hits

februar 2012

Johnny Depp: Å bli pappa gav meg et nytt perspektiv

Av Fred Johan Ødegård, redaktør for  pappamagasinet FAR OG BARN og nettportalen  www.farogbarn.no

På 90-tallet var sene kvelder og ville fester hverdagen for Hollywood-skuespilleren Johnny Depp, men så skjedde noe som endret livet hans.

Da eldstedatteren Lily-Rose ble født for 12 år siden, droppet han partylivet over natten, i følge Daily Star.

Nå har han to døtre, henholdsvis 12 og 9 år gamle, og de er det aller viktigste i livet hans.

- Det var det å få barn som vekket meg. Å bli forelsket, til de grader, i disse små englene. Som ikke ba om få å komme til denne verden. Men som kom likevel.

- Det var bare så stort for meg. Det var som et slør som ble fjernet, og det ga meg noe for første gang i livet. Klarhet

Fedre i olje og finans velger mest tid med barna

Av Fred Johan Ødegård, redaktør for  pappamagasinet FAR OG BARN og nettportalen  www.farogbarn.no

81 prosent av fedrene i næringene olje- og gassutvinning og finansierings- og forsikringsvirksomhet mottok foreldrepenger, viser tall fra NAV.

Foto: Øyvind Hagen / Statoil

57 377 menn ble fedre i 2009. Av disse mottok 66 prosent foreldrepenger. Fordelt på næring viser det seg at nærmere 70 prosent av fedrene i de største næringene industri, bygge- og anleggsvirksomhet og varehandel mottok foreldrepenger. Fedre med foreldrepenger mottok i snitt denne ytelsen i 46 dager.

Av menn som ble fedre i 1. halvår 2009, og som mottok foreldrepenger, tok 88 prosent ut 30 dager eller mer. Fedrekvoten i denne perioden var 30 dager.

Av menn som ble fedre i 2. halvår 2009, og som mottok foreldrepenger, tok 77 prosent ut 50 dager eller mer. Fedrekvoten i denne perioden var 50 dager.

International Day of the Nacho - av Frank Herfjord

"FRANKS SLOW FOOD"

Superbowl er jo ikke det helt store i Norge, men mattradisjoner kan man ikke få for mange av. Kanskje kan vi adoptere det til den norske cupfinalen? Hvis ikke har vi jo alltids "the international day of the nacho"!  I helgen var det Superbowl i USA. Hvert år settes det til live massive mengder guacamole i denne anledningen, og man skal være ute i god tid for å ha sjans til å oppdrive guacamole til denne helgen.

[frame align="left"]

 [/frame]

 

[quote]Handleliste:

500g tomater

1 rød chili

2 løk

3 vårløk

1 chili

2 avokado

1 sitron

1 grønn paprika

1pk karbonadeig

ca 100g kraftig fast ost: gruyere, comte, cheddar, parmesan etc

ca 200g "vanlig" fast ost, eks Jarlsberg

1pk "stor" tortillachips (Coop Xtra)

1 boks brune bønner

1 boks Passata aller Polpa di pomodoro eller andre tomater

jalapenos

Spisskummen

Chilipulver[/quote]

[divider2]

"Re-fried beans"

Dette er standard tilbehør til mye tex-mex mat. Er også godt som vegetarrett sammen med noen skiver tomat og avokado på en tortilla.

[frame align="left"]  [/frame]1/2 løk hakkes og surres i litt olje til den blir blank. Spar en ts eller to av den hakkede løken.

Tilsett ca 1/2 hakket rød chili og to pressede hvitløkfedd pluss ca 2ts malt spisskumm. Stek i et par minutter før du tilsetter 1 hakket tomat og 1 boks brune bønner inkludert laken bønnene ligger i. La det småkoke uten lokk i ca en halvtime, til nesten all væsken har fordampet.Rør av og til så det ikke svir i bunnen. Mos med en gaffel og smak til med salt og pepper.

"Frisk guacamole"

Press ca 2ts sitronsaft i en bolle.

Del en avokado i biter og mos den godt i sitronsaften med en gaffel. Sitronen vil gjøre at den ikke blir brun.

Hakk de to teskjeene med løk du sparte på fra bønneretten så fint at det nesten blir mos, og bland inn. Gjør det samme med en kvart paprika. Fjern innmaten fra en tomat og hakk den litt grovere enn de andre ingrediensene før den blandes inn.

Smak til med ca en halv ts salt, 15 dråper tabasco, litt finhakket koriander og eventuelt mer sitronsaft.

"big game nachos" STOOOR porsjon, nok til ca 6 personer

hakk en løk og stek sammen med en pakke karbonadedeig til kjøttet er brunet. Tilsett 1/2 hakket grønn paprika, to pressede hvitløkfedd, 2ts spisskum og 2ts chilipulver. La det steke et par minutter før du tilsetter en boks passata. Dersom du bare har hakkede eller hele tomater på boks må du gi dem en omgang i blenderen først. La det småkoke i pannen i ca en halvtime, til mesteparten av væsken har fordampet før du tilsetter re-fried beans. Smak til med salt og pepper.

[frame align="left"] [/frame]Legg et lag tortillachips i langpanne, fordel kjøtt- og bønneblandingen over. Du kan sprinkle det tilfeldig, men best resultat får du om du tar en liten skje på hver chips. Fordel en liten bit hakket tomat, jalapeno og vårløk på hver bit (eller strø det over...). Fordel et tynt lag med gruyere over det hele før du legger over et nytt lag med tortillachips over. Det blir best om du lager en liten "sandwich" av hver enkelt tortilla. Ha på et nytt lag med tomat, jalapeno og vårløk før du avslutter med å strø over hvit ost. Det blir til sammen "nesten" nok til to hele langpanner. Sett i ovnen på 225 grader i ca 12 minutter, til osten er smeltet.

Strø over litt hakket koriander og server med guacamole, rømme og salsa (den får du på glass, jeg gadd ikke lage det denne gangen...

DRIKKE:

Dette blir for sterkt til vin. Det beste er lyst øl, gjerne sommerøl. Om du er av typen som på død og liva skal drive og putte lime oppi ølen din er dette den ene gangen det er greit.

Norske blogger Follow on Bloglovin