hits

april 2014

Om å få være superhelt

Damen er et oppegående selvstendig menneske som klarer det meste selv, med mindre det kommer en edderkopp eller feilmelding på pcen vel å merke. Men når en av barna skal ta sprøyter, da faller damen helt fra hverandre. Så da mikrosvinet skulle ta vaksine denne uken, så hår jeg fra jobb og blir med på helsestasjonen. Jeg tar med meg mikrosvinet inn og holder henne mens helsesøster setter sprøyter. Damen står og gjemmer seg på gangen. Jepp, gjemmer seg. Damen innrømmer glatt at dersom hun måtte gått alene, så kanskje det ikke hadde blitt noen vaksine på barna i det hele tatt.

Og det til tross for at hun er veldig tilhenger av vaksinering, hun håndterer det bare ikke. Jeg elsker å ha en foreldre ting jeg gjør best. Noe jeg tar ansvar for, ellers blir det ikke gjort. Da er jeg litt superhelt som redder dagen.

Ellers må jeg poengtere; vaksinèr barna deres.

Vaksiner er et gode, det er ingen fiende.

Vi har et felles ansvar her folkens.

Vaksiner!

*takk til Tjomlid for fakta om vaksiner

Om å smi mens jernet er varmt

Helt fra minisvinet vårt var baby har vi lest for henne. Mens hun enda var nyfødt leste damen flere Harry Potter bøker for henne, når hun ble litt større leste jeg babybøker for henne. Dette ble min jobb da damen kan få elveblest bare av å tenke på babybøker. Siden har hun blitt lest for hver eneste kveld. Alle slags bøker leser vi, og hun elsker å bli lest for. Bokhyllene er det eneste hun holder orden i. Vi blir begge halvnervøse når vi skal sette på plass bøker i bokhyllene og vi ikke husker helt hvor den sto når vi tok den ut, da kan vi lett få en skyllebøtte, bøker holder man nemlig orden i mener minisvinet.

Vi gjør noen ting bra, noen mindre bra og sikkert noen helt på trynet ting når vi nå oppdrar våre barn. En ting vi hvertfall gjør er at vi lærer våre barn at man skal ikke ha fordommer mot mennesker på grunnlag av ting enn ikke kontrollere. Som hudfarge eller legning. Og nå når de er små, nå er det vår jobb som foreldre å legge grunnlaget for gode verdier.

Vi har lært minisvinet at to kvinner kan være kjærester, to menn kan være kjærester eller mann og dame slik som mamma og pappa. Når hun blir voksen kan hun være kjæreste med mann eller dame, det bestemmer hun selv. Jada sier hun. "Åååå.. se de skal gifte seg med hverandre" sa hun når hun så to brude-barbier. En herlig virkelighet. Flere voksne skulle ha lært seg denne barnlige aksepten.

Vi ønsker å lære barna våre at barn kommer i forskjellige innpakninger, med forskjellige interesser og tilbøyeligheter og at alle må få være den de er. I den forbindelse leter vi etter god barnelitteratur som viser forskjellige aspekter ved livet. Vi ønsker bøker om to mammaer eller to pappaer, om blinde, døve, folk som sitter i rullestol, med bilder av mennesker som har en annen hudfarge enn hvit, men det virker ikke som dette eksistere. Finnes det noen som har noen boktips til oss?

Tilfeldig bilde for å bryte opp teksten..

Vi forebygger fremmedgjøring ved å bli kjent med, og det å lese om mennesker som lever andre liv enn oss er en utmerket måte å gjøre dette på. Hvor finner vi gode bøker om dette?

Annerledeshet og aksept av forskjeller er noe vi skulle ønske ble mer snakket om på de arenaer barn ferdes. (Så Horne, du kan bare holde kjeften din igjen, vi skal fortelle våre barn om homofile til dommedag om det er det vi vil) Barna våre er fremtiden, det viktigste vi kan gjør for dem er å lære dem å gå overens.

Et annet emne vi gladelig tar imot boktips om er kvinnelige superhelter. Gjerne bøker om prinsesser som redder riddere som er innelåst i tårnet. Ellers må damen skrive disse bøkene selv sier hun, noe som kan være litt vanskelig å finne tiden til akkurat nå.

Et boktips vi har til andre foreldre er "My princess boy"av Cheryl Kilodavis. En bok som i bunn og grunn handler om at gutter kan vel gå i kjole om det er det de vil, og det er det vel ingen som har noe med. En flott bok om en flott familie. De aksepterer gutten sin akkurat som han er, nøyaktig slik alle foreldre burde.

Veldig fin bok

Giggs kan være riktig mann for United

Da David Moyes tok over Manchester United etter over 26 år med Sir Alex Ferguson i managerstolen på Old Trafford, var det med forventninger om å fortsatt kjempe i toppen av Premier League. Kun 10 måneder etter at han satte seg på kontoret for første gang, fikk han i samme rom beskjed om at hans tid var omme. De resterende fire kampene av 2013/14-utgaven av Premier League vil ledes av klubblegenden Ryan Giggs. - av Tom fra Bet365

 

I mange år har Giggs blitt utpekt som en fremtidig Manchester United-manager, men få hadde trodd at han skulle få tilbudet om å lede klubben, selv midlertidig, mens han fortsatt spilte aktivt for klubben. 40-åringen er den spilleren med flest kamper for klubben i deres historie, og kjenner Manchester United bedre enn noen andre.

Giggs er Manchester United tvers igjennom, og etter en skuffende sesong der det ble klart at klubben ikke skal spille Champions League neste sesong for første gang på 19 år, kan det i utgangspunktet kun gå én vei – oppover.

Mange alternativer

Sannsynligheten for at Giggs tar over klubben permanent er liten, da styret ser på alternativer som Louis van Gaal, Carlo Ancelotti og Jürgen Klopp. Alle tre nyter stor respekt i fotball-Europa og har en CV de kan være mer enn stolte av.

Men Giggs vet hva klubben handler om bedre enn alle de tre overnevnte managerne til sammen. Siden klubben har prestert såpass dårlig som de har gjort denne sesongen har de i teorien ingenting å tape, noe som kan komme til Giggs sin fordel.

Han spilte i 21 år under Ferguson, klubbens beste manager i historien, og har tatt alle trenerkursene han kan ta. Det eneste Giggs mangler er erfaring.

Respekten er stor

Ferguson har tidligere sagt at Giggs er en fremtidig manager siden han har den rette innstillingen og «ikke aksepterer noe tull». Det gjorde heller ikke Ferguson, og Giggs kunne ikke hatt en bedre manager å lære av enn skotten.

I garderoben nyter han også stor respekt blant spillerne. Han er en ledertype som har gjort alt han kan for å forlenge spillerkarrieren så lenge som mulig. Fra å være en hurtig og teknisk kantspiller er han nå mer en playmaker og ballfordeler sentralt på banen. Omstillingen hans viser at han har et smart fotballhode.

Respekten han har blant spillerne går heller ikke hus forbi, da «alle» hører på ham. Giggs var visstnok én av Moyes sine store «fiender» blant spillerne, da Moyes ikke klarte å få spillerne til å spille «The United Way» og at han var for defensiv i både tankegangen og uttalelser.

Giggs som manager for Manchester United på permanent basis fra høsten av er langt ifra en umulighet, selv om sannsynligheten som nevnt er liten. Han ville videreført Fergusons æra, og spilt fotball på måten United er kjent for – nemlig angrepsvillig, hurtig, effektivt og nådeløst. «The United Way».

Lave forventninger for neste sesong

Neste sesong for Manchester United handler kun om to ting; nemlig spille god fotball igjen og kvalifisere seg for Champions League. Få tippetips vil være at Manchester United kommer til å vinne ligaen i sesongen 2014/15, men med Ryan Giggs som manager ville de i de minste fått tilbake gløden som har manglet denne sesongen.

Husk at du kan holde deg oppdatert på nyheter og få tippetips på bet365 sine hjemmesider.

Hjemmelaget barnemat

Damen laget all maten til minisvinet selv. Det var først når jeg var hjemme med henne (litt flau nå) at hun fikk disse rare oransje middagsglassene. Men det må man vel gjerne regne for normaliseringstiltak, så det var vel på sin plass!:)

Damen forteller at når man lager all maten selv så får man overraskende mye positiv oppmerksomhet rundt dette, når alt kommer til alt, så er det tross alt bare kokte, varierende grad av mosede grønnsaker og kjøtt/fisk. Hadde hun visst hvor mye positiv oppmerksomhet hun ville fått rundt dette, så ville hun jo heller ha dette rundt noe hun følte mer personlig stolthet i som autorisasjonen eller vitnemålet ikke kokte gulerøtter! ;)

Lager man mat av blåbær får man orte en vampyrbaby

Etter å ha spurt ut damen, så kan jeg nå presentere følgende fordeler ved å lage babymaten selv. Det er mye billigere, det beregnes til en tidel av prisen på kjøpematen, damen mener det er minimalt med arbeid, forutsatt at man allikevel lager mat til resten av familien. Om man lager Toro tomatsuppe til resten av banden, og da må begynne å skrelle og koke på pastinakk til babyen, da er det merarbeid. Den største fordelen er at det er en super måte og venne babyen til kostholdet til resten av familien. Minisvinet er vant med både hvitløk, chili og ingefær, og nå satser vi på at mikrosvinet vil bli like allsidig i matveien som storesøster, for hun er virkelig flink. Hun spise sushi, sjøgress, oliven, fetaost, all slags grønnsaker, og ber om chilikrydder på maten om hun synes den smaker lite.

Pastinakk synes ikke så godt rundt munnen så her illustreres det med blåbær igjen

Man unngår også å venne barnet til at mat = pure . Man vil nemlig aldri få til pure' konsistens, med mindre man henter frem stavmikser, noe damen er for lat til. Nå som mikrosvinet er i gang med å spise mat så skal jeg begynne å legge ut oppskrifter (når vi kommer over ta en kokt gulrot og mos den stadiet). I mellomtiden publiserer jeg et tips fra damen, slike blåbær desserter som babyer er glad i, de kan lages selv om enn vil,langt langt rimeligere. Kjøp frossne blåbær, kok de i minimum ett minutt (mvh Mattilsynet)tilsett litt maisenna for konistens, kok i et par minutt, avkjøl, server til det som mest sannsynlig er en takknemlig liten baby.

Fornøyd baby

En liten NB her på slutten, om noen synes vi virker litt douche som publiserer innlegg om den hjemmelagede maten barna våre får, og hvor flinke vi er å lese for dem, så er jo bloggsfæren slik at vi velger jo hva vi vil offentliggjøre, så vi trenger ikke skrive om pesten og koleraen som utvikler seg i all dritten på golvet i den bedritne bilen vår, at vi bare gidder vaske golvet to ganger i året, eller hvor kyniske og bedritne mennesker vi kan være. Slike ting holder man da for seg selv!;)

ikke sånn feks..

Barn og dyr

Vi har katt. En katt. Det holder, før hadde vi to, men Jan bob vandret hen til de evige sandkasser for noen år tilbake, så nå har vi bare Skabben. På mange måter er han et enormt plagsomt dyr. Han mister hår over alt. Han tar opp samme mengde plass som en irsk ulvehund i sofaen. Han vil alltid sitte der jeg sitter, han puster på meg med den dårlige ånden sin. Når vi bodde i Bergelandsgaten og katten måtte være inne, så var alt han ville å gå ut. Nå når vi bor på storhaug, så kan han jo gå ut, så nå vil han ikke. Når det er sol ute, så flytter han seg fra vinduskarm til vinduskarm for å sole seg, men å gå ut, neida. Best å bli inne!

 

Så går han hen å blir allergisk mot foret sitt.

En dag oppdager vi at han har det som ligner brannsår inne ved ørene, vi slipper alt vi har i hendene og fanger katten (som selvfølgelig ikke samarbeider) og drar avgårde til dyrlegen. Etter flere tester og sprøyter og kroner og fakturaer og prøving og feiling slås det fast, allergi mot foret. Så vi må kjøpe spesialfòr. Det koster enda flere kroner. (Godt er det, vi driter ikke regninger akkurat)

Og dette fòret vil han ikke ha. Damen koker fisk, det kan han spise.

På dette tidspunktet har katten forstått at det ikke er overflod av mat han liker per nå, så han begynner å gjemme fisk rundt omkring, sånn for å spare den til senere. Da utgår også fisk fra menyen. Så han sultestreiker. Når han har sultestreiket så lenge at han ikke lenger har krefter til å komme seg opp på verandaen for å gå inn vinduet sitt slik at han kan få flyktet fra det forhatte ute og inn, da tar jeg avgjørelsen, vi går tilbake til det foret han er allergisk mot, det må være bedre det enn å sulte i hjel foran matskålen. Og allergien uteblir.

 

Det er som han gjør det litt på faen..

Microsvinet og Skabben

Jeg har alltid lurt på hva hunder tenker når de går og driter ute, og eieren springer etter de og tar med seg driten i en pose. Sett fra hundene perspektiv må jo dette være en Jævla surrealistisk opplevelse. Sikkert derfor de driter flere ganger per tur, sånn for å forsikre eieren om at den trenger ikke spare på dritten i en pose, den kan lage mer.

En kompis av meg med en strihåret hund kunne fortelle at av og til sitter det fast bæsj under rompa til hunden, da må han hjem og vaske hunden med hunde-anal-shampo (jepp, det finnes), og det verste med hele greia sier han er at andre folk som går forbi han og hunden vil se dem og tenke "ha ha, du må hjem å vaske hunden din i rompa".

Og vi er jo velsignet med en langhåret katt, som av og til når den går på do setter fast bæsj i den lange pelsen. Da må den vaskes.

Det skjedde sist for bare et par dager siden. Babybadekaret er ikke lenger et babybadekar, men et katterompevaskekar. Minisvinet synes det var topp at Skabben skulle i badekaret og tok ikke mindre enn 78 bilder av seansen. Det er jo selvfølgelig jeg som må gjøre rent katterompen. Damen er plutselig opptatt men noe veldig viktig som ikke kan avbrytes. Så da sitter jeg der da og vasker katterass mens jeg avfotograferes...

Jeg og Skabben koser oss i badekaret

Så som du forstår, så har denne katten gitt meg mye glede, slik dyr ofte gjør for oss som er glad i dem, men også mye irritasjon. Men sånn et det, man får ta det gode med det dårlige. Skabben har alltid vært utrolig god med Minisvinet. Helt fra hun var baby har han hatt respekt for henne og hennes ting. Når hun begynte og vokse til så tror jeg man en god periode der kan erstatte respekt med ren frykt. Og nå når hun er tre og et halvt år, tror jeg frykt er erstattet av irritasjon. Hun vil jo gjerne leke dyrlege, og hvilken bedre pasient enn han?

Han må alltid være litt pasient før vi redder ham, men minisvinet er også raus med kos og kyss til ham, og han hadde en lang periode der han var så glad i henne at han fulgte etter henne huset rundt. Men nå er han ekstra glad i mikrosvinet. Ved en anledning har han varslet at hun gråt, og at vi ikke hørte henne da hun sov i vognen i gangen. Om han får lov så sover han med henne i sengen. Dyr og barn kan være utrolige gode for hverandre. Både jeg og damen er oppvokst med dyr. Når skabben vandret hen til de evige sandkasser da ønsker damen oss hund.

Selv er jeg vil litt tvilende til det prosjektet, og det nytter ikke å ha hund halvhjertet. Det er "all in" om man har hund. Om vi skal ha hund så ønsker damen oss golden retriver, jeg ønsker oss mini huskey, og minisvinet ønsker oss ørkenrev valp. Men kjenner jeg damen rett så ender vi vel opp med en eller annen slaskete hund hun synes synd på. Det var slik vi fikk Skabben inn i livene våre.

Har du noen tanker om dyr og barn? Eller bare dyr? Jeg blir glad om du vil legge igjen noen historier om kjæledyr med eller uten barn.

Quality Hotel & Resort Kristiansand

Før vi selv fikk barn, så var et utpreget barnevennlig hotell noe strengt tatt verken jeg eller damen ville tatt i med ildtang, nå derimot når vi selv har to små å hale rundt på er det alt vi vil ha. Det er tross alt mye bedre å dra en plass der barn kan være barn enn å føle at enn må be om unnskyldning for at barna oppfører seg som nettopp barn.


I fjor sommer var vi i Disneyland, der hadde vi jo selvfølgelig booket et barnevennlig hotell. På det hotellet betydde barnevennlig «overdose med sukker og fett til frokost» samt noen automater som spydde ut kinderegg med overpriset neonfarget plastfigurer hver annen meter. Ikke helt topp!

Quality hotel and Resort Kristiansand er også et barnevennlig hotell, men i en helt annen klasse.

Hotellet ser stilig ut, til tross for at det er barnevennlig. Rommene var flotte, vi fikk plass til både barnevogn, og seng til både minisvinet og mikrosvinet vårt. Frokosten var også tilrettelagt for barn med at det var gjort små justeringer som smaksatt melk, prim, nugatti, peanøttsmør (og du som leser dette og tenker med en selvgod mine, det er usunt, det får ikke mine barn, så slapp av, utvalget er enormt, du kommer tidsnok til havregrynet) Minisvinet vårt fikk et nytt favorittbrød (rugbrød med gresskar kjerner) mikrosvinet tygget fornøyd i seg vannmelon. Mannen som laget omeletene på frokostserveringen var en opplevelse å bare følge med på, han kan sikkert kunsten å småprate med en stein. Og han laget veldig gode omeletter.

Fantastisk frokost

Siden det var påskeferie så fikk minisvinet vårt påskeegg når vi sjekket inn, og resepsjonen var pyntet med ballongpåskepynt (ikke nødvendigvis noe du pynter med på hytta de i påskefjellet,men det var skikkelig stilig) Videre hadde hotellet eget påskeprogram for barna med ansiktsmaling, ballongskole, diskotek og kino. Hotellets underetasje var et stort lekerom for barn stappet fullt med leker av type prinsesse slott og rutsjebane. Bassengområdet er rent og pent og har en grunn del til de små.Det å bo på dette hotellet var en opplevelse for treåringen vår, som i dyreparken begynte å mase om å gå tilbake til hotellet, hun ville i svømmebassenget. Når vi var på vei ut i bilen for å reise hjem måtte hun på 3 dra oss inn igjen i resepsjonen, for hun ville si takk til damen som eide hotellet.

Hotellet anbefales for de som ikke kunne tenke seg en påske på fjellet om alt smalt, og alle med små barn. Vi kommer garantert til å dra dit igjen.

 

Norske blogger Follow on Bloglovin