hits

januar 2013

Årets pappablogg 2012: Pappas Blogg

Champions!!

Jeg vil gjerne takke alle som har semt på meg!

Takk til de som nominerte meg, aner ikke hvem du er, men takk uansett.

Takk til Foreldremanualen som arrangerer disse konkurransene.

Jeg vil også gjerne trekke frem Pappahjerte siden det var veldig gjevnt, og på grunn av han ble det veldig spennede mot slutten.. :)

Sender også en tanke til Superpapsen som ikke fikk være med, siden han har lagt blogge-tastaturet på hylla.

 

Premier:

Vinneren i kategorien Årets pappablogg vil få en morgenkåpe fra Babazar til en verdi av kr 920,- og et abonnement på magasinet Far og Barn.

Linker til de nominerte:

Ektepar – Håvard Tvedten – Pappahjerte – Alenepappa – Pappas blogg

 

Hjelp! Årets pappablogg 2012!

Hei alle sammen, nå skiller det kun 50 stemmer på meg og førsteplassen i kåringen av årets pappablogg 2012. Så alle stemmer teller nå, inkludert de fra dine venner og kjente. Så hvis du ikke har stemt, gå inn her: http://poll.pollcode.com/yy6b3o -> stem på meg (pappas blogg) og del med andre.

Takk til alle som har stemt på meg.. Det så jo ut som slaget var tapt allerede når jeg fikk vite om dette, men det er mange som har slengt på en stemme så det setter jeg pris på.. :-D

Tusen Takk nok en gang!

Kan jeg bare leke litt med denne?

Barn kan ha en veldig god ide om hva det er de vil, og hva de har lov til og ikke. Ofte merker jeg når jenta mi har planlagt å gjøre noe hun vet hun ikke har lov til, og noen ganger så klarer hun til en viss grad å lure meg. Jeg synes som oftest det er veldig kjekt å se hvilke ting det er hun pønsker ut, men jeg blir ofte overrasket over hvordan hun går inn for å lure meg. Dette skjedde i dag:

"Du pappa.. kan jeg tegne litt" sa jentungen fra kjøkkenbordet.

"Jada, bare tegne du jenta mi.." sa jeg.

Så ble det veldig stille ei god stund. Og det er jo alltid litt skummelt, så da måtte jeg jo bort og se, og her ser dere resultatet:

På hvilken måter lurer barna deres dere?

 

 

 

Årets pappablogg?!

Jeg er visst blitt nominert til årets pappablogg, men ingen har gitt meg beskjed om det.. :-/

Men jeg er i allefall nominert, noe som er litt kult. :) Så var det hvorvidt jeg vinner eller ikke..

Jeg må jo si at jeg synes det er kult at de endelig har en egen kategori for oss pappabloggere, når jeg startet opp var det helt uaktuelt.

Så hvordan stemme på meg? gå hit: Poll -> stem på "Pappas blogg"

 

Kåringen arrangeres av http://www.foreldremanualen.no

Finalister

Her er finalistene i Mammablogg Awards 2012 – kåringen av Norges beste foreldreblogger. Du kan stemme på dine favoritter til og med 29. januar. Alle de nominerte kan ha nominasjons-banneren på siden sin og linke til avstemmingen om de ønsker.

Det stemmer, jeg er nominer til årets pappablogg på Mammablogg Awards 2012.. :)

På ski med farmor!

Vi var en tur i Telemark i romjula og vi fikk gått på ski for første gang!

Jentungen synes det var litt skummelt og veldig gøy. Farmor var flink til å hjelpe til også.

Når var første gang dere gikk på ski med barna?

 

 

 

 

 

Lage Sushi hjemme

Jeg tenkte jeg skulle lage sushi igjen til helga, det som er det viktigste med å lage sushi hjemme er risen. Og for å sørge for at den blir perfekt er det viktig å ta seg god tid med den.

Risen er hele hemmeligheten med sushi. Eddikblandingen gir sushien din egen vri, så basert på denne oppskriften kan du justere mengden sukker og salt etter din smak.

Jeg har funnet mange gode oppskrifter på Godfisk.no.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Nigiri.html 420 380]

Framgangsmåte

 • Skyll ris i kaldt vann til vannet blir klart.
 • La risen ligge 20 minutter i kaldt vann.
 • Ha like mye vann som ris i en kasserolle med lokk, kok opp og la det koke godt i ca. 3-4 minutter.
 • Trekk kasserollen til side og skru platen ned til laveste trinn. La risen trekke på svak varme til alt vannet er borte, ca. 15 minutter.
 • La risen avkjøles i et fat med høye kanter.
 • Rør sammen riseddik, sukker og salt til alt er oppløst. Sushiedikken skal etter japansk tradisjon være lett syrlig. Vil du ha den søtere så kan du justerer dette etter egen smak
 • Hell litt av sushieddiken over risen og vend forsiktig inn. Risen skal være klebrig og ikke bløt. Det er derfor viktig at du justere mengden og ikke har i alt på en gang.
 • Dekk risen med et fuktig kjøkkenhåndkle slik at den beholder fuktigheten.

[box type="info"]8 dl  sushiris

0,5 dl  riseddik

1,5 ss  sukker

1 ts  salt[/box]

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Maki.html 420 380]

Enkelt å lage selv, sosialt sammen med andre og sunnere enn det meste. Det er ikke rart nordmenn har kastet seg over sushifatet med liv, matlyst og spisepinner.

Det begynte med en sushirestaurant i Oslo for hele 25 år siden, og nå åpner om lag 15 nye sushirestauranter hvert eneste år. Den mest opplagte forklaringen på sushiens suksess i Norge, er selvsagt den unike smakskombinasjonen av det salte, det sterke og fiskens mildhet. Sushi er imidlertid mer enn god mat: Det er også sunt, sosialt – og enkelt:

 • Sushi er enkel og sosial mat å lage hjemme, alene eller sammen med andre. Arranger sushiverksted for venner eller kolleger! Nordmenn vil gjerne lage sushi hjemme, så du kjenner garantert mange som vil bli med. Lær deg sushispråket på forhånd, så har dere mye å snakke om.
 • Sushi er sunn mat, der fisken og grønnsakene gir deg proteinene, vitaminene og mineralene du trenger – og selvfølgelig en god dose av de sunne omega 3-fettsyrene.
 • Sushi passer på menyen til flere måltider, enten det er en romantisk middag for to eller en festlig lunsj for ti.

[iframe http://www.pappasblogg.no/embed/Sashimi.html 420 380]

Da forstår vi hvorfor det nå leveres mer sushi enn pizza på dørene til sultne franskmenn i Paris.

Livet i et I-land - respons til Marte Krogh

Han har et kjøleskap vi andre bare kan drømme om, og mer hjelp fra staten enn de fleste. Men frokost, lunj, middag og kvelds, det spiser Hallgeir alene. Med glede.

 

Før frokost - godt å spise mens man lager frokost

Kan vi spise denne? Jeg synes den er ser så god ut? Jeg har bakt den selv!

 Sexylubben og overvektige Hallgeir (30) holder opp en stor hamburger. Det er om morgenen han begynner å spise. Når klokka er fem og verden er stille, da ligger maten allerede i kjelen sin på kjøkkenet og freser, mens Hallgeir sitter med en god kaffe og småspiser kaker. Jeg spiser med en stor gaffel, da blir det litt lettere, sier Hallgeir og smiler, før han legger oppi litt mer smør i pannen.

 

Frokost

Han har alltid vært opptatt av mat og kaker, og da en senebetennelse satte en stopper for spisingen og Hallgeir måtte ta en fem år lang pause fra matlagingen, da var veien kort til å bli sittende i sofaen og bare spise. Kjøtt, grønnsaker, karbohydrater og snacks. Det har alltid vært en viktig del av hvem Hallgeir er, så da hun ble sulten la han ikke skjul på at han ønsket seg mer mat.

Da jeg var på Ultra og fikk beskjed om at de hadde mer mat, begynte jeg å gråte av glede. Jeg løp ut fra butikken mens jeg ringte til kona. «Det er mer mat! Det er mer mat!» ropte jeg, mens tårene rant.

FLØRT MED KONG HAAKON. Det var en historie med Kong Haakon Konfekt som førte han inn i butikken som 1-åring, og siden ble han værende der. Alltid småspising og matlaging, alltid med de feteste burgerene, snacksene og biffene. Han var, og er fortsatt, en storspiser, men trives best med å småspise hele tiden.

 

Spiser ikke nok

OPPFORDRER AFRIKANERE TIL Å SPISE MER. Hallgeir bestemte seg for å prøve å ikke ta seg nær av alle kommentarene, og flyttet fokus over på den voksende magen og det fine kjøkkenet. Han elsket å spise. Folk orker sikkert ikke å høre om det, men jeg synes virkelig alt er så greit når jeg spiser. Jeg synes det er en herlig tid og jeg elsket å spise masse og vise frem magen. Afrikanere spiser jo ikke så mye! Jeg bare koste meg og mesket meg med gjærbakst over alt. Jeg ser ofte alt for mange afrikanere som gir opp når de ikke har mat, har de ikke United Bakeries da? 

Han synes han ser altfor mange afrikanere som ikke spiser nok. Det tror jeg ikke er sunt. Kroppen har enda mer behov for mat når man er sulten og underernært. Man må bare ta seg sammen.  Hva tenker du om at du vokser opp i et samfunn hvor det er så viktig å være spise og ta til seg næring? Det er vanskelig å håndtere for mange fattige? Jeg vil at ha en usunn livsstil, og da må vi gå foran som gode eksempler. Det er kjempeviktig å skeie ut også, veldig viktig.  Det viktigste vi kan gjøre er vel å ha ubegrenset med mat, snacks og penger til langt oppover ørene. Og så er det viktig å ikke ha grensesetting.

 

Mer fornøyd med kroppen sin nå

Da jeg hadde spist kontinuerlig i to-tre måneder, hadde jeg gått opp 120 kilo. Og jeg hadde til og med personlig kokk to ganger i uken! Kan du tenke deg? 120 kilo! Da sluttet jeg å veie meg. Men jeg syntes det var en deilig periode. Jeg tror mange har et anstrengt forhold til mat. Man skal jo liksom spise, ikke sant, du vet jo hvordan det er. Men jeg er faktisk mer

fornøyd med kroppen min nå enn tidligere.

 

Brunsj - liten snacks mellom frokost og lunsj

Du spiste mye under middagen? Ja, jeg trener mye på å spise. Vi elsker mat og å kose oss, og det er viktig for meg å trene på spisingen. Og det livet vi lever, det er mange middager med mye god mat og vin, da må man være litt flink i hverdagen. Og det krever mye å se resultater. Før holdt det å spise seks-syv ganger i uken, men det er ikke nok nå. Etter fylte 25 holder ikke det for å se resultater, altså. Liker du å spise? Ja. Jeg synes det er helt jævlig deilig.  Kona mi spør meg om jeg ikke er mett etter middag, men nei! Jeg er ikke det. Men jeg har innsett at jeg bare må gjøre det.

 

ET PRIVILEGERT LIV.  Noen vil kanskje reagere på at du har en personlig kokk til å hjelpe deg når du er hjemme?

 

Aft-Brønsj - passer best mellom brunsj og lunsj

Kanskje det. Mange av vennene mine har ikke hjelp, eller, de har selvfølgelig ubegrenset mat og penger, men ikke personlige kokker.

Kokken er kanskje mye borte? Nei, han har normal arbeidstid og er mye hjemme hos meg. Han kan jo jobbe hvor som helst bare han har komfyr og ingredienser. Jeg ser ham veldig mye.

Du lever et privilegert liv? Nei, jeg føler meg ikke veldig privilegert og tror de fleste egentlig har det som dette.  

 

innlegget er et svar på Livet på solsiden på mamma.no

Tur i butikken

Jeg og Kathla har hatt endel turer i butikken uten vognen hennes.

Dette har bydd på endel utfordringer. I tillegg til å "stikke av" når hun vil, så går hun på noen fantastiske ekspedisjoner hvor hun skaffer en hel del varer vi ikke nødvendigvis trenger. :)

Men det værste er helt klart når hun bestemmer seg for å slutte å gå og bare legger seg ned på gulvet..

Hvordan takler dere butikkturer sammen?

 

 

Bare for å understreke det, så har vi det veldig kjekt også altså :)

Hjemmelaget Sushi

Jeg og Kathla lagde hjemmelaget Sushi. Det var braksuksess, jeg er så glad for vi gav henne spennende mat helt fra hun var veldig liten.

Vi lagde litt Maki, et par Nigri og litt Sashimi.

 • Bruk sushiris og ikke vanlig ris.
 • Skyll og vask risen mange ganger i kaldt vann. La risen renne av i en sil.
 • Ha ris og vann i en gryte og kok godt under lokk i 3-4 minutter. Ta risen av platen og skru ned varmen.
 • Sett risen tilbake og la den trekke ved svak varme 15 minutter. Ta gryten vekk fra varmen og la risen stå under lokk i 15 minutter til. Dersom anvisning er beskrevet på pakken følges den.
 • Ha risen over i en bolle. Bland sammen eddik, salt og sukker og rør til alt er oppløst.
 • Hell noe av blandingen over risen og vend eddiken forsiktig inn i all risen. Pass på at risen ikke blir for fuktig.
 • Avkjøl risen før bruk. Risen skal ha romtemperatur når sushirullene skal lages. Ferdig blandet sushieddik kan du også kjøpe ferdig.

Hjemmelaget Sushi

Norske blogger Follow on Bloglovin