hits

mai 2014

Spesialbutikker

Spesialbutikker - Spesial butikk, heter det egentlig det? Det jeg mener er kjøp ting og tang i butikker som er spesielt gode på nettopp den tingen og tangen. Jeg leste på nett at spesialbutikker forteller om at det ikke går så bra lenger, selv i storbyen der vi ofte er litt kresne på ting. Og i mange mange år har jeg egentlig brydd meg fint lite om dette. Helt til ikke bare ble jeg voksen, men studentlivet opphørte, jeg fikk meg skikkelig jobb og med det penger og tada plutselig kan jeg handle på Idsøe.

Idsøe

Jeg elsker kjøtt. Og Idsøe har det beste kjøttet. Og hvorfor har de det beste kjøttet? Fordi det er kjøtt ( hvertfall stort sett kjøtt) Idsøe holder på med. Om spesialbutikkene skulle gå dunken og jeg må ta til takke med Gilde grillpølser. Og ja, jeg vet det er en i-landsgreie, men det er ikke bare det heller. Det å støtte lokale næringskrefter er jo nødvendig for at samfunnsøkonomien skal gå rundt. Der klarte jeg jammen og se stort og lite på ting på en gang. Vi grillet i hagen her en dag. Pølser fra Idsøe såklart. Damen laget pølsebrød og løkkompott, så ble straks kjipe grillpølser langt ifra kjip allikevel. Damen handler også på Idsøe ( hvilket som er ironisk med tanke på at hun er veggis) hun handler oljer, eddik, og risotto ris der. Superbra risotto er en annen vare jeg vil anbefale, selges blant annet der. Veldig søt bruksanvisning på den i tillegg til at den smaker godt.

Superbra Risotto

Og hvem baker brød? Mange. Hvem baker best brød? Jacobs på storhaug. Vi har ikke vært flinke til å handle brød hos bakeren, men vi skal bli det. Jacobs på storhaug selger bakervarer, og har en veldig koselig cafe. Og før jeg avslutter denne lille ranten min, så vil jeg bare gjøre obs på at dette blogginnlegget ikke er skrevet for verken jacobs, idsøe eller superbra risotto. Og jeg har verken fått kjøtt eller brødsmuler som takk for innsats, jeg synes bare vi skal støtte opp om lokale annerledes næringskrefter. Dette er selvfølgelig ekstra viktig når det gjelder kjøtt. Mmmmm kjøtt!

Jakob's brød

Jeg vil ha ny TV!

Jeg har gått lenge og tenkt på om jeg skal kjøpe meg en ny TV nå, og jeg har endelig funnet meg en TV jeg kan tenke meg.

Denne er stor nok, og med det nye designet som er buet så får man et helt nytt perspektiv på ting, og som den teknofile mannen jeg er så er dette helt sykt kult!

LGs nye buede OLED TV utfordrer oppfatningen av hva som er teknisk mulig. Den innovative buede skjermen i kombinasjon med  høyeste bildekvalitet gir deg en oppslukende opplevelse som du aldri tidligere har sett. Et helt nytt perspektiv på tv som vi kjenner det. Velkommen til vår nærmeste forhandler.

Med den nye OLED-teknologien får du ikke bare en enorm detaljrikdom og bevegelsesskarphet. Ettersom hver eneste en av de 8,3 millioner sub-pikslene kan tennes og slukkes, får du et unikt svartnivå med større kontrast. Nye LG OLED er den første tv-en i verden som kan vise hele fargespekteret. Forbered deg på en bildekvalitet som er nærmere virkeligheten og som yter innholdet rettferdighet. Les mer

[iframe src="http://player-services.goviral-content.com/video/17039" width="600" height="467"]

 

Nå gjelder det bare å begynne å legge inn aksjer hos damen slik at vi kan få innvilget kjøp av et nytt "familiemedlem" :)

Arvelig morbiditet?

Damen er et morbid menneske.

Jeg ser min gode venn Wikipedia definerer morbid som et menneske som kan lengte etter døden, og har en sykelig fasinasjon av døden, men det er ikke slik damen er morbid.

Men hun elsker skrekkfilmer, desto blodigere og brutalt desto bedre. Hun leser bøker om seriemordere, og desto mindre fint de har oppført seg, desto kjekkere er det.

Har de da i tillegg laget seg møbler eller klær av menneskehud, eller var kannibaler, da er det helt topp. Sykt men sant.

Og damen er jo langt i fra den eneste som har denne fasinasjonen. Jeg undres meg over om damens morbiditet( er det et ord, eller bare noe jeg dikter?) er arvet fra hennes mor igjen?

Jeg mener bestemt å ha hørt svigermor sagt at hun aldri gidder å se ferdig en film om ingen dør blodig de første fem minuttene.

Om nå denne teorien min skulle stemme, så følger nå morbiditeten et tredje slektsledd. Minisvinet spør spørsmål om død og begravelse, hun forteller at de leker døde i barnehagen, og her for et par dager siden så sang hun følgende sang:"mammaen min er død, pappaen min er død, lillesøsteren min er død, det er bare jeg igjen her" I tillegg påsto hun at dette var en sang hun hadde lært i barnehagen.

Ellers har vi tipptopp mental helse!;)

 

 

[gallery ids="3668,3667,3666"]

 

Bare barnemat

Gode matvaner er viktige for at det lille barnet skal vokse og ha det bra. Og da er det bare barnemat å lage barnematen.
Når babyer vokser forandres næringsbehovet deres. Jeg og Damen (mest Damen) synes det er greit å lage barnematen selv.

Det tar faktisk ikke så mye tid, og hun virker som om hun liker det godt.

 

I den grad man kan lage oppskrift på barnemat, så kommer det en her:

En søtpotet, skrellet,skylt og delt opp i biter, et par gulerøtter, skrellet skylt og delt opp i biter.

Gryte og vann. Null salt såklart. Tilsett en bit skrellet ingefær, kok til grønnsakene er møre.

Ta ut ingefærbiten, behold litte grann av kokevannet, tilsett litt appelsinjuice, mos det.

Server.

 

Det får den samme fargen som all industriprodusert barnemat har.

Det smaker faktisk ikke så verst, hadde det vært salt, pepper og smør oppi så kunne vi hatt det som tilbehør til middagsmat.

Et annet tips fra damen er å gi babyen moset avokado tilsett litt skåldet tomat og finhakket koriander for smak.

 

zombie - eller blåbær?

Stavanger internasjonale matsenter

Ikke langt fra oss ligger Stavanger internasjonale matsenter. Og her hender det vi valser innom fra tid til annen, og da gjerne med ungene, minisvinet synes det er kjempespennende og gå i grønnsaksavdelingen der. Både damen jeg og minisvinet lærer nye grønnsaks navn og urtenavn når vi er der. Vi er opptatt av grønnsaker her i huset, det er så mye man liksom skal gjøre rett når man skal oppdra barn at vi har valgt å legge fokus på håndvask, grønnsaker og bøker, så satser vi på at det ramler inn noe annet positivt også innimellom.:)

På IMS baker de kjempegode naanbrød til en veldig rimelig penge. De har kommet seg veldig med tanke på kundeservice, men jeg har faktisk opplevd å bli forbigått i køen til fordel for en med samme språk og hudfarge som de som jobbet i bakeriet, og slikt sjokkerer meg. Men matvrak som vi er så har vi dratt tilbake, og smått om senn blir servicen bedre. Mannen i kassen både hilser og ønsker oss en god dag. Poenget er, ta ungene med på slikt, la de gå på oppdagelsesferd blant grønnsaker og ting vi ikke vet hva er, så lærer vi oss hva det er, så liker vi plutselig hummus bedre enn majones, og på veien dit, så har vi kanskje lært noe om noen andre, så kanskje en dag så står vi fint på rekke og rad i kø om vi er røde, hvite eller blåe!(17 mai tema, i yeah)

Alt vi kan leve med

Jeg og damen, vi kan venne oss til så mangt her i huset. Et hederlig unntak er om det er noe damen har sterke motforestillinger mot, da skjer det endringer ganske kjapt. Men vi kan venne oss til de rareste ting. Når vi flyttet inn i leiligheten vår så var kjøkkenet vårt lilla, og gult! Og ikke en sånn hyggelig påskegul, men en sånn sykelig utseende gulgrønn, den lignet på den fargen tegneserie figurer får om de blir uvel. At det skulle males, og det så kjapt som overhode mulig, det var jeg og damen heilt enige om. Tre år senere malte jeg det, og jeg malte det kun fordi vi helt tilfeldigvis hadde mer maling igjen etter at jeg malte minisvinets rom.

Da vi flyttet hit så hadde vi enda ikke solgt den gamle leiligheten vår, så vi trengte to sett møbler, noen til å ha i den nye leiligheten slik at vi kunne bo der, samt noen til å ha i den gamle leiligheten slik at det så fint ut der når vi skulle ha visning. I den forbindelse fikk vi et gammelt spisebord og spisestoler av en venninne av damen. Med en gang vi ikke trengte det lenger skulle vi gi det bort, men det står jammen her enda. Stolene trakk vi om i fjor, og jeg spraypaintet det med R2-D2. Dette er ikke noe vi gjør fordi vi liker å gjøre den type ting, men fordi vi er for late til å skaffe oss noe nytt. Nå er spisebordet vårt så stygt og fullt av hakk og til og med jeg ser det.

Men å skaffe seg et nytt er jo et grusomt prosjekt, da må vi i møbelbutikk, finne parkering, unger ut og inn av bil, bli enige, så må det gamle bordet ut. Nei faen heller, bordet blir. Da vi kjøpte ny sofa, satte vi bare den gamle på tvers på stuegolvet og håpet på at vi ikke skulle venne oss til at den sto der. Noen hentet den, ellers hadde vel stått der enda. Ekstrasengen vi satte opp på nyttårsaften, den står enda pent og pyntelig framme. Ingen av oss ser den en gang, vi bare legger ting oppi den, og av og til når begge ungene kommer opp i sengen så rømmer jeg dit for å få litt sårt tiltrengt søvn. Men vi tok hvertfall nylig ned juletrelysene vi hadde hengende ute, og jeg tuller ikke, vi gjorde det nylig, det er snakk om dager siden.

Men da en julepynt kom ned, så sprang der frem noen ekstra inne, så vi har julepynt på kjøkken. Og påskepynt i stua. Om jeg og damen legger oss i selen, så er det mulig vi klarer å skaffe et 17 mai lys eller pynt eller noe som vi nok hvertfall har framme til Halloween. Forøvrig hadde damen en lengre periode hvor hun oppbevarte post i kjøleskapet. Så noe voksnere har vi vel blitt med årene, nå går posten enten i voksenpermen der vi har kjedelige voksenpapirer eller i bosset. Den beste formen for sånn voksenperm jeg noen gang har sett er en venninne av damen som hadde en pen og pyntelig perm med fullstendig oversikt, og en egen kategori for lindorff!;)

Nå nok rant om galskapen her i huset. Tenk ju, good night!:)

Hva skal vi gjøre i sommer?

Minisvinet vårt går i barnehagen, stort sett trives hun der, men av og til er det litt trøbbel i en jentetrio. Opp med hånda alle de som er sjokkerte over det!

Damen er jo i permisjon med mikrosvinet, og minisvinet pleier å være hjemme med de på onsdager, og de andre dagene går hun i barnehagen fra rundt 9 til 3. Så får hun noen ganger langhelg, forrigeuken tok hun helg på tirsdag ettermiddagen.

Før damen begynte i permisjon var damen sykemeldt, så minisvinet har hatt en lang periode med luksusliv, der hun går i barnehagen ikke fordi vi trenger barnepass hver dag, men fordi hun skal få leke med andre barn og kose seg. I tillegg til det er damen turnusarbeider i tilnærmet medleverturnus, noe som har gjort at minisvinet har fått mye tid og oppmerksomhet fra foreldrene sine.

Vi har vært i en luksus situasjon, og vi setter pris på det.

Jeg tenker nok det at en dag kommer jeg til å se tilbake på livet og tenke at den beste delen av livet er å ha små barn som sier at jeg er verdens beste pappa, minisvinet sier hun er glad i meg en million. Og jeg kommer til å være glad for hvert minutt jeg har brukt med barna mine. Jeg tror også det letter overgangen fra enebarn til storesøster for minisvinet når hun også får mye tid hjemme, sammen med både mamma og storesøster. Nå er også jeg hjemme mens jeg jakter på ny jobb, så nå får vi enda mer tid sammen.

Meg og 2 av 3 av jentene mine

For noen dager siden måtte vi levere inn oversikt over når vi ønsket å ta ut sommerferie i barnehagen. Så da blir jo spørsmålet siden vi mest sannsynlig er hjemme over sommeren begge to, hvor mye fri skal minisvinet ha? Til tross for at både jeg og damen er bestemte på at minisvinet skal bruke mest tid hjemme, så er jo barnehage en flott arena for barn å være i. Og vi er så fornøyde med de ansatte i barnehagen, det er en flott gjeng. Men over til ferien, vi har vel landet på at minisvinet skal ha seks ukers ferie. Jeg elsket å ha lang sommerferie da jeg var liten, og det er jo langt i fra sikkert at vi kan ta ut lang ferie neste år, så vi ta seks ukers ferie.

Men det er kun en av de ukene vi har planer. Da reiser jeg og minisvinet til Nice med min familie. Damen og mikrosvinet blir hjemme, mikrosvinet er for liten til å få noen ting ut av en ferie, hun har det bedre hjemme, så der blir de. Men de andre fem ukene, hva skal vi i grunnen fylle dagene med? Vi skal male huset, lage gjerdet og skifte dør, så en stor porsjon feriepenger ender opp der, så jeg vet ikke om vi har penger igjen til noen ytterligere reiser hvertfall. Om det bare blir en varm sommer, så kan vi hvertfall bruke mye tid på stranda. Vi bor rett i nærheten av en badestrand, og et flott naturområdet, så der kan vi hvertfall bruke mye tid. Så liker damen og hale oss med til Oltedalsvannet for å bade der. Videre tenkte jeg å spørre om å låne telt av svigerfar slik at minisvinet og jeg kan dra på telt tur noen dager.

Dyreparken har vi nettopp vært i, så vi reiser nok ikke tilbake dit i sommer. Så det blir jo en del tid å fylle. Så spørsmålet blir da, vi skal vi foreta oss alle disse ukene? Satser på fin sommer, da blir alt enklere.

Om justin biebert

Jeg som hadde trodd jeg skulle slippe unna denne fyren...

Klart vi har jo lyst å skryte på oss at vi begynte barnas musikalske dannelse med klassisk musikk som de hørte seg gjennom allerede som innside babyer, og deretter bare lot dem høre Beatles, Metallica, Foo Fighters, Doors og Janis Joplin.

Men det har ikke helt blitt på det viset. Vi har danset til Shakira, Ylvis, LMFAO. Men en viss standard har vi holdt oss til, det har ikke blitt spilt noe Justin Bieber eller One Direction her i huset. Alikevel så kommer minisvinet hjem fra barnehagen og erklærer fornøyd at i dag har hun hørt på Justin Biebert i barnehagen. Og sett bilde, hun var så fornøyd. Ikke alle de andre ungene hører på Justin Biebert men hun gjør. "Jaha, hva synger saa Justin Biebert om spor damen. "Babyer" svarer minisvinet.

"Mamma,jeg skal bli så full"

Minisvinet og damen leser Emil, det kapittelet der griseknoen, hanen og Emil spiser de gjærede bærene og blir fulle.

Jeg overfører følgende samtale;

Minisvin: mamma, hvorfor jager de hønene?

Damen:de bærene, de inneholder sånt som folk blir fulle av,og da oppfører ikke alle seg fint, så det er derfor vin og øl er for voksne og Minisvin(avbryter forklaringen):mamma, jeg skal bli full, jeg skal bli kjempefull. Jeg skal jage griser og mennesker.

Så får damen forklart litt mer, rodd fullesnakket i land (tror hun hvertfall), så kommer de til det punktet i historien der Emil blir med sin mor til avholdsforeningen og lover og bli avholdsmann.

"Mamma, hva er avholdsmann?"

"Det er når enn lover å aldri mer drikke seg full"

Minisvinet snøfter hånlig " det skal hvertfall aldri jeg love"

Så leses det Ronja Røverdatter. Minisvinet har også sett filmen, og hun er så fasinert av den scenen der borgen revner og deles i to. Så hun spisser ørene når damen leser om helvetsgapet.

"Mamma, hva er gapet!"

"Det er ordet for avstanden mellom borgene"

"Mamma, hva er helvete da?"

" Det er navnet på en plass, du vet Stavanger, Sandnes, helvete "

Minisvinet tenker seg om en stund, og sier plutselig og lykkelig "så da er der lov å si helvete"

"Vi trenger ikke si det,vi går jo ikke rundt å sier Stavanger Stavanger"

"Helvete mamma, helvete helvete helvete.."

Norske blogger Follow on Bloglovin