hits

februar 2013

Snow White vs Skeleton Princess

Jeg har prøvd å gi jenta mi en oppdragelse som er så kjønnsnøytral som mulig   ..nei, stryk det. Jeg vil ikke at jenta mi skal være kjønnsnøytral, jeg vil at hun ikke skal føle seg tvunget til noe som helst grunnet kjønn. Jeg vil at hun skal kunne være nøyaktig den hun ønsker å være, uansett om det måtte være klær, interesser, livssttilsvalg eller yrkesvalg.

Derfor har jeg og jentungen sin mamma prøvd å ikke overlesse henne med rosa klær fra hun ble født, vi har prøvd å kjøpe både "jenteleker" og "gutteleker" til henne. Og vi prøver generelt å gi henne de fasilitetene som trengs for å være et selvstendig vesen.

Når hun nå skulle kle seg ut til et karnival hadde vi følgende diskusjon:

P: hva vil du kle deg ut som?

J: Jeg vil være prinsesse!! Napunsel vil jeg være!

P: Jaha, vet du om alle tingene du kan være på karnival?

J: Nei, hva da?

P: Du kan være spøkelse, eller skjellett, eller pirat, eller Hobbit, eller dverg, eller ridder

J: Jeg vil være skjellettprinsesse!!

P: Javel, hvordan ser en skjellettprinsesse ut da?

J: Jeg kan vise deg!

J: Nei, jeg vil være Nøvit!!

Skjellettprinsesse vs Snøhvit

Så da stod valget egentlig kun mellom Skjellettprinsess og Snøhvit. Rapunsel var frosset ut av det gode selskap og fikk gå å finne på noe annet.

Det eneste jeg tenker på er hvorvidt noe som ikke er prinsesse kommer til å være aktuelt, og hva som gjør at det kun er prinsesser som er aktuelle i det hele tatt?

Er det slik med alle jenter og var vårt forsøk om å ikke prakke rosa og prinsesser på henne helt botkastet? Hvilke erfaringer har dere?

 

IKEA og "stor-jente-seng"

Vi var en tur innom IKEA og fikk kjøpt en "stor-jente-seng"

Ho er så stolt av å ha blitt stor jente nå og vi har det veldig kjekt med en seng man kan gå inn og utav selv.

Nå skal det nevnes at det gjør det veldig mye lettere å komme luskende tidlig om morgenen eller til og med på natten.. :)

Se her da!

 

Noen syntes det var veldig spennende på IKEA, kjøttboller og saft falt absolutt i smak.  Prøveligge alle sengene ville noen også.

Kjøttbullar?

 

Veldig viktig å passe på at senga er riktig oppredd.

Nei, pappa. Jeg kan ikke legge meg nå. Jeg må reie opp senge først.

httpv://www.youtube.com/watch?v=70a-8oW8W2Y

Turn med jentungen

Vi har begynt på turn med jentungen.  Vi hopper, balanserer og danser og gjør endel forskjellige øvelser.

Timen består av sang, bevegelse til musikk, lek og hinderløyper tilpasset barnets utvikling.

Stavanger turnforening er også veldig flinke til å involvere oss foreldre også. Det er så stilig å se hvordan hun utvikler seg fra gang til gang.

Har noen av dere prøvd turn eller lignende med deres barn?

 

Balanse på bom

 

UNITED!

Jeg er Manchester United supporter.

Og jeg har vært det lenge. Faktisk siden 1988. Jeg var 6 år gammel og nabogutten var 9. Han likte Liverpool og sa at jeg og måtte ha et lag. Jeg tenkte jeg måtte spesifisere det før vi går videre for det er ikke lov å like gode fotball lag lengre. Alle som liker Manchester United for eksempel, de er gloryhunters og medgangs-rotter.. Det er i alle fall inntrykket jeg har fått når jeg snakker med folk om fotball.

Som 6 åring var det vanskelig å uttale navnene på de mange engelske lagene, men Man United, det kunne jeg jo si. :)

Jeg prøver å videreformidle min glede for fotball til jentungen min, noe som begynner å gå seg til. :) Dog ho er ikke såååå interessert i å se på kampene enda, men ho synes det er kjekt å heie litt sammen med pappa.

httpv://www.youtube.com/watch?v=bETbHPTyfug&hd=1

Men selv om ho ikke synes det er helt midt i blinken å se kamp, så kan ho godt finne på å krype opp på fanget til pappa og si: "det e United, pappa. Eg like United!"

 

  

Jeg gleder meg veldig til ho blir litt større og kan bli med meg til Manchester på kamp. Få lov til å ta ho med over der og dele stemningen og opplevelsene med henne.

Men det får vel vente et par år. :)

Norske blogger Follow on Bloglovin