hits

mai 2011

Kjedeligt å være hjemmepappa?

Nei, ikke i det hele tatt mener jeg. Men er det sånn alle menn tenker?

Jeg har snakket med en del fedre som har vært i permisjon, og en av tingene jeg legger merke til er at de aller fleste sier: "jeg er glad det bare var x-antall uker, for jeg holdt på å bli gal av å bare gå hjemme.." eller "jeg bare går hjemme og kjeder meg".

Jeg er totalt uenig. Og jeg må bare si at jeg klarer ikke å kjenne meg igjen i noe av det. Jeg koser meg som rosinen i pølsa og sviska i grøten. Det å gå hjemme med jentungen min er vel faktisk det mest givende jeg har opplevd. Ikke bare får jeg muligheten til å connecte med et helt nytt og veldig spennede menneske, men jeg får også være prinærkontaktpersonen hennes over lengre tid, og jeg elsker det! Nå prøver jeg å finne ut om jeg er alene om å ha det som meg.

En venn av meg sa at han følte ikke han fikk noe forhold til ungen sin før ungen bli 1 år, og en annen som var hjemme i perm helt i slutten av permisjonstiden at ungen ikke var spesielt spennende fordi den bare "lå der".  Jeg syns selv at jenta mi er noe av det mest spennede i hele verden, og jeg kan ikke fatte folk som ikke har det på samme måte som meg. Jeg forstår jo at ikke alle er like, men jeg har enda ikke snakket med noen som har det på samme måten som meg.

Jeg mener til og med at ved at far er hjemme en lengre periode, kan man få ned skilsmissestatistikken. Og dette er min forklaring på hvorfor:

Etter jeg begynte å være hjemme med Hudyret har jeg begynt å innse hvor mye som faktisk gjøres i huset på en dagelig basis (ikke at jeg ikke visste det før, men jeg har nå blitt en rydde-nazi). Når jeg hadde besøk av min mor og far måtte jeg kjefte på de for de rota så voldsomt.

Men jeg lurer på om mange menn ikke ser gleden/nytten av å være hjemme med ungen sin fordi de føler at det ikke er "manndigt" og jeg lurer på om det er flesteparten som har det sånn, eller om det bare er flesteparten av de jeg har snakket med. Og jeg lurer på hvordan dette blir påvirket av at regjeringen endrer på pappapermisjonsreglene. Slik ting er nå, så er det 3 uker mer forbeholdt far enn mor, men hvor mange av fedrene utnytter dette?

.

Så oppsummering:

  • Er det feminint å connecte med barnet sitt?
  • Kan lengre perm på pappa gjøre husarbeidsfordelingen bedre?
  • Når kan man få et forhold til barnet sitt?
  • Og kan lengre pappaperm påvirke skilsmissestatistikken?

Det var vel mine tanker for i dag..

Også du min sønn, Spiderman McQueen. - av Christer Torjussen

Jeppe er ikke helt seg selv for tiden, og har ikke vært det de siste månedene. Noen ganger er han Pippi. Andre ganger Nemo. Julius. Småkryp. Spiderman. I verste fall baby eller Kaptein Sabeltann. Og selvfølgelig: Lynet McQueen. Det er ikke godt å vite hvem han bestemmer seg for at han er til enhver tid. Sikkert helt normalt for alderen, men ganske schizo og ikke alltid lett å henge med i svingene.

En formiddag skulle vi leke Super Mario. Hvordan leker man det, sa jeg etter å ha blitt tildelt rollen Luigi. Jeg kan jo ingenting om Super Mario. Man leter etter ting, svarte han. Og la det være sagt, vi har ikke Nintendo i huset. Dette er noe han har snappet opp fra de eldre guttene i barnehagen. Så løp vi frem og tilbake og lette etter ting til Jeppe plutselig bestemte seg for at han ikke var Super Mario lenger, men Rorry Racerbil. Like etter skulle han være mamma, Hege som jeg er gift med skulle være pappa og jeg Jeppe. Ubegripelig forvirrende rollefordeling, familiemønsteret slik vi kjenner det skulle oppløses til han kom på at han faktisk var Kaptein Sortebill i stedet. Hei faderi og faderullandei.

 

Jeg hadde opprinnelig en visjon om å skjerme sønnen min fra de verste kommersielle spinoff-suksessene som nettopp Biler og Kaptein Sabeltann, men det er nesten umulig så lenge barnet mitt omgås andre unger. Jeppe har sett filmen Biler mange nok ganger til å kunne alle replikker utenat nå. Jeg kjøpte den som gulrot/belønning for at han gradvis skulle slutte med bleier, et mål vi er i ferd med å nå. Og jeg tilstår det gjerne: Jeg har kjøpt Lynet McQueen-effekter til ham. Det er noe med å se barnet sitt lyse opp av glede, enn hvor mye det egentlig bryter med prinsippene mine. Barn vil ikke bare leke med Brio-tog og lese Torbjørn Egner, selv om man kanskje skulle ønske det var sånn. Når det er sagt vet Jeppe at Kardemomme By finnes i dyreparken i Kristiansand. Der står det visst en sjørøverskute også. Kaptein Sabeltann sin. Kjenner jeg meg selv rett blir det vel en tur nedover i sommer.

 

Følg Christer Torjussen på:

twitter

facebook

VGTV

Hjemmeside

Blogg

Standup.no

Fuck naptime!

image

image

I dag var det vanskelig å sove syns hudyren. Men etter hvert fikk jeg til supertrikset mitt.

Men hvordan kan man være frustrert på dette?

17 mai

Da var det 17. Mai.

Skal få opp et bilde av Hudyret I finstasen, snart kommer mormor og morfar og henter jenta.

 

image

image

image

 

Så var det et par bilder fra dagens outfit..

image

image

image

image

Norske blogger Follow on Bloglovin