hits

januar 2011

Pappa prøver seg med klær på ny

Da prøver vi dette greiene her igjen.

Jeg merker at jeg er skeptisk til hele konsepetet "klær" nå. Og "farger" er bare tull. Dvs. jeg kan tydeligvis se noen ting, men er også ganske dårlig til å se andre ting.

Her er dagens forsøk:

Nå trenger jeg din feedback..

Passer dette? Er det klær som står til hverandre (eller hva det nå heter) i såfall hvorfor/hvorfor ikke.. Og kan jeg få et terningkast? (jeg tenker at nå når jeg er ute i perm så skal jeg prøve å få lagt ut et antrekk i uka, så kan vi se om jeg får dette til etterhvert.)

Vondt i kroppen

På mandag var jeg på treningsstudioet jeg går på, og hadde årets første treningsøkt.

Jeg fortalte PT'en(PersonligTrener) min at jeg hadde begynt på Ketolyse-dietten, noe PT'en min ikke likte. Han mente at det ikke var en bra diett og vi diskuterte endel rundt det.

Jeg tror muligens han ville vise meg et poeng, så ha kjørte meg veldig veldig hardt på veldig HØY-INTENSITET. Når vi var halvveis i treningsøkten var jeg helt ferdig. Jeg kasta opp, og følte meg helt, fullstendig tom.

Jeg hadde ingenting å gi, jeg var fullstendig tom og helt utslitt, men jeg er ikke sånn at jeg gir opp, så jeg prøvde alt jeg kunne å fortsette. På kvelden når jeg lå i senga mi og hadde vondt fikk jeg en telefon av PT'en min. "Beklager for i dag" sa han. "Jeg var for hard, og påståelig, kan du tilgi meg?" Det var godt å få den telefonen, og jeg tilgav han selfølgelig.

Men de siste to dagene har vært vonde. Jeg klarer ikke gå orntlig, har problemer med å sove siden jeg våkner når jeg beveger på meg, men jeg er litt bedre i dag tror jeg.

EDITERT: Så tips til alle: har du nettopp begynt på en lavkarbo-diett - IKKE tren hardt med HØY-INTENSITET. Vent til kroppen har omstilt seg..

Trenger hjelp - diskusjon med damen

Jeg har diskutert litt meg Damen i dag, og trenger litt hjelp. Kan hende jeg er helt på viddene her, men likevel..

Here it goes:

Jeg har kledd på Hudyret i dag, (gjør det ofte altså) men i dag var vi uenige. Jeg mener at det jeg har tatt på henne er søtt, mens Damen mener det ikke er pent.

Hva syns dere? Gi tilbakemelding i kommentarfeltet.

Liten Ole Brum

Når jeg og Damen hadde badet lille (relativt) Hudyret i dag, så tok vi på den "nye" Ole Brum badekåpa vi har arvet.

Ville bare vise hvor søt den var:

Ikke mer tran nå..

Nå har vi bestemt oss for ikke å gi Hudyret mere tran.

Det gikk veldig bra i begynnelsen, men jeg tror det gikk opp for henne at tran skal smake vondt.. :)

Så vi skal begynne med d-vitamindråper, er det noen som har erfaring med det?

Ny lek

Lille Hudyret har begynt med en ny lek nå.. jeg syntes det er helt fantastisk!

Før hun ble født så var jeg inne på ThinkGeek og kjøpte en del ting, blandt annet en Mozart Magic Cube som sier:

Enter the Mozart Magic Cube which utilizes the ‘Mozart Effect’ - a popular theory which posits that listening to Mozart’s music may improve spatial–temporal tasks involving mental imagery and temporal ordering in infants. No, it won’t turn kids into baby Schrödingers, but trust us, it’s better than most of the toy noise makers out there in the world. 18th century musician’s wig is not included!

Video: Hudyret leker med Mozart Cube

Jeg viste henne et par ganger med hånden hennes hvordan ho kunne spille musikk, og så gikk det ganske fort, jeg syns ho er ei flink jente.

Lavkarbo vafler..

Jeg begynte på en ketolysekur nå som et nyttårsforsett. Må prøve å få av meg de kiloene jeg har lagt på meg gjennom svangerskapet +++.. :)

I dag hadde jeg lyst på noe godt, uten å gå ut av ketose, så jeg lagde Lavkarbo-vafler!

fant oppskrift her, men for å oppsummere:

3 dl rømme.. eller bland med fløte ca 10 karber

4 egg ca 2 karber

2 ts bakepulver

5-6 ts johannesbrødkjernemel.. fåes på helsekost, lite glass ca 60 kr 0

1 ts kardemomme... kan sløyfes seff 0

1 ss natreen... jeg brukte litt mer 1

50 gr smeltet smør

Svelles 20 min i kjøleskap

Vafler uten mel og uten sukker.. og de var ganske gode... :)

Likhet for loven - om du er hvit?

Ok, denne posten har ingenting med bloggen min å gjøre og er vel egentlig bare et spørsmål:

Bryr vi oss om Maria Amelie fordi hun ser ut som oss? Hvorfor får ikke alle saker like stor oppmerksomhet som denne? Er vi så enkle at når vi ser samme hudfarge som oss, skal ut av landet, så klikker det for oss?

Selv har jeg ingen standpunkt i saken, men har lurt litt på _hva_ som er så spesielt med akkurat denne saken.

Limer inn noe en kompis av meg skrev på facebook, som var veldig god lesning.

Jeg er ikke umenneskelig og kald, men...

by  Torstein Utne on Thursday, 13 January 2011 at 16:41

Jeg er helt sikkert hjerteløs, umenneskelig og generelt sett en dårlig person, men jeg undrer meg over hva det er som gjør en enkelt ulovlig innvandrer til noe såpass spesielt at hun i motsetning til alle andre ulovlige innvandrere skal være forskånet utsendelse? Kan det være at hun er en ung, pen, velartikulert, integrert hvit kvinne, og at man derfor identifiserer seg i større grad med henne en somaliske åttebarnsmødre? Kan det være at innvandringspolitikken og skjebnene til ulovliger innvandrere føles nærmere når man ser at det rammer noen som ligner på en selv?

Selvfølgelig spiller det en stor rolle at UDI overhodet ikke fungerer, og later til å først og fremst være en lekegrind for maktsyke juniorbyråkrater. Selv om jeg er uenig i dagens innvandringspolitikk mener jeg rent prinsipielt mener jeg at alle som har fått endelig avslag på søknaden sin faktisk skal uttransporteres, så fremt det lar seg gjøre. Uavhengig av hvem de er, eller hvor mye TV-tid de har fått. Også uavhengig av om det var dem selv, eller deres verger som søkte om oppholdstillatelse når de var mindreårige.

Jeg synes det er på høy tid å reformere norsk innvandringspolitikk. Men å bruke skjebner som Marie Amelie og mediemakten som brekkstang for å få enkeltvise unntak er neppe veien å gå, i min mening. Marie Amelie er på ingen måte noen skurk, men hun har faktisk valgt å oppholde seg her ulovlig, hun har nektet å oppgi hvor hun kommer fra, og hun må også ta konsekvensene av dette. Jeg har all forståelse for ønsket hennes, og ser samtidig også at UDIs Kafka-lignende saksbehandling både gjør unndragelse av utsendelse mulig, og retur etter så mange år problematisk.

Den virkelige menneskelige tragedie er at hundretusenvis av mennesker hvert år møter stengte dører når de kommer til Europa i jakten på et bedre liv. Mennesker som har forlatt det de har fordi de tror på en mulighet som ikke finnes. Kommer de til Norge blir de dobbelt straffet ved at saksbehandlingstiden trekkes ut i det uendelige, mens de kaster bort livet sitt i diverse mottak. Og når de blir sendt tilbake har de ingenting. UDI nekter dem ikke bare muligheten til opphold, men holder dem samtidig for narr og fratar dem muligheten til normal livsutfoldelse.

Samtidig som Marie Amelie sendes ut av landet, bør samtlige UDI-ansatte sies opp og sendes til NAV for omskolering og plass i jobbsøkerkøen.

Så kan man erstatte sulamitten med noe som fungerer

Farskapets urettferdige enkelhet

Nå skal det sies at jeg ikke har vært pappa spesielt lenge, og jeg vet ikke om jeg er spsiellt flink til å være det heller.

Men en ting har jeg merket meg som virkelig har forundret meg.Og det kan jo hende at jeg misforstår, og at folk bare sier ting til meg for å trøste eller for å være snille, men..

Hvor såre enkelt det er å bli sett på som en flink pappa.

Min erfaring er at hvis man som far gidder/orker/tør/prøver på noe som er over minste absolutte krav, det vil si ikke sparke ungen med vilje og å holde den en gang i blandt for syns skyld, så får man skryt. Som far virker det jo som om man kun trenger å vise bittelitt interesse for babyen sin, så er man jo super-pappa! Jeg mener ikke å tråkke på noen sine tær her ved å si at om man ikke er interessert i sitt eget barn så er det noe galt med en, jeg vet at også far kan rammes av fødselsdepresjoner, men det skal ikke så mye til om man tør å prøve litt også..

Jeg leste på et forum om en far som ikke fikk en connection med barnet sitt, det hørtes veldig kjipt ut, men når jeg leste videre så forstod jeg litt mer, dama hans lot han aldri få være aleine med barnet. Når han skulle ha pappaperm, sykemeldte hun seg, og var hjemme for å "sørge for at han ikke gjorde noe galt". Da blir ting veldig feil.

Jeg har en kjempeflott Dame, som lar meg være meg sammen med Hudyret vårt (naturligvis, mener nå jeg) og som (tilsynelatende i allefall) stoler 110% på meg.

Jeg har lest. Mye. Jeg vet ikke om det gjør meg til en bedre far, men jeg kjenner i allefall at det å vite hva ting heter. Google er min beste venn, jeg spør google om alt, og etter å ha vært internetbruker i 10 år +++ så mener jeg selv i alle fall at jeg er noenlunde god på kildekritikk og det å finne relevant informasjon.

Det var vel oppsummert enkelheten, så kommer urettferdigheten. Hva skal til for å bli sett på som en flink mor?

Internett og små barn - Erik Conradi

Å være pappa innebærer en rekke bekymringer. Og disse vil bare bli større og større for hvert år som går fram til barna blir gamle nok til å ta vare på seg selv. Om jeg skulle liste opp alle bekyringene mine her, ville jeg bare bli dypt deprimert, så jeg tar heller for meg et nært forestående dillemma. Barn og internett.

Min datter på fem og et halvt år begynner å fatte interesse for data og internett. Pr. dags dato er det stort sett barnesidene til sol.no og NRKs Superia som gjelder, men til høsten begynner hun på skolen og da er ikke veien lang før hun havner på Facebook, diverse chattesider ogvil ha sin egen MSN-konto. Og derifra er ikke veien lang til slibrige menn som utgir seg for å være på min datters alder.

Hvordan angriper man så dette. Som godt over middels kompetent datakyndig tar det med to hikk og en Cola Zero å sperre nettet hjemme for alle andre sider enn det jeg tillater, samt logge all aktivitet inn og ut av nettet, ned til minste tastetrykk. Men er dette riktig måte å gå frem på? Jeg mener det er ingentingi denne verden som er mer spennende enn forbuden frukt. Om jeg sprerrer en chatteside kan man banne på at det første hun vil gjøre er å dra til en venn å finne ut hva dette EGENTLIG er og da har far mistet kontrollen. Det samme gjelder om jeg velger å overvåke henne. Enten må jeg drive hemmelig overvåkning eller så må jeg si ifra at hun faktisk blir overvåket. Jeg er prinsippielt mot hemmelig overvåkning da det kun er med på å bryte ned et tillitsforhold og om jeg forteller henne at hun overvåkes kan jeg like gjerne sperre sidene ute.

Så langt er mitt beste forslag å lære henen god nettikette og to dos and not to dos. Fortelle henne at nettet er fullt av slasker som er eksprter på å være slemme med barn osv. Men jeg vil heller ikke skremme henne, for internett er som kjent fremtiden og et svært nyttig verktøy i hverdagen.

So.. What to do?

Soving - flaks - Sauen

Jeg har flaks!

Det finnes utallige tips på nettet om hvordan man kan få barnet ditt til å sove

Søvnrådene du ikke skal høre på

6 magiske leggetriks

Barn trenger faste søvnrutiner

Sjekk om barnet sover nok

Barns søvn – hvor lite og hvor mye?

Barn og søvn

Barnets søvn

I følge søvneskpert Karin Naphaug  kan man bruke dette som veiledning når de lurer på hvor mye søvn barn trenger.

0-3 mnd:

1-3 timer mellom hvert måltid(inkl. natt) noen sover hele natten.

3-6 mnd:

3-4 ganger pr.dag, kan også være mye våken og sove hele natten.

6-12 mnd:

1-3 timer x 2 dgl., 10-12 timer om natten obs. sen ettermiddagslur!

1-2,5 år

1-3 timer i løpet av dagen, 11-12 timer om natten.

2,5-3år :

Hvile/kosestund midt på dagen, helst ikke etter kl. 13(13.30), 11-12 t. om natten.

Fra barnet er 6mnd-3år legges barnet senest kl.19 .

3-6 år:

Evt. hvilestund på dagtid, 10-12 t. om natten. Bør legges mellom kl.19-20 etter alder.

6-9 år :

Noen barn føler behov for å hvile seg av og til 9-12 timer om natten. Bør legges mellom kl.19.30-20 etter alder.

9-12 år:

Bør legges mellom kl.20-21.30 etter alder og behov.

Barns søvnbehov kan variere. Fra 6-års alder begynner søvnstadiene å ligne de voksnes, mer dyp og rolig søvn.

Mellom 6-9år er den perioden i livet hvor mennesket har lengst sammenhengende søvn.

Barn liker rutiner dvs. fast leggerituale, fast leggetid og stå opp til fast tid. Husk at overtrette barn sover dårligere og kortere. Legg barnet når det viser tegn til trøtthet

Og hvis denne natten går som jeg håper, så har hun sovet over 12 timer 4 netter på rad. Men vi får jo se da.. det er jo veldig lov å håpe. :)

Legger med et bilde av sauen.. det er den mest interessante tingen i hele verden (utenom meg og Damen), og Hudyret kan ligge å snakke til den i timesvis.

Oppdateringer i desember - jul og sånn

Det har vært labert med oppdateringer fra meg i det siste, ikke for det at det ikke har skjedd mye, men fordi det har skjedd veldig mye.

Jeg har hatt oppkjøring før jul på jobben, og ting har visst blitt litt mye, slik at jeg ikke har hatt tid eller krefter til å blogge så mye.

Akkurat nå holder jeg på å skrive 4 bloggposter, (skriver om "baby-knytting", Farskapets urettferdige enkelhet og Søvnmønster)  men jeg var så lur/dum at jeg begynte å lese Game of Thrones i jula, og det hjalp jo ikke spesielt mye. :)

Vi var i Telemark hos mine foreldre i jula, og brukte vel ca 7 timer på kjøreturen, og Hudyret var veldig snill i bilen på veien over. Ho sov generelt hele turen, og våkna 1 gang for å få mat, så var det rett å sove igjen. Hudyret er blitt veldig bortskjemt syns jeg og ho fikk masse masse julegaver. (mer enn meg.. :-P)

Og de 3 siste nettene har Hudyret sovet i over 12 timer om natten.. så jeg er veldig stolt av henne også.. Men ho er ikke så flink til å reise på besøk enda, både hos en kompis på nyttårsaften, og i dag når jeg var hos ei venninne for å lære baby-knytting eller hva det heter, ho liker ikke så godt når ting ikke er helt som ho er vant til.

...så det kommer oppdateringer snart, men det tar muligens litt tid.. :) (21 arbeidsdager til jeg går ut i pappa-perm..)

[simage=5376,max,n,center,][simage=5380,max,n,center,][simage=5383,max,n,center,]

Norske blogger Follow on Bloglovin