Skrevet av *yummymummy* 10.11.2011
 Nei, alt trenger ikke være rosa. Men hva er galt med friske klare farger til barn da? svart er så dystert og trist. Du kler henne ikke i rosa, men i grått, svart og blått fra topp til tå. Og ja, forstår den der at man ikke skal behandle mennesker for hva kjønn de er. Men hva gjør du når jenta di vil ha rosa, for alle andre jentene har det? eller om hun, mot formodning finner ut at hun syns hello kitty er super søt? Lar dere henne få være med å velge når hun blir så stor, eller kommer dere til å overstyre det, bare fordi hun ikke skal gå i rosa? Skal hun ha kort unisex frisyre også, eller skal hun få lov til å pynte seg på håret, om hun vil? Høres veldig fint og flott ut å bare la være å følge strømmen, men jenter er jenter, og gutter er gutter. Og det ER forskjell. Har ei rosajente selv, og hun nekter å kle seg i blå. Og det har hun funnet ut helt selv. Neglelakk og armbånd er også populært. Hun ser jo på meg, og identifiserer seg med meg. Og det er helt ok syns jeg.

Jeg liker friske farger, men har som skrevet over sort som min favorittfarge, men mesteparten av klærne til jentungen er i alle regnbuens farger. Sjekket opp litt i går også, og har også noe med noe rosa på, og det har jeg ingen problem med, jeg ser bare ikke poenget i å kjøpe kun rosa fordi ungen er jente.

Skrevet av ceci 10.11.2011
som foreldre så tar vi de valg vi synes er rett for våre barn, og ser jo her under at det er en del som er uenig med valgene som er gjort av hallgeir og kona. siden jeg har gjort det samme som dem så er jeg faktisk enig i deres valg, helt og holdent. og om jeg fikk noe til mine barn som jeg ikke likte, hvorvidt det er pga farge eller form, så hadde jeg byttet det også! hvorfor i allverden skal man stå med pekefinger og himlende øyner fordi de ikke har lyst å ha på ungen noe som de ikke liker?

jeg har byttet mange gaver til mine barn jeg

!èn gang var det en gammeltante som kom med en heslig rosa 'kosedress' med griseører 'SÅ SØT' ikke søren om den var!rett ut på butikken igjen,uten dårlig samvittighet!men det JEG synes er moro er at utrolig mange har den reaksjonen at jenter skal f.eks kle seg ut som kaptein sabeltann til karnevalet! det er så supert, og 'likestillings foreldre' jubler.

men kommer der en gutt som vil kle seg ut som en disney prinsesse så vet de ikke hva de skal si ;)

Takk for flott kommentar, jeg hadde ikke hatt noe problem med en gutt i prinsessekostyme..

Skrevet av Maren 10.11.2011
 STAKKARS BARN! De får vel alri lov til å ha egne meninger og ta egne valg, men skal bli tvingt til å gå med svarte klær med dødningshoder, er det rart folk blir terrorister sier jeg..!

Her tror jeg du misforstår Maren, det er nettopp egne meninger jeg mener hun bør ha. Men som foreldre tar vi de beste valgene vi kan for barna våre frem til de kan ta sine egne. Hva terrorisme har med klær å gjøre vet jeg ikke, og hadde satt stor pris på om du kunne forklart det, da det kunne spart mye penger i terrorbekjempelse.. :)

Wenche 10 November, 201

Kommer an på barnet etterhvert. Det gir selvtillitt å føle seg fin, og selvtillitt trenger barna. Hvis rosa er den fineste fargen hun vet når hun er 3,4,5 år, hva da? Har du hjerte til å stå imot?

Jeg føler ikke noe behov for å stå i mot noe som helst, jeg vil bare ikke være den som prakker det på henne..

Jeg håper dette var litt presiserende.

Movember - innsamling av penger og fokus på menns helse

Så hva er det?

I løpet av November måned hvert år oppfordrer Movember menn over hele verden til å la barten vokse med det målet å samle inn penger og sette fokus på menns helsespørsmål, og da spesielt prostatakreft.

Mannlige deltakere (Mo Brødre) bidrar til å endre mannehelsens ansikt utad ved å bli ekte vandrende, snakkende reklameplakater i novembers 30 dager, og øker bevisstheten gjennom sine handlinger og ved å fremme private og offentlige samtaler rundt ofte oversette temaer som berører menns helse.

Hvordan støtte?

Gå inn på http://mobro.co/hallgeir -> trykk på donèr. Fyll inn informasjon.

Dette er en viktig bevisstgjøring om man ser på fakta om prostatakreft i Norge:

- Gjennomsnittlig dør det daglig 3 menn av prostatakreft i Norge

- Prostatakreft er den vanligste kreftformen blant norske menn.

- I Norge får 4299 menn diagnosen i året. Det er et gjennomsnitt på 12 om dagen.

- 1 av 8 menn i Norge får prostatakreft

- 29804 menn i Norge lever med prostatakreft

- 1048 menn i Norge dør hvert år av prostatakreft.

Dersom du har bekymringen rundt sykdommen, har Kreftforeningen en hjelpelinje der teamet deres besvarer dine spørsmål. Ring 800 KREFT (800 57 338) eller besøk www.kreftforeningen.no for å finne ut mer om sykdommen.

Global handlingsplan

Movembers visjon er å ha en kontinuerlig innflytelse på menns helsetilstand. Derfor har Movember etablert Movember Global Action Plan, som arbeider for raskere resultater gjennom globale forskningssamarbeid om prostatakreft. Midler som blir samlet inn i Norge blir tildelt europeiske forskningsprosjekt som deltar i vår globale handlingsplan.

Movembers GAP-program har i dag to deler:

1. Årlig globalt prosjekt for forskningssamarbeid

Det overordnede målet i prosjektet for globalt forskningssamarbeid er å stimulere forskningsresultater gjennom samarbeid rundt de vitenskapelige spørsmålene som har prioritet det året. Vi tror at det å samle de beste forskerne fra hele verden til et samarbeid rundt nøkkelutfordringer vil fremskynde gjennombrudd som til sist vil gagne menn med prostatakreft. Videre tror vi at team-basert forskning, utført på tvers av grensene og med et tydelig felles mindset, kan frembringe innovasjon og kunnskapsdeling raskere enn forskning som først og fremst utføres på nasjonalt nivå.

Hvert år innkaller Movembers Globale Vitenskapelige Komité til et møte der man avgjør hvilket forskningsområde som vil få størst utbytte av det globale samarbeidet. Når det prioriterte området er godkjent av Movembers styre, samles verdens ledende kreftforskere og blir tildelt midler for å finne løsningene gjennom samarbeid.

2. Promoveo - en utvekslingsplattform for kunnskap om prostatakreft

Movember skal skape et globalt, online samfunn for prostatakreftforskere, klinikere og organisasjonen Promoveo. Det ligner LinkedIn, men er spesialtilpasset forskningsmiljøet innen prostatakreft, så Promoveomedlemmer kan dele ideer, få oversikt over ledige forskningsressurser i andre land, poste informasjon for å skape diskusjon og bygge nettverk med andre forskere på verdensbasis for å fremme resultater.

Promoveo stammer fra latin og betyr å bevege seg fremover, oppnå, avansere og bringe frem i lyset. Vårt mål er å skape et forum med fri flyt av informasjon om forskning på prostatakreft for å stimulere resultater. Forestill deg mulighetene som oppstår når for eksempel en nederlandsk kreftforsker har muligheten til å komme i kontakt med andre forskere innenfor samme felt i Norge, Canada, Storbritannia, USA og Brasil for å dele kunnskap og ressurser.

Klikk her {www.kreftforeningen.no} for å lese mer om menns helse-partneren i ditt land.

 

Ny look på bloggen

Da har bloggen fått nytt utseende.

Hva syns folk? Jeg regner med at mesteparten stiller seg revnende likegyldig, og det er helt ok. :)

Jeg bare liker å sitte å flikke på slikt.

Norske blogger Follow on Bloglovin