hits

juni 2011

Ukemeny!

Jeg vil slå et slag for ukemenyen!

Før vi fikk Hudyret hadde jeg gapskrattet om noen hadde sagt at jeg en dag kom til å sette stor pris på en ukemeny.

Meg og Damen har alltid hatt ok økonomi, men lenge led vi under en "nei, vi har en del penger, la oss forte oss å finne noe å kaste de vekk på"-type instilling. Da hudyret kom under produksjon (ikke akkurat under selve produksjonen, men heller "inkubasjonstiden") fant vi ut at en sånn type holdning ikke går. For det første er det et dårlig forbilde, og unger koster penger..

Vi tok et skikkelig tak, og fikk laget systemer for alle regninger, byttet bank, leste post (post, post), forhandlet på renter og betalte ned idiotisk gjeld som kredittkort og ting som var på avbetaling.

Vi var enige om at så lenge det bare var oss to, så kunne det være vår frihet å vase vekk pengene våre, men når vi nå skulle få ansvar for et helt nytt og ganske hjelpeløst menneske så var det på tide å slutte å tulle med pengene og prøve å være gode eksempler.

Av alle endringene vi gjorde så er faktisk ukemeny en av de tingene som har gjort mest utslag i forhold til økonomien vår. Ukemenyen har langt på vei hjulpet oss til å gå i pluss i stedet for å gå i null hver måned.

En annen ting som er fantastisk med å skrive en ukemeny er at vi sparer mye tid. Vi går i butikken et par ganger i løpet av en uke, og når jeg går forbi butikken i helga og ser alle bilene som står i kø og stresser, er jeg glad for at vi handlet på torsdag.

For de som har lyst å spare seg selv for både tid, penger og kalorier (har du handlet mat med en tanke bak, blir det mindre mat enn om du handler på tom mage...) så anbefaler jeg på det sterkeste, skriv en ukemeny!

Hudyret har nå kommet i en alder hvor det er veldig mange ting hun kan spise, og vi spiser oftere og oftere de samme tingene til middag. Hudyret har til nå likt all maten hun har fått, men på fredag fikk hun servert wok, og i denne wok'en var det nudler. Nudler er tydeligvis det ekleste i hele verden.. Nudler er så ekkelt at de ville hun ikke ta i en gang. Så det var om å gjøre å få slått de så høyt opp, og langt vekk, som mulig. På søndagen fikk hun arabisk vegetarmat (Damen er veggis) og det hadde vist noe av den samme konsistensen, så det falt ikke helt i smak det heller.

Til slutt vil jeg runde av med to anbefalinger.

Idsø (slakterbutikken i Stavanger) selger noen fantastiske risottoblandinger, kjøp, lag, nyt. Gjerne sammen med en flaske god vin. Og plutselig er det ikke så farlig at det er torsdag. :)

Anbefaling nummer to er følgende Oz and James's Big Wine Adventure. En flott TV-serie om vin som forøverig har ført til at vi her i huset har sprengt vin-budsjettet, noe som igjen gjør at jeg setter pris på ukemenyen..

 

Kjære mamma, – reisebrev del 4

I dag våkna jeg ikke før klokka 6. Så pappa var opplagt i dag.

Oldemor var den første som kon på besøk til meg og papps. De blei etterhvert sultne, så de tok meg med og spiste frokost.

Etterhvert når resten stod opp gikk pappa begge onklene, de skulle på SPA, hva nå det er.

Jeg var med farmor, besten, oldemor og oldefar. Det var kjekt. Vi gikk langs elva, der så vi bydragen til Krakow.

Etterpå så vi på duene og heiv litt mat til de. Det var kjekt, men også litt skummelt når de vifta masse med vingene. De var rett ved en borg. Borger er veldig tøft.

Så gikk vi og spiste lunsj på en veldig fin restaurant. Der fikk jeg låne en veldig kjekk leke.

Deretter bar det til hotellet, der fikk jeg middag. Så sov jeg lenge.

Når jeg våkna kom papps og onkel Oddbjørn og onkel Torstein. Vi lekte masse.

Jeg tror jeg kan krabbe snart.

Det ser ganske lett ut når papps viser meg, men ganske dumt og..

Kjære mamma, - reisebrev del 3

image

image

image

image

Kjære mamma.

I dag vekket jeg pappa rett før klokka 5, det var gøy for han er veldig rar i trynet sitt når han er trøtt. Etter ei stund kom farmor, og så oldemor, vi lekte masse. Så fikk jeg mat, og så sov jeg litt etter hvert.

Jeg våkna når de satt og spiste frokost, og det var gøy å få tak i maten de hadde for å hive den på gulvet.

Så gikk vi i byen litt mer. Vi så hester. Og rare folk som stod helt stille, de var malt i rare farger..

Så spiste vi mer mat, det var veldig gøy og jeg lukta på mange ting; vin, kanin, rosmarin, krydder og noe fisk. Jeg fikk smake litt kanin men pappa lot meg ikke smake vin så jeg tok tak i vinglasset med begge hendene og dro så hardt jeg kunne. Pappa blei veldig rar i trynen sin, og onkel måtte hjelpe pappa.

De på restauranten var veldig koselige og de smilte og snakka til meg. Jeg prøvde å få sjarmert de så godt jeg kunne, men vi fikk ikke bedre pris likevel.

Så gikk vi inn et veldig rart hus. Det var sykt sykt høyt til taket og vinduene var med bilder på. Det var mange rare ting i gull og sølv på veggene og nesten alle var veldig veldig stille. De som ikke var helt stille de bare mumla mens de satt på kne. Det bar veldig stille så jeg bestemte meg for å rope litt. Stemmen min kom tilbake mange ganger, så jeg ropte mer og mer. Helt til pappa tok meg med ut igjen.

Så gikk vi på hotellet igjen. Der lekte vi mange timer og jeg sa «ti-tit».

Så bada jeg inne i dusjen og så fikk jeg mat av farmor og så blei jeg en stein igjen og sovna.

Kjære mamma, - reisebrev del 2

image

image

image

I dag vekke jeg pappa 4 og rett før 6. Så kjørte vi bil ei god stund. Farmor sang sanger med meg, men det blei kjedelig så jeg sovna.

Når vi kom til flyplassen fikk jeg sitte i sele, det var veldig gøy.

Så fløy vi, det var litt plagsomt, for det var noen unger som grein og skreik masse, det var plagsomt, men jeg bare lo. Ps: Besten var litt skummel..

Onkel Oddbjørn kom ikke med flyet for han hadde ikke med pass. Han trodde at siden det var et shengen-land så gikk det med førerkort. Men han har nok lært nå. Til gjengjeld var det ingen passkontroll når vi kom fram, så jeg sov litt.

Når jeg våkna var vi på hotellet, da fikk jeg mat av farmor mens pappa dusjet, det vart bra for han lukta litt rart..

Så gikk vi ut. Pappa, onkel torstein og besten spiste noe rart, jeg fikk surkål, er veldig skeptisk, men det var litt godt også, men da hadde jeg ikke fått sovet orntlig hele dagen, så jeg kommanderte pappsen hjem på hotellrommet. Jeg = en stein = sovna

Kjære mamma - reisebrev del 1

Kjære mamma.

Pappa er en surrekopp, han klarte å gå I fra maten som stod i kjøleskapet, men ikke få panikk, han fiksa det etter hvert.

På toget var alt himla interessant, ikke pokker om jeg ville sove. Jeg traff en haug med kjekke unger som jeg roe ropte til, og tok tærne til når de kom nærme nok.

Når jeg kom til Gvarv spiste vi ting.

Banken min bør jobbe med kommunikasjon.

Jeg skulle si opp livsforsikringene mine i banken, og gikk på hjemmesidene til banken for å finne ut hvordan jeg gjorde det.

Jeg kunne se forsikringene mine i nettbanken, noe som var kjekt, men jeg kunne ikke gjøre noe med de der, men jeg fant en epostadresse som het livsforsikring@***bank.no - skulle nesten tro at det var rett ja. :)

Så jeg sendte en epost med informasjon og mitt ønske om å si opp nevnte forsikringer, og fikk tilbake følgende:

Kjære kunde,

Takk for din henvendelse.

Vi gjør oppmerksom på at det er din lokale ******bank som må avslutte din(e) personforsikringer(er).

Dersom du ønsker å avslutte din(e) personforsikring(er), vennligst kontakt din lokale ******-bank eller den banken der du tegnet forsikringen(e).

Til opplysning kreves det forsikringstakers signatur for å få avsluttet forsikringen(e).

Ha en fin dag.

Med vennlig hilsen

Kundebehandling PM

Jeg må si, hvordan banken organiserer seg internt er ikke interessant for meg som kunde. Jeg sendte en e-post til banken, til og med med livsforsikring@ forran. som banken hadde satt opp som kontaktinformasjon angående livsforsikringer. Jeg ser ikke problemet. Jeg er et "digitalt-menneske" og forventer at de institusjonene jeg forholder meg til legger til rette for det. (med unntakt av stat og kommune som jeg har veldig lave forventninger til).

Så jeg sendte følgende svar:

Kjære bank,

Takk for deres tilbakemelding.

Vi gjør oppmerksom på at det er dere som har opprettet en e-postadresse som heter livsforsikring@******, det er derfor logisk å tro at det er dere som fikser dette.

Til opplysning lever vi i 2011 og man kan signere på ting elektronisk.

Det blir litt som om jeg skulle skrive:

Kjære bank,

Takk for din tilbakemelding.

Vi gjør oppmerksom på at denne e-postadressen ikke er til Hallgeir som privatperson, selv om det er hans navn, det er mer Hallgeir som konsept..

Dersom du ønsker å fortelle Hallgeir noe, må du nesten ta det face 2 face, for denne e-posten er ikke til hallgeir selv om adressen er hallgeirg.

Venter spent på svar..

Aldri mer reisefeber.no !!

Jeg har nå vært ei uke hos en kompis i sveits. Det har vært veldig kjekkt, men jeg har savna jentene mine litt.

Jeg fikk ikke så mye kos av kompisene som jeg er vant til med å få hjemme.. ;)  Ikke at det hadde vært helt det samme heller.

Men når vi bestilte billetter så brukte vi ei side som heter reisefeber.no, den virka helt ok, men skulle vise seg å være mindre nyttig enn en slikkepinne med diarésmak eller er rumpehull på albuen.

I løpet av oppholdet ringte de meg to ganger for å endre tidspunkt for hjemreisen. Hvordan de kan vite at om 4 dager kommer flyet ditt til å bli ca 7 timer forsinket uten å kunne gjøre noe med det er for så vidt rart, men de dreit seg ut når de først utsatte flyvningene våre med 7 timer, for så å flytte den første flygingen tilbake.

Det betydde at vi måtte vente 7 timer i Frankfurt, men likevel kjøre fra kompisen min 0300, det var jo helt uakseptabelt, så jeg ringte reisefeber.no og bad de om hjelp.

Etter mye problem med å finne er nummer å nå de på, fikk jeg snakke med Theres (ikke Therese) og fikk beskjed om at Theres hadde prøvd alt som gikk ann, og jeg måtte bare ta til takke med det flyet, for det var ingenting som gikk ann å bytte på. Alt annet var fullt og det var bare sånn det var

Jeg sa at det hørtes jo helt idiotisk ut, og at det burde jo gå ann å fikse, ved å gi oss de billettene vi hadde i utgangspunktet.

Det mente Theres at var helt umulig, og sa at det dessverre ikke gikk, og hun hadde prøvd alt og jeg måtte bare akseptere det.

Da sa jeg:

"Hvis jeg nå ringer til lufthansa, og klarer å fikse dette, så måtte jo det bety at reisefeber.no er helt ubrukelige og totalt verdiløse som selskap. Jeg betaler jo dere for å være min "reisearrangør" men om jeg fikser dette selv burde jo dere bare legge ned."

Theres sa at det måtte jeg bare gjøre, for hun hadde skaffet meg de beste billettene som gikk ann å få tak i.

En telefon til lufthansa viste hvor ubrukelige og inkompetente de var på reisefeber.no. Jeg snakket med ei kjempe hyggelig og hjelpsom dame der som etter å ha sjekket en ting med sin sjef, fikset alt for oss.

All ære til Lufthansa, og full skjærpings til reisefeber.no dere har mista en kunde i meg, og jeg håper alle som leser dette finner et annet sted å bestille reisen deres!

Kjedelig med pappaperm? del 2 - er det jeg som er dum her?

Jeg fant denne forumtråden på Babyverden, og blei litt paff. Basicly en far som har spurt dama si om følgende:

Kan han ha pappaperm samtidig som snuppa skal starte i barnehage?

Da tenker jeg: "du vil bare være hjemme og ha fri og har misforstått mye når det gjelder hvor kjekt det er med unger når de er små"!

Så søker jeg litt mer på nett og finner følgende artikkel:

Misbruker pappapermisjon

Snakk om å ødelegge for resten av oss.

44,6 prosent av de spurte barnehagene opplyser at de en eller flere ganger har opplevd at foreldrene bruker permisjonen til helt andre ting enn å være sammen med barnet. I all hovedsak er det far som leverer barnet i barnehagen når han har pappapermisjon.

Ifølge undersøkelsen svarer 31 prosent av de spurte at mor eller far tilbringer tiden hjemme mens barnet blir sendt i barnehagen. Oppussing i hjemmet eller bygging av hus blir oppgitt av flere som årsak. Men også ønske om egen fritid og at far var på jakt i permisjonstiden blir oppgitt som grunner til at barnet ble levert i barnehagen.

For det første syns jeg det er helt forkastelig, man skal jo pokker ikke ha pappaperm for å ikke være med ungen sin! Hvem er disse mennene? Jeg vil gjerne forstå hva som foregår i hodet til en sånn mann. Ikke bare er det lureri i forhold til at samfunnet da basicly betaler for at denne mannen skal være hjemme og slappe av/pusse opp/ gå på jakt/mekke bil eller hva det nå er sånne macho-teitinger gjør... MEN man mister jo også verdifull tid med barnet sitt. Nå innser jeg jo at det er ikke alle menn som syns den tiden man tilbringer med barna sine er verdifull, men de syns jeg bør la vær å få barn, eller i allefall ikke ødelegge statistikken for meg.

Jeg blir bare så sint, jeg leser blandt annet kommentarer som

Kan man ikke klare å prioritere å være sammen med egne barn i deres første viktige leveår? Barndommen kommer ikke tilbake! Barnehage er bra det, men barn trenger også verdifulle timer sammen med sine foreldre. Da min mann hadde permisjon leverte han barnet til sin pensjonerte mor og dro på fisketur. Han hadde aldri fisket så mye noen vår.Han gjorde ikke husarbeid eller var sammen med sitt barn som mor hadde håpet på... Heldigvis er ikke alle menn slik!

Og jeg er helt enig. Hadde jeg prøvd meg på noe sånnt så håper jeg at dama hadde dumpa meg!

 

/rant

Alternativ medisin som virker!!

Heter faktisk bare medisin.

 

 

 

Jeg har diskutert en hel del med alternativ-idioter i det siste. Og skal fra nå av kun involvere meg i diskusjoner om vi kan være enige om følgende regler for diskusjonen:

 

 

 

Må også bare linke til Tim Minchin's Storm:

 

[yframe url='http://www.youtube.com/watch?v=HhGuXCuDb1U']

 

Måtte bare få det ut.. :)

 

Ps: vil også anbefale bloggen til Gunnar Tjomlid: http://blog.tjomlid.com/ Når det gjelder skepsisisme.

Pass til spedbarn

I "gamledager" husker jeg at jeg og brødrene mine stod i passet til min mor eller far. Dette er tydeligvis ikke mulig lengre, men jeg syns for så vidt det er ok å skaffe henne et eget pass. :)

Vi fikk det i posten for et par dager siden og det er faktisk gylig i 2 år.

Jeg syns egentlig det er litt rart siden jeg regner med at hun kommer til å forandre seg litt på 2 år.. :)

Jeg hadde egentlig trodd det skulle være mer stress å skaffe, men det gikk helt fint.

 

 

Huskeliste ved søknad om pass til barn

  • Barnet må være til stede. Dette gjelder også spedbarn
  • Ta med et passbilde av barnet i tilfelle det blir problemer med å benytte ”biometrikiosken” på passkontoret. Av og til kan det by på problemer å få tatt bilder av barn under skolealder. Det stilles spesielle krav til passbildet, les mer om dette under Foto i pass”. Det vil bli utvist skjønn ved innlevering av bilder av svært små barn
  • Gyldig legitimasjon for den som møter med barnet, se nærmere om legitimasjon under ”søknad om pass”
  • Fullmakt fra den andre forelderen, se link til fullmaktskjema
  • Gyldig legitimasjon eller offentlig bekreftet kopi av denne fra den andre forelderen

Jeg hadde selvfølgelig ikke med noe passbilde, rett og slett fordi jeg vet det er en masse regler om hvordan bildet skal taes.

Det er viktig at:

Fotoet skal være skarpt, riktig eksponert og i fotokvalitet

Fotoet kan være i svart/hvitt eller i farger

Fotoet skal ikke være eldre enn 6 måneder

Fotoets størrelse skal være ca. 35 x 45 millimeter

Fotoet må tas rett forfra (fokuser på øynene), og mot en lys bakgrunn

Fotoet skal vise hele hodet og toppen av skuldrene, ingen slagskygge

Ansiktet skal dekke 70-80 % av bildeflaten, dvs. at avstanden fra isse til hake skal være minst 30 millimeter

Øyne skal være åpne og klart synlige, øynene må ikke dekkes av hår

Både hake, panne og begge kinn skal være synlige

Munnen må være lukket

Ved bruk av briller: Ikke farget glass, innfatningen må ikke skjule noe av øynene, det må ikke være refleksjon i glassene

Hodeplagg skal ikke benyttes på passbilder. (Capser, luer, hatter, hårbånd, skjerf etc.)

 

Passkontoret i Stavanger

Først of fremst, så må jeg si at de som jobber der var helt fantastisk hjelpsomme, og jeg tror også at Hudyret sjarmerte de ganske mye. Det var ikke noe kø når vi kom, så det endte opp med at alle sammen måtte hjelpe til. Hudyret satt på fanget mitt og måtte sitte stille og ikke smile, for det er ikke lov på bildene. Det å ikke smile er tydeligvis noe hun ikke liker, for hun satt og smilte til de som hjalp til. Det var ganske kjekt.

Jeg måtte også holde en plastikskjerm mellom meg og Hudyret, noe som gikk helt fint frem til hun fant ut at hun ikke kunne se meg om hun ville. Så skulle hun spise skjermen.. :)

Ut på tur

[youtube]http://youtu.be/Wi-zyeahM9w[/youtube]

[yframe url='http://youtu.be/Wi-zyeahM9w']

Jeg og hudyret var på tur til mine foreldre i Telemark.

 

Vi hadde det veldig kjekt og traff også på oldeforeldrene til hudyret:

 

[gallery]

 

Norske blogger Follow on Bloglovin