hits

mars 2013

Læring via teknologi?

Jeg er en nørd. Og jeg er stolt av det.

Jeg liker teknologi og mener at teknologi er med på å gjøre oss bedre som mennesker, om vi lar teknologien gjøre oss bedre.

Jeg lærte meg engelsk når jeg var 6-7 år gammel ved å spille data, Jeg hadde en Tiki 100 som jeg spilte Castle Adventure og Snake på. Castle Adventure var et tekstbasert rollespill hvor man måtte skrive inn hva man ville gjøre. Spillet var veldig avansert som dere kan se under her:

Castle Adventure

 

Etter det fikk jeg meg en PC og fikk et spill jeg spillte sykt mye, og det var i dette jeg virkelig begynte å lære meg engelsk.

Sid Meier's Civilization

Sid Meier's Civilization

 

Jeg prøver jo selvfølgelig å gi min datter den samme gleden av teknologi som jeg vokste opp med, den største forskjellen er at nå er det så mye mer teknologi å ta av. :)

Fra hun var helt liten så var hun meget interessert i alt av trykketing og mobiltelefoner og alt sånn. Når hun etterhvert fikk tilgang på en iPad så ble det fart i sakene.

Det er så mange kule apps for læring for barn, og en av de tingene som er kulest er at jentungen virkelig synes det er kult å lære nye ting.

httpv://www.youtube.com/watch?v=i30RfSk2BN0

Alle de forskjellige App'ene som finnes er helt fantastisk. Utvalget er så sykt stort, med både læring av bokstaver, tall og språk generelt.

Hun er jo 2 og et halvt nå, og jeg er kjempestolt av de tingene hun får til. Jeg tenker det er viktig at jeg legger ting til rette for at hun skal få lære så mye som mulig (så lenge hun synes det er kjekt mener jeg)

Men jeg hører jo også folk som sier at teknologien "ødelegger" barna våre, at den gjør at de lærer saktere, eller "feil" ting, eller "De gjør jo ingenting lengre, de bare sitter med nesa nedi ipaden/DS'en/sett-inn-det-som-passer". Her må jeg bare si meg helt uenig, men jeg er også kanskje blind på det øyet siden jeg kun tenker på de fantastiske sidene ved teknologien. Men en iPad er på en måte som en teknologisk-bok (om man lar den være det) samt så uendelig mye mer. Og finnes det foreldre som ville sagt "nei, jeg får ikke ungen til å se på TV, han bare sitter og leser.. bare leser og leser, ikke mulig å få kontakt"

Om man lar barna få muligheten til å lære via teknologi så gjør man barnet den største tjenesten man kan gi dem.

Hva synes dere?

Norske blogger Follow on Bloglovin