hits

juni 2015

Her blir det liv, rai rai.. og skal fortsette å være det.

//AnnonseHvis du hadde sagt at jeg kom til å ha bilde av han DDE-fyren og sitere bandet DDE på bloggen min, så hadde jeg ikke trodd på deg. Det er ikke helt min type musikk og jeg kan nok ikke kalles en DDE-fan. Noe jeg liker svært godt derimot er at hjerte til de jeg omgir meg med slår. Hvis det, bank i bordet, skulle slutte å gjøre det så ønsker jeg at alle som er rundt personen med hjertestans skal vite hva de skal gjøre.

Man kan, som en utrent hjerte- lungeredder gjøre lite galt. Det verste man kan gjøre er å ikke gjøre noe. Hvis noen ligger på bakken med hjertestans, Ring 113 og be om hjelp, utfør hjerte- og lungeredning (HLR) etter beste evne. 

 

Landsforeningen for hjerte- og lungesyke lanserer nå kampanjen ?Redd liv? hvor målet er å øke kunnskapen om hjerte- og lungeredning. LHL har utviklet en gratis app som har samme navn som kampanjen, nemlig "Redd liv". Appen gir gode og tydelige instruksjoner og viser steg for steg hvordan man utfører hjerte- og lungeredning.

 I samarbeid med D.D.E. har LHL laget en film om hjerte- og lungeredning. I filmen viser Bjarne og resten av gruppa hvordan han utfører HLR ved hjertestans. Alt til akkompagnement av deres velkjente sang "Her bli det liv, rai, rai" som har samme takt og rytme som tempoet man skal holde ved hjertekompresjoner, cirka 100 ganger i minuttet. Du kan se filmen her:

 Så om du er i situasjonen, bare husk ?Her bli det liv, RAI RAI?

 

Sommer, sol og deilig grilling - 6 topp grilltips

Sponset innlegg

 

Grilling er en form for matlaging som involverer tørr varme påføres på overflaten av maten, vanligvis fra over eller under.

Grilling vanligvis innebærer en betydelig mengde av direkte varmestråling, og har en tendens til å bli brukt til å tilberede kjøtt raskt. Grillmat er tilberedt på grillen (en åpen ledning rutenett slik som en grillrist med en varmekilde over eller under), en grillpanne (ligner på en stekepanne, men med hevet rygger å etterligne ledninger av en åpen grill) , eller takker (en flat plate oppvarmet nedenfra). Varmeoverføring til maten ved bruk av en grill er primært via varmestråling. Varmeoverføring når du bruker en grillpanne eller takke er ved direkte ledning. 

Direkte varme grilling kan utsettes for temperaturer mat ofte i overkant av 260 ° C  Grillet kjøtt får en særegen stekearoma og smak fra en kjemisk prosess som kalles Maillard-reaksjonen. Maillard-reaksjonen oppstår bare når matvarer nå temperaturer i overkant av 155 ° C

 Jeg digger å grille! 

Og det gjør ungene også, enten det er grønnsaker, fisk eller deilig biff, så er det bare helt sinnsykt kult å grille. Jeg har fått veldig sansen for å hive en masse digg i aluminiumsfolie og bare la det dampe avgårde. 

1. Rens grillen varm
Viktig å rengjøre grillen når den er varm. Så slipper du å gnikke deg i hel.

2. Ikke brenn deg, men vent til griillen er varm nok
Hold hånda 10-15 cm over rista, tell til 3. Hvis du klarte det sakte, så er den ikke varm nok.

3. Husk å smøre rista.
Du kan bruke olje eller backon, men ingenting er så irriterende som en burger, eller laksebit som henger fast.

4. Blanding er bra

Bruk kjøtt, grønnsaker og sopp på grillspidd av ferske rosmarinkvister (for lam), kanelstang (svin) og sitrongress (kylling og sjømat). Gir god smak!

5. Øl er godt!
Kjøtt og øl er godt. Kjøtt marinert i øl er deilig. Kylling med ølboks i baken er juicy. Legg biffene utover et fat, åpne en flaske øl og rist den mens du holder tommelen over og sprut det over kjøttet. 

6. Grønnsakene rett på kullet
Poteter, løk og mais der skallet fremdeles er på kan legges rett på kullet, uten aluminiumsfolie. Snu dem i kullet til skallet er helt svart og når du skrellet av dette vil grønnsakene være perfekte. Men husk å hente dem.

Norske blogger Follow on Bloglovin