hits

juni 2014

Kattnakken - en litt annerledes butikk

For en tid siden fikk jeg tilsendt en parkdress og en lue fra Kattnakken for å teste dette.  Dette var ting som både meg og Damen likte veldig godt, både design, farger og alt egentlig.  Jeg liker godt produktene, og dama som driver butikken er veldig koselig, så jeg håper dere alle sammen kan gå inn på  http://www.kattnakken.no/store og finne deg noe du kan bestille. Det fortjener hun.

 

Lam Provance - enkelt med lammelår

Legg lammelåret i en ildfast form med fettsiden opp, tørk av det med et tørkepapir.

Kutt opp all hvitløken og bland 2/3 inn i sennepen. Bland deretter inn godt med rosmarin og timian. Dekk lammelåret med sennepen.

Jeg er på ferie i Provance i Frankriket nå sammen med hele familien min og en av dagene skulle jeg, jentungen og mine besteforeldre lage middag til folket. Jeg har lenge tenkt at et godt lammelår er jo noe av det beste man kan spise, og selv om jeg ikke har laget det siden jeg lagde det i stekegrop på Jernaldergården, så tenkte jeg at det kan jo ikke være så vanskelig.

Hva trenger du?

1 lammelår (med bein i - jeg regner ca 3 kg pr 7 personer)
2 hvitløk
2 kilo tomater
2 store løk
Rosmarin
Timian
Fransk sennep
Litt poteter
Balsamico
Honning

Kutt opp tomat og løk, legg det i formen rundt lammelåret. Dekk så sennepen med honning og hiv på balsamico og resten av honningen over tomatene og løken. Lammelåret kan nå ligge i marinaden over natten, men dette er ikke nødvendig.

Sett ovnen på max på varmluft og sett inn i midten av ovnen, la stå i ca 30 minutter.

Slå så ned ovenen til ca 140 grader og la stå til ferdig (kommer ann på størrelsen på låret men skal se ca ut som dette)

Fransk effektivitet og andre stereotyper

Vi kom oss fram til slutt, men det var med nød og neppe.

Etter tips fra facebook, samt å ha "snakket" med en fransk flyvert som virket litt sur fordi jeg snakket til han på engelsk fant jeg ut at jeg burde ta en buss som går fra Charles de gaulles (usikker på stavemåte) til Orly. Denne bussen kunne man finne midt på CDG og det var heller ikke noe problem.

Flyverten mente at siden jeg hadde ca 2 og en halv time til å komme meg til Orly, så hadde jeg meget god tid, men erfaringsmessig så prøvde jeg å komme oss avgårde så fort som mulig.

Det kom en buss etter 50 minutter. Det var selvfølgelig ikke rett buss, jeg begynte å bli ganske stresset. (Og muligens litt irritert på meg selv og Air France for å ikke ha opplyst bedre om/ klart å lese meg til flyplassbytte)

Når det var 40 minutter siden bussen skulle ha gått, så kom den endelig. Da var det jo så forsinket at det hadde blitt en kø som var så lang at det var jo ingen sjanse for at alle kom til å få plass på bussen, det innså de fleste og begynte å trenge seg fremover.

Som pappa til ei jente på 3 og et halvt så var det et helvette å holde oss på "vår plass" i køen og de aller fleste virket lite interessert i å ta hensyn til ei lita jente.

Før de begynte å slippe folk ombord på bussen kom det heldigvis kom det en flyplassansatt og gav en hel rekke beskjeder. Dessverre for meg så kom disse beskjedene på fransk, og kun fransk så jeg har ingen anelse om hva hun sa. Men vi klarte å ikke bli skvist så langt bak at vi mistet plassen vår heldigvis.

Bussturen til Orly gikk raskt og smertefritt, og vi ankom flyplassen 8 minutter før boarding av flyet vårt skulle begynne. Så jeg satte jentungen på ryggen, tok en trillebag i hver hånd og prøvde å bevege meg så fort som mulig. Det var ikke så langt heldigvis, og vi traff på ei dame i bagasjeinsjekkingen som snakket bittelitt engelsk og var veldig hjelpsom. Hun hjalp oss å snike. Jeg hater folk som sniker, og nå var jeg plutselig blitt en av dem..

Vi kom oss gjennom sikkerhetskontrollen, og rakk akkurat å komme oss inn på flyet rett før det skulle gå. Trodde vi. Vi ble sittende, og sittende..og sittende.. Til slutt kom sistemann, 20 minutter etter at flyet skulle ha gått.

Når vi endelig kom frem til Nice skulle vi hente leiebilene, det skulle tydeligvis alle andre i hele verden også.. Og for et dårlig system de hadde.

Selv om man hadde bestilt, betalt og registrert seg på forhånd, måtte man stå i kø sammen med alle som gjerne ikke hadde det. Så man fikk vente så mye man bare ville.. Jeg sier ikke at det hadde vært bra om nazistene vant andre verdenskrig, men jeg tror vi hadde hatt et bedre system for utdelling av leiebiler..

Ut på tur - aldri sur

Da hadde jeg og eldste jentungen stått opp avsindig tidlig og kommet oss ut dørene til flyplassen. Nice venter og alt ligger til rette for en meget behagelig ferie.

"Unnskyld, men jeg får ikke sjekket inn bagasjen din hele veien til Nice"

Damen i disken så på meg og smilte.

"Hei forstår ikke hvorfor det ikke går.." jaja, tenkte jeg. Litt stress å løpe rundt med to bagger i tillegg til jentungen og håndbagasjen, men det skal nok gå.

"Ah.. det går ikke å sjekke bagasjen din hele veien når du skal bytte flyplass.."

Att det var? Bytte flyplass.. jo, ved nærmere ettersyn står det jo på billetten "SVG-CDG ORY-NCE "

Så får vi se hvordan dette går.. ;)

Jeg og jentungen reiser under mottoet: Ut på tur, aldri sur! Så da får vi vel holde det.

Noen tanker om Kjønnslemlesting

Jeg har skrevet om dette før, og det er en sak som virkelig irriterer meg. Rituell omskjæring av barn. Jeg skjems litt av at vi i et land som ved første øyekast virker opplyst og utviklet nå skal landets sykehus kunne tilby foreldre å utføre rituell omskjæring av guttebarn. Dermed er både den jødiske og muslimske minoriteten "sikret at inngrepet skjer på medisinsk forsvarlig vis." Dette går stortinget inn for i dag. Som de bør skjems.

Nå kommer jeg sikkert til å erte på meg et par stykker, men å skjære bort friskt vev på barn, basert på foreldrenes tro er barnemishandling og burde være grunn til å miste foreldreretten.

Den norske legeforening går i mot dette forslaget som

De skriver på sidene sine:

Vi går imot forslaget fra Helse- og omsorgsdepartementet om at omskjæring av gutter skal bli et offentlig helsetilbud. Forslaget er basert på en tendensiøs tolking av empiri, en overfladisk tolking av internasjonale konvensjoner og en inkonsistent tolking av hva helsehjelp er. Hensynet til barnets beste er ikke drøftet.

Så, Hvorfor mener jeg og den norske legeforening at man burde tenke på barne og ikke foreldrene i denne sammenhengen?

1. De som liker å skjære i tissen til smågutter sier det hjelper ift sykdommer. - for det første finnes det ingen orntlige undersøkelser som underbygger dette. Men enkelte ser sammenhenger der det ikke er noen. «Flere forskningsgrupper stiller seg tvilende til om omskjæring gir nødvendig beskyttelse mot HIV-smitte og andre seksuelt overførte sykdommer. På den annen side har forskere i lengre tid observert at deler av Afrika der omskjæring er vanlig, for eksempel de muslimske landene i Vest-Afrika, har lavere forekomst av HIV og AIDS enn land sør i Afrika, der omskjæring er sjelden. WHO har på bakgrunn av flere forskningsrapporter nylig konkludert med at mannlig omskjæring anbefales som et viktig virkemiddel for å forebygge HIV-infeksjon hos menn»

Dette blir selvfølgelig en syk forenkling, og det blir det samme som å si at 90% av de som går på heroin drakk melk, ergo melk føret til heroin.

2. Skal staten nå utføre religiøse handlinger? Staten bør ikke blande seg oppi religionsutøvelsen til folk, men den bør verne alle mot å bli et offer for andres religionsutøvelse. Om jeg tror at å ofre folk til Odin er kult, så bør stat/politi stoppe meg i det. Det samme gjelder folk som vil skjære i tissen til smågutter.

3. Samtykke
Eneste åpning jeg mener det bør være for å omskjære folk er om de vil det selv.
Det er et kirurgisk inngrep, med større konsekvenser enn en tatovering eksempelvis, så da burde mann måtte være over 18 som med tatoveringen. Jeg synes og man bør se på at omskjæring blir utført, slik at man vet hva man går til.

4. Økonomi
Jeg synes tatoveringer er kult. Bør jeg kunne kreve at det norske helsevesenet skal tatovere mine barn? Nei. Uansett hva som er grunnen til at jeg eventuelt vil at barna mine skal merkes for livet med så bør jeg ikke få lov til å ta valget for noe de må leve med resten av livet. Og dine skattepenger skal i allefall ikke gå til mine barns tatoveringen, og bør derfor heller ikke brukes på å skjære i tissen til gutten din.

5. Likestilling
I 1995 fikk vi i Norge en lov som forbyr omskjæring av kvinner. Det finnes også flere lignende lover i andre europeiske land.

Hvis man ser på det å skjære bort friske deler av jentebarn som forkastelig, bør ikke den samme beskyttelse gis våre guttebarn?

Kan man kanskje møtes på midten et sted? At noen former for kvinnelig omskjæring også er ok?
Ut fra den typeinndeling WHO opererer med (type I-IV), innebærer den minst mutilerende form for omskjæring av jentebarn fjerning av forhuden på klitoris, med eller uten delvis eller fullstendig fjerning av de små kjønnslepper.

Det er jo nesten det samme som vi gjør med gutta, så det bør vel være lov da?

Når nå staten anbefaler at vi skal betale for og legge til rette for denne barnemishandlingen så legitimerer staten denne religiøse praksisen som er 1. Mot barnets beste, 2. Mot menneskerettighetene, 3. Sier helt klart og tydelig at dokumentert helsegevinst, Neida, det går fint. Om du sier det er bra, så stoler vi på det.


Siden 2000 er det bare i New York City registrert 13 tilfeller av dødelig herpessmitte som følge av en praksis av omskjæring. To av disse babyene har dessverre også endt opp døde som resultat av hjerneskaden de har fått av denne formen for omskjæring. Les mer om dette her

Hva tenker du om omskjæring? Er det ok? Ok for gutter ? For jenter? Skal foreldre kunne ta slike valg for barna sine?


Bli med og skriv deg på

OPPROP MOT OMSKJÆRING AV GUTTER

http://www.underskrift.no/vis.asp?Kampanje=5089

 

 


Bilder fra freeimages.com

De 5 beste TV-komediene du ikke har sett enda

Når man får barn blir det jo litt flere hjemmekvelder, og da er det jo greit med en TV-serie og to. Og mange ser ikke så mye på det som ikke blir sendt på norske tv-kanaler. Jeg har ikke hatt TV-kanaler på over 10 år nå, så min smak innen TV-serier er ikke styrt av hva NRK, TV2, TV3 eller TVNorge velger å kjøpe inn av serier. Men jeg tenkte i allefall nå at jeg skulle skrive en post om mine 5 favoritt komedier som jeg liker godt.

 


Black Books

Var en britisk komedie som ble skrevet av Dylan Moran og Graham Linehan. (Dylan Moran spiller også hovedpersonen Bernard Black). Serien gikk på Channel 4 mellom 2000 og 2004 og har dessverre kun 3 sesonger, men det er 3 MEGET morsomme sesonger likevel.

Serien handler om Bernard Black som driver en bokhandel, eneste problemet hans er at han drikker store mengder vin, hater folk og vil helst ikke selge bøker. Manny Bianco (spilt av den fantastiske komikeren Bill Bailey) begynner som den hyper stressa assistenten hans.

 

 

Arrested Development

Amerikansk situasjonskomedie som originalt gikk på FOX i 3 sesonger fra 2003 til 2006. (Nylig kom det en ny og eksklusiv sesong på Netflix grunnen den "kult-statusen" som serien har fått etterhvert)

Serien følger familien Bluth, en dysfunksjonell og sær familie.Serien var en av de første til å ta i bruk den type "dokumentar-stil".

 
It's Always Sunny in Philadelphia

Amerikansk situasjonskomedie som har gått på FX siden 2005. De tre hovedpersonene er også de tre gutta som har laget serien, Rob McElhenney, Glenn Howerton og Charlie Day. Fra og med sesong 2 ble også Danny DeVito med, han gjorde at serien hevet seg enda et par hakk (den første sesongen ser ut som om 3 kompiser har laget den med hjemmekamera, noe som er fordi det var akkurat det som skjedde).

Gjengen driver Paddy's Pub, en Irsk bar in Sør Philadelphia, de er generelt sykt dårlige mennesker og serien går ut på å følge disse dårlige menneskene og le/gremes over at noen kan være så dårlige mennesker.

 
Community

Dette er kanskje den mest nerdete serien som finnes. Den er stappet med en masse meta-humor og har pop kulturelle referanser som man virkelig blir imponert over. Serien gikk på NBC fra 2009 til 2014.

Hovedpersonen, Jeff mister advokatlisensen sin når de finner ut at han har løyet om bachelor graden sin, han må gjøre den ferdig og melder seg opp på Greendale Community College for å få graden sin. Denne serien er hysterisk.

 
Parks and Recreation

Fantastisk serie av Greg Daniels (skrevet på The Simpsons og The Office) og Michael Shur (også skrevet på The Office). Serien går på NBC og er en mokumentarisk fremstilling av et inter-kommunalt departement som har ansvar for Parkvesenet. Hovedpersonen er Amy Poehler (kjent fra Saturday Night Live) vant "Best Actress in a Comedy Series" og "Best Comedy Actress" i 2012.

Serien gav også Nick Offermann og Aziz Ansari sine store gjennombrudd. Denne serien må også bare sees.

 

 

Honorable mention:
Louie

Louis C.K. er en av, om ikke den beste komikeren i verden i dag. Hans humor er på kanten og han er virkelig den som står mest frem (litt som Seinfeldt gjorde på 90-tallet) Louie  er serien han har laget. Serien går forøvrig på FX. Serien dreier seg om en fiksjonell versjon av seg selv, hvor han møter på rare og morsomme problemer. Han vant "Outstanding Writing for a Comedy Series".

Oreo-cheesecake - nailed it?

Jeg er på ingen måte en teit mann, men noen ganger er jeg så åndsfraværende at jeg lurer på om jeg kanskje har en hjerneskade.

I går var vi på foreldremøte i barnehagen og der var bare en foreldre som hadde skrevet seg opp på listen om å lage kake avslutningen som var dagen etter (i går). Jeg tenkte at en kake skulle jeg vel alltids få til.

Husket jeg det etter møtet og gikk på butikken og kjøpte ingredienser? Selvfølgelig ikke. Glemte jeg hele avslutningen og hele kaka? Ja, dessverre. Har jeg muligens en hjerneskade? Ja, muligens.

Men jeg klarte med bare litt hjelp av Damen å komme på at jeg skulle på avslutning og at jeg skulle bake kake bare 2 timer før vi skulle være der (ok, jeg prøver ikke å gi Damen skylden for at jeg ikke kan huske ting, men kan en voksen mann forventes å huske ting?)

Så måtte jeg bare å finne ut hvilken type kaker kan jeg bake på den tiden jeg hadde tilgjengelig. Jeg fant en oppskrift på din mat: http://dinmat.no/Stekt-oreokake-med-sjokolademousse - der stod det at det tok 60 minutter, og det var jo 2 timer til avslutning så da hadde jeg jo god tid. Sant?

Så da var det en kjapp tur på kiwi for å finne ingredienser til en litt kul kake for jeg gidder ikke å lage en tørr langpanne.

Jeg kan lage en kake, og det er svenske kladdkake. Men jeg ville prøve noe nytt.

Jeg fulgte oppskriften. Så kom jeg til slutten av oppskriften.

" Avkjøl og server kaken når moussen har satt seg. (Kan gjerne stå natten over)." - det passet jo ikke så godt. Men den smakte veldig bra uansett.

Sett stekeovnen på 170 grader.

Knus ca. 20 oreo kjeks i en kjøkkenmaskin eller i en pose med et kjevle.

Smelt smøret. Tilsett den finknuste kjeksen.

Ha kjeksblandingen i en springform ca. 24 cm i diameter, ha gjerne et bakepapir i bunnen. (Viktig) Bre kjeksen godt ut i formen og stek den i ca. 8 minutter.

Grovhakk ca. 10 oreokjekser med en kniv. (Skal brukes til pynt)

Visp sammen osten, sukkeret og vaniljesukkeret i mixmaster.

Ha så i ett og ett egg og rør godt mellom hver gang på lav hastighet.

Tilsett de grovhakkede oreokjeksene i blandingen og hell det over kjeksbunnen.

Sett kaken i stekeovn på 170 grader i ca. 50 minutter.

Avkjøl kaken.

Tilbered sjokolademoussen etter anvisning på pakken og ha den over kaken som et lokk. La moussen stivne.

Avkjøl og server kaken når moussen har satt seg. (Kan gjerne stå natten over).
Pynt kaken med sjokolade, pisket krem, oreokjeks og frisk frukt.

Kaka forsvant fort i allefall. Og smakte veldig bra. Skal prøve en gang til, med litt bedre tid.

Bloggen er på plass hos Nettavisen

Jeg har nå inngått et samarbeid med Nettavisen om å være en av bloggerene som skriver på Nettavisen.

Hva det vil si for bloggen min annet enn at den kommer til å se litt annerledes ut er jeg ikke sikker på. Det kan jo tenkes at det kommer en leser eller to til, og det hadde jo vært kjekt. Jeg har også en del planer om artige filmer jeg og eldste jentungen skal spille inn i sommer, noe jeg også gleder meg til.

 

Jeg legger ved den første videoen jeg og jentungen lagde etter vi fikk hengt opp greenscreen i kjelleren. (det er til Podcasten min som heter United Podcasten)


Ganske kult, så vi gleder oss begge til å leke mer med den. Det blir også spennende hva som blir resultatet av å bli med som blogger hos Nettavisen.

Katt og barn! - igjen!
Å legge minisvinet er som en drøm. Det er utrolig enkelt, det har funket helt fra hun var liten. Vi etablerte rutiner og holdt på de.

Med mikrosvinet derimot så er det ikke like enkelt, noen ganger kan vi legge henne våken så sovner hun av seg selv, men det er ikke så ofte. Men vi har sett at det går bedre og bedre, så håpet er jo at det vil bli like lett og legge henne som å legge minisvinet. Men det er jo flere ting som kan forstyrre søvnen for en så liten en, tenner f.eks. Vi tror at tenner er rett rundt hjørnet for mikrosvinet. Hun er mye oppi munnen med hendene og smiler fra øre til øre når hun ser flasken sin med dentinox.

Nå som det har blitt såpass varmt så har mikrosvinet hvert grinete på ettermiddagen, hun er alltid varm, ( arv fra min side av familien, feit og varm!:) så nå når verden også er så varm, og soverommet vårt er kjempevarmt når det er kveld for henne. Så de siste dagene har det krevd en del innsats og få henne til å legge seg for kvelden.

Så har hun lagt seg, og sovet fint noen timer, da hører jeg et rart hyl over babycallen og jeg løper inn til henne. Jeg har aldri hørt henne hyle slik før, jeg har hjertet i halsen når jeg river opp døren inn til rommet hennes. Men det er ikke mikrosvinet som hyler, det er katten.

Via minisvinets rom, og gjesterommet har han sneket seg inn på vårt rom og oppi sengen til mikrosvinet. Han har vekket henne, og hun er kjempeglad for å se ham og tar tak i pels og værhår det hun er god for. Jeg befrir katten, mikrosvinet begynner å gråte fordi katten går sin vei, jeg skifter bleie på henne, synger og bysser og tenker med meg selv at der lærte i det minste katten noe. Han gjør ikke det igjen. Når mikrosvinet endelig har sovnet, så legger jeg henne bare ned i vår seng, tar ikke sjansen på å flytte henne opp i hennes seng, jeg vil bare ha noen timer i fred og ro foran dataen nå tenker jeg med meg selv. I det jeg reiser meg opp for å gå ut, da kommer katten stormende, kaster seg oppi sengen, åker seg helt inntil mikrosvinet, som bråvåkner, og er i akutt lykkerus. Katten er jo tilbake, tar tak i pels og værhår og river til det hun er god for, jeg befrir katten, mikrosvinet begynner å hyle når katten går sin vei, så var det på an igjen . . . .

Norske blogger Follow on Bloglovin