hits

fotball

Giggs kan være riktig mann for United

Da David Moyes tok over Manchester United etter over 26 år med Sir Alex Ferguson i managerstolen på Old Trafford, var det med forventninger om å fortsatt kjempe i toppen av Premier League. Kun 10 måneder etter at han satte seg på kontoret for første gang, fikk han i samme rom beskjed om at hans tid var omme. De resterende fire kampene av 2013/14-utgaven av Premier League vil ledes av klubblegenden Ryan Giggs. - av Tom fra Bet365

 

I mange år har Giggs blitt utpekt som en fremtidig Manchester United-manager, men få hadde trodd at han skulle få tilbudet om å lede klubben, selv midlertidig, mens han fortsatt spilte aktivt for klubben. 40-åringen er den spilleren med flest kamper for klubben i deres historie, og kjenner Manchester United bedre enn noen andre.

Giggs er Manchester United tvers igjennom, og etter en skuffende sesong der det ble klart at klubben ikke skal spille Champions League neste sesong for første gang på 19 år, kan det i utgangspunktet kun gå én vei – oppover.

Mange alternativer

Sannsynligheten for at Giggs tar over klubben permanent er liten, da styret ser på alternativer som Louis van Gaal, Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp. Alle tre nyter stor respekt i fotball-Europa og har en CV de kan være mer enn stolte av.

Men Giggs vet hva klubben handler om bedre enn alle de tre overnevnte managerne til sammen. Siden klubben har prestert såpass dårlig som de har gjort denne sesongen har de i teorien ingenting å tape, noe som kan komme til Giggs sin fordel.

Han spilte i 21 år under Ferguson, klubbens beste manager i historien, og har tatt alle trenerkursene han kan ta. Det eneste Giggs mangler er erfaring.

Respekten er stor

Ferguson har tidligere sagt at Giggs er en fremtidig manager siden han har den rette innstillingen og «ikke aksepterer noe tull». Det gjorde heller ikke Ferguson, og Giggs kunne ikke hatt en bedre manager å lære av enn skotten.

I garderoben nyter han også stor respekt blant spillerne. Han er en ledertype som har gjort alt han kan for å forlenge spillerkarrieren så lenge som mulig. Fra å være en hurtig og teknisk kantspiller er han nå mer en playmaker og ballfordeler sentralt på banen. Omstillingen hans viser at han har et smart fotballhode.

Respekten han har blant spillerne går heller ikke hus forbi, da «alle» hører på ham. Giggs var visstnok én av Moyes sine store «fiender» blant spillerne, da Moyes ikke klarte å få spillerne til å spille «The United Way» og at han var for defensiv i både tankegangen og uttalelser.

Giggs som manager for Manchester United på permanent basis fra høsten av er langt ifra en umulighet, selv om sannsynligheten som nevnt er liten. Han ville videreført Fergusons æra, og spilt fotball på måten United er kjent for – nemlig angrepsvillig, hurtig, effektivt og nådeløst. «The United Way».

Lave forventninger for neste sesong

Neste sesong for Manchester United handler kun om to ting; nemlig spille god fotball igjen og kvalifisere seg for Champions League. Få tippetips vil være at Manchester United kommer til å vinne ligaen i sesongen 2014/15, men med Ryan Giggs som manager ville de i de minste fått tilbake gløden som har manglet denne sesongen.

Husk at du kan holde deg oppdatert på nyheter og få tippetips på bet365 sine hjemmesider.

Norske blogger Follow on Bloglovin